The Big Bang Theory - sorozatkritika

2012. december 12. - Jasinka Ádám

 Nem tudnám egyértelműen kijelenteni, hogy a legjobb szituációs komédia a The Big Bang Theory, viszont a legjobbak között van. A CBS-nél nem hiába bíznak Chuck Lorre-ban, a Two and a Half Men és a The Big Bang Theory alkotójában, hiszen egy újabb sorozatot kértek be tőle, jobban mondva az ő producerkedésével. Chuck Lorre viszont a Two and a Half Men-t elrontotta, Charlie Sheen nélkül nem vicces a sorozat és az új szereplőkkel, új díszletben forgatott sorozat nem az a sorozat, amit szerettem. Persze az olyanoknak, akik TAAHM első évados poénjaira vágynak ott van a Charlie Sheen-es Anger Management. Mivel a TAAHM a ráncfelvarrás után nem tetszik, ezért voltam kíváncsi, hogy mit csinál Chuck Lorre és a CBS csatorna a The Big Bang Theory-val?

tbbtsheldon.png

  • Két elektron beszélget:
  • Milyen furcsán nézel ki.
  • Te sem vagy Coulomb.

 Érdekes lett a harmadik évadtól a sorozat. Mindegyik főszereplő kapott maga mellé egy barátnőt, vagy feleséget, kivéve Raj. Jól is működnek egymással, és a sorozat is vicces, de, közel sem annyira vicces, és geek, mint amilyen az első évadokban volt. Újítani viszont kell a sorozatkészítőknek, nehogy a nézők ráunjanak, és nem is untak rá, mivel a hatodik évad sorozatrekordot ért el a nézettségben, viszont, a nem annyira a poénokon van a hangsúly, inkább az érzelmeken.

tbbtsheldon2.png

  • Sheldon munkájához hasonlóan a szexuális életetek is csak elméleti.

 Nem szappanopera lett a sorozatból, de minenképpen keveseb az olyan poén, ami Sheldon különcségére, a fiúk játékok és science fiction sorozatok iránt való rajongására, Penny ezekhez a dolgohoz való hozzáállására épül. A lányok jól működnek és vannak jó részek, jó poénjai, de valahogy felhigult a sorozat. Penny karaktere halványodik, a készítők nem fejlesztenek rajta semmit, jó iskolába jártják, de a Sheldon-nal való szexuális együttlére vágyó Amy és Howard anyukájának hangjával rendelkező Bernadette mellett Penny jelentéktelen. Raj és Leonard is kevesebb szerepet kap, Sheldon és Howard az, akik az új évad részeiben a főszereplők.

tbbtflag.png

  • Sheldon és Amy.
  • Mi csak úgy hívjuk, Shamy.
  • Shamy, milyen jó, pedig pont hogy nemsémi.

 Ezért érdekes ez a sorozat, vagyis a véleményem róla. Mert beleszerettem az első három évad miatt, és utána valahogy nem tudtam annyira jól szórakozni, mint az első évadokban. Nem lett alacsonyabb a poénok színvonala, inkább kevesebb lett a poén.

tbbtpenny.png

  • Penny, tedd a kezed a vörös színre.
  • Ott van.

Értékelés: Jó a sorozat, és nem unalmas, nem is ez a baj. Csak ennyi szereplőt beleírni nem lett volna szükséges. Penny és Sheldon a kedvenceim, és Amy is ide tartozik még, de Penny a kezdeti poénjai, utalásai helyett nem nagyon csinál semmit, Sheldon pedig nem az a antiszociális szereplő, aki az első évadokban volt. Az előző írásban majdnem kilenc pontot adtam, most viszont ilyen magas értékelést nem tudnék írni.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása