Sorozatözön ősszel az RTL Klub-on

2012. augusztus 11. - Jasinka Ádám

 A TV2-vel ellentétben az RTL Klub egy-két napot leszámítva minden nap főműsoridejébe tett minimum egy sorozatot. Az RTL Klub ismét a TV2-vel ellentében nem augusztus 27-én áll át az őszi rendre, hanem egy héttel korábban, augusztus 21-én. (Augusztus huszadika a hétfő, ezért az nem számít.)

 A hétköznapok úgy változnak, hogy a szokásos film és az utána következő két szappanopera a Marichuy - A szerelem diadala és a Teresa megmarad a Híradó felvezetésének, ami most hosszabb lesz, mint a Tények, ami az egy óráról fél órára csökken. Az RTL Klub híradója pedig kicsit hosszabb lesz, nagyjából 40-50 perces. A Fókusz 19:20-kor kezdődik és egy órásra bővül. Ezt a Barátok közt követi, amely már augusztus 21-én visszatér a képernyőkre. A kétszer húsz perc után azonban bőség és változatosság érkezik.

 A hétfői napot továbbra is a megszokott Dr. Csont kapta 21:00-es kezdéssel. Az őt követő helyet pedig kapta már az RTL Klub stand-up comedy show-ja, a Showder Klub és A rejtély is, most azonban egy régi sorozat tér vissza az utolsó évadával, ami szintén ebben a sávban volt korábban. A Hazudj, ha tudsz harmadik évada folytatódik hétfőnként. A harmadik évad tizenhárom részes, és a csatorna a hatodik résszel folytatja azaz már csak hét hétig lesz látható a sorozat. Ha a Showder Klubot nem nézzük, akkor mostanában a hétfő Fox hétfő az RTL Klub-on, hiszen mind a Dr. Csont, A rejtély és a Hazudj, ha tudsz is Fox sorozat. A megüresedő hétfői napra a szintén Fox-os, de egy évad után véget ért Alcatraz avagy a Kiefer Sutherland-es Touch is kerülhet, ha újít az RTL, de akár A rejtély is visszatérhet, sokak örömére.

 Kedden a 2011 őszétől folyamatosan képernyőn levő A mentalista elbúcsúzik augusztus 14-én. A harmadik évad második fele és a negyedik évad első kilenc része után megy pihenőre a szép számokat hozó sorozat, ami szintén az egyik kedvencem. Helyére a nemrég újra képernyőn levő, és a harmadik évadot hozó Castle kerül, amely huszonegyedikén már átveszi A mentalista 21:00-ás helyét a Barátok Közt után. Jó helyre került, hiszen a szezonnyitó Barátok Közt részek után fog adásba kerülni. A Castle utáni helyet a Döglött akták kapta meg, amely a múlt héten tért vissza a hatodik évaddal, azaz már nem ismétlések vannak a képernyőn belőle.

 A szerdát egyelőre még filmek töltik ki, de abból, hogy a két Dallas film szerdán kerül leadásra lehet sejteni, hogy szerdára kerül a TNT által felélesztett sorozat. Fontos megemlíteni, hogy az új Dallas a régi folytatása. A Dallas a Doktor House ellen fog menni és nem titkon szép eredményt vár a RTL Klub tőle, hiszen már minimum három különböző Dallas-szal kapcsolatos ajánló megy a csatornán. Kettő a konkrét sorozatot, egy pedig az alapozásnak szolgáló Dallas filmet reklámozza. A szerda egyelőre képlények, hiszen filmek kerülnek még oda első körben, azonban a Dallas, mivel 10 részes az első évad belőle, heti egy részletben kerül képernyőre Az utána levő helyet szerdánként pedig a Házon kívül kapja új részekkel, amit a XXI. század ismétlései követnek.

 Csütörtökre az RTL nem tesz sorozatot, ha nem nézzük a 23:20-as Doktor Addison-t. De ez az egyik nap, ahol a főműsoridőben nem található sorozat. Úgyhogy itt filmeket fogunk látni. Ezt a helyet korábban a Gálvölgyi Show és az Esti Showder is kitöltötte, ám előbbinél közölték, hogy nem kérnek több részt, utóbbinál pedig csatornát váltott a műsor vezetője. Hajós Andrással is folynak tárgyalások egy heti, esetleg kétheti műsorról, de kezdeti fázisban vannak.

 Pénteken lesz egy kisebb változás a megszokotthoz képest. Szintén egy előző szezon óta képernyőn levő sorozat fog szünetre menni. Ez a CSI: Miami helyszínelők, amiből ugyan folytatáskor egy évadot átugrottak, de a hetedik évadot leadták, megszakítás nélkül. A sorozat ment a Megasztár ellen és az Olimpia ellen is, és mindegyik ellen szép számokat hozott, olyanannyira, hogy nem egyszer volt nézettebb, mint a Megasztár és az Olimpia megnyitóját is legyőzte akkor, amikor egyszerre voltak adásban. A CSI: Miami helyszínelőket a CSI: A helyszínelők váltja, még nem tudom hányadik évaddal. Az utána levő sávot a Gyilkos elmék továbbra is megkapja, amit jelez az is, hogy augusztus végén fináléhoz érkezik és utána a következő héten már indul is az újabb, a hetedik évad. A Gyilkos elmék után az Odaát tér vissza, amely már augusztusban képernyőre kerül.

 Szombaton egyelőre még filmet ad az RTL Klub, elsőre A feláldozhatók kerül képernyőre, vagyis ez a legjelentősebb film, amit adni fognak és új, annak ellenére, hogy 2010-es. Az X-faktor úgy néz ki, hogy szeptember első hetében indul. Szombat délelőtt a CoolTV-n már adott Steven Seagal - Az igazságosztó című sorozat kerül képernyőre 12:40-kor, amelyet a Kung-fu követ, a harmadik évaddal. A vasárnap annyiban változik, hogy a Heti Hetes nem tér vissza ősszel, vagyis visszatér, de szeptember 30-án egy rész erejéig. Ugyanis ez lesz a tényleges utolsó része az RTL Klub-on. Utána az október 1-jén induló RTL2-re kerül át, Hernádi Judit nélkül, aki fizetéscsökkentés, csatornaváltás ide, oda, kilép a műsorból. Helyét elsőre csak vendégek töltik ki. A Cobra 11 azonban új részekkel folytatódik vasárnaponként 19:00-kor.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása