Bud Spencerrel nyert az RTL, másodjára is élen a Tények

2012. július 18. - Jasinka Ádám

 Nem igazán értem, hogy mire alapozzák azt a sok internetes cikkíró (persze tisztelet a kivételnek), hogy a TV2 uralja az uborkaszezont (a nyarat)? Persze, látom, hogy közönségarányban közel kiegyenlített lett a két nagy kereskedelmi értéke, de elég csak a nézettségi számokra pillantani, a főműsoridőre, ahol a nagy számok keletkeznek. A Tényeken, Naplón és egy-két filmen és ismétlés sorozaton kívül a TV2 nem tud mást felmutatni, ellenben az RTL Klub országos premierként hozza évadlemaradás nélkül A mentalistát, az RTL Klub-on még nem látott CSI: Miami helyszínelők, Castle részeket, valamint egy újdonsággal (bár én nem nézem) a Szikalöklű szerzetessel, ismétlés Cobra 11-gyel és filmekkel van a nyárban. Filmek terén sehol nem várok el aktualitást, mivel sok pénzbe kerül, meg ugye nyár van, szóval nem épp érdemes premier filmeket most adni. Főleg, hogy egy HP 7. rész, egy Eredet, Sherlock Holmes, Avatar a mozisikerek miatt az emberek zöme látta ezeket, emlékszik rájuk. Hagyni kell lelülepedni (és szinkronizálni). Na de a tényleges múlt hét.

 Mind a teljes lakosságnál, mind a 18-49-es, úgymond célcsoportnál a TV2 áll az élen, előbbi listán első helyen a Tények, második helyen a Napló áll, utóbbin a Pókember második része. A teljes lakosságnál azonban az első két hely után csak a tizenkettedik helyen áll újabb TV2-s műsor. A top10-ben RTL dominancia van. Sorozatok, Bud Spencer és Terecen Hill, az RTL-es Hirado, valamint a Kicsi kocsi - tele a tank című film. A top30-as listán, ahol minden műsor, ami napiban megy a legnézettebb adásával szerepel csak 11 TV2-s műsor van, 4 m1-es és 15 RTL-es. A 18-49-es listán a TV2 12 műsorral, az m1 0, az RTL pedig 18 műsorral van jelen. Tényleg jól írják az internetes cikkek, TV2 uralja a nyarat. De most vissza.

 Kezdjük a teljes lakossággal: a hét legnézettebb sorozatai rendre a következőek; a CSI: Miami helyszínelők (RTL), a Cobra 11 (RTL), A mentalista (RTL), a Sziklaöklű szerzetes (RTL), a Castle (RTL) és az NCIS (TV2). Hírműsorokat nézve a Tények (TV2) nem csak közöttük lett első, hanem a múlt hét legnézettebb műsorát hozta, mögötte a Napló (TV2), Hirado (RTL), Fókusz (RTL), Aktív (TV2), Fókusz Plusz (RTL), Kékfény (m1) a sorrend. Filmek között pedig első Az ördög jobb és bal keze második része (RTL), utána rendre; Kicsi kocsi - tele a tank (RTL), Az ördög jobb és bal keze (RTL), Az első lovag (TV2) és a Pókember második része (TV2).

 A célközönségnél kicsit más a helyzet; a hét legnézettebb sorozatai rendre; Cobra 11, A mentalista, a CSI: Miami helyszínelők, az NCIS, a Castle, a Grace Klinika (RTL), a Sziklaöklű szerzetes, a Gyilkos elmék (RTL) és a Döglött akták (RTL). Hírműsorokat tekintve a sorrend Tények, Napló, Híradó, Fókusz, Fókusz Plusz, Aktív. Filmek között már nem Bud Spencerék diadalmaskodtak, hanem a Pókember második része, amely nem csak a filmek között lett első, a sorrend; a Pókember második része, a Kicsi kocsi - tele a tank, Az ördög jobb és bal keze második rész, Az ördög jobb és bal keze, a Kettős kockázat (TV2), a Mintamókus (RTL), Az első lovag, a War (RTL) és a Tűzfal (RTL).

 Összességében a főműsoridőt nézve a teljes lakosságál négy estét az RTL Klub, kettőt a TV2 nyert, egy pedig döntetlen lett. A 18-49 éveseknél pedig hat estét hozott az RTL Klub és egy lett döntetlen.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása