The Voice - RTL-es embereket vett a TV2

2012. július 03. - Jasinka Ádám

 Nem titkolt szándéka a TV2-nek, hogy legyőzze az RTL Klub egyik sikerműsorát, az X-faktor-t. A Megasztár, mint bebizonyosodott elgyengült, és a Csillag Születik-nek sem volt ellenfele, jobban mondva a CSI: Miami helyszínelőknek, ami 2-3 alkalommal le is verte. Ezért a televíziós piac mai legnépszerűbb tehetségkutató formátumát halászta ki a TV2. A műsorilag még nem tökéletesen kiforrott koncepció egyik, ám mindenképpen leghatásosabb ötlete a Vak válogató, a forgó székkel (azaz akkor fordul meg az ítész, sajnos a TV2 Mesternek nevezi őket, én nem, ha tetszik neki az előadó hangja, hangi adottsága).

 A TV2 hírértesülések szerint közel 1 milliárdot öl, fog beleölni a műsorba, biztosra mennek. A zsűrit alaposan meg akarják tervezni és a mai napig nem dőlt el, hogy ki lesz az a négy, akik mind zenei karrierjük, mind hangjuk miatt megfelelnek az elvárásnak, ugyanis a mentoroknak is kell énekelni, előadni a műsorok folyamán, egyengetni a versenyzők útját a műsor alatt és ehhez nem elengedhetetlen a szakmai hozzáértés a hitelesség. Ákos, Szekeres Adrienn, Zsédenyi Adrienn, Szulák Andrea, Malek Andrea... ezernyi név merült fel, amely jószerével igaz is lehet, hiszen tehetségkutató-szűz előadókat keres a csatorna. Szóval pénz van, műsorgyártó van (PaprikaLatino), zsűri lesz, már csak szakemberek kellenének, amiben a TV2 hiányt szenved, vagyis ezt mutatja, hogy gyengék a műsoraik, plusz RTL-es embereket szereztek.

 Ugye nem is kell ecsetelni, hogy mennyi ex-RTL Klub-os arc, és háttérmunkás van a TV2-nél? Csak a miheztartás végett; Liptai Klaudia (Gálvölgyi Showban is szerepelt, bár igazán népszerűvé a TV2-n vált), Árpa Attila (aki ki tudja, most hol dolgozik, de volt már mindkét csatornán). Most ők ketten ugrottak be, de nem is kell újakat nagyon keresni, a TV2 két olyan tehetséget szerzett meg, akik mind a Csillag Születik, mind az X-faktor és mind a Szombat Esti Láz, szóval az RTL Klub-os nézettségi és mindenbeli sikerműsoraiban dolgoztak és szerkesztették azokat.

 A TV2, egyszó mint szá, saját magával, mármint az RTL Klub-bal megy az RTL Klub ellen. Ha így győznek, az ugye annak lesz köszönhető, hogy jelentős mennyiségű pénzt öltek bele és a konkurencia "embereivel" dolgoztak, ha így se győzik le, a harmadik évadát taposó X-faktor-t, ami a zsűri ültetésén kívül eddig nem sok újítással készült, akkor a TV2-ben a hiba, magában a brand-ban.

 Nem mondom, hogy szurkolok a TV2-nek, mert RTL párti vagyok, de ha legyőzik az RTL-t, azt biztos, hogy sokáig fogjuk hallgatni. De mindenképpen érdemes megjegyezni azt, hogy mind az USÁ-ban, mind az Egyesült Királyságban a válogatók után megzuhant a nézettség, ugyanis a Vak válogató után szimpla, jobban mondva élmény nélküli párbaj adások és döntők következnek. És ezért írtam, hogy kiforratlan a műsor, hiszen a székes, forgós rész után nincs már, ami az embereket (magamból indulok ki) a műsor mellett tartsa. Én a válogatókat megnéztem és élmény volt (az angol verzióról beszélek), igazi csemegket hallottam és a zsűri is tetszett. De utána elmaradtam, az élő adások nem voltak jók, nem kötött le, és nem tértem vissza a döntőre sem.

 A felhajtás azonban nagy lesz augusztus közepe felé. Gondolom már nyomják a plakátokat, készülnek a commercial-ok a The Voice-ról. De örüljünk, szimpla emberek, hiszen a konkurenciaharc mindig is a minőség felé vitte el a gyártókat, hiszen ha nincs ki ellen küzdeni, nem is kell megerőltetni magunkat, ellenben az első X-faktor és a Megasztár 5 összecsapása szombat este nem nézőbarát megoldás volt, ellenben élményt nyújtott, mert jó műsorok voltak. De abba nem megyek bele, hogy a M5 egyik zsűritagja volt RTL-es, és ismét az RTL-nél van, úgymond Milliomos.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása