Szinkronhangok: Versailles (Versailles)

2018. január 21. - Jasinka Ádám

Január 3-án, szerda este indult az Epic Drama műsorán a francia-kanadai-angol-amerikai koprodukcióban készült történelmi széria, a Versailles első epizódját. A kosztümös sorozat a Napkirály, XIV. Lajos uralkodása idején játszódik, és az események az udvartartás élete körül zajlanak. Érdekesség, hogy a magyar szöveget az a Dudik Annamária Éva írta, aki nemrég a Lőport, előtte pedig többek között A fehér hercegnő és A fehér királynő című szintén kosztümös, történelmi (ihletésű) szériákat is fordította.

versailles_szinkron.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Megérkezett A mi kis falunk új évadának előzetese (videó)

Szinte napra pontosan egy évvel az első évad indulása után, február 3-án, szombaton 20 órakor debütál az RTL Klub sikersorozatának, A mi kis falunk második évada. Pajkaszeg lakói tehát már nem csütörtök, hanem szombat esténként szórakoztatják majd a közönséget, és az első előzetes alapján lesz itt minden mint a búcsúban.

amikisfalunk_masodik_evad_elozetes.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Újabb sorozatot folytat az RTL

Idén év elején folytatta kisebb-nagyobb szünet után új részekkel egykoron nagyon is nézett amerikai sorozatait az RTL. Visszatért a Dr. Csont és a Castle is, nem sokkal a tengerentúli premiert követően már magyarul is odaát keresi az igazságot Mulder és Scully és nemrég kiderült, hogy egy újabb amerikai szériát folytat az RTL Magyarország.

rejtjelek_harmadik_evad_premier.jpgSullivan Stapleton és Jaimie Alexander, a sorozat főszereplői (fotó: Cool)

Január 25-én, csütörtök éjjel Magyarországon is elindul a Rejtjelek című akciósorozat legújabb, harmadik évada. Az eredetileg Blindspot címet viselő produkció 2016 márciusában debütált hazánkban, a második szezon pedig 2017 februárjában érkezett meg. Azzal, hogy a harmadik etap már január végén elstartol, minden eddiginél hamarabb elhozza az RTL Magyarország a széria friss epizódjait.

A tengerentúlon tavaly október végén indult az évad, melynek története 18 hónappal az előző befejezése után játszódik. A csapat szétszéledt, csak egyikük maradt az FBI kötelékében. Egy váratlan esemény azonban arra kényszeríti őket, hogy ismét összefogjanak, egy minden eddiginél veszélyesebb ellenféllel szemben. A Rejtjelek harmadik évada január 25-től, csütörtökönként 23 órától lesz látható a Coolon.

premiernaptar_1.png

Szinkronhangok: Marvel's Runaways (Marvel's Runaways)

Január 16-án, kedden 21 órakor indult a VIASAT3 műsorán a legújabb Marvel sorozat, a Runaways. A sorozat nem feltétlenül nevezhető tipikus szuperhősös produkciónak. A történet főszereplője hat tini, akik egy véletlen során rájönnek arra, hogy a szüleik nem csak az ő szemükben gonoszak, hanem ténylegesen is azok. A szülők egy bűnszervezet tagjai, a gyerekek pedig kénytelenek összefogni, hogy megállítsák a galád családtagokat.

marvelsrunaways_szinkron.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Saját gyártású celebes realityvel erősít az egyik hazai kábelcsatorna

Igazán ritka, hogy egy olyan kábelcsatornára érkezik nagyszabású vagy napi saját gyártású produkció, ami nem a két legnagyobb tévés portfólió, az RTL Magyarország vagy a TV2 Csoport része. A Sláger TV üzemeltetői azonban gondoltak egy nagyot, és január végétől naponta jelentkező valóságshow-t indítanak.

emiliofamilia_premier.jpg

Január 29-én, hétfőn 21 órakor indul a Sláger TV műsorán a Drága családom, az Emilio Família címet viselő saját gyártású reality, főszerepben Emilioval, családjával és a Kossuth-díjas előadóművésszel, Bangó Margittal. A hétfőtől péntekig esténként új részekkel jelentkező műsorban a népszerű zenész família életébe nyerhetnek a nézők betekintést: a hatalmas közös főzésektől, a fellépések kulisszatitkain át a zárt ajtók mögött zajló pillanatokig.

A történet előrehaladtával pedig sok olyan előadó is képbe kerül majd, akikre a nézők talán nem is számítanának. Rendhagyó zenei együttműködések, izgalmas találkozások és nagy kibékülések is várhatók a műsorban - áll még a hivatalos közleményben.

Gundel Takács Gábor: Ez olyan mint a bűvésztrükk, ha leleplezik, oda a varázsa

Hosszú kihagyás után tavaly ősszel tért vissza új adásokkal az egyik legkedveltebb vetélkedő, az Áll az alku, ma pedig kiderült, hogy február 5-én érkezik a vadonatúj évad, melynek felvételei januárban kezdődtek. A héten volt lehetőségem az egyik adást a stúdióban végignézni, a szünetben pedig beszélgetni a műsor legendás házigazdájával, Gundel Takács Gáborral.

gundeltakacsgabor_interju1.jpgGundel Takács Gábor, az Igazgató irodája előtt (fotó: TV2)

Tovább a cikk folytatásához.

Hamarosan fordulóponthoz érkezik a Végtelen szerelem

Közel másfél évvel ezelőtt, 2016 novemberének végén láthatta először a hazai nézőközönség Nihan, Kemál és Emir sok kegyetlenséggel járó szerelmi történetét. A Végtelen szerelem szinte egy csapásra a tévézők kedvence lett, és nagyon sokan várták, hogy az első évad katartikus fináléja után magyarul is folytatódjon a történet.

karasevda_feltav.jpg

A második szezon 2017 októberében indult a Duna műsorán és háromszori időpontváltozást követően jelenleg minden hétköznap este, 18 óra 30 perctől láthatóak az epizódjai. A sorozat azonban fordulópontjához ér. A Végtelen szerelem második és egyben befejező szezonja hazánkban 130 részből áll majd, így a január 23-án, kedden képernyőre kerülő 65. epizóddal pontosan a féltávjához érkezik az utolsó évad. Tehát január végétől kevesebb rész lesz hátra belőle, mint amennyi képernyőre került.

14 évvel a premierje után újra képernyőre kerül itthon egy telenovella

A "Paula és Paulina", a "Titkok és szerelmek", valamint az "Esmeralda" után újabb egykori klasszikus telenovella tér vissza a hazai képernyőkre.

abetolakodo_tv2_ujra_kepernyon.jpgGabriela Spanic és Arturo Peniche (fotó: TV2)

A TV2 január 29-től kezdve újra műsorára tűzi a legelőször 2003 decemberében bemutatott "A betolakodó" című telenovellát. A Gabriela Spanic főszereplésével készült sorozat hétfőtől péntekig 14 óra 45 perctől lesz látható a színésznő másik sorozata, a Paula és Paulina váltásaként. "A betolakodó" középpontjában egy nevelőnő, Virginia áll, akinek kezét egyik nap megkéri annak a családnak a feje, akiknél dolgozik. A férfi így akarja elkerülni a pénzügyi összeomlást, gyermekei azonban ki nem állhatják Virginiát.

Szinkronhangok: Britannia (Britannia)

Január 23-án, kedden 20 órakor debütál a hazai HBO műsorán a brit történelmi széria, a Britannia. A történet időszámításunk szerint 43-ban játszódik, amikor is a Római Birodalom légiói visszatérnek, hogy meghódítsák Britannia kelta szívét. Egy olyan titokzatos földet, melyet a harcos nők és hatalmas druidák uralnak, akik képesek az alvilág erőit is előcsalogatni. Legalábbis így mondják róluk.

britannia_szinkron.jpg

Ha a sorozat témája valaki érdeklődését kevésbé keltette volna fel, ám szeret ínyenc magyar változatot hallgatni, akkor már csak a szinkron miatt is adjon egy esélyt a Britanniának. Ugyanis olyan - szinkronban sajnos már igen ritkán hallható - színészek is dolgoznak rajta mint például Pálos Zsuzsa, Áron László, Betz István, vagy a színházigazgató Crespo Rodrigo.

A főszereplők magyar hangjait mostanában talán nem is hallhattuk együtt szólni új sorozatszinkronban, úgyhogy ez is hozzáad a változat egyediségéhez. Azoknak a jeleneteknek pedig, amelyekben majd "egymással" beszélget Szabó Sipos Barnabás és Rátóti Zoltán, lesz valami különös ereje.

Tovább a cikk folytatásához.

Három országos tévépremierrel is készül februárra a Sony Max

A Sony Max-ra (az egykori AXN White-ra) az átalakulás óta sorra érkeznek a Magyarországon még nem vetített sorozatok, és több már jól ismert produkció is ezen az adón folytatódott vadonatúj epizódokkal. Februárban pedig elindul egy újabb széria, és két új sorozatévad is.

sonymax_februar_2.jpgA Királyság! (fotó: © 2015 Lions Gate Entertainment Inc.)

Tovább a cikk folytatásához.

Díjat nyert magyar operatőr dolgozott a hazánkba érkező vadonatúj sorozaton

Az év első hónapjában már több, idehaza még sosem vetített sorozat is képernyőre került, és bár a hónap felén és a premierek javán is túl vagyunk, január utolsó heteiben sem maradunk különleges tartalom nélkül.

britanni_premier1.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Visszatér a képernyőkre az egyik kedvelt török sorozat

Sokan és sokszor kérdezik, hogy mikor ismétlik meg a hazai tévéadók az egykoron sikerrel futó, népszerű török szériákat. Jó hír, hogy az egyiket január végétől újra képernyőre tűzik.

megtortszivek_izauratv_ismetles.jpg

A Megtört szívek közel másfél évig, először minden hétköznap, majd pedig már csak szombat délutánonként volt látható a TV2 műsorán. A sorozat három évad után tavaly december 16-án dupla résszel ért véget hazánkban. Ma kiderült, hogy nagyjából egy hónappal a finálé után újra képernyőre kerül a Gürpinar-család története. Január 29-től, minden hétköznap reggel, 9 óra 35 perctől az elejétől kezdve megismétlik a Megtört szíveket az Izaura TV műsorán.

Tovább a cikk folytatásához.

Szinkronhangok: Szétszakítva (Landgericht)

Január 11-én este, egymás után tűzte műsorára a hazai HBO a Szétszakítva című német minisorozat mindkét epizódját. A történet az 1930-as években indul, a főszerepben egy zsidó származású bíróval és családjával, akik a nácik célkeresztjébe kerülnek. A gyermekeket sikerül Angliába utaztatniuk, a férfinek azonban csak egy vízumot sikerül szereznie Kubába, így felesége a háborús Németországban ragad.

szetszakitva_szinkron.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Szinkronhangok: Lőpor (Gunpowder)

Január 15-én este mutatta be a hazai HBO a Trónok harcával Havas Jonként ismertté váló Kit Harington főszereplésével készült három részes brit történelmi minisorozat, a Lőpor első epizódját. A történet a 17. század elején, Londonban játszódik, a főszereplő pedig Robert Catesby, egy nemesember, aki a katolikusok üldözése, a családját ért tragédiák miatt bosszút állna a királyon és ezért fel akarja robbantani a Parlamentet. A sorozat a Lőporos összeesküvést, tehát igaz történetet dolgoz fel.

lopor_szinkron.jpg

A sorozat érdekessége, hogy a főszereplőt alakító Harington felmenői közt megtalálható az a Robert Catesby, akinek a szerepét ebben a három részes szériában magára ölti.

Tovább a cikk folytatásához.