Heti műsorajánló (május 1-7.)

2017. április 30. - Jasinka Ádám

De régen volt, hogy minden napra jutott valami premier... Persze így sem panaszkodhatunk, hiszen elindul napiban egy vadonatúj kórházas széria, szintén napiban folytatódik egy drámasorozat, bemutatkozik az RTL Klub új realityje, debütál egy kosztümös orvosos sorozat és elég nagy kihagyás után folytatódik az ismert mesealakokat felvonultató történet is. A Továbbra kattintva megnézhetitek, mire lehet érdemes odakapcsolni a jövő héten.

musorajanlo_8.png

Tovább

Gyász! Elhunyt Usztics Mátyás

Életének 68. évében elhunyt Usztics Mátyás színművész, a Nemzeti Kamara Színház alapító-igazgatója - tudatta a színész családja a hírt a Facebookon. Usztics Mátyás az Angyalbőrben és a Kisváros című sorozatoknak köszönhetően lett ismert és közkedvelt, de filmekből, színdarabokból és megannyi szinkronból is emlékezhetünk rá.

gyasz_uszticsmatyas.jpg

Ő volt többek között a címszereplő hangja a Roger nyúl a pácban című filmben és ő szinkronizálta a Ford Fairlane kalandjaiban Gilbert Gottfriedet. Magyar animációs filmben is hallhattuk orgánumát, ő volt ugyanis a Macskafogó 2-ben Mióka, és Jankovics Marcell legutóbbi egész estés mozijában, Az ember tragédiájában Lucifer hangja.

Hová tűnt a szinkron a Pannóniából?

Az oldal rendszeres olvasói már jó pár interjúban találkozhattak azzal a névvel, hogy Pannónia. Nem, nem a motorról van szó, hanem a Hűvösvölgyi út 64. szám alatt található több mint 60 éves épületről, intézményről, egykori munkahelyről, közösségi térről. A Pannóniában készült a magyar animációs filmtermés egy jelentős része, és ehhez az épülethez kötődik a magyar szinkrongyártás fénykora is.

Az évek óta csak pusztuló épület felújításának 2015-ben vágtak neki, és a nemrég megtörtént átadóval hivatalossá vált; újra kinyitott a Pannónia, és különböző filmkészítő, utómunkálatokkal foglalkozó cégek vették birtokba az épületet. Mivel ez a magyar szinkrongyártás egyik meghatározó helyszíne, így saját szemmel is látni szerettem volna azt, amiről oly' sokan meséltek. A Dargay Attila-emlékkiállítás pedig remek alkalom volt erre.

Azt viszont nagyon furcsállom, és őszintén sajnálom is, hogy nyoma sem volt az épületben annak, hogy a Pannóniában valaha is készült volna film- vagy sorozatszinkron... Elmentem volna egy emléktábla mellett? Vagy tényleg említés nélkül hagyták volna? Fura. A lenti képre kattintva megnyíló galériában több képet is találtok arról, milyen is lett a felújított épület látogatható része. A legtöbb folyosó és így az egykori szinkronstúdiók ugyanis le voltak zárva a kíváncsiskodók előtt.

Fotó: MűsorVízió/Jasinka Ádám

Kiderült, ki nyerte A Konyhafőnök VIP első évadát

Március végén indult az RTL Klub műsorán A Konyhafőnök újabb évada, ám ebben most nem civilek, hanem ismert emberek; színészek, énekesek, sportolók és műsorvezetők mérték össze főzőtudásukat. Az öt hetes küzdelem ma lezárult, és a tegnap fináléba jutott két versenyző, Gáspár Bea és Kovács Katalin közül Gáspár Bea nyerte a műsor első celeb kiadását, és a győztesnek járó 10 millió forintos fődíjat. Gratulálunk! Mit szóltok a végeredményhez?

akonyhafonokvipgyoztesbea2.jpg

Fotó: RTL Klub Sajtóklub

"Nekünk itt és most kell ezt megtanulni" - beszámoló a Reggeli forgatásáról

2011. november 28-án, egy pénteki napon búcsúzott el a nézőktől az ország egykoron legnézettebb és talán legnépszerűbb reggeli műsora, a Reggeli. Nem egészen hat évvel később, 2017. április 17-én, húsvéthétfőn tért vissza a produkció, immáron megújulva az RTL Klub képernyőjére. Hogy miért pont most? Schiwert-Takács László, a műsor kreatív producere válaszolt kérdésünkre:

reggeliforgatas1.jpg

Már jó ideje megfogalmazódott az igény arra, hogy újra legyen egy reggeli műsor, másrészt pedig mostanra érett meg a viszonyrendszer az egyik külső gyártó céggel, a Story Extrát is készítő Dynamoval, akikkel ezt a fajta műsort, ezt a típusú közös munkát el tudták képzelni. Azt tudni kell, hogy az RTL-es saját műsorok túlnyomó többsége, a hírműsorokat kivéve, mind külsős céggel készül.

A megújult Reggeli első adást a régi műsor két egykori oszlopos tagja, Alföldi Róbert és Stohl András nyitotta meg, és tőlük vette át a stafétát a „nyerő páros”, Peller Anna színésznő és férje, Lukács Miklós. Az első adások után, a műsor második hetén volt lehetőségünk bekukkantani a kulisszák mögé, és beszélgetni a házigazdákkal, valamint a műsor kreatív producerével, Schiwert-Takács Lászlóval is. A beszámolót és az interjúkat a Továbbra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Szulejmán nem tart nyári pihenőt

A múltkor számoltunk be arról, hogy a Dunán tavaly november óta minden hétköznap este látható török sorozat, a Végtelen szerelem május 6-án este, az első évad fináléjával jelentkezik utoljára a nyári szünet előtt. Ennek apropóján megkérdeztük az RTL Klubot, hogy mi a tervük a Szulejmánnal. A tévéadótól pedig azt a választ kaptuk, hogy a Szulejmán idén sem tart nyári pihenőt.

szulejmannincsnyariszunet.jpg

A Törökországban 2011 és 2014 között futott sorozatból idén februárban kezdték meg idehaza a negyedik és egyben utolsó évad vetítését, és bár még sok rész van hátra, hamarosan szinkronosan is véget ér a hazánkban 2013. januárjában indult török széria.

Tovább

A leghíresebb viszályok hamarosan szinkronosan is terítékre kerülnek

Ryan Murphy nevéhez olyan sorozatok fűződnek mint a Glee - Sztárok leszünk, az Amerikai Horror Story, az American Crime Story: Az O.J. Simpson-ügy és a Scream Queens - Gyilkos történet. Az antológia sorozatok nagy mestere nemrég újabb projektbe fogott, a végeredményét pedig májusban mi is láthatjuk.

aviszalypremier.jpg

A FOX elhozza ugyanis Ryan Murphy, Jaffe Cohen és Michael Zarn közös sorozatát, az Amerikai Egyesült Államokban idén márciusban indult "Viszály"-t (Feud). Az évadonként egy-egy híres, hírhedtté vált viszályt, párkapcsolatot bemutató széria legelső ízben két amerikai színészóriás, Bette Davis és Joan Crawford rivalizálását hozza közelebb a nézőkhöz. Míg a jövőre érkező második évadban Diana hercegné és Károly élete kerül a középpontba.

A Viszály: Bette és Joan főszereplőit Susan Sarandon és Jessica Lange alakítják, mellettük láthatjuk még Judy Davist (Út Indiába, Férjek és feleségek), Alfred Molinat (Frida) és Stanley Tuccit is, a vendégszereplők között pedig feltűnik többek között Catherine Zeta-Jones és Kathy Bates is. A sorozat hazai premierje május 17-én, 21:55-kor lesz a FOX műsorán.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Mutatjuk a nevet váltó magyar tévécsatornák új logóit

Május elsejétől megújul és nevet is vált két magyar ismeretterjesztő tévéadó, a LifeNetwork és az OzoneNetwork. Előbbit a tavasz végétől LifeTV, míg utóbbit OzoneTV néven találjuk majd meg. A frissített kínálattal, több új műsorral is jelentkező tévécsatornák új logókat kapnak, amiket most a dtvnews.hu jóvoltából nektek is meg tudunk mutatni. Az új emblémák mellé, jobb oldalra odaillesztettük a jelenlegieket, hogy könnyebben eldönthessétek, vajon jó irányt vesz-e az arculatfrissítés. A logókat a Továbbra kattintva találjátok.

Tovább

Szünet nélkül érkezik az egyik AXN-es premier sorozat folytatása

Április 19-én este indult az AXN White műsorán az idehaza is közkedvelt török színésznő, Beren Saat újabb sorozata. A bosszú, amely az azonos című amerikai széria török feldolgozása, 2013 és 2014 között volt képernyőn Törökországban és összesen 44 darab másfél óra hosszúságú epizód készült belőle.

abosszumasodikevad.jpg

Magyarországon a török sorozatok egy-egy epizódját általában két-három felé vágva tűzik adásba, mivel a műsorszerkezet a 40-50 perc hosszú részekhez alkalmazkodva lett szinte mindegyik tévéadón kialakítva. Az AXN-nél azonban úgy gondolták, hogy megtartják az eredeti epizódhosszt és az itthon megszokott napi sugárzást is. A szinkronstúdiónak ez vélhetően óriási mennyiségű munkát jelentett.

A gyors vetítésnek köszönhetően pedig egy hónap alatt le is adják az első évadot, és már május közepén elérkezünk a szezonfináléhoz. A jó hír azonban az, hogy nem küldik nyári szünetre a produkciót - ellentétben a Végtelen szerelemmel - hanem már a finálé másnapján, május 19-én bemutatják a második évad első epizódját. A szezonpremier a korábbiaktól eltérő időponttól, 19:50-től lesz majd látható az AXN White műsorán.

Tovább

Kilenc év után távozik a TV2 egyik legismertebb arca

Februárban, egy időben a TV2 tavaszi kínálatának premierjével megújult a Mokka is. Új díszletben, régi és új műsorvezetők várták a nézőket. Nem sokkal a start után azonban máris megváltoztatták a korábban bejelentett felállást, és az öt képernyősből egy távozott, egy másikat pedig pihenőre küldtek. Így a hétköznap reggelente jelentkező több óra hosszúságú műsort váltásban vezette Demcsák Zsuzsa, Pachmann Péter és Istenes László.

demcsakzsuzsafelmondas.jpg

Ma viszont kiderült, hogy a TV2-nél már kilenc éve dolgozó, és a Mokka talán legismertebb arcának is tekinthető Demcsák Zsuzsa beadta a felmondását. A műsorvezető, aki pályáját a köztévé egyik ifjúsági műsorában kezdte, és a TV2-nél dolgozott többek között a "Fort Boyard - Az erőd"-ön is, így nyilatkozott a Blikknek:

Kilenc év után döntöttem így, és ennek elsősorban családi okai vannak. Két éve gondolkodom rajta, de ha valaki két gyereket nevel egyedül, óvatosabb, nehezebben adja fel a biztos dolgokat. Ám a családi cégnek egyre nagyobb szüksége lett rám, ezért végül felmondtam. Így végre nem kell korán kelnem, és én vihetem reggel a gyerekeimet az iskolába. Fantasztikus éveket és barátságokat köszönhetek a TV2-nek.

Hogy ki, vagy kik lesznek a Mokka új női műsorvezetői, arról egyelőre még nincs hír. Demcsák Zsuzsa felmondása viszont jól jöhet az RTL Klubon áprilisban újraindult Reggelinek, hiszen vele a Mokka oszlopos, sokak által kedvelt tagja távozik.

Szinkronhangok: Kuzey Güney - Tűz és víz (Kuzey Güney)

Április 24-én este idehaza is véget ért az a török sorozat, ami szerintem elég sokakkal megszerettette Törökország tévés produkcióit. A címben is szereplő testvérpár, Kuzey és Güney két évadon keresztül tartó kalandja, harca lezárult, ki-ki döntse el, hogy neki mennyire szimpatikus módon. Mivel anno nem írtunk a magyar hangokról, és ahogy láttam, igazán máshol sem találhatóak meg, ezért mi mással is búcsúzhatnánk el a Kuzey Güney - Tűz és víztől, mint a magyar hangjainak névsorával.

kuzeyguneyszinkron.jpg

A rendkívül impozáns szereposztást a Továbbra kattintva böngészhetitek át.

Tovább

Szinkroninfó: Ők lesznek a Graceland - Ügynökjátszma új magyar hangjai

A Graceland - Ügynökjátszma című sorozatot tavaly tavasszal mutatta be az RTL Magyarország, méghozzá az RTL2 nevű kábeladóján. A hetiben adásba kerülő részekhez Nikodém Gerda rendezésében készült bitang jó magyar szinkron. Sajnos akkor nem érkezett meg egyből a folytatás, de most, durván egy évvel később képernyőre kerül a második évad, és ami a legjobb - napi vetítéssel.

szinkroninfo_graceland.jpg

Az RTL2-n ugyanis hétköznap délelőttönként, 11 órai kezdéssel lesznek majd láthatóak április 24-től, azaz mától a második szezon epizódjai. Mivel a folytatás során több új szereplő is érkezik a történetbe, ezért megkérdeztük az RTL-től, hogy kik lesznek az új magyar hangok. Az ő névsorukat olvashatjátok el, ha a Továbbra kattintotok.

Tovább

Tehetségkutató lesz az ország legnézettebb kábeles showműsorából

Amikor az RTL2-n jó pár éve elindult a Szombat esti láz új évada, akkor volt a legközelebb egy műsor ahhoz, hogy megdöntse a TV3 már 1999. óta álló kábeles rekordnézettségét, a Reszkessetek, betörők! második részével elért 725 ezres nézőszámot. 2016 év végén azonban megdőlt a rekord, hiszen a Sztárban Sztár +1 kicsi jött, látott, és minden idők legnézettebb magyar kábelcsatornás műsora lett.

sztarbansztarmegegykicsiujevad.png

Nem is csoda, hogy a TV2-nél úgy döntöttek, elkészítik a második évadot. A Nagy Duett legutóbbi adásában jelentették be, hogy már ősszel visszatér a Sztárban Sztár +1 kicsi, de egy kis csavarral. Az első évadban a kis tehetségek a korábbi TV2-s műsorokból érkeztek, az új szezonba viszont már jelentkezés alapján válogatják össze a gyerekeket. Azaz a showműsorból kvázi tehetségkutatót csinálnak.

Fotó: SuperTV2

Szinkronhangok: Nőj fel! (Growing Up Fisher)

Ma este 10 órakor dupla résszel mutatkozik be a Humor+ műsorán a 2014-ben indult vígjátéksorozat, a Nőj fel!. A J.K. Simmons (A főnök, Whiplash) és Jenna Elfman (Dharma és Greg) főszereplésével készült, csak egy évados szitkom a válófélben lévő családfők és gyerekeik történetét követi nyomon. Ez eddig tipikusnak mondható. A csavar a történetben az, hogy az apa egy vak ügyvéd, aki azt, hogy nem lát, bizony nem mindig köti az emberek orrára. A magyar hangok és a stábtagok névsorát a Továbbra kattintva találjátok.

nojfelszinkron1.jpg

Tovább

Magyar nézettség: 15. hét - Ábel Anita sem bírt el A Konyhafőnökkel

(Az előző heti számok.) Amióta vége a Majka vezette Az 50 milliós játszma legutóbbi évadának, azóta teljesít egyre rosszabbul hétköznap esténként a TV2. A kvízműsor helyére érkező új vetélkedő, az Annyit ésszel, mint erővel! nagyon nem találta az összhangot a nézőkkel, és azzal, hogy elindult vele egy sávban A Konyhafőnök VIP, meg is kapta a kegyelemdöfést. Nem csoda, hogy pár hete a TV2-nél úgy döntöttek változtatnak.

extremactivitynezettseg.jpg

Tilla műsora későbbre került, a Tények mögé pedig behozták a tavaly a SuperTV2-n elindított Extrém Activityt. Celebek ellen celebekkel, az ötlet nem tűnt rossznak. De egy közel maximális fordulatszámon pörgő, végjátékba érő műsor évada ellen nem sok esélye volt, és az Ábel Anita vezette gameshow bizony nem is tudta felvenni a kesztyűt. Bár, azt azért ki kell emelni, hogy a műsornak lenne keresnivalója a TV2-n, mivel pénteken, immáron A Konyhafőnök nélkül bizony jó eredményekre volt képes. Az elemzés folytatásáért és a részletes adatokért kattintsatok a Továbbra.

Tovább