HTML

Egy blog műsorokról, sorozatokról, nézettségről.

Partnereink

dtvn_190x29.gif

Fejléc-fotó.JPG

emtv_hu.png

Friss kommentek

Címkék

Blogajánló

Magyar nézettség: 37. hét - Az RTL Klub letarolta a főműsoridőt

2014.09.16. 18:02 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub az előző előtti héten már bevetette az őszi műsorrendjének első változatát és nyert is vele, de az, amit a múlt héten csináltak a műsorai, na az nem volt semmi. A TV2 nem sokat változtatott és csak a Magánnyomozókat cserélte le egy új, saját gyártású napi sorozatra, ez pedig meg is látszik a főműsoridős nézettségükön. A délután továbbra is a TV2 terepe és az RTL Klub nem tud mit kezdeni a szokásosan a telenovellákból jól választó tévécsatornával. A Tények hegemóniája azonban nem olyan egyértelmű már, mint idén év elején, és van olyan adásnap, amikor teljes lakosságban is kikap az RTL Klub-os Híradótól.

 Az egyik legnagyobb meglepetés mindenképpen A konyhafőnök volt a múlt héten, hiszen rá tudott tenni egy lapáttal az előző előtti heti számaira és a nehezített terepen (a Tények végével egyszerre van képernyőn) is nyerni tudott. A Jóban rosszban című sorozat nézettségével kapcsolatban az az érdekesség, hogy habár nem tudott nyerni a főzős reality ellen, mégis jobb számokat hoz, mint az Éjjel-nappal Budapest ellen. Ez azt jelenti, hogy A konyhafőnökkel az RTL Klub-nak sikerült új nézőket a tévé elé ültetnie.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy az X-faktor javított az előző adásának nézettségén és a hét legnézettebb műsora lett mind a teljes lakosságban, mind a célközönségnél. A másik érdekesség, hogy a Sztárban sztár nagyon sokat javított az előző előtti számaihoz képest, de ami még érdekesebb, hogy a vele egy műsorsávban adott Taxi című sorozat második epizódja, és az Alkonyat Hajnalhasadás fejezetének második része is javított, azaz nem egymástól vett el nézőket a két (három) műsor. A tinivámpíros film a teljes lakosságban nem, de a célközönségnél verte a maszkírozott énekeseket.

 A sorozatok között a teljes lakosságban a Taxi, míg a célközönségnél a Szulejmán lett a legnézettebb. A részletes nézettséget a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A második adat a célközönségre, míg ahol elérhető volt ott a harmadik a 18-59-re vonatkozik.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség

HetiSzinkron - Hírekre hangolva

2014.09.14. 09:40 Jasinka Ádám

 A blog ezen rovatában a fontos és érdekes szinkronos híreket fogjuk sorba szedni, hogy legyen miből szemezgetnie a magyar változatok kedvelőinek. Igen, kvázi hírrovatról van szó, de a szinkron felé orientálva. A többi hírt a tovább mögött találjátok.

Kapácsy Miklós tévésorozatban

 Az mindig érdekes, amikor az egyszeri, színházba ritkán vagy nem is járó tévénézőnek főként szinkronhangként ismert színészek sorozatokban, tévéműsorokban szerepelnek. A köztévén ez elég gyakori, hiszen a saját gyártásokban előszeretettel vendégszerepelnek ismert szinkronosok, de úgy látszik erre az útra kanyarodott az RTL Klub is a Barátok közt című sorozatával. A napi szappanoperában eddig is sok szinkronos játszott kisebb-nagyobb szerepet, de mostanában elég sokszor láthatunk, jobban mondva hallhatunk ismerősöket. Tordy Géza, Antal Olga és Gáspár András után Kapácsy Miklós is játszott az RTL Klub sorozatában.

KapacsyMiklos.png

Szólj hozzá!
Címkék: szinkron HetiSzinkron

Plakátot kapott a Munkaügyek negyedik évada

2014.09.12. 11:32 Jasinka Ádám

 A Munkaügyek - IrReality Show új évadához készült ez a szerintem elég jól sikerült plakát. A szemfülesek azonban észrevehetik, hogy az egyik állandó szereplő, a Murányi Tünde által játszott Katalin nincs a többiek között, helyette viszont felkerült a reklámanyagra egy új karakter. Az okát nem tudni, de az biztos, hogy a negyedik évadban nem lesz benne a remek nyelvtudásáról és precíz szakszóhasználatáról is ismert Szabó F. Katalin.

Munkaugyekplakat.jpg

Forrás: Munkaügyek - IrReality Show Facebook oldala

Szólj hozzá!
Címkék: Munkaügyek - IrReality Show

Készül a köztévé bűnügyi sorozatának új évada

2014.09.11. 10:00 Jasinka Ádám

 Az MTVA nem csak új sorozatokra és tévéfilmekre ad pénzt, hanem folytatja is a legtöbb saját gyártású műsorát. A Hacktion Újratöltve kaszája után csak egy régi motoros sorozat maradt, de a Munkaügyeken kívül számos olyan produkciója van a köztévének, ami nem az első szezonját fogja megkezdeni idén ősszel. A Gasztroangyal a hetedik, az Ég, föld, férfi, nő pedig új műsorvezetőkkel (Weisz Fanni és Nagy Sándor) a második évadát kezdi meg a Ridikül, a Maradj talpon!, a Fábry és többek között a Szálka új részei mellett.

 Az M1 azonban egy másik régi sorozatát is folytatja, bár kétségtelen, hogy a késő esti vetítési időpontok, és a két epizódos évadok miatt nem sokan ismerik Pajer Róbert novellaadaptációit, a Fekete krónika részeit. A harmadik évad, ha lehet így beszélni a kétszer huszonöt perces kisfilmekről Ráth-Végh István, a sorozattal azonos című regényéből, annak két újabb novellájából készül.

 A sorozat forgatása idén nyáron zajlott olyan színészekkel a főszerepben, mint Lux Ádám, Előd Álmos, Dózsa Zoltán, Jakab Csaba, Schnell Ádám, Kálloy Molnár Péter és Blaskó Péter. A három csontváz és A velencei pékinas című epizódok forgatásáról az egyik szereplőt, egy bírót alakító Lux Ádám osztott meg képeket a Facebook oldalán. Ezekből a lenti képre kattintva szemezgethettek.

Szólj hozzá!
Címkék: Lux Ádám Fekete krónika

Sztárban sztár - 2x01: Kaméleon előadók

2014.09.10. 16:13 wolfclaw

 Sosem gondoltam volna, hogy ennyi kaméleon énekesünk van e kies honban. Mégis tavaly a TV2 bebizonyította, hogy ki tud állítani tizenkét hírességet, akik hajlandóak hülyét csinálni magukból hetente egy verseny keretében, és képesek átvedleni világhírű vagy csak itthoni sztárok hasonmásaivá. Sőt, olyan jól csinálták, hogy a csatorna minden műsorát rommá verte jóformán népszerűségben. Most eltelt egy év, és újra itt a lehetőség némi személyi változásokkal ugyan, de a cél a régi maradt. Szénné röhögtetni a nézőt és ezzel egy kellemes estét adni neki. Mert a Sztárban sztár erről szól. Ez az R(öhej)-faktor!

SztarbanSztar3.png

 Idén annyi változás történt, hogy Fridi helyét átvette a csatorna ásza, továbbá Lakatos Márk átváltozott a tavalyi győztes Bereczki Zoltánná. Tilla kisujjából kirázza a feladatot, szerintem picit unja is a skatulyát már ahogy a fejét elnéztem, de ugyan kit állíthattak volna ki ha nem őt?

 Kezdjük hátulról, azaz az első adás kiesettjével. Völgyi "Romantic" Zsuzsira annyira passzolt Samantha Fox, mint töprepincserre a pitbull mancsára tervezett kutyacipő. Nem tudott szexis lenni, de nagyon próbálta és ezért élete végéig fog még kapni a fejére. Dukai Regina és Bon Jovi közt mondanám, hogy ég és föld a távolság, de inkább a fényévvel kellene jellemeznem. A modell-énekesnőnek semmi köze a rockhoz és ez tökéletesen bebizonyosodott.

 Bár egyesek szerint Keresztes Ildikó nem véletlenül volt három szezonban is mentor, én megmondom nyíltan, a Madonna imitációja annyira idegesített, hogy inkább néztem a konkurenciánál a vámpírlamúrt. Pásztor Anna is körülbelül olyan volt Döglégynek mintha egy iskolai jelmezverseny egyik esélyesét láttam volna nem pedig az Anna and the Barbies frontasszonyát. Koós Réka produkciója volt az ami tökéletesen modellezte azt amiről valójában szól a műsor (tessék visszagörgetni a bevezetőmig). Olyan Vincze Lilla volt, amilyet csak színészként tud az ember, hiába mondja hogy inkább énekesként szereti magát aposztrofálni.

A tovább mögött folytatom az értekezést.

Szólj hozzá!
Címkék: kedvcsináló Sztárban sztár

Magyar nézettség: 36. hét - Az RTL Klub lefőzte a TV2-t

2014.09.09. 18:00 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub bemutatta az őszre tervezett műsorai közül az első érdekességet, aminek köszönhetően borult is a nyáron megszokott műsorrend. Az Éjjel-nappal Budapest kapta meg a legnézettebb idősávot, a Barátok közt pedig este fél tízre került, ami ugyan nem késő este, de már nem is az az idősáv, amit a sorozat törzsközönsége egy kézlegyintéssel elintézne. A sorozat nézettségén meg is látszik, hogy durván százezer tévénézőnek nem szimpatikus ez a vetítési időpont.

 Az RTL Klub-nál tudják, hogy mivel lehet a legjobban finomhangolni a nézettséget, hiszen azzal, hogy az Éjjel-nappal Budapestet fél órával későbbre tolták A konyhafőnök miatt, máris sokkal több nézőt hoz a konyhára a fiatalok életéről szóló sorozat. A főzős realitynek viszont nem a legegyszerűbb a feladata, hiszen a Tényekkel - ami továbbra is a TV2 egyik legnézettebb műsora - van egy kis közös műsorsávja, de így is pazar nézettséget hoz és a Jóban rosszban nem is tudta egyszer sem megverni A konyhafőnököt.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy az X-faktor letarolta a toplistákat. Az első válogató adás ugyan nem hozott kétmilliós nézettséget, de A szupercsapat című film nem volt partiban a fahangú és tehetséges énekesek váltójával. A másik érdekesség, hogy a Sztárban sztár második évada jól rajtolt, habár az RTL Klub nem könnyítette meg a TV2 dolgát, ugyanis az átöltözős-énekes műsor új évadával egyszerre volt képernyőn egy francia-amerikai premier sorozat első része, valamint az Alkonyat Hajnalhasadás című fejezet. A vámpíros film a teljes lakosságban nem sokkal kapott ki a showműsortól, míg a célközönségnél nyert a Sztárban sztár ellen.

 Az RTL Klub főműsoridős sikereivel a TV2 járt a legrosszabbul, hiszen egyrészt a saját gyártású premiere a Zsaruk nem hoz valami jó nézettséget, másrészt az Édes élet című realitysorozatot ilyen kevesen szerintem még nem nézték.

 A sorozatok között a teljes lakosságban a Taxi, míg a célközönségnél a Dr. Csont premier epizódja lett a legnézettebb. A részletes nézettséget a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A második adat a célközönségre, míg ahol elérhető volt ott a harmadik a 18-59-re vonatkozik.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség

A konyhafőnök - Séfségverseny

2014.09.09. 10:40 wolfclaw

 Eljutottunk oda, hogy esténként megpróbálnak megetetni minket egy gasztroblogger vezetésével. Az RTL Klub készített egy ilyen mindenből egy picit vetélkedőt amiben konyhafőnököt keresnek, mert az csak így megy. Mintha mindenki akkora mesterszakács lenne, hogy másnap a Gundelbe szerződtetik. Megnyerek egy ilyen tévés versenyt és máris Michelin-csillagos éttermet fogok vezetni, nem?

 Persze a formátum nem új, hiszen néhány éve a Viasat már megpróbálta. csak az valahogy túl langyosra sikerült. Most viszont egy ízletes fogást tudtak elénk tenni, persze nem tökéletesen. Vegyük először a zsűrit. Az ételkritikus a promóban egy kifinomult, talpig tüchtig úriember volt. Egy új Szinbád. Aztán megjelent egy sótlan (majdnem szótlant írtam bár nem jártam volna messze az igazságtól), enyhén borostás, ingujjas Vajda Pierre. Általában a megszólalásainál még a máj sütésekor kicsapó zsír is nagyobbat durran, de tud olyat is mondani ami úgy odacsap.

Akonyhafonok2.png

 Aztán ott van a műsorvezetőnek is beilleszthető gasztroblogger Fördős Zé (nem Zoltán mert az olyan unalmas). Amit Vajda úrból kivettek azt beletették, és szabadjára eresztették. Nem szemétkedik, sőt szinte pátyolgatja a versenyzőket. Tény, hogy nem hivatalos szakács (ahogy én sem vagyok hivatásos médiakritikus) és én a gasztrokibicektől allergiás kiütést kapok... viszont be kell látnom ért hozzá valamennyire és tudja fejből a forgatókönyvet.

Akonhyafonok3.png

 A legfontosabb tag a séf, Bernáth József. Ő lenne a magyar Ramsay ebben a felállásban, de a nagy Gordont nem lehet sem helyettesíteni sem pótolni. Nem üvöltözik, nem küld el senkit arra a bizonyos égtájra de a szart sem tolerálja. Azt a nézését imádom amikor a tányér mellé könyököl és rápillant a delikvensre. Neki nem kell elmagyarázni hogyan idegesítsük fel a versenyzőt, a szeme állásával beléjük rakja a parát. Szinte várom, hogy addig hergeli valamelyik séfjelöltet amíg az a fejére nem önti a lábas tartalmát de úgysem merik. Ráadásul ha valamin felhúzza magát egy laza csuklómozdulattal dobja ki a feltálalt kajának a nem tetsző részét. Afrikában éheznek, itt meg a kuka alján egy kamera totálban veszi, ahogy pazarolják a kaját csak mert az olyan drámai.

Akonyhafonok1.png

 A helyszín egy raktárépületbe oltott fészer szépen megmunkált galériával, méretes konyhapultokkal, vadonatúj eszközökkel, gyönyörű design minden sarokban, pont ahogy elő van írva. Szinte csak a 100 Folk Celsius hiányzik meg néhány country táncos. A szereplőket olyan sikeresen összeválogatták, hogy mindegyik kirázza a kisujjából a Wellington-bélszínt, de egy rohadt paprikás csirkével nem tudnak mit kezdeni! Már látom magam előtt, ahogy egy párbajban rántást kell készíteni öt perc alatt és feltálalnak valami csiriz szerű képződményt amivel ragasztani lehet, de megenni nem. 

 Jól kisütötték az RTL-nél, hogy mire éhes a néző. Nem, a receptek abszolút lényegtelenek. Itt csak a feszültség és a karakterek számítanak, és ebben profi ez a műsor. A séf, a kibic és a kritikus harmonikus kombinációban tolják le kanalanként a torkunkon az íz-faktort. Akit meg a kaja érdekel, az nézze reggel Mautner Zsófit.

24 komment
Címkék: kedvcsináló A konyhafőnök

Ketten Párizs ellen, a köztévé új minisorozata

2014.09.08. 10:40 Jasinka Ádám

 A köztévé mostanában igencsak belejött a sorozatkészítésbe, ezt pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy se szeri se száma az új, saját gyártású produkcióknak. A sorozatkínálat az egész magyar tévés piacon elég szegényes, ha pedig a naponta képernyőn levő tartalmakat nem számoljuk, akkor egyenesen siralmas a saját gyártású sorozatok helyzete Magyarországon. Ennek persze főként anyagi okai vannak, mert amíg egy amatőr szereplős, egy-két kamerát használó produkció képes milliós nagyságrendű nézőt a tévé elé ültetni, addig a tévéadók ritkán kockáztatják a pénzüket. Elég csak az RTL Klub-os Casinot példaként hozni, amin bejáratott tévés stáb dolgozott, a szerepeket pedig tanult színészek játszották, de mivel nem nézték elegen, nem érte meg gyártatni. Ezért is nagy hír ha egy tévéadó - és most ne azt nézzük, hogy reklámbevételekből vagy közpénzből - sorozatgyártásra adja a fejét. A köztévénél ugyanis valami ilyesmi történik.

KettenParizsellen.jpg

 Az persze túlzás lenne, ha azt írnám, hogy rengeteg sorozatot készíttet az MTVA, de nem is lennék messze az igazságtól. A 2011-es megújuláskor sok műfajjal kísérleteztek, de ezek közül csak egy legény maradt talpon, mégpedig az utóbbi idők szerintem legjobban sikerült magyar sorozata, a Munkaügyek - IrReality Show. Nem is csoda tehát, hogy ennek a sorozatnak az egyik készítőjétől kértek egy másik szitkomot, a huszonnégy epizódos Fapadot. De nem szabad elfeledkezni a Rudolf Péter nevével fémjelzett regényadaptációról, a Kossuthkifliről sem, ami már a benne szereplő színészekkel magasra tette a lécet. A harmadik új sorozat ezektől teljesen eltérő lesz mind témaválasztásban, mind stílusában, hiszen a Dyga Zsombor által készített Egynyári kaland című sorozatot kimondottan a fiatal tévézőknek szánják.

 A köztévére pedig 2015 nyarán vagy őszén fog érkezni egy másik regényadaptáció, a három részes minisorozat Vaszary Gábor Ketten Párizs ellen című regényéből. A sorozat forgatása jelenleg is zajlik, és a Facebook oldalukra feltöltött képek alapján nagyon jónak tűnik. A háromszor ötven perces minisorozatot Papp Gábor Zsigmond készíti, akinek korábbi munkái között olyanok szerepelnek, mint a Magyar retró, illetve a Tálentum című ismeretterjesztő filmsorozatok.

 A Ketten Párizs ellen főszereplőit két fiatal színész, a Társas Játékból is ismert Sándor Péter, illetve Barna Zsombor, a Barátok közt című sorozat egykori szereplője formálja meg. A sorozatban rajtuk kívül szerepelni fog még Pécsi Ildikó, Pindroch Csaba (Fapad), Malek Andrea, Elek Ferenc (Munkaügyek), Thuróczy Szabolcs (Társas Játék) és Fesztbaum Béla is. A történet két pesti, kamaszodó ifjúról szól, akik Bécs helyett Párizs felé veszik az irányt, hogy felfedezzék kicsit az ismeretlent a szüleiktől kapott kirándulópénzből.

Forrás: Ketten Párizs ellen Facebook oldala

Szólj hozzá!
Címkék: sorozat M1 Ketten Párizs ellen

The Crazy Ones - a sorozat

2014.09.04. 18:07 Jasinka Ádám

 A szitkomok között nagyon sok olyan van, aminek egy évada durván húsz részből áll, de ha valami minőségi és az ember szereti, akkor a több epizódnak csak örülni tud. A sok epizódnak viszont az a hátránya, és nem tudom, más hogyan van vele, de minél hosszabb egy sorozatévad, én annál kevésbé érdeklődőm iránta. Nem csak azért szoktam ezeket kiválogatni, mert időben hosszúak, hanem azért is, mert az írók nagyon sokszor nem tudják egy szinten tartani a színvonalat. A kábeles szitkomoknál sem garancia a rövidebb évad a minőségre, de ezeknél a sorozatoknál ritka, hogy az átlagos nyolc epizódból valamelyiket is elpazarolnák.

vlcsnap-2014-09-04-17h58m51s110.png

 A The Crazy Ones sem tudott az országos sorozatokra gyakran ráhúzott skatulyából kitörni, bár az kétségtelen, hogy az írók az első pár epizód után stabilan tudtak egy közepes szintet, ami sajnos nem volt elég ahhoz, hogy a nézők ne kapcsoljanak el róla. Az első évad huszonkét része - ami maga a sorozat, hiszen elkaszálták - kellemes élményt okozott, de lehetett volna még mit javítani rajta ahhoz, hogy jobb legyen.

 A sorozat főként azért is különleges, mivel ez az augusztus elején elhunyt Robin Williams utolsó tévés munkája, és habár nem lett kiemelkedően jó a The Crazy Ones, ő maga hozott egy olyan szintet, ami szerintem kielégítette az őt kedvelők igényeit. A többi színészről sem lehet rosszat mondani, jól működtek együtt, de amikor a főszereplő képernyőn volt, akkor mindenki más a háttérbe került. Ez lehet jó is, és rossz is, attól függ hogyan állunk ehhez az egészhez hozzá, de az szerintem nem kérdés, hogy ettől is volt olyan érdekes és színes.

vlcsnap-2014-09-04-18h01m39s10.png

 A The Crazy Ones egy reklámügynökség munkáját mutatja be, aminek a főnökét Robin Williams, az ő lányát pedig Sarah Michelle Gellar alakítja. A munkahelyi és úgy általában véve a szitkomokra jellemző formulákat meg is kaptuk, elég csak a nőcsábász, a kimért és precíz, a szép és picit ügyetlen valamint a rideg és munkamániás beosztottakra gondolni, de a történetvezetés se hozott semmi újítót. Az egész viszont mégis műküdött és én megvettem, hiszen a színészek jók voltak, illettek egymáshoz, a humora takaréklángon is üdítő volt, nem mellesleg pedig nem mindegyik sorozat mutat minden rész végén bakiparádét.

 Ez a pár jelenet, amiben láthatjuk, hogyan bakiznak és ezt hogyan bohóckodják el a színészek nagyon tetszett és sokat adott hozzá az epizódokhoz. A főszereplő nem csak a megírt jelenetekben, hanem forgatás közben is hozta a formáját és ez a részek végén levő kis szemezgetésből ki is derült, az improvizáció egyik mestere volt.

vlcsnap-2014-09-04-18h03m54s78.png

 A szitkomokra jellemző megoldásokon kívül kaptunk drámaibb vonalakat is, amik így együtt eleinte tényleg furcsák voltak, de az évad végére megtalálták az egyensúlyt és sikerült a szereplőket is jobban kidolgozni. A humora is letisztult az évad második felére, vagy csak nem tudtak az írók több poént kitalálni, mindenesetre az epizódok zömében volt egy-egy nagyon jól eltalált komikus jelenet, párbeszéd. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a többi részben nem volt poén, csak ezek nem ütöttek akkorát, mint azok, amiken az ember tényleg könnyesre neveti magát.

 A The Crazy Ones nem a világ legjobb és legviccesebb sorozat, de van egy olyan kedves bája és nem mellesleg humora, ami miatt az egész különleges és szerintem élvezetes.

Szólj hozzá!
Címkék: kedvcsináló The Crazy Ones

Magyar nézettség: 35. hét - A filmekkel sem jár jobban a TV2 késő este

2014.09.03. 18:06 Jasinka Ádám

 A TV2 a nézettségi adatokat látva úgy döntötte, hogy a legtöbbször délutánonként adott műfajú sorozatát, A gonosz álarcában című telenovellát leveszi a késő esti idősávból és délután fogja adni. Ez egyrészt jó, hiszen így, ha nem is a főműsoridő legnézettebb műsorsávjában, de változatos tartalmakat ad a tévécsatorna, másodrészt viszont nézettség szempontjából rossz, mivel a változatosság nem mindig hoz egy fix átlagot. A telenovella, ha nem is volt acélos, azért bőven kétszázezer fölötti számokat hozott, és ezt a TV2 filmekkel nem tudta megcsinálni.

 A tévéadó persze nem csak filmeket adott a telenovella helyett, hanem premier részeket az NCIS-ből és a Frizbi Hajdú Péterrel című saját gyártású műsorából is, amik azért jobban hoztak az átlagnál.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy a TV2 délutáni telenovella kínálata ugyan simán nyer az RTL Klub délutáni műsorai ellen, de nem olyan sikeresek így a felezett epizódokkal, mint a Maricruz a teljes részekkel. A Tények azonban így is jó nézettségű felvezetés kap, amivel nyeri is a hírműsorok versenyét. A másik érdekesség, hogy a múlt hét szombaton az RTL Klub-os Híradó a teljes lakosságban is nézettebb volt, mint a Tények.

 A TV2 a saját gyártásaival egyébként jó hetet zárt a teljes lakosságban, mivel mind a Jóban rosszban, mind a Magánnyomozók és mind az Édes élet javított a nézettségén. Az utóbbi saját gyártás például a Szulejmánon és a CSI: A helyszínelők című sorozaton kívül mindegyik RTL Klub-os import tartalom ellen nyerni tudott.

 A sorozatok között a teljes lakosságban a Cobra 11 ismétlése, míg a célközönségnél a Dr. Csont ismétlése lett a legnézettebb. A részletes nézettséget a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A második adat a célközönségre, míg ahol elérhető volt ott a harmadik a 18-59-re vonatkozik.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség

A konyhafőnök - 1x01: A hobbiszakácsok főzőversenye

2014.09.02. 09:34 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub-nál úgy döntöttek, hogy indítanak egy olyan műsort, egy olyan formátumot, aminek Magyarországon nem igazán van hagyománya. A főzésre persze különféle variációkat láthatunk a magyar tévés világban, elég csak a kamerával farkasszemet néző és a pult mögött többnyire egyedül dolgozó receptajánlókra (Stahl konyhája, Ízes élet), a vicces párosokra (ReceptKlub), vagy éppen a kulturális és hagyományőrző vonalat is felmutató (Gasztroangyal) műsorokra gondolni. A versenyszerű főzésre viszont eddig csak egy változatot kaptunk, ám a Viasat3 készítette Mesterszakács nem lett az ország kedvenc műsora. Félreértés ne essék, nem a tévéadó miatt nem vált be ez a recept, egyszerűen csak nem volt vevő akkor a magyar nézőbázis egy ilyen realityre.

AK3.JPG

 A konyhafőnök azért is volt meglepő húzás az RTL Klub-tól, mivel egy olyan témát tálal országos lefedettségű adón, ami merőben eltér az eddig megszokott kínálattól, a scripted- és dokurealityk sorától. Ebből a szempontból mindenképpen dicséretes lépés, hiszen nem a sokak által szidott műfajból kap még egy szeletet a néző, hanem egy olyan valóságshowt lát (mert lényegében az, valóságshow), amiben nem profi énekeseket és vagy táncosokat keresnek a zsűritagok.

 Az első rész alapján A konyhafőnök egy tisztes iparosmunka, amiben van egy kis dráma, egy teáskanál feszültség, egy csipet humor és pár olyan hozzávaló, amire nem mindig szeret az ember ráharapni, mivel marja a nyelvünket.

AK4.JPG

 A verseny lényege, hogy adott harminc hobbiszakács, akik a tízmillió forintos fődíjat szeretnék megnyerni és ezért különféle főzéssel kapcsolatos feladatokat kell teljesíteniük. Az első adásban hat játékost ismertünk meg, akik közül a rész végére egy valakit már ki is ejtettek a zsűritagok, jobban mondva az illető saját magát ejtette ki, hiszen a párbajban bukta el a továbbjutás lehetőségét, de ennyire ne szaladjunk előre.

AK2.JPG

 A műsor zsűrijét három szakmájában elismert ember alkotja. Az egyikük és talán a legnagyobb meglepetés számomra Fördős Zé gasztroblogger volt, aki nem véletlenül áll a trió középső helyén. A stílusa laza és természetes, jókat mond és ő szerintem a legszimpatikusabb is. Az ételkritikus Vajda Pierre egyelőre fakó volt, persze mondott egy-két jó gondolatot és poént, de összességében tőle többet vártam, viszont egy rész alapján nem szabad érdemben kritizálni senkit sem, főleg, hogy napi realityről van szó. A zsűri harmadik tagja Bernáth József már érdekes kategória, a szigorú séf szerintem egy picit túl sokat játszik és nem tudom komolyan venni, pedig ha valaki nagyon ért a dologhoz, akkor az ő. A stílusa számomra taszítóvá teszi.

AK1.JPG

 Az első adásban két feladatot kaptak a versenyzők, az első az volt, hogy el kellett készíteni a saját kedvenc ételüket, azt ami az ő specialitásuk. A második körben pedig az előző feladat győztese dönthetett arról, hogy a többi játékosnak egy könnyű, egy közepes vagy egy nehéz fogást kelljen-e elkészítenie. A védettséget kapott versenyző lehet, hogy taktikázott, bár az első adásban nem hiszem, hogy így gondolkoznának, mindenesetre a legnehezebbet választotta, ami egy csokoládé szuflé volt, gyömbéres körtemártással. A játékosoknak - akik között volt olyan, aki nem is evett még ilyen édességet - a séf elkészített mintája alapján kellett dolgozniuk. A végeredmény persze felemásra sikeredett.

 Az adás végén az utolsó két versenyzőnek kellett párbajoznia, s az aktuális feladat az ízlelőbimbók párharca volt, öt-öt fűszert kellett felismerniük.

 A konyhafőnök első része egy korrekt főzős reality első epizódja volt, nem volt semmi különleges, de nem is volt rossz, vagy unalmas. A közepesnél is picit jobbra értékelem, mert mindig volt valami, ami érdekelt az adás adott részében, csak ha már reality, akkor egy picit több erre a műfajra jellemző vonást várnék. Tudom, sokan pont a bulváros témák miatt nem szeretik ezeket a műsorokat, nem is pont ezekre gondoltam, de egy-két dráma, vagy feszültség jót tenne A konyhafőnök ívének. De persze ezt is mértékkel, mert át lehet esni a ló másik oldalára is.

Fotó: RTL Klub Sajtóklub

6 komment
Címkék: kedvcsináló A konyhafőnök

HetiSzinkron - Hírekre hangolva

2014.08.31. 09:32 Jasinka Ádám

 A blog ezen rovatában a fontos és érdekes szinkronos híreket fogjuk sorba szedni, hogy legyen miből szemezgetnie a magyar változatok kedvelőinek. Igen, kvázi hírrovatról van szó, de a szinkron felé orientálva. A többi hírt és képet a tovább mögött találjátok.

Az uralkodónő

 A Fem3 mutatta be Az uralkodónőt, amiben Máriának, a skótok királynőjének életét dolgozzák fel. A sorozat főszerepét az a Réti Adrienn kapta meg, akit nem sokszor hallottam még magyar változatokban. Sőt, ha őszinte akarok lenni, szerintem egyszer sem hallottam még őt szinkronizálni. A színésznőt azonban sorozatokban elég gyakran láthatjuk, többek között a Társas Játék első évadában volt meghatározó szereplő, de a Munkaügyek - IrReality Show-ban is vendégszerepelt már.

 A magyar szinkronhoz visszatérve, a főszereplő választása nem lett rossz, kicsit hűvös a hangszíne, de mindenképpen jó egy eddig ritkán szerepeltetett színésznőt hallani. A videóért köszönet Lengabor-nak.

Szereplők: Adelaide Kane (Réti Adrienn), Megan Follows (Kisfalvi Krisztina), Torrance Coombs (Előd Álmos), Alan van Strang (Zöld Csaba), Rossif Sutherland (Varga Rókus), Toby Regbo (Jakab Márk)

Szólj hozzá!
Címkék: HetiSzinkron

A Lost színészének új sorozata jön a Universal Channel-re

2014.08.30. 09:00 Jasinka Ádám

 A Universal Channel az egyik olyan kábelcsatorna Magyarországon, amit szerintem nagyon kevés ember tud csak nézni, de ennek ellenére rengeteg premier sorozatot és filmet adnak. A húzó műsoraik közé tartozik a Kékpróba című női főszereplős, rendőrős sorozat, valamint az egyik személyes kedvenc drámasorozatom a Botrány is. De ezek mellett adják A férjem védelmében, a Psych - Dilis detektívek, a Zsaruvér és a Hawaii Five-0 epizódjait is, többségében premierként.

Ajovougynoke.jpg

 Az őszi műsorrendjükben pedig több újdonság is lesz, melyek közül a legérdekesebb az az egy évados új sorozat, aminek a főszereplője a Lost-ból is ismert Josh Holloway. A jövő ügynöke (Intelligence) egy olyan férfiról szól, akinek egy chipet ültetnek a fejébe és ennek segítségével közvetlen kapcsolata lesz adatbázisokkal és rendszerekkel is. A sorozat női főszerepét a CSI: A helyszínelők című sorozatból ismert Marg Helgenberger alakítja.

 A Universal Channel-re ezen felül jön a Hawaii Five-0 negyedik, a Kékpróba ötödik és a Zsaruvér negyedik évada, valamint a Kettős ügynök című sorozat is. Az őszi kínálatot bemutató ajánlót a tovább mögött találjátok.

A kép forrása: Galaktika.hu

Szólj hozzá!
Címkék: Universal Channel Josh Holloway A jövő ügynöke