Elárulták, kik lesznek az idei X-Faktor meghatározó arcai

2018. április 26. - Jasinka Ádám

Tavaly év végén, a hetedik X-Faktor fináléjában jelentették be, hogy a műsor 2018-ban is visszatér. Az RTL Klub egykoron nagy sikerű tehetségkutatója legutóbb már nem hozott igazán kiemelkedő nézettséget, ám a fiatal nézők körében így is a tavalyi év legnépszerűbb tévés produkciója lett. Nem véletlen, hogy a tévéadó nyolcadik alkalommal is elindítja, ugyanazokkal az emberekkel, akikkel előzőleg látható volt.

xfaktor_2018_mentorok_musorvezeto.jpgA mentorok és a házigazda (fotó: RTL Klub)

Az RTL Klub Reggeli című műsorában jelentették be, hogy az idei évadra visszatér Radics Gigi, Puskás Peti, Gáspár Laci és ByeAlex a mentorasztalhoz, a műsorvezető pedig ismét a Barátok közt egykori színésze, a tévéadó reggeli műsorának egyik házigazdája, Kiss Ramóna lesz.

5 török étel a sorozatokból, amik után összefut a nyál a szánkban

2018. április 25. - Jasinka Ádám

A török sorozatokban nem csak a tájban, a válogatottan szép épületekben és ruhákban gyönyörködhetünk, hanem egy-egy epizód igencsak meg is hozhatja az étvágyunkat. A készítők ugyanis a leggusztusosabb ételekkel töltik meg még a szegényesebb családok asztalait is a sorozatokban, és így nem csak a különféle zöldségeket és húsokat ismerjük meg, hanem a belőlük készíthető ételeket is, melyeket látva sokunknak fut össze a nyál a szájában. Ezekből válogattunk.

torok_etelek_cikk7.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Szinkronhangok: Egy francia falu (Un village francais)

2018. április 25. - Jasinka Ádám

Április 1-jén mutatta be az Epic Drama a nagy sikerű francia történelmi sorozat, az Egy francia falu első részeit. Mivel a széria minden hétköznap este látható a tévéadó műsorán, így nagyon hamar, mindössze két és fél hónap alatt képernyőre kerül belőle négy évad is, az összesen készült hét évfolyamból.

egyfranciafalu_szinkron.jpg

A sorozat egy francia hegyi falu, Villeneuve történetét meséli el. A kis község lakói szokásos mindennapjaikat élik, miközben sorra érkeznek a hírek arról, hogy a náci katonák egyre közelebb járnak. Az egyik nap pedig megkezdődnek a bombázások és tankok hajtanak keresztül a falun. Franciaország nagy része náci megszállás alá került a második világháborúban.

Tovább a cikk folytatásához.

Szinkronhangok: Szörnyeteg (Mord i Vildmarken)

2018. április 25. - Jasinka Ádám

Április 5-én debütált a FilmBox Premium műsorán a Szörnyeteg című norvég thrillersorozat. A történet főszereplője Hedda Hersoug nyomozó, aki visszatér szülővárosába, hogy nyugodt, hétköznapi életet élhessen. Egy fiatal lány azonban eltűnik, a barátját pedig holtan találják. A felbukkanó sorozatgyilkos miatt Hedda kénytelen újra munkába állni Joel Dreyer felügyelő oldalán.

szornyeteg_szinkron.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Ma láthattuk utoljára a Jóban Rosszban egyik meghatározó szereplőjét

2018. április 24. - Jasinka Ádám

A SuperTV2-n minden hétköznap délben és este is látható a Jóban Rosszban, a TV2 Csoport saját gyártású, napi sorozata. A tizenhárom éve indult szappanoperában április 24-én szerepelt utoljára Bezerédi doktor és az őt megformáló Kedvek Richárd. A színész 2011 nyarán csatlakozott a Jóban Rosszban szereplőgárdájához, és Bezerédi az elmúlt hét évben egyre fajsúlyosabb karakterré, a csillagkúti klinika alapemberévé vált.

jobanrosszban_tavozo_kedvekrichard.jpg

A színész most saját kérésére távozik a sorozatból, az általa játszott pszichológust pedig a történet szerint egy félreértés miatt, a Csillagvirág Klinika társigazgatója rúgja ki a kórházból. „Az első perctől imádtam a forgatás hangulatát, azt a profizmust ahogy napról napra felvesszük a jeleneteket. Kiváló stáb dolgozik a sorozaton, akik közül sokakkal baráti kapcsolatom alakult ki az évek alatt” - mondta Kedvek Richárd.

Két új napi sorozat érkezik az egyik hazai tévéadóra

2018. április 23. - Jasinka Ádám

Április 30-án megszűnik hazánkban a 2014-ben indult sorozatcsatorna, a FOX sugárzása. A sok más mellett a The Walking Deadet, Az Álmosvölgy legendáját, a Wayward Pinest és A Da Vinci démonait is vetítő tévéadó programhelyén májustól egy új csatorna, a Film4 lesz látható, mely a "Story-portfólió" megújulásának részeként indul.

story4_premierek_2018_klinika.jpgKlinika - Új generáció (In aller Freundschaft - Die jungen Ärzte) (fotó: Story4)

Április 30-án új nevet és arculatot kap a Digital Media and Communication Zrt. által üzemeltetett három tévéadó. A Story4 májustól TV4 néven lesz megtalálható. A romantikus szériákat vetítő Story5 viszi tovább a Story4 nevet, a krimiket sugárzó Galaxy pedig kiegészül és Galaxy4 néven lesz elérhető. A cég korábbi ígérete szerint fokozatosan érkeznek majd a premierek a tévéadókra.

Tovább a cikk folytatásához.

Szinkronhangok: Sorsok útvesztője (O Hayat Benim)

2018. április 23. - Jasinka Ádám

Április 30-án, hétfőn este, 18 óra 35 perckor indul a Duna Televízió műsorán, a Végtelen szerelem váltásaként a Sorsok útvesztője című török sorozat. Az intrikában, gyűlöletben és szerelemben bővelkedő széria tavaly ért véget Törökországban és összesen négy évad készült belőle, ami magyarul majd 401 részt tesz ki. A sorozat történetéről ide kattintva olvashattok bővebb leírást.

sorsok_utvesztoje_szinkron.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Bemutatjuk a Szívhelyzet című sorozat főbb szereplőit

2018. április 22. - Jasinka Ádám

Április 23-án, 17 órakor vadonatúj török sorozat debütál Magyarországon a Sony Max műsorán. A Szívhelyzet (Acil Ask Araniyor) hétköznap délutánonként lesz látható, a történetben pedig egy kórház és orvosai életébe nyerhetünk bepillantást. A korábban idehaza vetített török sorozatokhoz képest ez jóval könnyedebbnek, humorosabbnak ígérkezik.

Mutatjuk, kik azok a főbb szereplők, akiket mostantól jó pár héten keresztül látni fogunk. A magyar hangjaikat ide kattintva tudhatjátok meg.

Fotók: Sony

Tovább a cikk folytatásához.

Máris megvan, ki veszi át a távozó RTL Klubos műsorvezető helyét

2018. április 21. - Jasinka Ádám

Pénteken érkezett a hír, miszerint abbahagyja a tévézést és saját vállalkozásával foglalkozik tovább az RTL Klub műsorvezetője, aki közel 15 évet dolgozott a csatornánál. D. Tóth András készített riportokat, szerepelt a Barátok köztben, vezette a Fél Kettőt és a Híradót is, mostanában azonban a Fókusz házigazdájaként láthatták őt a nézők.

fokusz_tokar_tamas.jpgTokár Tamás (fotó: RTL Klub/Mikófalvy Lajos)

A jelenleg hétköznap délutánonként jelentkező napi magazin így hamarosan megújult műsorvezető-felállással lesz látható. Pénteken még nem lehetett tudni, ki és mikor érkezik D. Tóth András helyére, ma este azonban bejelentette az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága, hogy Fókusz és a Fókusz Plusz új házigazdája és Barabás Éva műsorvezetőtársa Tokár Tamás lesz.

Tovább a cikk folytatásához.

Szinkronhangok: Carter (Carter)

2018. április 20. - Jasinka Ádám

Április 15-én este mutatta be az AXN a Sony Pictures Television vadonatúj, saját gyártású krimisorozatát, a Jerry O'Connell főszereplésével készült Cartert. Harley Carter, az ünnepelt tévés detektív egy kisebb hollywoodi ideg-összeroppanás után visszatér szülővárosába, ahol gyermekkori barátja városi nyomozóként végzi csöppet sem hétköznapi munkáját. A televíziós tapasztalataira és személyes sármjára építve Carter úgy dönt, hogy a kisvárosban is szükség lesz szakértelmére, így beleveti magát a helyi bűntények felgöngyölítésébe.

Fotó: Sony

Tovább a cikk folytatásához.

Szinkronhangok: Poldark (Poldark)

2018. április 20. - Jasinka Ádám

Április 8-án este mutatta be az Epic Drama a Poldark című brit-amerikai drámasorozat első epizódját. A széria azóta minden vasárnap este új résszel jelentkezik és fokozatosan egyre jobban megismerhetjük belőle a Poldark-família kalandos életét.

poldark_szinkron.jpg

A történet az 1780-as években játszódik, a főszerepben pedig Ross Poldarkot láthatjuk, aki miután visszatér az amerikai függetlenségi háborúból azzal szembesül, hogy birtoka romokban hever, kedvese pedig házasodni készül, méghozzá Ross saját unokatestvéréhez.

Tovább a cikk folytatásához.

Közel 15 év után távozik az RTL Klub műsorvezetője

2018. április 20. - Jasinka Ádám

Az elmúlt hetekben derült ki, hogy az RTL Klub régi-új műsorához, a Reggelihez, mely most áprilisban ünnepelte újraindulásának egy éves évfordulóját, több új házigazda is csatlakozott. Peller Mariann, Wossala Rozina, Papp Gergő és Lakatos Márk érkezése után azonban most egy távozásról jött hír az RTL Magyarország háza tájáról.

A 24.hu szemlézte reggel a Best magazint, aminek legfrissebb számában jelentette be D. Tóth András, hogy abbahagyja a tévézést, és így távozik az RTL Klubtól és a napi magazinműsorból, a Fókuszból, ahol jelenleg látható.

dtothandras_tavozas_rtlklub.jpgFotó: RTL Klub

Tovább a cikk folytatásához.

Készítsd te az RTL Magyarország következő sorozatát!

2018. április 19. - Jasinka Ádám

Közös pályázatot indít a Paprika Studios és az RTL Magyarország, melyre tévésorozat-ötleteket várnak. A két vállalat a minőségi televíziós sorozatgyártás fejlesztését tűzte ki célul, ennek érdekében szeretnének lehetőséget adni egyedi ötletek, újszerű tartalmak megvalósítására. A budapesti Hypewriter pitchfórumra 6-10 epizódból álló, nagyjából 40-50 perces epizódhosszúságú sorozatok ötleteit várják - írja a magyar.film.hu.

rtl_magyarorszag_paprika_sorozat_otlet_palyazat.jpg

A pályázat győztese 10 ezer eurós pénzdíjat kap, a kiírók segítségével továbbfejlesztheti koncepcióját, melynek során a Paprika Studios gyártásában elkészítik a bemutatkozó epizódot, amit az RTL Magyarország műsorára is tűz majd.

Elsősorban kelet-közép-európai országokból érkező nevezésekre számítanak, de a világ minden részéről lehet jelentkezni. A pályázati anyagokat angol nyelven kell beadni, a pitchfórumra június 25-28. között kerül sor, ahol a jelentkezők közül a legjobbnak ítélt nyolc projekt mutatkozik majd be a döntőben az ötfős nemzetközi szakmai zsűri és a közönség előtt. A nevezés határideje május 15-e, további részleteket pedig a hypewriter.tv oldalon találhattok.

A Válótársak, A mi kis falunk és A Tanár után így érkezik vajon az RTL Magyarország következő hazai sorozata?

Forrás: magyar.film.hu

A Feriha és a Szulejmán sztárjaival készíti első török sorozatát a Netflix

2018. április 19. - Jasinka Ádám

A Netflix a világ vezető online tartalomszolgáltatója, amely mára nem csak a nagy tévécsatornák és filmgyárak produkcióit, hanem tetemes mennyiségű saját készítésű sorozatot, filmet és dokuműsort kínál előfizetői számára. A világ számos országában - köztük hazánkban is - elérhető az általuk kínált több százórányi szórakoztató tartalom, amely hamarosan az első, saját török szériájukkal is kibővül.

theprotector_torok_sorozat_forgatas1.jpgFotó: Facebook

Az amerikai cég ugyanis tíz részes fantasy sorozatot készít The Protector (A védelmező) címmel, a főszerepben a Feriha, a Medcezir - Áradat és az Icerde - A tégla sztárjával, Cagatay Ulusoyjal és a Szulejmánban Ibrahim pasát alakító Okan Yalabikkal. Mellettük láthatjuk többek között Ayca Aysin Turant, a Kuzey Güney - Tűz és vízben Simayt alakító Hazar Ergüclüt, és az idehaza A szultánából ismert Mehmet Kurtulust is.

A sorozat főszereplője Hakan, egy fiatal férfi, akinek élete fenekestül felfordul, mikor rájön arra, hogy különleges képességekkel rendelkezik, melyeket minél hamarabb meg kell tanulnia használni, hogy szembeszállhasson a sötét erőkkel, amik el akarják pusztítani a 15 millió lakosú, nyugat és kelet határán álló várost, Isztambult. Vajon sikerül beteljesítenie feladatát, és ő lesz a védelmező?

A The Protector forgatása jelenleg is zajlik. Készítője Binnur Karaevli, producere pedig az az Onur Güvenatam, aki Az éjszaka királynője (Gecenin Kralicesi) és a Vatanim Sensin - Szeretett hazám című sorozatokon is dolgozott.

Tovább a cikk folytatásához.

Többen is távoznak a HírTV-től, átalakulhatnak és megszűnnek műsorok

2018. április 19. - Jasinka Ádám

Magyarország első hírtelevíziója, a HírTV kedden közleményben jelentette be, hogy több munkatársuk is távozik, és az elmúlt napokban több népszerű műsorról, és műsorvezetőről is kiderült, láthatóak lesznek-e a továbbiakban is a csatornán.

hirtv_megszuno_musorok_tavozasok_alinda.jpgVeiszer Alinda (fotó: HírTV)

A csoportos létszám-leépítésre a televízió "hosszú távú, hatékony működésének fenntartása érdekében" van szükség - számolt be az Index. A lap megtudta azt is, hogy elbocsájtották a HírTV-től a Lapzárta és a Newsroom műsorvezetőjét, Szöllősi Györgyit, M. Kiss Csabát, Bányász Gergő belpolitikai főszerkesztőt, Pataky Enikőt és Veiszer Alindát is, aki saját nevével fémjelzett riportműsorának házigazdája.

A leépítésekkel párhuzamosan megszűnnek és átalakulnak HírTV-s műsorok. A Kreatív írta meg, hogy nem tér már vissza a képernyőre két hírháttér műsor, a Newsroom és a Lapzárta, május végéig lesz látható az Alinda, a Főszerkesztők Klubja és a Csörte más formában fog tovább működni, míg a Kálmán Olga vezette Egyenesen és Csintalan Sándor betelefonálós műsora, a Tantusz több adásidőt kap majd.