HTML

Egy blog műsorokról, sorozatokról, nézettségről.

Partnereink

dtvn_190x29.gif

Fejléc-fotó.JPG

emtv_hu.png

Friss kommentek

Címkék

Blogajánló

Magyar nézettség: 16. hét - Indiana Jones letáncolta a Szombat esti lázat

2014.04.22. 18:46 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub-ot az ág is húzza? A Csillag születiket nem tudták megcsinálni, mert nem volt elég képernyőképes és igazán tehetséges jelentkező, a showműsor helyére behozott Szombat esti láz pedig nem igazán érdekli a nézőket. Persze más adók az ilyen nézettségek után örömtáncot lejtenének, de az RTL Klub számára ez több, mint égő. Egyrészt ugye felvételről kell adniuk a hagyományosan élő műsort, aminél különösen fontos az, hogy mit bénáznak, esetleg milyen pazar koreográfiát alkotnak élőben a celebek, másrészt az ismert táncosok láttán csak pislog az átlag tévéző, mivel neki a fél társaság hallomásból sem ismerős. A sok celeb miatt fanyalgók pedig ezzel meg is kapták a választ az örökös kérdésükre, ugyanis a celebek azok, akikkel el lehet adni Magyarországon bármit. Nem csak a bulvárújságokra gondolok, hanem bizony a tévéműsorokra is. A Szombat esti láz ötödik évados nézettsége eddig nem túl fényes, s talán a leginkább az lehet kínos az RTL Klub-nak, hogy a célközönségben és majdnem a teljes lakosságban is egy sokadjára ismételt filmtől, az Indiana Jones második részétől kaptak ki.

 A TV2 gyerekeket énekeltető műsora azonban az ének-faktor miatt is érdekli a nézőket, s habár nem olyan acélos a nézettség, mint az első szezonban, a műsorsávját nyeri. A TV2 viszont nem csak ezzel az egy műsorával verte vagy szorongatta meg a nézettségi versenyben az RTL Klub-ot, ugyanis a Tények után levő Magánnyomozók bizony van, hogy jobban hoz, mint a Sebestyén Balázsos vetélkedő, ahogyan a Jóban rosszban is veri a legtöbb RTL Klub-os, import sorozatot.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy az Éjjel-nappal Budapest egymillió néző alatti számokat hoz, ami nem azt jelenti, hogy megunták az emberek, hanem azt, hogy a jó idő miatt sokan később kapcsolják csak be a televíziót. A másik érdekesség, hogy A zöld íjász késő estére tolása nagyon is jó ötlet volt, bár az őt felvezető Castle nézettsége csökkent az előző héthez képest. A köztévés Magyarország, szeretlek! megverte az RTL Klub-os filmet a teljes lakosságban, sőt, műsorsávot is tudott nyerni. A legnézettebb sorozat a Szulejmán lett, mivel nem volt a Cobra 11, de ezt leszámítva is dicséretet érdemel a török sorozat, vagyis a nézői, ugyanis a legjobban teljesítő külföldi sorozata a csatornának. A részletes nézettséget a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A per jel utáni adatok a célközönségre vonatkoznak.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség

Szinkronosok a tévében - 1x11: Lux Ádám

2014.04.21. 14:00 Jasinka Ádám

 (A cikksorozat előző bejegyzéseit Rajkai Zoltánról, Pásztor Erzsiről, Epres Attiláról, Tóth Augusztáról, Görög Lászlóról, Vándor Éváról, Simon Kornélról, Major Melindáról, Faragó Andrásról és Kökényessy Ágiról itt találjátok.)

 Az egyik talán legismertebb és legtöbbet foglalkoztatott szinkronhang. A személyes kedvenc szinkronszerepem tőle, bár nem volt könnyű egyet kiválasztani, A mentalistában alakított Patrick Jane lett. Igaz ugyan, hogy más karaktert kap a figura magyarul, de talán Lux Ádám játékossága és a csibészsége miatt különleges annyira szinkronizálva ez a sorozat. Az ismert szerepei közül említhetném még A nevem Earl-t, a Gyilkos elméket, az Ed-et vagy a Dharma és Greg-et, ahol szintén a főszereplőknek kölcsönözte a magyar hangját.

 A szinkron persze a sok sorozat mellett sem jelent fő elfoglaltságot, ellenben a színház igen. Lux Ádám az Újszínház tagja, de dolgozott a debreceni Csokonai és a budapesti József Attila Színházban is. A Színházi- és Filmművészeti Főiskolát 1987-ben végezte el többek között Cserna Antallal és Szarvas Józseffel egy osztályban, de évfolyamtársa volt Csankó Zoltán, Görög László és Szabó Sipos Barnabás is. A színház és a szinkron mellett tévésorozatokban, filmekben és tévéfilmekben is szerepelt. A legismertebb munkája a Kisváros volt, ahol Zolnay Miklós főhadnagyot alakította.

SzATLA2.png

Szerepelt a Szomszédok című teleregényben is, ahol rendőrtisztet játszott, aki segített az út szélén, lerobbant Trabanttal álló Julcsiéknak.

SzATLA3.png

Az Öregberényben ügyvédet alakított, aki a választás miatt érkezett a faluba.

SzATLA1.png

A Hacktion Újratöltve című sorozatban pedig egy nevelőotthonban dolgozó tanárt játszott.

SzATLA5.png

A legújabb tévés munkája a Fekete krónikákban alakított Napkirály volt.

SzATLA4.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: Lux Ádám Szinkronosok a tévében

HetiSzinkron - Hírekre hangolva

2014.04.21. 10:00 Jasinka Ádám

 A blog új rovatában a fontos és érdekes szinkronos híreket fogjuk sorba szedni, hogy legyen miből szemezgetnie a magyar változatok kedvelőinek. Igen, kvázi hírrovat lesz, de a szinkron felé orientálva. A többi hírt, képet és videót a tovább mögött találjátok.

Feketelista

 A hét talán legfontosabb szinkronos eseménye a Viasat3-as Feketelista premiere volt. Persze, lehet, nem a saját preferenciáimat kellene csak szemügyre vennem, de több szempontból is középpontba került ez az országos premier.

 Az egyik kétségkívül a magyar szinkron és a szokványosnak nem nevezhető hangpárosítások voltak. Félreértés ne essék, ez nem kritika, de Aprics Lászlótól ezt már megszokhattuk, hiszen ő tényleg ritkán lép a kommersz szinkronok mezejére. A legújabb munkája pedig ugyanúgy megosztotta az internetezőket, már akik behatóbban foglalkoznak a magyar változatokkal, mint bármelyik másik munkája, legyen szó a Hannibal-ról vagy a Brooklyn 99 - Nemszázas körzetről. Azt viszont nem lehet elvitatni tőle, hogy érti a dolgot, s megint csak a saját véleményemet mondom, hogy bitang jól sikerült a Feketelista magyar szinkronja. Nem gondoltam volna, hogy a mostanában ritkán hallott Bede-Fazekas Szabolcs ennyire jól illik majd James Spader-hez és ennyire jól elkapja a figurát. De dicsérhetném még Pálmai Annát (Megan Boone) és Horváth Illést (Diego Klattenhoff) is. Egyszóval jó lett. A videóért köszönet Lengabor-nak.

Szólj hozzá!
Címkék: HetiSzinkron

Hajós a dobozban - az első évad

2014.04.18. 14:32 Jasinka Ádám

 A TV2 utóbbi idők egyik legjobb saját gyártású műsora szerintem a Hajós a dobozban. Most ne azt nézzük, hogy licenc-e vagy sem, mert hiába a bejáratott és kipróbált formátum, a forgatókönyv és a sablon elemek, ha a megvalósítás és a műsorvezető személye miatt félresiklik az egész. Hajós András jutalomjátéka pedig nem csak nekünk nézőknek élvezetes, hanem ő maga is jól szórakozik munka közben.

vlcsnap-2014-04-18-14h14m02s36.png

 Az első évad meglepetésemre csak nyolc részből állt, amit igencsak sajnálok, de inkább csináljanak kevesebb epizódot és tartsák meg a jó minőséget, mint hogy összecsapják és érdektelen legyen, az amit kapunk.

 Ennek a nyolc résznek több tanulsága is van, az egyik és talán a legfontosabb, hogy viszonylag alacsony költségvetéssel is milyen pazar műsort lehet csinálni. Persze nem tudom, mennyibe került a TV2-nek, hogy Hajós Andrást ide-oda utaztassa, meg gondolom nem is ingyen szállt meg a kiszemelt családoknál vagy közösségeknél, de szerintem nem volt olyan drága, mint a többi saját gyártásuk. Ellenben a színvonala igencsak veri a legtöbb saját produktumot, s nem hazudok, ha azt mondom, hogy az ilyen tartalmaknak a TV2-n lenne a helye, nem pedig az egyik kábelcsatornán.

vlcsnap-2014-04-18-14h12m13s227.png

 Az évadban azon felül, hogy különböző világnézeteket is megismertünk, nem csak a külföldiekre vagy a szélsőségekre volt kihegyezve a tematika. S az egész minőségét mi sem mutatja jobban, hogy a viszonylag hétköznapiasabb, átlagosabb helyszínekből, a nem annyira unikumnak számító környezetekből is érdekes és különleges adásokat tudtak készíteni. Nem mindegyik résztől voltam persze elalélva, de átlagban olyan részeket hoztak, amiért megérte benevezni erre az utazásra.

vlcsnap-2014-04-18-14h14m15s177.png

 A kedvenc epizódjaim közé tartozik az, amikor bemutattak egy Budapesten élő kínai és zsidó családot, valamint amikor Hajós András katonának és cirkuszosnak állt. Ezek azok az epizódok, amiket újra tudnám nézni, mert volt valami olyan jó dolog bennük, ami magát a műsort is megkedveltette velem. A többi epizóddal és történettel sem volt semmi probléma, csak azok a helyek valahogy kevésbé voltak szimpatikusak azokhoz képest, amik bejöttek.

 A műsor egyik legnagyobb erénye tényleg az, hogy betekintést enged a sztereotípiák mögé és olyan oldaláról mutatja be az egyes közösségeket, amiről teljesen más elképzelése van az átlag embernek. Az adásokban pedig Hajós András és a bemutatott emberek mernek is ezekről a nézeteltérésekről, különbségekről beszélni. Összességében azt mondom, hogy szórakoztatott, nevettem és tájékozódtam is. Megismertetett olyan helyeket az országban, amik mellett lehet elsétáltam volna. A csatorna bekérhetné a második évadot.

Szólj hozzá!
Címkék: kedvcsináló Hajós a dobozban

Berendelték a Munkaügyek negyedik évadát

2014.04.18. 08:41 Jasinka Ádám

 A Szálka című műsorban volt vendég a szintén köztévés Munkaügyek - IrReality Show Sipeki Elviráját alakító Molnár Piroska. A színésznővel beszéltek többek között a sorozatban alakított karakteréről és az ezzel kapcsolatos személyes élményeiről is. A legfontosabb információ azonban mégis az volt, hogy elárulta, nyáron fogják forgatni a szitkom új epizódjait, azaz az M1-nél bekérték a következő, negyedik évadot.

SzalkaElvira.png

"Nyáron forgatjuk mindig a Munkaügyeket, úgyhogy már megkaptam a telefont, hogy elkezdjük megint június végén, az új évadot forgatni..."

Szólj hozzá!
Címkék: új évad M1 Munkaügyek - IrReality Show

Magyar nézettség: 15. hét - Javított a Szombat esti láz, közepesen kezdett Az ének iskolája

2014.04.16. 19:28 Jasinka Ádám

 A TV2 is bevetette a tavaszra tervezett showműsorát, azonban ahogy az RTL Klub a Szombat esti lázzal, úgy a TV2 Az ének iskolájával sem tudott bankot robbantani. A két saját gyártás közül egyik sem tudta a legutóbbi szezonjával elért sikerét megismételni, ami nem feltétlenül a minőség rovására írható. De az viszont tény, hogy egy költséges műsortól a csatorna vezetősége olyan nézettséget várna el, amit nem tudnak olcsóbb produktummal elérni.

 A Szombat esti láz a teljes lakosságban picit tudta növelni a nézettségét, míg Az ének iskolája olyan számokkal kezdett, amilyennel A nagy duett zárta a harmadik évadát. Ami nem egy rossz dolog, mivel rá tudták szoktatni a nézők egy részét arra, hogy ha vasárnap és szórakozni akarnak, akkor a TV2 a megoldás, csak az előző évadhoz képest ez visszaesés.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik és legfontosabb, hogy a TV2 lecserélte, vagy írhatnám azt is, hogy visszacserélte Az élet show-ját a Magánnyomozókra. A krimis dokureality pedig sokkal jobban tartja meg a Tények pazar nézettségét, aminek egyrészt az a hozadéka, hogy megközelíti az RTL Klub-os vetélkedő nézőinek számát, valamint az, hogy jó felevezető műsora az Édes életnek, s így a Jóban rosszban című sorozatnak is. A másik érdekesség, hogy a Showder Klub új szezonja alacsonyabb nézettséget hozott, mint a Castle ugyanebben a műsorsávban, pedig egész kellemes szezonkezdés volt. Apropó Castle, a nyomozós sorozat a stand-up miatt péntekre került, ahol kiütötte A zöld íjászt, de nem volt ez egy rossz műsorszerkesztési ötlet, mivel azt a nézettséget tudja, amit a hétfői főműsoridőben, s jobban hoz, mint a képregényes sorozat.

 A ValóVilág párbaja elég jól hozott, ahogyan a vele egy műsorsávban adott Magyarország, szeretlek! is. A sorozatok között a Cobra 11 lett a legnézettebb, míg a második helyre a nézettségét növelő Szulejmán került. Az RTL Klub-os import sorozatok meglepően jól hoztak, de a TV2-s műsoroknak sincs szégyenkezni valójuk. Úgy látszik, a jó idő miatt a tévézők később fekszenek le. Mondjuk ezt nem csodálom, mert engem is nem egyszer tréfált meg az, hogy kora este is világos van. A részletes nézettséget a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A per jel utáni adatok a célközönségre vonatkoznak.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség

Az ének iskolája - 2x01: A legjobb tehetségkutató?

2014.04.16. 16:13 Jasinka Ádám

 A TV2 zenés műsorait nem igazán kedvelem, és főként a tehetségkutatóikkal állok hadilábon, mert nekem se a Megasztár, se a The Voice nem jött be igazán. Az ének iskolájának első évadáról pedig egy-két jelenet után el is kapcsoltam, mert nekem túl harsány, túl nedéges és túl szirupos volt a körítés. A második évad első részébe azért néztem bele, mert érdekelt, hogy a két személyes kedvencem, Szulák Andrea és Hajós András mit csinál, illetve az egyik ajánló felkeltette a kíváncsiságomat.

AEI5.png

- Hogy döntsük el, hogy kinek a tanítványa lesz?
- Dobjuk fel a Sándort és amelyik felére esik.

 Az ének iskoláján nem tudom, mennyit változtattak, de nagyon bejött az, amit láttam és főként, ami hallottam. Az első évadot nem néztem, így csak más tehetségkutatókhoz tudom hasonlítani, s habár a téma, a jelentkezők életkora és a formátum is más, mint a felnőtteknek szóló műsorokban, szerintem sokkal élvezetesebb és szórakoztatóbb, mint bármelyik kieséses reality. A TV2 tényleg belenyúlt a jóban ezzel a tehetséggondozóval, mert ilyent még nem csinált más a magyar piacon, másrészt ilyen jó és kellemes kikapcsolódást is ritkán nyújt tehetségkutató. Persze, az énekelni nem tudókon is jól lehet szórakozni, de összességében most a jelentkezők énektudására gondoltam, mert ebben nagyon is erős Az ének iskolája.

AEI4.png

 A díszlet és a szokásos bemutatkozó kisfilmek hangulata szokható, nem is ez a lényeg. Persze volt egy-két momentum, ami zavart, vagy kínosan éreztem magam miatta, de ha ezt nem nézzük, akkor semmi problémám nem volt a műsorral. A zsűri remek, főként a kedvenceim, de Szandi és Király Viktor is jól illeszkedik ebbe a képbe, amit a formátum, vagy a TV2 elképzelt a műsorhoz. Az érdekes az, hogy a két hölgyet leszámítva a két férfi zsűritag más arcát hozza, mint amit én speciel megszoktam tőlük. Mondjuk azért Hajós András tud alkotni és nem hazudtolja meg önmagát, de Király Viktort nem ilyennek ismertem meg a versenyeken és a bulváron keresztül. A műsorvezető és osztályfőnök Friderikusz Sándor pedig otthonosan mozog ebben a témában, ő sem mindig azt hozza, amit tőle megszokhattunk és ez nem negatívum, de azért belecsempészi a tipikus viselkedési formáit a műsorba. De ez sem negatívum.

AEI2.png

 A versenyzők pedig megleptek. Nem térnék ki egyesével mindenkire, csak azokra, akik valamiért megtetszettek. Az egyikőjük, és talán az, aki szerintem meg is nyerhetné bármelyik másik tehetségkutatót is, Sztojka Vanessza. Zseniálisan énekel és amikor elkezdte a dalt nem is mondtam volna meg, hogy nem felnőttet hallgatok. De nagyon tetszett még Berki Artúr is, aki szerintem remekül énekelte el a Beatles dalt, valamint Varga Vivien is jó volt. A többi diákot is tudnám dicsérni, mivel mindegyikük jó volt valamiért, s főként azért, mert sokan be mertek választani magyar dalt.

AEI7.png

 Az ének iskolájára összességében azt tudnám mondani, hogy meglepett, szórakoztatott és ledöbbentett. Azért volt meglepetés, mert sokkal jobb és színvonalasabb, mint gondoltam. Azért szórakoztatott, mert a zsűri és a műsorvezető úgy tudnak sziporkázni, hogy nem veszik el a gyerekek elől a műsoridőt, és nem tolakodnak be a reflektorfénybe. Azért döbbentett le, mert a jelentkezők nagy része sokkal jobban énekelt és sokkal inkább nyert meg magának engem, mint nézőt és mint hallgatót, mint bármelyik másik tehetségkutató műsor legutóbbi szezonja. A TV2 saját gyártásai közül egyre többre mondom azt, hogy tetszik, ami ilyen színvonalat látva nem is meglepetés.

Szólj hozzá!
Címkék: kedvcsináló Az ének iskolája

Showder Klub - 13x02: Továbbra sem az igazi

2014.04.16. 12:13 Jasinka Ádám

 A Showder Klub tizenharmadik évados szezonkezdete megcsillantott valamit, amiből azt a következtetést vontam le, hogy a készítők talán jobban odafigyelnek a szereplőválogatásra és jó produkciókat engednek csak képernyőre. Persze az első rész se volt a legjobb, de legalább fele-fele arányban volt az unalmas és a zseniális humor, ami az utóbbi szezonokat elnézve egy egész korrekt arány. A második rész viszont ott folytatta, ahol az előző évad abbahagyta, s sajnos a Nagyok sem segítettek, akik olyan produkciókat hoztak, amin nem tudtam még elmosolyodni sem.

ShowderKlub4.png

- Én is tudok ám viccet mesélni, mondjuk nem vagyok egy Sas József Attila.

 A fellépők listáját olvasva úgy voltam, hogy ez borítékolhatóan szórakoztató rész lesz, ugyanis Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán és Mogács Dániel, és főleg utóbbi a múltkor olyan jó volt, hogy sírtam a röhögéstől és az arcizmaim is megfájdultak. A műsor becsületét azonban csak Dr. Mogács mentette meg, de ő is, saját magához képest színvonalán alul teljesített. A Szomszédnéni Produkciós Iroda pedig nem tartozik a kedvenceim közé. A tovább mögött folytatom.

Szólj hozzá!
Címkék: kedvcsináló Showder Klub

Szinkronosok a tévében - 1x10: Kökényessy Ági

2014.04.13. 14:00 Jasinka Ádám

 (A cikksorozat előző bejegyzéseit Rajkai Zoltánról, Pásztor Erzsiről, Epres Attiláról, Tóth Augusztáról, Görög Lászlóról, Vándor Éváról, Simon Kornélról, Major Melindáról és Faragó Andrásról itt találjátok.)

 A színésznő talán legismertebb szinkronos munkája a Jóbarátok, ahol ő szólaltatta meg magyarul Jennifer Anistont, akinek azóta is ő az állandó magyar hangja. De a nézők emlékezhetnek még rá az Egy úr az űrből című sorozatból, ahol ő szinkronizálta Robin Williams partnerét Mindy-t. A szinkronrepertoárja elég sokszínű, ezért nem is sorolnám fel az összes munkáját, csak pár szerintem fontosabbat; Melrose Place (Alyssa Milano), A Grace klinika (Jessica Capshaw), Nancy ül a fűben (Mary-Louise Parker), Sherlock és Watson (Lucy Liu) és Szulejmán (Filiz Ahmet).

 Kökényessy Ági két színház tárulatának is a tagja; dolgozik az Új Színházban és 1989 óta a Madách Színháznál. Azonban nem színészként kezdte a pályafutását, ugyanis gyermekként a Magyar Rádió Gyermekórusában énekelt és 8 évesen már a mikrofon mögött állt, mivel az ő hangján szólt (Dávid Ágnessel egyetemben) a Mikrobi című magyar rajzfilmsorozat Peppe nevű szereplője. A Színház- és FIlmművészeti Főiskolán pedig egy osztályba járt Györgyi Annával, Kautzky Armanddal, László Zsolttal és Schnell Ádámmal is. A színházi szerepek miatt a tévés szereplés sem áll távol tőle, hiszen sorozatokban és tévéfilmekben is játszott. Az egyik legismertebb munkája az RTL Klub-os szitkomban, a Limonádéban alakított Pignitzky Alíz.

SzATKA1.jpg

A Szomszédokban is szerepelt, ahol Gittát alakította.

SzATKA3.png

A Kisvárosban pedig Tasi Mihálynét játszotta.

SzATKA2.png

De dolgozott a Barátok közt és a Családi kör című sorozatokon is.

Szólj hozzá!
Címkék: Kökényessy Ági Szinkronosok a tévében

HetiSzinkron - Hírekre hangolva

2014.04.13. 09:32 Jasinka Ádám

 A blog új rovatában a fontos és érdekes szinkronos híreket fogjuk sorba szedni, hogy legyen miből szemezgetnie a magyar változatok kedvelőinek. Igen, kvázi hírrovat lesz, de a szinkron felé orientálva. A többi hírt, képet, videót és szinkronmintát a tovább mögött találjátok.

Brooklyn 99 - Nemszázas körzet

 A FOX új szitkomja nem hazudok, ha azt mondom, hogy a kedvenceim közé lépett, s ezért is örültem annak, hogy a Viasat3 műsorára tűzi. A szinkronhangokról itt írtunk, s akkor azt gondoltam, hogy nem igazán fognak passzolni a szereplőkhöz a kiválasztott színészek, de pozitívan csalódtam, és egy-két hangot leszámítva sikerült visszaadni az eredeti hangulatát. Habár az első két rész magyarul nem szórakoztatott, azért a harmadik megmentette a haza becsületét és kiderült, hogy szinkronnal is vicces ez a rendőrős komédia. A videóért köszönet Lengabor-nak.

Szólj hozzá!
Címkék: szinkron HetiSzinkron

Bombát kell hatástalanítani a TV2 új vetélkedőjében

2014.04.12. 13:30 Jasinka Ádám

 A TV2 vásárolta meg az izreali vetélkedő, a BOOM! formátumát. A műsor lényege, hogy egy négy fős csapatnak nyolc kérdésre kell úgy helyesen válaszolnia, hogy a jó megoldáshoz tartozó színes drótot nem vágják el, azaz így hatástalanítják a bombát. Amiatt, hogy a rossz válasz a jó megoldás hasonlít A következő!-re. Persze, ha rosszat válaszolnak, akkor robban a bomba, ami festékkel fröcsköli be a játékost, aki így kiesik a csapatból.

boomtv2_1.jpg

 A csatornának nem ez az első olyan licenc műsora, amit a Keshet International forgalmaz, ugyanis szintén tőlük vették a sikeres és népszerű Az ének iskoláját is, valamint a még be nem mutatott Rising Star-t. De nem csak a TV2-nél nyúlnak előszeretettel az izreali műsorötletekhez; az M1-nél a három vetélkedő (Maradj, talpon!, A következő!, Bízunk benned!), az HBO-nál pedig a két saját gyártású sorozat (Társas Játék, Terápia) származik ebből az országból.

Szólj hozzá!
Címkék: vetélkedő TV2

Itt Az ének iskolájának ajánlója

2014.04.12. 11:35 Jasinka Ádám

 A TV2, ha nem nézzük most azt, hogy melyik műsora sikeres és melyik bukott, akkor azt mondhatjuk, hogy kezd magára találni és végre nem azt mondják rá az emberek, hogy fut az RTL Klub után és másolja a saját gyártásait. A csatorna új műsorai szórakoztatóak és beazonosíthatóak, amik megvalósításban és stílusban is elütnek az RTL Klub-os gyártásoktól. Persze, nem lehet a minőségtől függetleníteni az egész kérdést, de jó látni azt, hogy az utóbbi időkben a TV2 kezdi megtalálni a saját ízlését. Az ének iskolája pedig az első ilyen sikeres formátuma volt, amivel ki tudott lépni a másik kereskedelmi csatorna árnyékából, mind a színvonalat, mind a nézettséget figyelembe véve.

 Az izraeli formátum pedig annyira bevált a TV2-nek, hogy be is kérték a második évadot - vagy ahogy ők nevezik az iskolatéma miatt - évfolyamot. A zsűri felállásán (Szulák Andrea, Szandi, Király Viktor, Hajós András) és az osztályfőnök kiléten (Friderikusz Sándor) nem változtattak, ami azért tetszetős, mert jól választották ki az ítészeket, másrészt lehet, hogy a zsűri miatt kap még egy esélyt a műsor, bár kétlem, hogy meg tudnám szokni a harsány díszletet és a kicsit negédes stílust. Az ajánló alapján nem változtattak a díszleten és tehetségekből sem lesz hiány.

Szólj hozzá!
Címkék: ajánló Az ének iskolája

Ajánlódömping a 24: Live Another Day-hez

2014.04.12. 09:58 Jasinka Ádám

 A FOX nem aprózza el és gyártják az ajánlókat, készítik a műtermi fotókat, egyszóval reklámozzák a kultikus sorozat új szezonját. Aki nem kedveli annyira ezt a szerintem remek szériát az ne, aki viszont ugyanúgy imádja, ahogyan én is, az kattintson a tovább mögött levő ajánlókért, amikben a készítők is megszólalnak a színészek mellett.

Szólj hozzá!
Címkék: ajánló 24 24: Live Another Day