Szinkronhangok: Rellik (Rellik)

2017. október 16. - Jasinka Ádám

Október 7-én mutatta be hazánkban a Cinemax a Rellik című brit krimisorozat első epizódját. A mindössze hat részes széria szakít a krimikre jellemző történetmeséléssel és a gyilkost azelőtt kapják el, hogy mi nézők bármit is kaptunk, láthattunk volna a drámából. A cselekmény időben visszafele bontakozik ki előttünk, egészen a bűntényt kiváltó okig. Erre a csavart történetmesélésre utal a cím is, mely a killer (magyarul gyilkos) visszafele olvasva.

rellikszinkron.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Szinkronhangok: iZombie (iZombie)

2017. október 16. - Jasinka Ádám

November 8-án, 22 órától mutatja be az RTL Spike az iZombie című, fekete humorú, krimis horrorszéria első epizódját. A történet főszereplője Olivia Moore, aki egy céltudatos, szigorú szabályok szerint élő rezidens orvos. Életének minden lépését előre megtervezi. Mígnem egyik éjszaka zombivá nem változik. Felhagy korábbi életével és egy halottasházban kezd dolgozni, hogy csillapítani tudja az agyak utáni étvágyát.

izombieszinkron.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Megtudtuk, mely szinkronhangokat nem halljuk újra a Szívek szállodájában

2017. október 16. - Jasinka Ádám

Augusztus végén írtuk meg, hogy a közel tízéves szünet után tavaly folytatódó Szívek szállodája hazánkba is megérkezik, méghozzá magyar szinkronnal. A Netflix gyártásában készült négy tévéfilm a Pro Video Film & Distribution Kft. forgalmazásában DVD-n jelenik meg, november 29-én. A forgalmazótól kérdésünkre megtudtuk, hogy miként változik a jól ismert szinkron szereposztása.

szivekszallodajaszinkron1.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

A szinkron, amitől nem bosszúsak, hanem szerelmesek leszünk

Bosszú vagy szerelem (Cesur ve Güzel) szinkronkritika

2017. október 15. - műsorvízió

Októbertől egy újabb, ráadásul egészen kivételesen szép, mutatós török sorozat került a hazai tévés palettára. A Bosszú vagy szerelem azonban nem csak látványsorozat, és a részről részre egyre inkább szövevényessé, drámaibbá váló történetnek a magyar szinkron ad igazi mélységet és erőt. Arina Karenina írása.

cesur_szinkronkritika_1.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Szinkronhangok: Emerald City (Emerald City)

2017. október 13. - Jasinka Ádám

Október 15-én, 14.00-tól kerül képernyőre az AMC műsorán az Emerald City című fantasy sorozat első epizódja. Az Óz, a csodák csodája történetét feldolgozó, kissé modernizált történet főszereplője a jól ismert Dorothy, akit egy szép napon felkap a tornádó és Kansas államból Óz messzi földjére, a Smaragdvárosba repíti. A lány pedig csak egy módon juthat haza, ha teljesíti az útja során sorra felbukkanó küldetéseket.

emeraldcityszinkron.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Kiderült, ki nyerte az RTL túlélőshow-ját

2017. október 13. - Jasinka Ádám

Mai nap, 35 adás után véget ért az RTL Klub túlélőshow-jának, a Survivor harmadik évada. A műsor utolsó adáshete rengeteg izgalmat tartogatott. A Holtak szigetéről (a korábban kiesett játékosok közül) visszatért a versenybe Iliász, aki az első elődöntőt megnyerve biztosította a helyét a döntőben. Tegnap pedig kiderült az is, hogy az ellenfele az a Feri lett, aki az elejétől kezdve meghatározó szereplője volt a műsornak.

survivorgyoztes2017.jpg

A döntőbe jutott felek először egy plusz szavazatért párbajoztak, majd a korábban kiesett versenyzők voksait összesítve a műsorvezető, Istenes Bence bejelentette, hogy a Survivor 2017-es évadát Iliász nyerte.

Fotó: Rácz Tamás

Vadonatúj magyar tévécsatorna indul decemberben

2017. október 12. - Jasinka Ádám

Decemberben újabb kedvencre lelhetnek a sorozatrajongók!

Több mint 600 órányi szórakozást kínál majd a világ minden részéről összegyűjtött kiváló drámasorozatokkal a december 14-én induló új hazai tévécsatorna, az Epic Drama. A Viasat History azonos nevű műsorblokkjának kibővítésével született tévéadó kínálatának jelentős részét exkluzív, az elmúlt három évben készült tartalom adja.

epicdrama_ujteveado.jpg

Az Epic Drama műsorán megtalálhatjuk majd a legkülönfélébb műfajú sorozatokat. Lesz krimi, irodalmi klasszikus, politikai, történelmi és háborús dráma, akció, kaland és fantasy széria is. Bemutatnak brit, amerikai, olasz, francia, ausztrál és kanadai produkciókat is, és ezek mindegyikét magyar szinkronnal, HD képminőségben élvezhetjük majd.

Hogy pontosan milyen sorozatok is lesznek az új tévéadó műsorán, arról hamarosan bővebb információval szolgálunk.

Forrás: Próbakő Kommunikáció

Szinkronhangok: The Gifted - Kiválasztottak (The Gifted)

2017. október 12. - Jasinka Ádám

Október 24-én, 21 órától kerül képernyőre a FOX műsorán egy vadonatúj szuperhősös széria, az X-Men-filmekhez kapcsolódó The Gifted - Kiválasztottak. A történet főszereplője egy tipikusnak tűnő középosztálybeli amerikai család, ahol a szülők a megszokott, hétköznapi nehézségekkel küszködnek. Ám amikor kamaszkorú gyermekeik bajba kerülnek, és kiderül róluk, hogy mutánsok, minden tőlük telhetőt meg kell tenniük azért, hogy megvédjék őket.

thegiftedkivalasztottak.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Tabutémákat feszeget az új magyar tévéműsor

2017. október 12. - Jasinka Ádám

Október végén vadonatúj, saját gyártású műsorral jelentkezik a Spektrum. A "Tabukról tabuk nélkül" személyes történeteken keresztül mutat be olyan drámai tabutémákat (halál, gyász, függőségek, szexuális identitás, bűnök...), melyekkel életünk során testközelből is találkozhattunk, és melyekről nagy nyilvánosság előtt nem, vagy csak ritkán beszéltünk.

tabukroltabuknelkul.jpg

A "Tabukról tabuk nélkül" házigazdája, és az epizódokban bemutatott emberek beszélgetőpartnere Thuróczy Szabolcs, az Aranyélet című sorozat sztárja, hazánk egyik legfoglalkoztatottabb színésze. A műsor premierje október 27-én, 22 órától lesz a Spektrumon és a csatorna reklám és megszakítás nélkül vetíti majd az egyes epizódokat. A katartikus és drámai pillanatokat ígérő műsort egy évig forgatták.

Tovább a cikk folytatásához.

Kiderült, mikor tér vissza a köztévé legnézettebb műsora

2017. október 12. - Jasinka Ádám

Immáron a hetedik évadával tér vissza a tévéképernyőkre a köztévé legsikeresebb saját fejlesztésű műsora, az Eurovíziós Dalfesztivál hazai előválogatója, A Dal. A zenés showműsorba november 15-ig lehet jelentkezni és újfent harminc dal kerül majd be az élő adásokba.

Az első válogató adás 2018. január 20-án, szombat este lesz látható a Duna műsorán, míg a finálé, melyben kiderül, hogy melyik dal képviseli Magyarországot Lisszabonban, a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon, február 24-én kerül adásba. A Dal zsűrijének összetételéről és a műsorba bekerült harminc versenydalról legkorábban decemberben kapunk tájékoztatást.

Forrás: eschungary.hu
Fotó: Kaszner Nikolett

Szinkronhangok: Hollow Crown - Koronák harca (The Hollow Crown)

2017. október 11. - Jasinka Ádám

Október 12-én, hajnali 1 órakor mutatja be a TV2 a nagyszabású brit történelmi drámasorozat, Shakespeare művei alapján több király életét is elmesélő Hollow Crown című széria első epizódját. A négy darab, egyenként több mint két óra hosszú, filmeknek is tekinthető epizódokat több részletben sugározza majd a tévécsatorna. A neves uralkodókat, rokonaikat és szolgálóikat a brit színjátszás krémje alakítja.

koronakharcaszinkron.jpg

Az első évadban láthatjuk többek között Ben Whishaw-t, David Suchet-t, Patrick Stewartot, Jeremy Ironst, Tom Hiddlestont, John Hurtöt és Julie Waterst is. Hozzájuk mérten pedig a magyar szinkron is parádésnak ígérkezik. Micsoda névsor!

Tovább a cikk folytatásához.

Szinkronhangok: Anyaság túlsúlyban (American Housewife)

2017. október 11. - Jasinka Ádám

Október 7-én, múlt szombat este került képernyőre az Anyaság túlsúlyban című vígjátéksorozat első része a nemrég indult tévéadó, a Sony Max műsorán. A történet főszereplője Katie, egy erős akaratú nő és családanya, aki egy jómódúak által lakott kisvárosban éli nem éppen tökéletes és patent életét tökéletes feleségek és példásan viselkedő gyermekek körében.

anyasagtulsulybanszinkron.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Mennyire ismered a török sorozatokat? (1.)

2017. október 10. - Jasinka Ádám

Korábban már két kvízünk is szólt egy-egy török sorozatról, a Megtört szívekről és a Fatmagülről. Új kvízsorozatunkban azonban már nem elég jól ismerni egy szériát, bizony képben kell lenni több, magyar szinkronnal vetített produkcióban is. Első rejtvényünkben tíz képet láthattok, a feladat pedig annyi, hogy kitaláljátok, melyik sorozatból származhatnak. Jó játékot kívánunk!

torokkviz_1.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

Október végén indul az RTL legújabb sorozata

2017. október 10. - Jasinka Ádám

Idén nyáron derült ki, hogy amellett, hogy forgatják a Válótársak és A mi kis falunk új évadait, az RTL Magyarország egy újabb, hazánkban ideáig talán egyedülálló projektbe is belevágott. Minden hétköznap este képernyőre kerülő szappanoperából és dokurealityből, hetente csak egyszer jelentkező fikciós sorozatból láthattunk már hazai készítésűt. Telenovellából azonban nem igazán.

Tovább a cikk folytatásához.

Szinkronhangok: Marvel's Inhumans (Marvel's Inhumans)

2017. október 10. - Jasinka Ádám

Miután az első, IMAX kamerákkal forgatott részt a mozikban magyar felirattal a nagy rajongók már megnézhették, most eljött a pillanat, hogy a televízióképernyőn, magyar szinkronnal is bemutatkozzon a legújabb szuperhősös produkció, a Marvel's Inhumans. A sorozat premierje október 10-én, azaz ma 21 órakor lesz a VIASAT3 műsorán. A magyar hangokat és a történet leírását a Továbbra kattintva találjátok.

marvelsinhumansszinkron.jpg

Tovább a cikk folytatásához.