A magyar nézők vonzódnak a német orvosokhoz

2017. augusztus 19. - Jasinka Ádám

(A múlt heti adatok.) A vidéki doktor a Duna vadonatúj szériája, amelynek történetét minden hétköznap délután figyelemmel követhetik a tévénézők. Ismerve a korábbi évek nézettségi eredményeit, a pazarul teljesítő Hegyi és Kisvárosi doktorok számait, meglepő volt, hogy ez az újabb "doki" nem a legnézettebb, esti sávok egyikébe került. Bár délután három és négy óra között vetítik, a nézők mégis rátaláltak erre az újdonságra.

avidekidoktornezettseg2.jpg

Azt nem tudni, hogy minek köszönhető a hazai tévézők ilyen fokú vonzalma a német orvosok iránt, de azt könnyen leszűrhetjük, hogy ha valamelyik tévéadó olyan sorozatot vásárol, aminek egy ilyen doktor a főszereplője, akkor nem csinál rossz vételt. Az esténként látható Hegyi doktor - Újra rendel, lévén ismétlésről van szó, már nem olyan erős, mint korábban, de Kasza Tibor vetélkedőjével egy sávban mégis képes helyt állni.

Tovább a cikk folytatásához.

Ezekre a sorozatokra nem kell tovább várni

2017. augusztus 17. - Jasinka Ádám

Az országos adók teljes gőzzel ráfordulnak az augusztus utolsó hetében induló őszi tévés szezonra. Az RTL Klub első körben csak egy újdonságot, míg a TV2 rögtön három új napi műsort is bevet a nézettségi versenyben folytatott harcban. A két nagy mellett azonban a kábelcsatornák sem maradnak el, és bár náluk saját gyártás kevesebb lesz, a premier szériák számában verik a legnagyobb konkurenciákat.

viasat6premierek17osz.jpg

A Sony két férfias adója közül az egyik hamarosan nevet vált és elsősorban filmekkel szórakoztatja majd a nézőket, míg a másik, a szintén férfiasabb közönségre szabott VIASAT6 a hétfőt kivéve minden hétköznap estére tartogat valami újdonságot. Kedden Az utolsó remény, szerdán A holnap legendái, csütörtökön a Totalcar és a Top Gear legújabb részeit, míg pénteken a Bates Motel befejező etapját nézhetjük szeptembertől.

A Top Gear legfrissebb évada azért is lesz érdekes, mivel ezt már nem a megszokott trió, hanem két új házigazda, Chris Evans és Matt LeBlanc vezeti. A Bates Motel záró évadára pedig azért lesz érdemes figyelni, mivel az egyik új szereplőt az énekesnő, Rihanna alakítja. A sorozatok és új évadok pontos premierdátumát megtaláljátok a folyamatosan frissülő Premiernaptárunkban!

Fotó: © NBC. All rights reserved.

A sorozatok után érkezik egy török film is

2017. augusztus 17. - Jasinka Ádám

A legnagyobb koncentrációban a TV2 Csoport adóin találhatóak meg a török sorozatok. Az Izaura TV-n jelenleg egy, míg a főadón három premier szériát is figyelemmel követhetnek a tévézők és az eddigi trendet látva, nem is marad a hazai piac török produkció nélkül. Olyannyira nem, hogy hamarosan már nem csak a sorozataikat, hanem a filmjeiket is nézhetjük magyar szinkronnal.

delibalszinkron2.jpg

A TV2 Csoport fogja bemutatni Cagatay Ulusoy, a Medcezir (Áradat) és az Icerde (Tégla) főszereplőjének 2015-ben mozikba került filmjét, a Delibalt, ami egy romantikus és egyben meglepően szomorú történet. A film magyar címe Veszélyes vonzalom lesz, a premierjéről azonban egyelőre még nem tudni semmi konkrétumot. A magyar változatáról ellenben igen sokat.

A főszereplő ezzel a filmmel kapja meg első magyar hangját, akit a török sorozatokat igen jól ismerő, a Tiltott szerelem és a Megtört szívek, valamint a Kuzey Güney – Tűz és víz első évadának szinkronját is rendező Hornyák Mihály választott ki. Annyit pedig nyugodt szívvel leírhatunk, hogy a hallottak alapján kívánni sem lehetne ebben a filmben jobb magyar hangot számára.

Tovább a cikk folytatásához.

Két év után folytatódik A Konyhafőnök Junior

2017. augusztus 17. - Jasinka Ádám

Vadonatúj évaddal, benne megannyi lelkes kis szakáccsal folytatódik ősszel A Konyhafőnök Junior, az RTL gasztrovetélkedője. A 2015-ben bemutatott első, roppant sikeres évfolyam után most érkezik meg a folytatás, amelynek epizódjait szeptember 4-től minden hétköznap 20:30-tól láthatjuk majd az RTL2 műsorán. A második junior évad zsűrijét Wossala Rozina, Sárközi Ákos és Fördős Zé alkotja.

konyhafonokjunior.jpg

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Fotó: RTL2

Eltűnt az RTL egyik legkedveltebb szériája

2017. augusztus 17. - Jasinka Ádám

Az RTL kábelcsatornáin is láthatóak a premier sorozatok mellett olyan klasszikusok, amelyek a mai napig, indulásuk után több tíz évvel később is képesek sok nézőt a képernyők elé ültetni. Ilyen például a Columbo és többek között a Csengetett, Mylord? is. Ez utóbbi azonban rövid időre most kikerült az RTL+ kínálatából.

csengetettmylord.jpg

A nosztalgiázók pár hete már észrevehették, hogy a sorozatból az RTL már csak a harmadik és negyedik évadot ismétli, augusztus 4-től pedig nem is szerepel a műsorukon ez a brit komédia. Megkerestük a tévéadót, hogy megtudjuk, visszatér-e a Meldrum-ház személyzete és azt a választ kaptunk, hogy a Csengetett, Mylord? szeptember 19-én 20 órától újraindul, de ismételten csak a harmadik évadától.

Fotó: RTL+ Sajtóklub

A mozivászonról érkezik a VIASAT3-ra egy vadonatúj sorozat

2017. augusztus 16. - Jasinka Ádám

A Sony csatornáin ősszel számos premier sorozattal és vadonatúj évaddal találkozhatnak majd a tévézők. A legkülönfélébb krimi- és akciószériák mellett pedig továbbra is központi helyet foglalnak el a képregény-adaptációk. Az eddig megismert címek mellett azonban biztosan feltűnik majd egy újdonság, ami szinte a mozivászonról ugrik a tévéképernyőkre.

embertelenek.jpg

A Marvel legújabb szuperhősős szériájának, az Embertelenek (Inhumans) legelső részét IMAX kamerákkal forgatták, a premierje pedig nem a televízióban, hanem a mozivásznakon lesz szerte a világban. Hazánkban augusztus 31. és szeptember 5. között hat alkalommal vetítik csak a bevezető epizódot, azonban annak sem kell aggódnia, aki lemaradna róla, mivel az Embertelenek ősszel beveszik a VIASAT3-at.

Tovább a cikk folytatásához.

Ismét új időpontba kerül a Szulejmán

2017. augusztus 16. - Jasinka Ádám

Az RTL Klubon jelenleg az egyetlen török sorozat a Szulejmán, aminek új részei június óta 21:30-tól kerülnek képernyőre. Ez az időpont azonban megváltozik. Augusztus 30-tól ugyanis 40 perccel később, 22:10-kor kezdődnek csak a Szulejmán epizódjai. Mivel az RTL Klubra ősszel megérkeznek A Konyhafőnök és a Celeb vagyok, ments ki innen! új évadai is, ezért vélhetően újfent változni fog majd a sorozat kezdési időpontja.

szulejmanujidopont.jpg

Tovább a cikk folytatásához.

A tavalyinál korábban indul az új X-Faktor

2017. augusztus 15. - Jasinka Ádám

Az X-Faktor tavaly közel két éves szünet után jelentkezett új évaddal és az addig megszokottól eltérően nem rögtön az ősz elején, hanem csak szeptember végén volt a premier. Idén azonban visszatérnek a régi menetrendhez és már szeptember első hetében elindul az énekes tehetségkutató. A sorban hetedik évadát megkezdő X-Faktor legelső válogató adása szeptember 2-án 20 órától kerül adásba az RTL Klubon.

A zsűriben Radics Gigi, Puskás Peti, ByeAlex és Gáspár Laci foglal helyet, a műsorvezető pedig a Barátok közt Zsófijaként is ismert Kiss Ramóna lesz.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Olyan, mint ami ősszel lesz, talán még sosem volt a TV2-n

2017. augusztus 15. - Jasinka Ádám

Az már tegnap kiderült, hogy a TV2 Csoport az Éjjel-Nappal Budapest mintájára egy saját gyártású, naponta jelentkező műsort készít a Jóban Rosszbant is vetítő kábelcsatornájára, a SuperTV2-re. Ennek az újdonságnak azonban nem csak a konkurenciával, hanem házon belül is fel kell vennie a versenyt. A TV2 ugyanis minden létező fronton támadni fogja a főműsoridőben piacvezető RTL Klubot.

Tovább a cikk folytatásához.

Mennyire ismered a Fatmagült?

2017. augusztus 14. - Jasinka Ádám

A Fatmagül jelenleg nem csak, hogy a legnézettebb török széria hazánkban, de a teljes nézettséget vizsgálva még az amerikai sorozatokat is maga mögé utasítja. Rajongótábora folyamatosan nő és már közel hatszázezren ülnek minden hétköznap délután a tévéképernyők elé miatta. A történet megrázó, a nézők azonban pont emiatt tudnak ennyire erősen kötődni a karakterekhez, akiknek bizony kijutott a bajból.

sorozattrivia_fatmagul.png

De vajon ti mennyire ismeritek a Fatmagült, a szereplőit és a történetét? Kattintsatok és teszteljétek a tudásotokat! A kvíz összeállításában Elhaym blogja volt segítségünkre. Köszönjük neki!

Tovább a cikk folytatásához.

A TV2 is megcsinálja a saját Éjjel-Nappal Budapestjét

2017. augusztus 14. - Jasinka Ádám

E héttől kezdve záporozni fognak a vadonatúj műsorokról szóló bejelentések, hiszen nemsokára elindul az év legfontosabb tévés időszaka, az ősz. A legelső hír pedig meg is érkezett, ugyanis most jelentette be a TV2, hogy SuperTV2 nevű kábelcsatornájukon augusztus végén egy vadonatúj, naponta jelentkező saját gyártású sorozatot indítanak.

csajokpasikbalaton3.jpg

A Csajok, pasik, Balaton címet viselő széria az előzetese alapján amatőr szereplőkkel készül, és hasonlóan az Éjjel-Nappal Budapesthez, ez is konstruált valóságot, azaz kitalált történetet mesél majd el. A sorozat legelső epizódja augusztus 28-án, 21 órától kerül adásba a SuperTV2-n és minden hétköznap este vadonatúj részekkel jelentkezik.

A Csajok, pasik, Balaton több, egymástól különálló történetet dolgoz fel, az események kiindulópontja viszont ugyanaz; a balatoni vakáció megkezdése.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Fotó: SuperTV2

Új szereplő érkezik a Csak színház és más semmi folytatásába

2017. augusztus 14. - Jasinka Ádám

Tavaly év elején mutatták be a köztévé humoros drámasorozatát, a Csak szex és más semmi című film alapjain újraépített Csak színház és más semmit. A hat részes első évadot idén februárban egy újabb hat epizódos szezon követett és nem sokkal a finálé után már világossá is vált, hogy ismét készül folytatás.

szaboerikacsakszinhaz.jpg

A jövőre érkező harmadik évfolyam forgatása jelenleg is zajlik és egy új szereplővel már biztosan bővülni fog a csapat. Az origo beszámolójából nemrég kiderült, hogy az egykoron a Barátok köztben Tildát alakító színésznő, Szabó Erika lesz a Csak színház és más semmi folytatásának egyik új tagja. Azt egyelőre azonban még nem tudni, hogy milyen szerepet tölt majd be a Komédiás Színház életében.

Fotó: taximagazin.hu

Embert próbáló lesz az RTL túlélőshow-ja

2017. augusztus 12. - Jasinka Ádám

Az év elején jelentette be az RTL Klub, hogy több mint tíz éves kihagyás után 2017 őszén vadonatúj részekkel folytatják az idehaza először 2003 és 2004 között sugárzott túlélőshow-t, a Survivort. A műsorvezető ezúttal viszont nem Stohl András, hanem Istenes Bence lesz, és a most megjelent előzetes alapján minden korábbinál keményebb menetre számíthattak a játékosok.

survivorelozetes.jpg

A magyar Survivor legújabb évada augusztus 28-án 19 órakor debütál az RTL Klubon és minden hétköznap este képernyőn lesz.

Tovább a cikk folytatásához.

Szinkronhangok: Sorsdöntő lövés (Shots Fired)

2017. augusztus 11. - Jasinka Ádám

Egy igazán kényes, az amerikai közbeszédet foglalkoztató témát, a rendőri túlkapást tették központi helyre ebben tíz részes minisorozatban. A Sorsdöntő lövés egyik főszereplője Joshua Beck, afro-amerikai seriff helyettes, aki lelő egy fegyvertelen, fehér főiskolai hallgatót. A nyomozás megkezdése után kiderül, hogy a rendőrség szőnyeg alá söpört egy másik gyilkosságot, amiben egy afro-amerikai fiatal volt az áldozat.

sorsdontolovesszinkron1.jpg

A faji megosztottság, az előítéletek, a politikai korrupció, a személyes és családi drámák mind-mind felszínre törnek ebben a sorozatban, ahol a szereplők idegei pattanásig feszülnek. A Sorsdöntő lövés augusztus 23-án, 22 órakor debütál hazánkban a Prime műsorán olyan színészekkel mint Helen Hunt, Stephen Moyer, Will Patton és Richard Dreyfuss.

Tovább a cikk folytatásához.

18-as karikát kap az RTL Klub újdonsága

2017. augusztus 11. - Jasinka Ádám

Több mint öt évvel ezelőtt, 2012 áprilisában jelentkezett utoljára nagyszabású különkiadással az RTL Klub saját gyártású, szórakoztató műsora a Showder Klub. A legelső Roast adásban Nagy Feró ült szó szerint a középpontban és a meghívott vendégek a "nemzet csótányáról" meséltek vicces, kínos, a nézőket mindenképpen megnevettető történeteket. Azóta viszont nem készült ilyen különkiadás.

roastganxsta.jpg

Az RTL Klub azonban ma bejelentette, hogy az őszt a Roast második felvonásával indítják, és ezúttal is egy "állat", csak nem csótány, hanem döglégy lesz majd a humor nyilasainak céltáblája. A szeptember 2-án, 22 órától adásba kerülő Showder Klub lesz hosszú idő után az RTL Klub újabb olyan főműsoridős saját gyártása, amit 18-as karikával, azaz a legmagasabb korhatár-besorolás mellett kell sugározniuk.

Ganxsta Zolee égetésének házigazdája Kovács András Péter lesz, mellette pedig beszól majd a meghívott(ak)nak Kormos Anett, Szabó Zsófi, Kiss Ádám, Dombóvári István, Benk Dénes, Hajós András és Hajdú Péter is.

Fotó: RTL Klub