HTML

Egy blog műsorokról, sorozatokról, nézettségről.

Partnereink

dtvn_190x29.gif

Fejléc-fotó.JPG

emtv_hu.png

Friss kommentek

Címkék

Blogajánló

Hajós a dobozban - az első évad

2014.04.18. 14:32 Jasinka Ádám

 A TV2 utóbbi idők egyik legjobb saját gyártású műsora szerintem a Hajós a dobozban. Most ne azt nézzük, hogy licenc-e vagy sem, mert hiába a bejáratott és kipróbált formátum, a forgatókönyv és a sablon elemek, ha a megvalósítás és a műsorvezető személye miatt félresiklik az egész. Hajós András jutalomjátéka pedig nem csak nekünk nézőknek élvezetes, hanem ő maga is jól szórakozik munka közben.

vlcsnap-2014-04-18-14h14m02s36.png

 Az első évad meglepetésemre csak nyolc részből állt, amit igencsak sajnálok, de inkább csináljanak kevesebb epizódot és tartsák meg a jó minőséget, mint hogy összecsapják és érdektelen legyen, az amit kapunk.

 Ennek a nyolc résznek több tanulsága is van, az egyik és talán a legfontosabb, hogy viszonylag alacsony költségvetéssel is milyen pazar műsort lehet csinálni. Persze nem tudom, mennyibe került a TV2-nek, hogy Hajós Andrást ide-oda utaztassa, meg gondolom nem is ingyen szállt meg a kiszemelt családoknál vagy közösségeknél, de szerintem nem volt olyan drága, mint a többi saját gyártásuk. Ellenben a színvonala igencsak veri a legtöbb saját produktumot, s nem hazudok, ha azt mondom, hogy az ilyen tartalmaknak a TV2-n lenne a helye, nem pedig az egyik kábelcsatornán.

vlcsnap-2014-04-18-14h12m13s227.png

 Az évadban azon felül, hogy különböző világnézeteket is megismertünk, nem csak a külföldiekre vagy a szélsőségekre volt kihegyezve a tematika. S az egész minőségét mi sem mutatja jobban, hogy a viszonylag hétköznapiasabb, átlagosabb helyszínekből, a nem annyira unikumnak számító környezetekből is érdekes és különleges adásokat tudtak készíteni. Nem mindegyik résztől voltam persze elalélva, de átlagban olyan részeket hoztak, amiért megérte benevezni erre az utazásra.

vlcsnap-2014-04-18-14h14m15s177.png

 A kedvenc epizódjaim közé tartozik az, amikor bemutattak egy Budapesten élő kínai és zsidó családot, valamint amikor Hajós András katonának és cirkuszosnak állt. Ezek azok az epizódok, amiket újra tudnám nézni, mert volt valami olyan jó dolog bennük, ami magát a műsort is megkedveltette velem. A többi epizóddal és történettel sem volt semmi probléma, csak azok a helyek valahogy kevésbé voltak szimpatikusak azokhoz képest, amik bejöttek.

 A műsor egyik legnagyobb erénye tényleg az, hogy betekintést enged a sztereotípiák mögé és olyan oldaláról mutatja be az egyes közösségeket, amiről teljesen más elképzelése van az átlag embernek. Az adásokban pedig Hajós András és a bemutatott emberek mernek is ezekről a nézeteltérésekről, különbségekről beszélni. Összességében azt mondom, hogy szórakoztatott, nevettem és tájékozódtam is. Megismertetett olyan helyeket az országban, amik mellett lehet elsétáltam volna. A csatorna bekérhetné a második évadot.

Szólj hozzá!
Címkék: kedvcsináló Hajós a dobozban

Berendelték a Munkaügyek negyedik évadát

2014.04.18. 08:41 Jasinka Ádám

 A Szálka című műsorban volt vendég a szintén köztévés Munkaügyek - IrReality Show Sipeki Elviráját alakító Molnár Piroska. A színésznővel beszéltek többek között a sorozatban alakított karakteréről és az ezzel kapcsolatos személyes élményeiről is. A legfontosabb információ azonban mégis az volt, hogy elárulta, nyáron fogják forgatni a szitkom új epizódjait, azaz az M1-nél bekérték a következő, negyedik évadot.

SzalkaElvira.png

"Nyáron forgatjuk mindig a Munkaügyeket, úgyhogy már megkaptam a telefont, hogy elkezdjük megint június végén, az új évadot forgatni..."

Szólj hozzá!
Címkék: új évad M1 Munkaügyek - IrReality Show

Magyar nézettség: 15. hét - Javított a Szombat esti láz, közepesen kezdett Az ének iskolája

2014.04.16. 19:28 Jasinka Ádám

 A TV2 is bevetette a tavaszra tervezett showműsorát, azonban ahogy az RTL Klub a Szombat esti lázzal, úgy a TV2 Az ének iskolájával sem tudott bankot robbantani. A két saját gyártás közül egyik sem tudta a legutóbbi szezonjával elért sikerét megismételni, ami nem feltétlenül a minőség rovására írható. De az viszont tény, hogy egy költséges műsortól a csatorna vezetősége olyan nézettséget várna el, amit nem tudnak olcsóbb produktummal elérni.

 A Szombat esti láz a teljes lakosságban picit tudta növelni a nézettségét, míg Az ének iskolája olyan számokkal kezdett, amilyennel A nagy duett zárta a harmadik évadát. Ami nem egy rossz dolog, mivel rá tudták szoktatni a nézők egy részét arra, hogy ha vasárnap és szórakozni akarnak, akkor a TV2 a megoldás, csak az előző évadhoz képest ez visszaesés.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik és legfontosabb, hogy a TV2 lecserélte, vagy írhatnám azt is, hogy visszacserélte Az élet show-ját a Magánnyomozókra. A krimis dokureality pedig sokkal jobban tartja meg a Tények pazar nézettségét, aminek egyrészt az a hozadéka, hogy megközelíti az RTL Klub-os vetélkedő nézőinek számát, valamint az, hogy jó felevezető műsora az Édes életnek, s így a Jóban rosszban című sorozatnak is. A másik érdekesség, hogy a Showder Klub új szezonja alacsonyabb nézettséget hozott, mint a Castle ugyanebben a műsorsávban, pedig egész kellemes szezonkezdés volt. Apropó Castle, a nyomozós sorozat a stand-up miatt péntekre került, ahol kiütötte A zöld íjászt, de nem volt ez egy rossz műsorszerkesztési ötlet, mivel azt a nézettséget tudja, amit a hétfői főműsoridőben, s jobban hoz, mint a képregényes sorozat.

 A ValóVilág párbaja elég jól hozott, ahogyan a vele egy műsorsávban adott Magyarország, szeretlek! is. A sorozatok között a Cobra 11 lett a legnézettebb, míg a második helyre a nézettségét növelő Szulejmán került. Az RTL Klub-os import sorozatok meglepően jól hoztak, de a TV2-s műsoroknak sincs szégyenkezni valójuk. Úgy látszik, a jó idő miatt a tévézők később fekszenek le. Mondjuk ezt nem csodálom, mert engem is nem egyszer tréfált meg az, hogy kora este is világos van. A részletes nézettséget a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A per jel utáni adatok a célközönségre vonatkoznak.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség

Az ének iskolája - 2x01: A legjobb tehetségkutató?

2014.04.16. 16:13 Jasinka Ádám

 A TV2 zenés műsorait nem igazán kedvelem, és főként a tehetségkutatóikkal állok hadilábon, mert nekem se a Megasztár, se a The Voice nem jött be igazán. Az ének iskolájának első évadáról pedig egy-két jelenet után el is kapcsoltam, mert nekem túl harsány, túl nedéges és túl szirupos volt a körítés. A második évad első részébe azért néztem bele, mert érdekelt, hogy a két személyes kedvencem, Szulák Andrea és Hajós András mit csinál, illetve az egyik ajánló felkeltette a kíváncsiságomat.

AEI5.png

- Hogy döntsük el, hogy kinek a tanítványa lesz?
- Dobjuk fel a Sándort és amelyik felére esik.

 Az ének iskoláján nem tudom, mennyit változtattak, de nagyon bejött az, amit láttam és főként, ami hallottam. Az első évadot nem néztem, így csak más tehetségkutatókhoz tudom hasonlítani, s habár a téma, a jelentkezők életkora és a formátum is más, mint a felnőtteknek szóló műsorokban, szerintem sokkal élvezetesebb és szórakoztatóbb, mint bármelyik kieséses reality. A TV2 tényleg belenyúlt a jóban ezzel a tehetséggondozóval, mert ilyent még nem csinált más a magyar piacon, másrészt ilyen jó és kellemes kikapcsolódást is ritkán nyújt tehetségkutató. Persze, az énekelni nem tudókon is jól lehet szórakozni, de összességében most a jelentkezők énektudására gondoltam, mert ebben nagyon is erős Az ének iskolája.

AEI4.png

 A díszlet és a szokásos bemutatkozó kisfilmek hangulata szokható, nem is ez a lényeg. Persze volt egy-két momentum, ami zavart, vagy kínosan éreztem magam miatta, de ha ezt nem nézzük, akkor semmi problémám nem volt a műsorral. A zsűri remek, főként a kedvenceim, de Szandi és Király Viktor is jól illeszkedik ebbe a képbe, amit a formátum, vagy a TV2 elképzelt a műsorhoz. Az érdekes az, hogy a két hölgyet leszámítva a két férfi zsűritag más arcát hozza, mint amit én speciel megszoktam tőlük. Mondjuk azért Hajós András tud alkotni és nem hazudtolja meg önmagát, de Király Viktort nem ilyennek ismertem meg a versenyeken és a bulváron keresztül. A műsorvezető és osztályfőnök Friderikusz Sándor pedig otthonosan mozog ebben a témában, ő sem mindig azt hozza, amit tőle megszokhattunk és ez nem negatívum, de azért belecsempészi a tipikus viselkedési formáit a műsorba. De ez sem negatívum.

AEI2.png

 A versenyzők pedig megleptek. Nem térnék ki egyesével mindenkire, csak azokra, akik valamiért megtetszettek. Az egyikőjük, és talán az, aki szerintem meg is nyerhetné bármelyik másik tehetségkutatót is, Sztojka Vanessza. Zseniálisan énekel és amikor elkezdte a dalt nem is mondtam volna meg, hogy nem felnőttet hallgatok. De nagyon tetszett még Berki Artúr is, aki szerintem remekül énekelte el a Beatles dalt, valamint Varga Vivien is jó volt. A többi diákot is tudnám dicsérni, mivel mindegyikük jó volt valamiért, s főként azért, mert sokan be mertek választani magyar dalt.

AEI7.png

 Az ének iskolájára összességében azt tudnám mondani, hogy meglepett, szórakoztatott és ledöbbentett. Azért volt meglepetés, mert sokkal jobb és színvonalasabb, mint gondoltam. Azért szórakoztatott, mert a zsűri és a műsorvezető úgy tudnak sziporkázni, hogy nem veszik el a gyerekek elől a műsoridőt, és nem tolakodnak be a reflektorfénybe. Azért döbbentett le, mert a jelentkezők nagy része sokkal jobban énekelt és sokkal inkább nyert meg magának engem, mint nézőt és mint hallgatót, mint bármelyik másik tehetségkutató műsor legutóbbi szezonja. A TV2 saját gyártásai közül egyre többre mondom azt, hogy tetszik, ami ilyen színvonalat látva nem is meglepetés.

Szólj hozzá!
Címkék: kedvcsináló Az ének iskolája

Showder Klub - 13x02: Továbbra sem az igazi

2014.04.16. 12:13 Jasinka Ádám

 A Showder Klub tizenharmadik évados szezonkezdete megcsillantott valamit, amiből azt a következtetést vontam le, hogy a készítők talán jobban odafigyelnek a szereplőválogatásra és jó produkciókat engednek csak képernyőre. Persze az első rész se volt a legjobb, de legalább fele-fele arányban volt az unalmas és a zseniális humor, ami az utóbbi szezonokat elnézve egy egész korrekt arány. A második rész viszont ott folytatta, ahol az előző évad abbahagyta, s sajnos a Nagyok sem segítettek, akik olyan produkciókat hoztak, amin nem tudtam még elmosolyodni sem.

ShowderKlub4.png

- Én is tudok ám viccet mesélni, mondjuk nem vagyok egy Sas József Attila.

 A fellépők listáját olvasva úgy voltam, hogy ez borítékolhatóan szórakoztató rész lesz, ugyanis Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán és Mogács Dániel, és főleg utóbbi a múltkor olyan jó volt, hogy sírtam a röhögéstől és az arcizmaim is megfájdultak. A műsor becsületét azonban csak Dr. Mogács mentette meg, de ő is, saját magához képest színvonalán alul teljesített. A Szomszédnéni Produkciós Iroda pedig nem tartozik a kedvenceim közé. A tovább mögött folytatom.

Szólj hozzá!
Címkék: kedvcsináló Showder Klub

Szinkronosok a tévében - 1x10: Kökényessy Ági

2014.04.13. 14:00 Jasinka Ádám

 (A cikksorozat előző bejegyzéseit Rajkai Zoltánról, Pásztor Erzsiről, Epres Attiláról, Tóth Augusztáról, Görög Lászlóról, Vándor Éváról, Simon Kornélról, Major Melindáról és Faragó Andrásról itt találjátok.)

 A színésznő talán legismertebb szinkronos munkája a Jóbarátok, ahol ő szólaltatta meg magyarul Jennifer Anistont, akinek azóta is ő az állandó magyar hangja. De a nézők emlékezhetnek még rá az Egy úr az űrből című sorozatból, ahol ő szinkronizálta Robin Williams partnerét Mindy-t. A szinkronrepertoárja elég sokszínű, ezért nem is sorolnám fel az összes munkáját, csak pár szerintem fontosabbat; Melrose Place (Alyssa Milano), A Grace klinika (Jessica Capshaw), Nancy ül a fűben (Mary-Louise Parker), Sherlock és Watson (Lucy Liu) és Szulejmán (Filiz Ahmet).

 Kökényessy Ági két színház tárulatának is a tagja; dolgozik az Új Színházban és 1989 óta a Madách Színháznál. Azonban nem színészként kezdte a pályafutását, ugyanis gyermekként a Magyar Rádió Gyermekórusában énekelt és 8 évesen már a mikrofon mögött állt, mivel az ő hangján szólt (Dávid Ágnessel egyetemben) a Mikrobi című magyar rajzfilmsorozat Peppe nevű szereplője. A Színház- és FIlmművészeti Főiskolán pedig egy osztályba járt Györgyi Annával, Kautzky Armanddal, László Zsolttal és Schnell Ádámmal is. A színházi szerepek miatt a tévés szereplés sem áll távol tőle, hiszen sorozatokban és tévéfilmekben is játszott. Az egyik legismertebb munkája az RTL Klub-os szitkomban, a Limonádéban alakított Pignitzky Alíz.

SzATKA1.jpg

A Szomszédokban is szerepelt, ahol Gittát alakította.

SzATKA3.png

A Kisvárosban pedig Tasi Mihálynét játszotta.

SzATKA2.png

De dolgozott a Barátok közt és a Családi kör című sorozatokon is.

Szólj hozzá!
Címkék: Kökényessy Ági Szinkronosok a tévében

HetiSzinkron - Hírekre hangolva

2014.04.13. 09:32 Jasinka Ádám

 A blog új rovatában a fontos és érdekes szinkronos híreket fogjuk sorba szedni, hogy legyen miből szemezgetnie a magyar változatok kedvelőinek. Igen, kvázi hírrovat lesz, de a szinkron felé orientálva. A többi hírt, képet, videót és szinkronmintát a tovább mögött találjátok.

Brooklyn 99 - Nemszázas körzet

 A FOX új szitkomja nem hazudok, ha azt mondom, hogy a kedvenceim közé lépett, s ezért is örültem annak, hogy a Viasat3 műsorára tűzi. A szinkronhangokról itt írtunk, s akkor azt gondoltam, hogy nem igazán fognak passzolni a szereplőkhöz a kiválasztott színészek, de pozitívan csalódtam, és egy-két hangot leszámítva sikerült visszaadni az eredeti hangulatát. Habár az első két rész magyarul nem szórakoztatott, azért a harmadik megmentette a haza becsületét és kiderült, hogy szinkronnal is vicces ez a rendőrős komédia. A videóért köszönet Lengabor-nak.

Szólj hozzá!
Címkék: szinkron HetiSzinkron

Bombát kell hatástalanítani a TV2 új vetélkedőjében

2014.04.12. 13:30 Jasinka Ádám

 A TV2 vásárolta meg az izreali vetélkedő, a BOOM! formátumát. A műsor lényege, hogy egy négy fős csapatnak nyolc kérdésre kell úgy helyesen válaszolnia, hogy a jó megoldáshoz tartozó színes drótot nem vágják el, azaz így hatástalanítják a bombát. Amiatt, hogy a rossz válasz a jó megoldás hasonlít A következő!-re. Persze, ha rosszat válaszolnak, akkor robban a bomba, ami festékkel fröcsköli be a játékost, aki így kiesik a csapatból.

boomtv2_1.jpg

 A csatornának nem ez az első olyan licenc műsora, amit a Keshet International forgalmaz, ugyanis szintén tőlük vették a sikeres és népszerű Az ének iskoláját is, valamint a még be nem mutatott Rising Star-t. De nem csak a TV2-nél nyúlnak előszeretettel az izreali műsorötletekhez; az M1-nél a három vetélkedő (Maradj, talpon!, A következő!, Bízunk benned!), az HBO-nál pedig a két saját gyártású sorozat (Társas Játék, Terápia) származik ebből az országból.

Szólj hozzá!
Címkék: vetélkedő TV2

Itt Az ének iskolájának ajánlója

2014.04.12. 11:35 Jasinka Ádám

 A TV2, ha nem nézzük most azt, hogy melyik műsora sikeres és melyik bukott, akkor azt mondhatjuk, hogy kezd magára találni és végre nem azt mondják rá az emberek, hogy fut az RTL Klub után és másolja a saját gyártásait. A csatorna új műsorai szórakoztatóak és beazonosíthatóak, amik megvalósításban és stílusban is elütnek az RTL Klub-os gyártásoktól. Persze, nem lehet a minőségtől függetleníteni az egész kérdést, de jó látni azt, hogy az utóbbi időkben a TV2 kezdi megtalálni a saját ízlését. Az ének iskolája pedig az első ilyen sikeres formátuma volt, amivel ki tudott lépni a másik kereskedelmi csatorna árnyékából, mind a színvonalat, mind a nézettséget figyelembe véve.

 Az izraeli formátum pedig annyira bevált a TV2-nek, hogy be is kérték a második évadot - vagy ahogy ők nevezik az iskolatéma miatt - évfolyamot. A zsűri felállásán (Szulák Andrea, Szandi, Király Viktor, Hajós András) és az osztályfőnök kiléten (Friderikusz Sándor) nem változtattak, ami azért tetszetős, mert jól választották ki az ítészeket, másrészt lehet, hogy a zsűri miatt kap még egy esélyt a műsor, bár kétlem, hogy meg tudnám szokni a harsány díszletet és a kicsit negédes stílust. Az ajánló alapján nem változtattak a díszleten és tehetségekből sem lesz hiány.

Szólj hozzá!
Címkék: ajánló Az ének iskolája

Ajánlódömping a 24: Live Another Day-hez

2014.04.12. 09:58 Jasinka Ádám

 A FOX nem aprózza el és gyártják az ajánlókat, készítik a műtermi fotókat, egyszóval reklámozzák a kultikus sorozat új szezonját. Aki nem kedveli annyira ezt a szerintem remek szériát az ne, aki viszont ugyanúgy imádja, ahogyan én is, az kattintson a tovább mögött levő ajánlókért, amikben a készítők is megszólalnak a színészek mellett.

Szólj hozzá!
Címkék: ajánló 24 24: Live Another Day

Magyar nézettség: 14. hét - Közepes számokkal kezdett a Szombat esti láz

2014.04.08. 18:13 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub-nál, miután nem tudtak elég tehetséges és képernyőképes jelentkezőt beválogatni a Csillag születikbe, úgy döntöttek, hogy egy másik biztos nézettséget hozó showműsorhoz, a celebtáncoltató saját gyártáshoz nyúlnak, mivel az még sem járja, hogy a piacvezető kereskedelmi adó ilyen műsor nélkül maradjon a tavaszi szezonban. A Szombat esti láz viszont nem tudott olyan nézettséget, amit az előző RTL Klub-os évadaiban (mivel az RTLII-s negyedik évad nem játszik ebben a körben).

 A nézettségi adatok alapján nem mondanám meg, hogy ez egy drága és ismert magyar embereket felvonultató, csili-vili produkció, mivel a showműsor csak a szombati főműsoridőt tudta megnyerni. A hét legnézettebb műsora a teljes lakosságban a Barátok közt lett, míg a célközönségben két RTL-es saját gyártás, egy RTL-es film és a Formula 1 is több nézőt érdekelt, mint a show. De persze nem csak a műsor versenyzőit vagy magát a műsort tehetjük csak felelőssé azért, hogy kevesen nézték, bár ezek a tényezők nem elhanyagolhatóak.

 A múlt héten is több, nézettség szempontjából is érdekel dolog történt. Az egyik, hogy a jó időnek köszönhetően a délutáni, de mondhatnám azt is, hogy a hét-nyolc óráig tartó műsorok bizony nem jártak valami jól azzal, hogy sokan inkább kirándultak, sétáltak vagy csak lézengtek és élvezték a napsütést. Az RTL Klub és az M1 bukta a legtöbb tévézőt a délutáni műsorainál, míg a TV2 a csökkenés ellenére is nyeri ezt a napszakot. A legérdekesebb talán az, hogy amíg a Tények és az RTL-es Híradó is alacsonyabb számokat hoz, mint az előző héten, addig a köztévés hírműsor, talán a választás miatt is, de egész jól hozott és volt olyan nap, amikor megközelítette a TV2-s saját gyártás, Az élet show-ja nézettségét.

 A másik érdekesség, hogy a vasárnapi választási műsorok közül a köztévés érdekelte a legtöbb embert, s nem zárt a csatorna olyan rossz napot, mivel a Formula 1 délutáni közvetítése és a pazar futam körbeverte a két, országos, kereskedelmi adót. Az RTL Klub nem foglalkozott úgy a választási műsorral, mint a TV2, és új részt adott a Cobra 11-ből valamint premier filmet is vetített.

 A múlt hét legnézettebb sorozata a Cobra 11 lett mind a két korosztályban, míg a hétköznapi, heti sorozatok között a teljes lakosságban a Szulejmán, a célközönségnél a Castle állt a dobogó első helyére. A mentalista meglepetésre csökkent az előző heti számaihoz képest, ami meglepő, mivel az egyik legkedveltebb sorozata az RTL Klub-nak. A részletes nézettséget a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A per jel utáni adatok a célközönségre vonatkoznak.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség

Showder Klub - 13x01: A rádiókabarésok húzták fel a színvonalat

2014.04.08. 13:00 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub stand-up-os műsora az utóbbi évadokban habár megcsillogtatott valamit abból a minőségből, amit a fénykorában megkedveltem, de többségében mégis az az igaz az adásokra, hogy nem tudnak a közepes és átlagban szerintem humortalan előadók miatt előre lépni. A tizenharmadik évad első része pedig felemásra sikeredett, mert hiába a két zseniális produkció, összességében, és főleg őket leszámítva azt kaptuk, amit a Showder Klub mélyrepülésének hívunk.

SK5.png

 A műsorvezető Csenki Attila nem a kedvencem, s annak ellenére, hogy néha betalál egy-két poénjával most semmi különlegeset nem hozott. A legkínosabb azonban nem ő volt, hanem az a Somogyi András, aki régen szórakoztatott és nevettem a poénjain. Annyira érdektelen, hektikus, unalmas és kínos volt, hogy én szégyelltem magamat, s nem is néztem a képernyőt. A produkciójának utolsó poénja volt az, amin kicsit mosolyogtam, de ezzel sem tudott javítani a humortalanságán.

SK1.png

 Az adás egyértelműen legjobb blokkja a műsor felénél volt, ugyanis két igencsak kedvenc fellépő került sorra; az egyik a Rádiókabaréból is ismert Varga Ferenc József és Aradi Tibor, a másik pedig a mostanában zenés számokkal szórakoztató Beliczai Balázs. Ők tényleg kihasználták a műsoridejüket és olyant csináltak, amit elvárnak a nézők ettől a műsortól. A duó a szokásos humorszintjét hozta, és két igen jól kidolgozott szkeccset kaptunk tőlük, amivel sikerült elfelejtetni, hogy milyen izzadtságszagú produkciók voltak a műsor elején. A szójátékok, paródiák, figurázások nagymesterei és jó látni, hogy a legtöbbször csak hallott előadásmód a képernyőn is milyen brutálisan jól működik.

SK3.png

 Beliczai Balázs egy picit ismételt a rádiókabarés előadásaiból (Sex Bomb-os), de az egész, amit csinált engem teljesen lekötött és élveztem, ami láttam és hallottam. Ő az egyik olyan Showder Klub-os, akinek a pályáján látszik a fejlődés. Az első évadokban főként parodista volt, bár kacsintgatott a humorista szerepkör felé. Aztán a későbbi szezonokban egyre inkább a paródiáival tűnt ki a többiek és főként a többi parodista közül, mivel egyrészt nem csak, hogy tudott hangolni az ismert emberek figuráin, de egyre jobb poénokat is talált ki. Az új Beliczai Balázs pedig énekes számokat csinál, s noha sajnálom, hogy ritkábban parodizál, azért belecsempészi a tudását a dalfeldolgozások közé is.

SK4.png

 A évadkezdő epizód tetszett, de csak azért, mert két kedvencem is szerepelt és nagyon jók voltak. A rádiókabarésokat többet kellene szerepeltetni, vagy legalábbis Varga Ferenc Józsefet és Aradi Tibort többször kellene elhívni a Showder Klub felvételeire.

7/10

Szólj hozzá!
Címkék: kedvcsináló Showder Klub

Szinkronosok a tévében - 1x09: Faragó András

2014.04.06. 16:02 Jasinka Ádám

(A cikksorozat előző bejegyzéseit Rajkai Zoltánról, Pásztor Erzsiről, Epres Attiláról, Tóth Augusztáról, Görög Lászlóról, Vándor Éváról, Simon Kornélról és Major Melindáról itt találjátok.)

 A Színház- és Filmművészeti Egyetem, vagy régen Főiskola végzőseinek névsorát érdemes böngészni, ugyanis nem egy finomságot találhatunk. Az ehhez a bejegyzéshez szükséges kis internetes kutatás közben futottam át azoknak a névsorát, akik Faragó Andrással egyetemben 1989-ben oklevelet szereztek. A teljesség igénye nélkül csak pár nevet, hogy mégis kik voltak az évfolyamtársai; Györgyi Anna, Kautzky Armand, Kökényessy Ágnes, László Zsolt, Schnell Ádám, Für Anikó, Haás Vander Péter, Háda János, Hegyi Barbara, Kárpáti Levente és Nyírő Bea. Az sem mellékes, hogy ki volt az osztálytársa, ugyanis Faragó András operett, musical színésznek tanult többek között Malek Andreával és Prókai Annamáriával együtt. Jó év volt, na.

 Az iskola elvégzése után nem egyből került jelenlegi munkahelyére, a Budapesti Operettszínházba, de így sem mehetünk el szó nélkül ama tény mellett, hogy 1997 óta a társulat tagja. A hangját sok sorozatban, és még több filmben hallhatjuk, ugyanis dolgozott A Grace klinika, a Maffiózók, a Chuck, a Döglött akták, a Zsaruvér és a True Blood című sorozatokon is. Elsősorban én a tévéképernyőről ismerem, mivel az Operettszínházban még nem jártam. A színész azonban sok magyar filmben, műsorban és sorozatban játszott állandó- vagy vendégszerepet. Az egyik legismertebb kisképernyős munkája a Gálvölgyi show-ban volt, ahol ő váltotta Szerednyei Bélát és Gesztei Károlyt a gyúrós jelenetekben. A gyúrunk vazze pedig az egyik legnépszerűbb eleme volt az RTL Klub-os műsornak.

SzATFA4.png

Az első komolyabb munkája azonban nem ez volt, hanem az Angyalbőrben című sorozatban alakított Mamut.

SzATFA2.png

Szerepelt a köztévé saját gyártású szitkomjában, a Munkaügyek - IrReality Show-ban is, ahol két különböző figurát is alakított; egyszer feketemunkásokat alkalmazó vállalkozó volt, másodszor pedig Katalin udvarlóját.

SzATFA3.png

A szintén köztévés, de csak két epizódos sorozatban, a Szájhősökben ő formálta meg a Bogár nevű szereplőt.

SzATFA1.png

Ezen kívül játszott még a Barátok közt, a Tűzvonalban és a Hacktion Újratöltve című sorozatokban is.

Szólj hozzá!
Címkék: Faragó András Szinkronosok a tévében