Újabb X-faktoros megy ősszel a Sztárban sztárba

2016. július 21. - Jasinka Ádám

 A napokban kezdte el megszellőztetni a TV2, hogy kik lesznek az ősszel negyedik évadát kezdő Sztárban sztár versenyzői, és talán nem is akkora meglepetésre, rögtön két egykori RTL Klubos felfedezettel nyitották meg a bejelentések sorát. Ez érdekes módszer egyébként, mivel tavaly szerintem egy tök frappáns, sziluettes plakátkampánnyal vezették fel a szezont, idén viszont kevésbé izgalmas szembesülni a leendő énekesek kilétével.

 A legelső versenyző, akiről lehullt a lepel az az X-faktor második győztese, Kocsis Tibor volt, ma pedig kiderült, hogy az RTL-es tehetségkutató második etapjából nem csak az első, hanem a második helyezettet is elhalászta a TV2, ugyanis Muri Enikő is a Sztárban sztárral tér vissza jó hosszú képernyőmentes időszaka után. A TV2 showműsorának tavalyi szezonja brutálisan magas nézettséget szállított hétről hétre, nem is csoda, hogy nem pihen le a formátum, amelynek legújabb évadában nem csak a versenyzők között lesznek majd meglepetések. A zsűri egyetlen női tagja, Liptai Claudia ugyanis babát vár, és ha meg is születik a gyermeke a szeptemberi indulásig, akkor sem biztos, hogy bevállal egy ilyen műsort a kisbaba mellette.

murienikosztarbansztar.jpg

A kép forrása: rcnews.com

Ők lesznek Az éjszaka királynője című sorozat magyar hangjai

 Tegnap érkezett a hír, miszerint augusztus 14-én vasárnap este nyolc órakor a Szulejmánból megismert Meryem Uzerli legújabb sorozatával, Az éjszaka királynőjével kezdi meg adását az Izaura TV. A meglepően szép grafikai világot kapó tévéadón az első napján rögtön három újdonság is képernyőre kerül, melyek közül talán nem vitás, hogy a legnagyobb durranás ez a török széria lesz, amelynek ugyan csak tizenöt epizód alkotja első évadát, de azok bőven kétórás játékidővel rendelkeznek, így minimum kétszer ennyi magyar résszel kell tehát számolnunk.

 A telenovelláknál megszokhattuk, hogy a népszerű színészek egy-egy újabb sorozatukban is a már korábban megismert hangjukkal szólnak, és ez úgy látszik a török szériákra is nagyon igaz. Az éjszaka királynőjének főszereplőjét - ilyen felvezetés után nem is nehéz kitalálni, hogy - a Hürremként őt megszólaltató Bognár Anna fogja szinkronizálni. A sorozatban azonban nem csak Meryem Uzerli az egyedüli Szulejmán-veterán, ugyanis az a Selim Bayraktar is játszik a történetben, aki a vicces helyzetekről gondoskodó Sümbül agaként lett talán nagyon is ismert és szerencsénkre ő is "hozza a hangját", azaz újfent Galbenisz Tomasz orgánumával hallhatjuk majd.

azejszakakiralynojeszinkron.jpg

 Az éjszaka királynője egyik központi alakja Aziz Çelebi, egy 55 éves roppant népszerű török üzletember, aki családjával együtt Isztambulban, egy fényűző villában éli nem kevésbé szegényes életét. A család helyzete azonban koránt sem olyan idilli, mint várnánk. Miután Aziz felesége, és gyermekeik anya elhunyt, a férfi úgy dönt, hogy egész életét csakis a lányának szenteli, akit Kartalhoz, a háromévesen árván maradt és azóta Aziz jobbkezévé felnövő férfihoz ad feleségül. Kartal jelenléte, akire Aziz úgy tekint, mintha a saját fia lenne, Aziz valódi fiát, Mertet zavarja a leginkább, hiszen a fiú szerint Kartal éli azt az életet, és ő tölti be apja mellett azt a helyet, amit neki kellene. Aziz azonban titkon saját fiát hibáztatja feleségének haláláért.

 A sorozat másik történetszálán találjuk Szelint, aki egy kis franciaországi városban kézműves parfümöket készít. Békésen éli kissé magányos életét, amikor is egy nap összetalálkozik Kartallal, és szerelem születik első látásra. Kartalnak azonban vissza kell mennie Törökországba és így mindkettejüknek tovább kell lépnie. Évekkel később Szelin újra összefut egy férfival, aki azonban nem Kartal, hanem a mostohaapja Aziz lesz, aki felesége halála után ekkor érez először valami különlegeset egy nő iránt.

 A széria magyar változatát az idén sok más mellett az American Crime Story és a Preacher szinkronját is jegyző Bartucz Attila rendezi, a főszereplőket pedig Bognár Anna, Borbiczki Ferenc és Zámbori Soma szólaltatják meg magyarul. A magyar hangok és a stábtagok névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

"Aki jó színész, annak a szinkronizálás olyan, mint az úszás" - interjú Dezsőffy Rajz Katalinnal

 A magyar szinkronnal mostanában egyre többet és egyre több helyen foglalkoznak, a háttérben dolgozó emberek viszont még mindig nem kaptak elég figyelmet, pedig a hangmérnökök, a vágók, a dramaturgok, a szinkronrendezők és a többi stábtag nélkül nem élvezhetnénk magyarul kedvenc sorozatainkat, filmjeinket. A MűsorVízió és Puliwood összefogott és közös interjúsorozatot készít, melyben megismerteti az olvasókkal ezeket az embereket, legelső körben a szinkronrendezőket.

dezsoffyinterju.png

 Vannak olyan szinkronrendezők, akiknek imádom a munkáit bármit is csinálnak, mivel mernek újítani, eltérni a megszokottól, a bevált párosoktól és olyan színészeket emelnek be, akikről talán nem is gondoltuk volna, hogy ilyen mélységek is vannak a hangjukban. Dezsőffy Rajz Katalin az egyikük, aki engem bármikor le tud venni a lábamról. Tavaly a Titkok és hazugságok nyűgözött le, idén pedig a Kegyetlen tánctól dobtam hátast, majd pedig meg kellett köveznem magam, hiszen a Lucifer állatian király lett Kárpáti Leventével és Mórocz Adriennel.

Hogyan zajlik Önnél a szereposztás?

 Ha kapsz egy kiemelt produkciót, akkor ma már illik belenézni az ISzDb-be, utánajárni annak, hogy kik voltak a színészek magyar hangjai, kik csinálták őket, aztán a szereposztáskor ezekkel lehet egyet is érteni, meg nem is. Előfordul, hogy a megrendelő kéri, hogy egyeztessünk, vagy azt mondják, hogy adjak le három-három hangot és majd ők kiválasztják, hogy ki legyen. Általában valamelyik a háromból meg szokott felelni mindenkinek.

 Aztán az animációs sorozatoknál időnként kérnek próbafelvételeket. Most is csinálunk egy új rajzfilmsorozatot és ott például a főszereplő fiúra és a barátjára kellett hívnom három-három hangot, a többi karaktert én oszthattam ki és egy fél részt kompletten fel is vettünk és ezt véleményezték. Nem kell mindig ilyen sok próbát venni, de itt most így alakult. Aztán amikor újra kértek hangokat, már csak néhány tekercset kellett megcsinálnunk.

 A TOVÁBB-ra kattintva elolvashatjátok az interjú rövid részletének folytatását, a teljes riportot pedig ide kattintva tudjátok elérni.

Tovább

Itt vannak A család című sorozat magyar hangjai

 A magyar FOX mutatta be a múlt héten A család című, csak egy évadot megélt krimisorozat első részét, melynek központi történetszála egy család tíz éve eltűnt és halottnak hitt legkisebb gyermeke körül játszódik, aki az egyik nap felbukkan szülővárosának rendőrségén. Sem az ügyben anno nyomozó rendőrnő, sem a család nem tudja ezt a visszatérést elsőre normálisan kezelni, főként azért, mert mint kiderült, egy ártatlan embert juttattak börtönbe a meg sem gyilkolt fiuk miatt és a múltban történtek kissé széttörték az eddig egységes családot is. A ügy azonban zavaros és titokzatos, amit erősít az is, hogy a sorozat két idősíkon, a múltban és a jelenben játszódik.

acsaladszinkron.jpg

 A család ugyan egy évados, de a történet lezárt, azaz a fináléban pont kerül az események végére, viszont ahogyan olvastam, az utolsó jelenetek, amelyekkel felvezették volna az esetleges második szezont, elég durvára sikeredtek. A sorozat főszereplőit a rutinos sorozatjunkie-k elég jól ismerhetik, ugyanis mind Joan Allen (pl.: Gyilkosság), mind Rupert Graves (pl.: Sherlock), mind az epizód és vendégszereplők ismert színészek. Ami elsőre megütötte a fülemet, hogy a brit Sherlockból, Lestrade-ként megismert Rupert Graves ebben a szériában is Sarádi Zsolt hangján szól, ami üdítő, de ami még inkább az, hogy újra sorozatban hallhatjuk Görög László hangját. Apróság, de ennél ritkán kell több, hogy oda- és vissza legyek egy szinkrontól. A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

A Szulejmán sztárjával indul az Izaura TV

 A TV2 nagy átalakulásának és kábelportfólió bővítésének második állomása az Izaura TV lesz, amely még a nagy őszi roham előtt, augusztus 14-én elindul, méghozzá nem is akármilyen kínálattal és nem is akármilyen premierrel. A Mozi+ július 11-én a Brad Pitt főszereplésével készült Z világháborúval mutatkozott be, de ez a film az Izaura TV debütáló tartalmához képest semmiség; a legújabb TV2-s tévéadó ugyanis az RTL Klubon futó Szulejmán című sorozat legnépszerűbb figuráját, Hürremet alakító színésznő legfrissebb munkájával, Az éjszaka királynőjével (Gecenin Kraliçesi) kezdi meg sugárzását.

izauratvprem.png

 Az augusztus 14-én, 20:00-kor indító tévéadót azonban egyelőre csak a MindigTV földfelszíni digitális, ingyenes platformján, a 10-es programhelyen lehet majd elérni, de vélhetően a későbbiekben - főleg annak tekintetében, mennyi premier is lesz az adón - bővülni fog azon szolgáltatók száma, ahol fogható lesz az Izaura TV. A romantikus sorozatok kedvelőire szabott tévécsatornán ugyanis nem csak a régi klasszikusok (Vad angyal) kapnak majd helyet, hanem bizony az idehaza még sehol máshol nem látott telenovellák, drámák és török sorozatok is.

 Augusztus 14-én azonban nem csak a Meryem Uzerli főszereplésével készült Az éjszaka királynője mutatkozik be, hanem utána, este kilenc órai kezdettel jön a Victoria, a rabszolgák megmentője (La Esclava Blanca), majd pedig tíztől A fekete özvegy (La Viuda Joven) debütál a hazai közönség előtt. Az éjszaka királynője ráadásul nem csak szombat, hanem vasárnap esténként is adásban lesz, azaz heti két epizóddal jelentkezik majd augusztus közepétől.

 Az Izaura TV arculata és logója az első változathoz képest sokat változott, és határozottan az előnyére, a fenti csatornapromó pedig szerintem tök jól sikerült, bár engem könnyű volt megnyerni ezzel a zenével és Lux Ádámmal, aki a tévéadó hangja lesz majd, talán nem is véletlenül, hiszen az egyik legismertebb spanyol ajkú színész állandó, és sokak által megszokott magyar hangja. Az Izaura TV nem mellékesen napi 24 órában fogja sugározni a romantikus tartalmakat, ami azt hiszem egyedülálló vállalkozás Magyarországon.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

A kép forrása: YouTube

Magyar nézettség: 28. hét - Visszavette a trónt a Barátok közt

 Véget ért a foci Eb, és az Olimpia indulásáig nem is lesz sok érdekesség a hazai nézettségi versenypályán, ugyanis azon felül, hogy képernyőn vannak az országos adók napi, saját gyártásai, és adásba kerül pár premier epizód, nem igazán van miért és min izgulnunk. Az alacsonyabbnál is alacsonyabb számok pedig bár elsőre meghökkentőek, sorozatban kevésbé jelentősek. Nyár van, uborkaszezon és az ismétléseket érthető módon nem igazán nézik az emberek.

 Azzal, hogy kifutott a futball, a Barátok közt visszavette (jogos?) trónját a toplistákban, és láthatóan jót is tett az RTL Klubos produkciónak az, hogy nincs érdemi konkurenciája, és máris sokkal stabilabban hozta a 800 ezer körüli, ötből négyszer efölötti eredményt a teljes lakosság körében. A Jóban rosszban már egy ideje nem igazán találja magát, és talán - mivel alapjáraton sem nézik sokan - nála látszik meg leginkább a nyári szünet kevésbé áldásos hatása.

baratokkoztnezettseg_1.jpg

 Az első bekezdésben írt mondatom, miszerint az emberek nem néznek ismétléseket nem igaz teljesen. A magyar tévézők ugyanis előszeretettel választják a bejáratott, már sokszor látott tartalmakat, azonban akármit ők sem néznek újra. Míg a Dr. Csont hétfő esténként hasít a már talán a Cool TV-n is leadott részeivel, addig az eddig csak a Cool-on vetített X-akták a második adáshetére vállalhatatlan mélységbe süllyedt, a Válótársak újrázása pedig fele annyi embert érdekelt, mint maga a premier epizód anno tavaly év végén. Lilu műsora, a Keresem a családom azonban feltámadt a múlt heti futballtól elszenvedett brutális vereségéből és könnyen verte a meglepetésre visszazuhanó NCIS-t.

 A köztévé ha nem is tett olyan jó lóra a Szerelemben, háborúban című sorozattal, mint anno A hegyi doktor - Újra rendellel vagy a Kisvárosi doktorral, azért ez a török sorozat is szépen hoz, főként azóta, hogy a múltkor "leminősítettem". A Duna TV-n továbbra is remekül teljesítenek a hétvégente délután adott régi magyar filmek, emiatt az utánuk levő premier sorozatok sem hoznak olyan szörnyen, bár illendő lenne azért ennél több tévézőt is a képernyők elé ültetniük. A Duna TV-n vasárnap láthatták a tévézők a Magyarország Szépe című szépségkirálynő-választást, amely ugyan nyerni nem tudta a sávját, de tisztesen helyt állt.

 A TV2-nek két nagyobbacska sikere volt a múlt héten; az egyik, hogy az X-akták ismétlését elég könnyen elverték egy sokadjára ismételt filmmel, a másik pedig, hogy az újonnan indult Mozi+ lealázta a célközönségnél az RTL-es filmcsatornát, amely csak harmadannyi filmet tudott a heti, célközönségbeli toplistába küldeni, mint a TV2-s vetélytársa. Azon pedig meg sem lepődök, hogy a délutáni Doc Martin ismétlés ötből háromszor verte a teljes lakosságban az RTL Klubos Story Extrát. Nagyon kellene már az RTL délutánjára valami nézett műsor.

 A sorozatok között a teljes lakosságban a Szulejmán, míg a célközönségnél a Dr. Csont lett a legnézettebb. A részletes nézettségeket a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Nagyon beindult a TV2 legújabb kábeladója

 A TV2 idén közel tíz új tévéadót szeretne elindítani nem titkon azzal a céllal, hogy az eddig kielégítetlen, saját tévéadó nélküli tévézőket magukhoz csalogassák, és persze a konkurenciától is csenjenek el pár tévézőt. A sokadik gyermekcsatorna vagy sporttévé egyelőre nem hangzik nagy durranásnak, de az n+1-ik mozitévétől sem vártam sokat, mégis, a július 11-én elstartoló Mozi+ konkrétan berobbant a toplistára - igaz, csak a célközönség közé, de melyik korosztály nem nagyon kedvelte eddig a TV2-t, hát persze hogy a fiatal felnőtt nézősereg. Emiatt kifejezetten jó indulásnak tekinthető az, hogy az első adáshét kínálatából a heti 50 legnézettebb műsor közé 9 is bekerült, és ha ez nem lenne elég, a konkurens Film+ csak három mozit tudott delegálni a toplistára. Az első heti reklámnélküliség és az újdonság varázsa úgy tűnik bevált, és a Mozi+ már most népszerűbb, mint anno a PRO4 volt.

moziplusznezettseg.jpg

 Az első adáshét legnézettebb filmjeinek listáját a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok megnézni.

Tovább

Ők lesznek a Maigret csapdát állít című tévéfilm magyar hangjai (frissítve!)

 Számomra hatalmas meglepetésre az RTL Klub mutatja be a Budapesten és Szentendrén forgatott új Maigret-sorozat első részét, amely a hossza miatt könnyedén tévéfilmként is aposztrofálható. A Fekete Vipera, a Dilizsaruk és a Mr. Bean szériákkal világhírűvé váló angol színész, Rowan Atkinson tavaly év végén utazott hazánkba, és itt forgatták le vele a brit ITV részére George Simenon regényei alapján az új Maigret-széria első szezonját jelentő első két tévéfilmet. Az RTL Klubon július 23-án 19:50-kor debütáló első epizódot egyelőre nem követi még a második, ugyanis azt még Nagy Britanniában sem tűzték képernyőre. Mivel azonban az első epizód nagyon sikeres volt, már be is rendelték a második etapot, szintén két részt.

maigretszinkron.jpg

 Mivel Rowan Atkinsont eddig javarészt komédiákban láthattuk, és humorosabb munkái is hagytak inkább nyomot a hazai nézőkben, így mindenképpen érdekesnek ígérkezett a Maigret csapdát állít magyar változatának szereposztása, ugyanis egy komorabb, a színésztől kevésbé megszokott karakterre kellett hangot osztania a rendezőnek. Talán nem is véletlen, hogy Rowan Atkinson nem Kálloy Molnár Pétert vagy Schnell Ádámot kapta, pedig nagyon meghallgattam volna őket egy ilyen komolyabb, drámaibb szerepben. Azt viszont nem kétlem, hogy a Maigret-hez választott Forgács Gábor remekül oldja majd meg a munkát, és így hirtelen, fejben nálam abszolút működik is ez a páros. A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Itt vannak az Alkalmi című sorozat magyar hangjai

 Úgy látszik, hogy csak idő kérdése volt és a streames sorozat utat találtak maguknak a hazai piacra - a hazai tévéadókra. A Harry Bosch - A nyomozó, a Gyilkosság befejező szezonja és a 11.22.63 után újabb nem tévére készült sorozat mutatkozik be Magyarországon, méghozzá úgy, hogy online, azaz az HBO GO-n már egy ideje elérhető a Hulu szitkomjának, az Alkalminak az első két szezonja, de egyelőre csak magyar felirattal, eredeti hanggal. A tévés és szinkronos premierre jövő hét szombatig kell várnunk, ugyanis július 23-án tűzi csak műsorára az HBO3 ezt a talán nem is annyira vicces, de mindenképpen szórakoztató és tanulságos sorozatot.

alkalmiszinkron.jpg

 A történet főszereplője Valerie egy nemrégiben elvált pszichológus, aki tizenhat éves lányával, Laurával bátyjához, a vérbeli agglegény Alexhez költözik. A férfi kissé szabados szexuális életet él, és mestere az alkalmi kapcsolatoknak, nem mellesleg pedig egy randioldalt üzemeltet. A két testvér így együtt szerzi a tapasztalatokat a randizás őrült világában, miközben nevelik a velük egy fedél alatt élő tinilányt.

 A főszereplőnő magyar hangja Németh Kriszta lesz, és az ajánló alapján ez nagyon is jó párosításnak tűnik. A testvérét, Alexet Szatory Dávid hangjával hallhatjuk majd, bár az ajánlóban a csávót Szabó Máté szinkronizálja - de láttunk már promók kapcsán ennél nagyobb furcsaságot is. Az Alkalmi a vendég és visszatérő szereplők terén is nagyon jó szereposztást kapott, és hogy tényleg csak pár színészt emeljek ki, hallhatjuk majd többek között Bánsági Ildikót, Haumann Petrát, Dunai Tamást és Hirtling Istvánt is. A magyar változatot az idén például a The Night Managerrel és az American Crime-mal elképesztő szinkronokat alkotó Kolozs Dóra rendezi. A magyar hangok és a stábtagok listáját a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Ők lesznek a Második esély című sorozat magyar hangjai

 A magyar RTL mutatja be a Cool TV-n a FOX egy évados misztikus krimisorozatát, a Második esélyt, melynek alapötletét Mary Shelley regénye, a Frankenstein adta.

 A széria főhőse Jimmy, egy hetvenéves, egykoron kétes módszerekkel dolgozó rendőrfőnök, akit egy betörés során meggyilkolnak, és aki egy kísérleti módszer segítségével egy fiatal testben, minden emlékével együtt tér vissza az élők sorába. A módszert Otto, a kivételes tehetségű zseni fejlesztette ki azért, hogy segítsen gyógyíthatatlan beteg ikernővérén, Maryn. A feltámasztott Jimmy azonban elszökik a laborból és gyilkosai nyomába ered, akik közül az egyik FBI ügynök fia partnereként dolgozik.

 A július 20-án késő este debütáló sorozat magyar változatát Szalay Éva rendezi, a főszereplőt Sarádi Zsolt, a két tudóst pedig Trokán Nóra és Hamvas Dániel szólaltatja meg magyarul. A további magyar hangokat és a szinkronstábot a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

masodikeselyszinkron.jpg

Tovább

Carter ügynök is megérkezik hazánkba

 A képregények alapján készült szuperhősös tévésorozatok Magyarországon nem igazán lettek a tévénézők elsőszámú kedvencei. Igaz ugyan, hogy anno orbitális meglepetésre elképesztő számokkal debütált az RTL Klubon A zöld íjász, de láthatjuk, hogy hova jutott (Cool TV, vasárnap késő éjszaka). A piacvezető tévéadó mellett a VIASAT is megpróbálkozott hasonló szériákkal, de igazán egyik sem tudott átütő sikert elérni, bár mind A S.H.I.E.L.D. ügynökei, mind pedig a Flash - A Villám egész jó nézettséggel mutatkozott be. Most pedig egy harmadik tévécsatorna, jelesül a magyar FOX is megpróbálkozik eggyel, méghozzá a kevésbé szuperhősös, közvetlenül a II. világháború után játszódó akciókrimivel, az Agent Carterrel.

carterugynok.jpg

 Ahogyan a sorozat címéből is kiderül, a főszereplő Carter ügynök lesz, akit az Amerikai Kapitány: Az első bosszúállóból megismert Hayley Atwell alakít. Peggy Carter miután a második világégés alatt Amerika Kapitány oldalán harcolt, a háború után úgy dönt, inkább visszavonul a frontvonalból, és titkárnőként dolgozik tovább a Stratégiai-tudományos egységnél. Az élete azonban váratlan fordulatot vesz, amikor Tony Stark, azaz a Vasember édesapjának, Howard Starknak egyik új találmánya, egy meglehetősen halálos fegyver kikerül a feketepiacra. Carter ügynöknek így újra bele kell vetnie magát az akcióba, a társa pedig Stark papa inasa, a James D'Arcy által játszott Edwin Jarvis lesz. A Carter ügynökből tizennyolc epizód és két évad készült, melyek közül az első premierje idén nyáron lesz a magyar FOX-on.

A kép forrása: popwrapped.com

Ősszel folytatódik D. Tóth Kriszta beszélgetős műsora

 Kis túlzással majdnem egy éve, 2015 őszén indult útjára D. Tóth Kriszta websorozata, az Elviszlek magammal, amely már túl van két szezonon és több mint harminc epizódon, érdekfeszítő beszélgetésen. Az első részek még rövidek, 15-20 percesek voltak, a második évadban viszont már bőven e fölé mentek a készítők, és nem volt ritka a több mint félórás epizód sem - sőt, a szezonzáró különkiadás konkrétan olyan hosszú lett, mint egy tévésorozat epizódja. Ennél jobbat pedig nem is igazán tehettek volna a készítők a szériával, ugyanis ezekből a hangulatos, nem pletykaorientált beszélgetésekből nem elég csak negyed óra.

 A másik, ami kifejezetten tetszett, hogy kimozdultak az egész műsor alapját adó autóból és megnézhettük, ha csak pár percre is, hogyan dolgozik, vagy éppen mit csinál az interjú időpontjában az "alany" és a részek végén, egyfajta levezetésképpen szerintem teljesen belefér az ilyen a műsorba. Abba, amely a második szezonra meghatszorozta a nézettségét, és amelynek idei epizódjait közel 2 és fél millióan látták. Nem csoda tehát, hogy idén ősszel újra autóba ül D. Tóth Kriszta, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy kiket visz még el magával.

Forrása: TMC

Az RTL ihlette az új TV2-s adók logóit?

 Pár hete került nyilvánosságra, hogy a TV2 új kábelcsatornái milyen logókkal is indulnak el, és viszonylag egyöntetű volt a vélemény róluk; nem valami jók. Azt nem mondom, hogy vállalhatatlanok lettek, de ahogyan már az előző bejegyzéseknél is leírtam, én az egységes arculat híve vagyok, és egy-két új TV2 Csoportos logó nagyon is azt a hatást keltette, hogy sebtében dobták össze. Nem is lehet talán véletlen, hogy két kábelcsatorna, a telenovella-rajongókat megcélzó Izaura TV és a FEM3 helyére érkező általános szórakoztató adó, a PRIME új emblémát kapott.

tv2kabellogok.png

 A dtwnews.hu hozta le a két új logót, amelyek határozottan jobban néznek ki, mint az előzőek, de miután pár percig néztem őket, egyből két, RTL Csoportos adó logója ugrott be. Nem azt mondom, hogy egy az egyben koppintottak, mert az nem lenne igaz, de ihletet merített belőlük. Az Izaura TV ugyan nem ugyanazt a betűtípust kapta mint az azóta RTL+-szá alakult PRIZMA, de kísérteties a stílusbeli hasonlóság. A PRIME pedig ugyan vékonyabb betűket használ, de meg merném kockáztatni, hogy ugyanazt a font type-ot használja a logó, mint amit az RTL2-nél is láthatunk, az R legalábbis gyanúsan hasonló (és csak halkan írom, hogy még a színvilág is rímmel egymásra).

 Ezen felülemelkedve viszont azt mondhatom, hogy előreléptünk, a PRIME pedig egész pofás lett, de kérem, valaki magyarázza el, mi az az 1-es benne.

A felhasznált képek forrása: dtwnews.hu, filmtekercs.hu, wikipedia.org

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu