Gundel Takács Gáborral tér vissza az Áll az alku!

2017. július 20. - Jasinka Ádám

Július elején derült ki, hogy a TV2 hivatalosan is feltámasztja egykoron legsikeresebb vetélkedőjét, az Áll az alkut. Akkor azonban nagyon úgy festett a dolog, hogy nem az a Gundel Takács Gábor vezeti majd a műsor, aki anno sikerre vitte, mivel nem tudtak megállapodni a tévécsatornával.

Ma azonban bejelentették, hogy mégis a közkedvelt televíziós lesz a házigazda, aki azonban független műsorvezetőként dolgozik majd a több éves szünet után visszatérő Áll az alkun. Hogy a műsor mikor kerül újra képernyőre, azt egyelőre még nem tudni, de a kiadott közlemény alapján lehet, hogy Gundit nem csak a TV2-n, hanem máshol is láthatjuk majd, mivel "a népszerű műsorvezetőt képviselő NuMuvee több televíziós csatornával folytat párhuzamos egyeztetéseket".

Fotó: Hegedüs Róbert

Cáfolja a pletykákat a TV2

Nem mondhatni gyakorinak, hogy egy tévécsatorna ilyen gyorsan, és rendszeresen reagálna a bulvársajtóban megjelent állításokra, találgatásokra, de a TV2-nél mostanában igyekeznek mindent tisztázni, vagy jelen esetben, cáfolni. Tavasz után ismét felbukkant néhány hír arról, hogy a Tények híradósa, Marsi Anikó felhagy a tévézéssel, és távozik a hírműsor csapatából.

marsianikotenyek.jpg

A híreket azonban cáfolja a TV2, mégpedig arra hivatkozva, hogy Marsinak hosszútávú szerződése van a csatornával és ezt egyik fél sem szeretné megváltoztatni.

Fotó: TV2

Csúszik a magyar HBO sorozatának folytatása

A hazai HBO-n 2011 óta minden évben nézhettünk egy saját gyártású, magyar színészekkel, stábtagokkal készült sorozatévadot és 2016-ig szép sorminta szerint érkeztek a folytatások. Az Aranyélet elképesztő sikerei miatt azonban úgy döntött a tévécsatorna, hogy nem tartanak szünetet és két egymást követő évben is ugyanazzal a sorozattal jelentkeznek.

terapiacsuszikazaroszezon.jpg

Idén viszont nagyon úgy fest, hogy nem lesz Aranyélet, és visszatérünk a megtört sormintához azzal, hogy ősszel a Terápia harmadik és egyben befejező szezonját hozza el az HBO. A katartikus, minden korábbinál megrázóbb pillanatokat ígérő etap eredetileg októberben indult volna, de ma a tévécsatorna a Facebookon bejelentette, hogy csak később, novemberben rajtol a Mácsai Pál főszereplésével készült széria záró évada.

Fotó: HBO

A Mokka előtt folytatódik az egykoron főműsoridős krimisorozat

Négy és fél évvel ezelőtt, egy januári szombat estén mutatta be a TV2 az Egyesült Államokban nagy sikerrel debütáló, meglepően újszerű krimisorozat, az Amerikába szakadt detektív eseteit elmesélő Sherlock és Watsont. A Jonny Lee Miller és Lucy Liu főszereplésével készült széria hazánkban korrektül kezdett, szerdára pakolva, a Szulejmán ellen viszont nem sok esélye volt.

sherlockeswatsons5premier.jpg

Ugyan nem lett átütő siker, a TV2 és az AXN fej-fej mellett hozták az újabb évadokat és bár a legutóbbi szezon tényleg katasztrofális eredményeket szállított esténként a TV2-n, mégiscsak megérkezik a folytatás. Ezúttal azonban esélyt sem kapnak Sherlockék, hogy a főműsoridőben bizonyítsanak. Augusztus 1-től a Mokka előtt, hétköznap reggelente 5:30-tól kerülnek képernyőre a széria legfrissebb, ötödik évados epizódjai a TV2-n.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Fotó: tvguide.com

Supergirl nyári álomra szenderül

A nyár elején indult el hazánkban, az Egyesült Államokban két évad között tévécsatornát és forgatási helyszínt is váltó szuperhősős sorozat, a Supergirl második szezonja. A kedd esténként dupla résszel vetített széria új részeit, melyekhez rövid időre Superman is csatlakozott, június 6-tól követhettük figyelemmel. Ettől a héttől kezdődően azonban szünetre vonul a produkció.

supergirlszunet.jpg

Megkérdeztük a tévécsatornát, de egyelőre még nem tudni, hogy pontosan mikor is folytatódik magyar szinkronnal Supergirl és kompániájának kalandja. A sorozat második évadából július 11-én a 11-12. epizódok kerültek adásba, július 18-tól a helyén pedig már filmeket vetít a VIASAT3. A hátrelévő 10 epizódot legkorábban vélhetően ősszel pótolhatják majd a hazai rajongók.

Új részekkel folytatódik a polgárpukkasztó magyar tévéműsor

Tavaly szeptemberben jelentették be, hogy a hazánkban már több, kategóriájában sikeres tévécsatornát is üzemeltető Viacom egy újabb adót nyit, méghozzá RTL márkanév alatt. A különleges kapcsolat eredményeként több, egykoron az RTL-en futó sorozat vegyült az RTL Spike saját premierjeivel és a Viacom produkcióival. A külföldi tartalmak mellett pedig megjelentek a hazai gyártások is.

pumpedeks2.jpg

A legelső a Playback párbaj volt, melyet idén tavasszal a Nyerő Páros című műsorból megismert Pumped Gabó és Sebestyén Ági főszereplésével készült dokumentarista reality, a Pumpedék követett. Az új (ál?)valóságshow-t remek kampánnyal vezették fel, nem is csoda, hogy sokan voltak kíváncsiak a tévéműsoroktól merőben szokatlan témákkal, élethelyzetekkel előrukkoló produkcióra.

A sorozat első évada 15 epizódos volt és június közepén finálézott. Az RTL Spike-on pedig meglepő gyorsasággal, már augusztus 21-én, 22 órakor dupla résszel elindul a második szezon. Pumpedék tehát kis pihenő után újabb kalandokkal térnek vissza a tévéképernyőkre.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Fotó: comment.blog.hu

Szinkronhangok: A vidéki doktor (Der Landarzt) (frissítve!)

A július elején kiadott tévéműsorban szerepelt először a Dunára érkező, itthon újnak számító, de hazájában már befejezett német orvosos széria, A vidéki doktor. Az 1986 és 2013 között vetített sorozatból az első évadokat nem tűzi képernyőre a köztévé, hanem nagyjából féltávnál csap bele a történetbe. Július 21-én, 15:00-kor A vidéki doktor 10. évadának első része debütál a Duna TV-n, melyet sorban a többi etap is követni fog.

avidekidoktorszinkron.jpg

A történet a valójában nem létező Deekelsen nevű helyen játszódik. Az pedig talán sejthető is a sorozat hosszából, hogy főszereplőként nem egy orvos életét követhetjük majd figyelemmel. A magyar vetítés a második doktor, Uli Teschner praxisánál kapcsolódik be, akinek Háda János kölcsönzi majd a hangját. Ez pedig azért meglepő, mivel pont Háda szinkronizálta egykoron az eredeti Hegyi doktort (Gerhart Lippert).

A magyar hangok között pedig megtalálunk egy olyan színésznőt is, akit új sorozatban manapság igencsak ritkán hallhatunk. A névsort frissítettük további színészekkel és stábtagokkal!

Tovább

Szinkronhangok: Egymás nyakán (Crowded)

Július 15-én reggel, nem sokkal fél tíz előtt debütál magyar szinkronnal a TV2 műsorán az egy évadot, összesen 13 epizódot megélt amerikai vígjátéksorozat, az Egymás nyakán. A történet középpontjában a Gunn-család élete áll, amit egyszer csak teljesen megváltoztat az, hogy az egykor kirepült gyerekek visszaszállnak a fészekbe. Az együttélést nehezítendő, a nagyszülők nem szándékoznak kiköltözni az így elég szűkössé váló családi otthonból.

egymasnyakanszinkron.jpg

A főszereplők közt megtaláljuk a sorozatveterán Patrick Warburtont, akit animációk szinkronhangjaként is ismerhetnek jó páran, ugyanis az ő hangján szól eredetiben a kerekesszékes rendőr, Joe Swanson a Family Guyban. Szitkombeli feleségét A férjem védelmében rajongói jól ismerhetik, hiszen őt Carrie Preston alakítja. A magyar hangok és stábtagok névsorát a Továbbra kattintva találjátok.

Tovább

Új műsorral kísérletezik ősszel a VIASAT3

Ősszel igazán kemény harc folyik majd a nézők kegyeiért, a nézettségi tabella első helyéért. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy nem csak a két országosan fogható kereskedelmi adó verseng majd, hanem még a kábelcsatornák is beszállnak a buliba. A múlt héten derült ki, hogy a VIASAT3 elkészíti a náluk látható The Great British Bake Off című cukrászvetélkedő hazai verzióját, melyet A Konyhafőnökön dolgozó Solaz Media gyárt.

felesegekluxuskivitelben.jpg

A Kreatív pedig megtudta, hogy ősszel nem csak az ínyenc falatok, hanem a szemkápráztató luxus is meghatározó eleme lesz a tévéadó kínálatának. Feleségek luxuskivitelben címmel érkezik meg a VIASAT3-ra a népszerű amerikai reality, a Real Housewives magyar adaptációja, melyben az ismert hazai sztárok kedvesei kerülnek a kamerák fókuszaiba. Az ősszel, heti egy epizóddal jelentkező produkció forgatása már javában zajlik, főszereplői pedig mind irigylésre méltóan vagyonosak, sikeresek.

A Feleségek luxuskivitelben szereplői közt láthatjuk majd Rubint Rékát, Farkas Rita étterem-tulajdonost, Csősz Boglárka filmproducert és modellt, Köllő Babett operettszínésznőt, Smaltig Dalma gyermekruha-tervezőt és Vasvári Vivien modellt.

„Volt, amikor saját magammal kellett beszélgetnem”

Beszámoló az Amerikai Horror Story szinkronforgatásáról

Már a hatodik évadot vetítik idehaza is Ryan Murphy és Brad Falchuk közös horror szériájából, az évről évre újabb „borzalommal” előrukkoló véres antológiasorozatból. Az Amerikai Horror Story 2011-ben, egy gyilkos kísértetház történetével indult és lett egy csapásra a félni vágyók kedvenc csemegéje.

ahsbeszamolo6.jpg

A sorozat különlegességét az adja, hogy bár minden évad más és más történetet dolgoz fel, a karaktereket nagyjából ugyanazok a színészek alakítják. Vannak persze vendégek, akik csak pár rész, vagy csak egy évad erejéig teszik tiszteletüket, de a keménymag változatlan. Ez pedig a magyar szinkronban is állandóságot jelent.

Tovább

Két hétig bárki megnézheti, hogyan ítélik el a bűnösöket

A hazai tévéadók közül néhány - köztük a közmédia adóival, valamint a két legnagyobb kereskedelmi csatornával - ingyenesen fogható, ha rendelkezünk a megfelelő set-top boxszal (mediaboxszal). Mellettük megtalálható még például a C8 is, amit egyfajta promóciós tévéadóként üzemeltet az AMC, és két hetes időintervallumokra a saját csatornáinak műsorait teszik ezen keresztül esténként ingyenesen foghatóvá.

judybirono.jpg

A Minimax műsorideje után, azaz este 8 és hajnali 2 óra között sugárzó C8-on nézhettük például a Film Cafét és a SportTV-t is. Július 31. és augusztus 13. között a különféle dokumentarista realityket vetítő CBS Realityvel bővül a C8 kínálata. A csatorna egyik húzó, esti produkciója az Amerikában 1996 óta töretlen népszerűséggel futó Judy bírónő, amelynek jó pár évvel ezelőtt Katalin bírónő címmel hazai verziója is készült.

A Judy bírónőben megtörtént bűneseteket, peres ügyeket láthatnak a nézők, és az adások végén a valójában is ügyvédként, bíróként dolgozó Judy Sheindlin hozza meg az ítéletet.

Szinkronhangok: Barátnő rendelésre (The Girlfriend Experience)

A sorozat főszereplője Christine, egy ambiciózus joghallgató, aki egy neves ügyvédi iroda gyakornokaként igyekszik bizonyítani rátermettségét. A legjobb barátnőjéről, Averyről azonban kiderül, hogy escortozik, a lány pedig arra biztatja, hogy próbálja ki ő is ezt a munkát. Christine hamar bekerül az egyik barátnőket szolgáltató céghez, álnevet kap és az élete fenekestül felfordul.

baratnorendelesreszinkron.jpg

A "Barátnő rendelésre" hazai, dupla részes premierje július 19-én, este 9 órától lesz az HBO3 műsorán. A sorozat magyar hangjainak és stábtagjainak névsorát a Továbbra kattintva olvashatjátok.

Tovább

Országos sorozatpremier az RTL Klubon

Az RTL Klub estéit már pár éve a hazai gyártásban készülő, naponta vagy éppen csak hetente egyszer jelentkező műsorok határozzák meg, kiszorítva az eddig egyeduralkodónak számító amerikai krimiket. Bár a legtöbb újdonság és évadfolytatás már inkább a kábelcsatornákra érkezik, az RTL Klub nem hagyott fel az európai szériák bemutatásával.

rivierasorozatpremier.jpg

Július 27-én, 21:30-kor indul az RTL Klub műsorán a tíz részes brit sorozat, a Riviéra. A romantikus krimi főhőse Georgina, egy középosztálybeli műkincskereskedő, aki miután beleszeret munkaadójába, a dúsgazdag bankárba, szempillantás alatt össze is házasodik vele. A frigy azonban nem tart sokáig, mivel férjét annak hajójával együtt felrobbantják. A merénylet után Georgina szembesül azzal, hogy a korábban élvezett luxusélet minek is a gyümölcse.

Az RTL Klubon július végétől csütörtökönként dupla résszel vetített Riviéra főszereplőjét Julia Stiles (Dexter, Jason Bourne) alakítja, férjét a Nyomtalanul című krimisorozatból is ismert Anthony LaPaglia játssza. Férjének előző feleségétől született legidősebb gyerekét pedig a Trónok harca leggyűlöltebb figuráját, Ramsay-t alakító Iwan Rheon formálja meg.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Fotó: RTL Klub

Egy szereplő már biztosan nem tér vissza az Egynyári kaland folytatására

Az Egynyári kaland harmadik évadának forgatása jelenleg is tart, és jövőre már nézhetjük is a sorozat új epizódjait. Tehát az előzővel ellentétben, most nem kell majd két évet várnunk a folytatásra. A készülő harmadik etap pedig több változást is hoz magával. Az egyik és legszembetűnőbb az lesz, hogy már nem csak a Balatonnál játszódik majd a történet, hanem Hévízen és a fővárosban is.

egynyarikalanddobosevelin.jpg

Azonban nem csak a helyszíneknél, hanem a szereplőcsapatban is lesz változás. Több új színész is érkezik, viszont az egyik alap szereplő, aki a 2015-ös indulás óta meghatározó és a nézők által kedvelt tagja a sorozatnak, már nem tér vissza. A produkciótól kérdésünkre megerősítették, hogy Dobos Evelin (Dóra) nem lesz látható a harmadik évadban.

A színésznő azonban nem tétlenkedik, hiszen nemsokára egy filmmel tér vissza, ugyanis a Saul fiáért Oscar-díjat nyert rendező, Nemes Jeles László legújabb alkotásában, a Sunsetben kapott szerepet.

Fotó: Bara Szilvia

A hegyi doktort sosem unják meg a tévénézők

(Az előző heti számok.) A hegyi doktor - Újra rendel két évvel ezelőtt már megmutatta, hogy a régi és pláne az új részeivel bizony képes érdemi kihívója lenni a kereskedelmi adók műsorainak. Mivel a szériából egyelőre csak az ismétlések futnak a Dunán, ezért hatalmas nézettségeket ne várjunk, de az tényleg mindent elmond, hogy a talán sorban harmadjára ismételt epizódok még az Éjjel-Nappal Budapestet is elkapták.

ahegyidoktornezettseg3.jpg

A hegyi doktor - Újra rendel már harmadik hete veri döbbenetesen könnyen a TV2 vetélkedőjét, jobban mondva már annak ismétlését. Az előző héten azonban nem csak a Bummot, hanem az RTL Klub napi műsorát, az Éjjel-Nappal Budapestet is elcsípte. Kedd este pedig fél órára ez a német széria, és a Duna TV volt a legnézettebb tévécsatorna. Nem is tudom, hogy egy a köztévén hétköznap este vetített műsor mikor volt utoljára erre képes.

Tovább