HTML

Egy blog műsorokról, sorozatokról, nézettségről.

Partnereink

dtvn_190x29.gif

Fejléc-fotó.JPG

emtv_hu.png

Friss kommentek

Címkék

Blogajánló

Magyar nézettség: 42. hét - A köztévé bokán rúgta az RTL Klub-ot

2014.10.21. 18:00 Jasinka Ádám

 Az M1-től azt szoktuk meg, hogy az élmezőnyben általában sportközvetítésekkel képviselteti magát, és a saját gyártásai csak nagy ritkán hoznak kiemelkedő nézettséget. A múlt héten azonban bemutattak két új műsort, egy komolyzenei tehetségkutatót és a kultikus Játék határok nélkül új évadát, ami finoman szólva is jó számokat hozott. Azt kell mondjam, hogy az elsőre hibának tűnő ötlet, miszerint, hogy adjuk a műsort egyszerre az utóbbi idők legnézettebb tehetségkutatójával, mégsem olyan butaság, de nem is a legjobb döntés.

 Az egyik ok, amiért nem lehet ezt nagy hibának nevezni az az, hogy az X-faktor ellen parádés nézettséget hozott, sőt, le is húzta az RTL Klub-os tehetségkutató számait, aminek az élő adásait soha nem nézték még ilyen kevesen. A köztévé döntése viszont pont emiatt kritizálható mégis, hiszen ha egy ilyen brutális nézettségű műsor ellen ilyen jól szerepel, akkor egy film vagy egy sorozat ellen lehet, hogy sokkal több nézőt hozott volna.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy a Celeb vagyok, ments ki innen! a második adáshetén beállt egy közepes szintre, a bő egymilliós nézettség fölé, viszont az első két adás hozta acélos számokat nem tudta megismételni. A vasárnapi adás ráadásul ki is kapott a Sztárban sztár című TV2-s műsortól és az egyik, ha nem a legkevésbé nézett epizódja lett az egész realitynek. A másik érdekesség, hogy a TV2 az RTL Klub celebes realityje miatt variált a műsorrendjével, de ezzel saját magát köpte szemen, hiszen a Családi titkok új részei nem csak a Barátok közt című sorozattól kaptak ki, de volt, hogy köztévés műsort is többen néztek. A TV2-nél a másik nagy vesztes az Édes élet, ami már-már vállalhatatlan nézettséget hoz.

 Az Éjjel-nappal Budapest számait látva sem csettinthetnek elégedetten az RTL Klub-nál, hiszen annak ellenére, hogy nyerik a műsorsávokat, nem olyan nézett, mint az előző műsorsávjában. A Barátok közt viszont köszöni szépen a nézőbarát idősávot és a házi rangsorban ismét az előkelők táborát erősíti.

 A sorozatok között a Taxi lett a hét legnézettebb sorozata a teljes lakosságban és a célközönségnél is. A részletes nézettséget a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A második adat a célközönségre, míg ahol elérhető volt ott a harmadik a 18-59-re vonatkozik.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség

Magyar sorozatcímek egy külföldi szemével

2014.10.21. 14:32 Jasinka Ádám

 A grafikai tudás és a sorozatok iránti rajongás ha találkozik, akkor meglepő dolgok születnek. Az internet és főként a képmegosztó oldalak pedig az ilyen gyöngyszemek lelőhelyei. James Chapman a világ különleges hangzású nyelveit használja ahhoz, hogy bemutassa egyes országokban milyen hangot adnak a kacsák, az elefántok, milyen hangja van a tapsolásnak, vagy milyen címet kapnak a különböző tévésorozatok. Ez utóbbi annyira nem vicces egy külföldi számára, azonban, ha a magyar címet szó szerint lefordítjuk angolra és ezt rajzzal illusztráljuk, akkor elég jól el lehet szórakozni. A találat a Sorozatjunkie érdeme.

sorozatcimek2.png

sorozatcimek3.png

sorozatcimek1.png

Forrás: chapmangamo.tumblr.com

Szólj hozzá!
Címkék: humor

Játék határok nélkül - A legendás műsor új változata

2014.10.20. 18:00 Jasinka Ádám

 A Játék határok nélkül kétségtelen, hogy az egyik legnézettebb és legkedveltebb műsor volt régen a köztévén, ezért nem is meglepő, hogy volt igény, mind a nézők, mind pedig a tévéadónál dolgozók részéről az új évad elkészítésére. A klasszikus műsorból azonban nem lehetett új epizódokat forgatni, így az MTVA kénytelen volt a több ország által is sikeresen használt recepthez, egy az eredetihez nagyon hasonló, ám mégis más formátumhoz nyúlni.

vlcsnap-2014-10-20-17h43m16s164.png

 A régi Játék határok nélkül című műsornak nem vagyok a rajongója, részleteket, játékokat láttam csak belőle, ezért nem is akarom nagyon egymáshoz hasonlítani a klasszikus részeket és az új epizódot. Az, hogy az eredetit nem ismerem annyira, lehetett az oka talán annak is, hogy nem voltak elvárásaim a műsorral kapcsolatban, természetesen azt leszámítva, hogy szórakoztasson valamilyen formában. Az első adás pedig a kezdeti fintorgás után ki is elégítette ezt a vágyamat.

vlcsnap-2014-10-20-17h42m29s205.png

 A reklámokban látott bikától elsőre megütköztem, egyrészt ugyanis nagyon veszélyesnek tűntek a játékok, másrészt a részletek alapján a bikának sem lehetett egy kellemes élmény, ahogy a karámban csetlik-botlik a körülötte rohangáló és riadt emberek felé. Az első részben komoly sérülés nem történt, vagy nem vágták bele az adásba, de sok olyan szituáció volt, amikor a helyi műsorvezetők is rémüldöztek.

vlcsnap-2014-10-20-17h44m56s143.png

 A bikás játékoktól ezért is tartottam, viszont nem voltak olyan rosszak maguk a feladatok, sőt hangulatában szerintem sikerült is hozni azt, amit én ismerek a régi műsorból, az idétlen, a játékot igencsak megnehezítő jelmezeket. Ami a nosztalgiára még ráerősített az a narrátor, Gundel Takács Gábor volt, aki a játékok alatt végig kommentálta az eseményeket. Mindezt pedig roppant szórakoztató stílusban tette, és nem egyszer sokkal jobban szórakoztam a kis poénjain, mint a versenyzők esetleges bénázásain.

vlcsnap-2014-10-20-17h46m56s59.png

 Az új műsornak a narrátoron kívül két helyi műsorvezetője is van Varga Edit és Harsányi Levente személyében. A párosuk teljesen rendben volt, nem lopták el a show-t a többiek elől, de a feladatokat jó hangulatban mutatták be és barátian élcelődtek is kicsit egymással.

 Az évadban a magyar csapattal versenyeznek amerikai (kanadai, egyesült államokbeli és dél-amerikai), francia, orosz, egyiptomi és indonéz játékosok, így nevezhetjük meglehetősen színesnek a felhozatalt. A magyar játékosokról a versenyszámok előtti kis bejátszásokból tudunk meg egy-két dolgot, de nagyon sokan vannak ahhoz, hogy mindenkire emlékezzen a néző az adás végére. Az ismert emberek arcát persze könnyebb megjegyezni, ahogyan a csapatkapitányt, Csapó Gábort is.

 Az első adáson én nagyon jól szórakoztam és szerintem ez a lényeg. A figyelmet sikerült fenntartani, a játékok pörögtek és bár nem tetszett annyira a bikás feladat a veszélyforrás miatt, mégis adott egy kis pluszt, ami miatt a külföldi játékosokért is lehetett izgulni. Az új Játék határok nélkül első része jól sikerült és kellemes szórakozást nyújt azoknak, akik beszállnak ebbe a színes játéksorozatba.

1 komment
Címkék: kedvcsináló Játék határok nélkül

HetiSzinkron - Hírekre hangolva

2014.10.19. 09:18 Jasinka Ádám

 A blog ezen rovatában a fontos és érdekes szinkronos híreket fogjuk sorba szedni, hogy legyen miből szemezgetnie a magyar változatok kedvelőinek. Igen, kvázi hírrovatról van szó, de a szinkron felé orientálva. A többi hírt és szinkronmintát a tovább mögött találjátok.

Kapácsy Miklós és Láng Balázs a Munkaügyekben

 A Munkaügyek - IrReality Show-ban gyakran játszanak vendégszerepet olyan színészek, akiknek a hangját sokszor halljuk sorozatokban, filmekben, ezért is külön érdekes, amikor arc is párosul az ismert orgánum mellé. Igen, a színház vagy a mozifilm lenne az ideális, de a tévé kétségtelenül a legegyszerűbb formája annak, hogy az ember színészekkel ismerkedjen. A negyedik évad harmadik részében két ismert szinkronos is játszott, mégpedig Kapácsy Miklós és Láng Balázs.

SzinkronKapacsyMiklos.png

SzinkronLangBalazs.png

2 komment
Címkék: szinkron HetiSzinkron

Magyar nézettség: 41. hét - A Celeb vagyok, ments ki innen! letarolta a főműsoridőt

2014.10.14. 18:00 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub bemutatta az egyik legsikeresebb reality formátumának, a Celeb vagyok, ments ki innen! harmadik évadát, ami brutális nézettséggel kezdett. A műsor első két évada ugyan jobb számokat hozott, de azok a részek más időpontban voltak adásban, ezért nem is hasonlíthatóak teljesen össze. Az viszont kiemelendő, hogy abban a műsorsávban, ahol a Barátok közt az előző előtti hetekben kicsivel több mint egymilliós, és a külföldi sorozatok pedig jóval alacsonyabb nézettséget hoztak, a Celeb vagyok, ments ki innen! nagyon jól teljesít.

 A premier epizód nézettségét azonban nem sikerült megdönteni, és az első adáshét végére csökkent is a teljes lakosságban a műsor iránti érdeklődés, de így is a főműsoridő egyik legnézettebb saját gyártása. Az külön érdekes, hogy a nézőbarát idősávba került Barátok közt nem sokat tudott javítani, és kicsivel hozott csak jobb számokat, mint a korábbi, késő esti műsorsávban.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy a Celeb vagyok, ments ki innen! új évada miatt még kevesebben nézték a TV2 Édes élet című, szintén celebes realityjét, mint az előző héten. A másik érdekesség, hogy a múlt hét hétvégén ismét egyszerre volt képernyőn a két országos kereskedelmi adó showműsora és ismét a Sztárban sztár nyert a teljes lakosságban. A célközönségnél viszont az X-faktor a nézettebb, ami a szombati adásával a hét legnézettebb műsora is lett. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy mind a két műsor nézettsége nagyot csökkent.

 A köztévé két sporteseményt, futballt és autóversenyt is közvetített, ezek szokás szerint jó számokat hoztak, de ami az érdekesebb, hogy A muskétások a remek premierhez képest sok nézőt bukott. Az M1-nél maradva említést érdemel a Maradj talpon! is, ami javítani tudott az előző előtti heti számaihoz képest, ahogyan a Munkaügyek - IrReality Show és a Fapad című vígjátéksorozatok is.

 A legnézettebb sorozat a teljes lakosságban és a célközönségnél is a Cool TV-n adott egyik A mentalista epizód lett. A részletes nézettséget a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A második adat a célközönségre, míg ahol elérhető volt ott a harmadik a 18-59-re vonatkozik.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség

Fapad - az új magyar szitkom

2014.10.14. 12:00 Jasinka Ádám

 Az első rész megnézése után nem igazán tudtam eldönteni, hogy ez a sorozat tetszik-e egyáltalán, és azt kell mondjam, hogy a második epizód sem segített ezen. Az a helyzet, hogy nagyon felemás a színvonal és nem csak a részek, hanem a jelenetek között is van egyfajta minőségbeli különbség. Az egyiket élvezem, szórakoztat és nevetek rajta, a másikon pedig feszengek és én érzem magam kínosan a poénok miatt.

vlcsnap-2014-10-14-11h43m15s217.png

 A Fapad stílusával nincs problémám, de nem jelenteném ki, hogy kedvencem az áldokumentarista megvalósítás, viszont ha jók a karakterek és jó a történet, akkor egy kikacsintás a néző felé tud nagyon is vicces lenni. A probléma viszont az, hogy az első két rész alapján a szereplőket egy-két kivételt leszámítva nem sikerült izgalmasra, érdekesre és viccesre megrajzolni.

vlcsnap-2014-10-14-11h46m28s118.png

 A legtöbb jeleneten én nem nevettem és ez még nem is lenne annyira nagy baj, persze tudom, hogy egy olyan sorozattól, ami kimondottan szórakoztatni akar ez elég nagy probléma, de sokszor egy érdekes esemény vagy mozzanat át tud lökni az ilyen üresjáratokon. A Fapadban viszont sok az olyan történet, ami unalmas és erőltetett, vagy pedig maguk a szereplők olyanok, hogy a falat kaparom, ha megszólalnak. Nem akarok senkit sem megbántani, se a színészeket, se a készítőket, de ha nem ez volt a cél, akkor kijelenthetjük, hogy ezek miatt nem engem akar a sorozat megszólítani.

vlcsnap-2014-10-14-11h46m56s104.png

 Ami miatt viszont nem mondanám, hogy annyira rossz lenne a Fapad vagy éppen humortalan az pont két szerintem fantasztikusan eltalált karakter. A vezérigazgatót alakító Anger Zsolt és a biztonsági főnököt nagyon jól hozó Andrássy Máté az a két ember, akik elviszik a hátukon a sorozatot. Az ő jeleneteiknél van az, hogy a testbeszédükkel, az arcjátékukkal többet szórakoztatnak, mint más szereplők egy jól kitalált beszólással. Nem tudom, hogy az írók őket érzik-e a legjobban, vagy a színészek miatt tetszik-e ennyire ez a két figura, de magasan a legjobban sikerült szereplői a történetnek.

 A Fapad mindenképpen egy jó ötlet, mert ilyesmi magyar szitkomra is szükség van és láthatóan kreativitásban sincs hiány, de valamiért mindig kisiklanak a jelenetek. Azt érzem, miközben nézem a sorozatot, hogy sok esetben csak dobálóznak az eseményekkel és ha az egyikkel sikerül is eltalálniuk a nézőket, akkor a következő már ismét mellékvágányra tereli a közönséget. A történetben van lehetőség, reflektálás a magyar társadalomra, ez jó is, de sajnos sok az olyan jelenet, ami lerontja az összképet.

2 komment
Címkék: kedvcsináló Fapad

Nézettség: A konyhafőnök - az első évad

2014.10.12. 08:42 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub nagyon jót húzott ezzel a műsorral, hiszen egy olyan piaci rést tömtek be vele, amit ugyan kiszolgálnak a kábeladók, de zömében csak külföldi formátumokkal. A főzős reality pedig bejött a nézőknek és az első adáshét közepes nézettsége után szárnyalni kezdett a műsor és nem csak, hogy verte a TV2-t, de sok RTL Klub-os saját gyártást is megelőzött a listán.

 A konyhafőnök fináléjának nézettsége az első részhez képest a teljes lakosságban 36%-ot, míg a célközönségnél 29.6%-ot növekedett. A realityvel egy műsorsávban képernyőn volt hírműsor, saját gyártású és külföldi sorozat is, a felvezetése pedig az RTL Klub Híradója volt. A részletes epizódnézettséget a tovább mögött találjátok.

NezAkonyhafonok.png

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség A konyhafőnök

Munkaügyek - IrReality Show - 4x01: Nyári élmények

2014.10.09. 14:34 Jasinka Ádám

 A Munkaügyek negyedik évadának első része sajnos nem győzött meg arról, hogy a harmadik évadban hozott bukfenceket képesek lesznek kijavítani és sikerül egy olyan egyenletes színvonalat hozni, ami kielégíti az első két évadban látott humor iránti vágyamat. A sorozat első epizódjai ugyanis olyan jól sikerültek, hogy azokat bármikor képes vagyok újranézni, míg a harmadik évadból nem sok emlékezetes szituáció maradt meg, pedig összességében nem volt rossz, amit csináltak.

vlcsnap-2014-10-09-13h43m47s132.png

 A probléma inkább az volt, hogy a sok nagyon is vicces és szórakoztató jelenetre ugyanennyi unalmas és poénmentes jutott, és látva, hogy milyen jó dolgokra voltak képesek régen az írók nem vagyok elégedett. A negyedik évad első része ott folytatta, ahol a harmadik is kezdte, azaz hozott egy olyan közepes, de igazán semmilyen epizódot, aminek a színvonalát csak egy-két poén tudta felhúzni.

vlcsnap-2014-10-09-13h45m02s115.png

 A sorozattal az a legnagyobb problémám, hogy túl sok szereplője van. Ez önmagában nem lenne olyan nagy ok a csalódottságra, az viszont zavar, hogy lecsupaszítják őket az írók, levetkőztetik róluk az eddig kialakított jellemvonásokat és a sok karakter miatt kénytelenek időnként valakit a háttérbe lökni. Az új évad azonban több dolog miatt is érdekes, ugyanis Hadházi László helyére érkezett két új író, valamint a Katalint alakító Murányi Tündét Szalontay Tünde és Erzsébet nevű karaktere váltotta. Az, hogy ezt miért lépték meg, nem tudom, de remélem, az egyik legszínesebb alapszereplőt nem írták ki a történetből.

vlcsnap-2014-10-09-13h46m39s38.png

 Az új szereplő elsőre nem rossz, a stílusa tetszik, csak a történet amit kapott és az egész epizód nem volt valami érdekes. A szereplők közül viszont szerintem magasan a legjobb továbbra is Elvira, aki nagyon jó poénokat kap és ezeket Molnár Piroska briliánsan tálalja. A többi színész teljesítményét is dicsérhetem, mivel jók, és nem ő rajtuk múlik az, hogy a karakterük nem kap elég játékidőt.

 A Munkaügyek - IrReality Show azonban a kis gigszerek ellenére is az egyik kedvencem, és a harmadik évad felemás teljesítménye ellenére is hoztak olyan jó jeleneteket, amikért megérte nézni a hivatal dolgozóit. A negyedik évad első része viszont nem igazán tetszett, és ennél azért jobb minőséget várok.

Szólj hozzá!
Címkék: kedvcsináló Munkaügyek - IrReality Show

Magyar nézettség: 40. hét - A konyhafőnök igazi nagyágyú lett

2014.10.07. 18:07 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub őszre tervezett új műsorai közül A konyhafőnök volt az első, ami bemutatkozott és a nézettséget látva nem is csoda, hogy lesz második évada. A főzős reality ugyanis az első adáshetén hozott kevesebb mint kilencszázezer nézőt, a döntő alatt viszont bőven egymilliónál is többen voltak kíváncsi arra, ki is lesz A konyhafőnök.

 A műsor egyik érdeme nézettséget tekintve, ami talán a legfontosabb is, hogy ez volt az első olyan RTL Klub-os műsor, ami tudta verni a Tényeket. A két kereskedelmi adó híradói versenyeznek egymással és a teljes lakosságban a TV2 vezet, ám a főzős realityvel sikerült az RTL Klub-nak a Tények harmadik félóráját picit lehúznia. Számokban ez azt jelenti, hogy amíg a Tények és a Híradó egyszerre volt adásban (18:00-19:00) addig az előbbi 27-29%-os közönségarányt ért el a teljes lakosságban, amikor viszont bejött a képbe A konyhafőnök ez az érték már csak 22-24% volt.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy a TV2 új vetélkedője nem hozott valami acélos nézettség, és habár a fiatalok között népszerűbb volt, mint a felvezetése, a Jóban rosszban, a teljes lakosságban felemás az eredménye. Az Édes élet számainak persze jót tett az új felvezetés, de az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt párosa ellen nem tud labdába rúgni. A másik érdekesség, hogy az M1-en nagyon jó nézettséget hozott A muskétások, de még a Cédrusliget is javított az előző előtti heti számihoz képest. A Maradj talpon! viszont mindenképp csalódás, nem hiszem, hogy a köztévénél ilyen nézettséget vártak ettől a népszerű műsortól.

 A hétköznap mellett a hétvége is érdekes volt a múlt héten, ugyanis az X-faktor duplázott és vasárnap is képernyőn volt. A Sztárban sztárral vívott párharcot a teljes lakosságban a TV2 nyerte, a célközönségnél viszont az RTL Klub tehetségkutatója volt a nézettebb. A hétvége másik nagy nézettségű showműsora a Magyarország, szeretlek! is új résszel volt adásban és ahhoz képest, hogy a két országos lefedettségű kereskedelmi adót közel hárommillióan nézték elég jó számokat hozott. Az M1 új szitkomja, a Fapad viszont hasonlóan kezdett, mint a Munkaügyek új évada.

 A sorozatok között a Taxi a teljes lakosságban, a Dr. Csont pedig a célközönségnél lett a legnézettebb. A részletes nézettséget a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A második adat a célközönségre, míg ahol elérhető volt ott a harmadik a 18-59-re vonatkozik.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség

A konyhafőnök - az első évad

2014.10.04. 12:00 Jasinka Ádám

 A főzős műsorok között nagyon kevés az olyan, aminek rendszeres nézője, olyan pedig még kevesebb van, aminek a rajongója is leszek. A kört ha tovább akarnám szűkíteni akkor azt is mondhatnám, hogy ezek a kritériumok nagyon ritkán húzhatók rá magyar produkciókra, de persze kivételek mindig is akadtak és akadnak. Az egyik az unásig emlegetett Gasztroangyal, ami remekül ötvözi a gasztronómiát, az országjárást és a magyar népi hagyományok bemutatást. A másik pedig az A konyhafőnök lett, aminek az első évad tökéletes volt.

Akonyhaf1.jpg

 Nem akarok ódákat zengeni a műsorról, mert voltak apróbb hibák, de ezek csak akkor nevezhetők igazán hibáknak, ha mindenképpen kritizálni szeretném A konyhafőnököt. Az első rész után még nem voltam biztos abban, hogy kell-e egy ilyen főzős reality, egy valóságshow-verseny keretre ráterített abrosz, de ahogy néztem a selejtező adásokat úgy lett egyre nagyobb kedvenc és rendszeres esti program az RTL Klub új, saját gyártása.

Akonyhaf2.jpg

 A műsor azon felül, hogy minden epizódjában érdekes és fordulatos tudott lenni nagyon erős és színes versenyzőket mutatott, ami nélkül nem lett volna ennyire szórakoztató az első évad. A játékosok között volt olyan akin lehetett nevetni, voltak olyanok akikért lehetett izgulni és voltak olyanok akiket lehetett picit utálni, vagy legalábbis nem annyira kedvelni. Ez pedig alapfeltétel ahhoz, hogy egy reality igazán jól működjön. A másik persze a formátum mellett a műsorvezető és a zsűri személye, amivel az első egy-két adás után itt sem volt probléma.

Akonyhaf3.jpg

 Az RTL Klub szerintem az egyik olyan tévéadó, ami nem igazán tud hibázni, ha zsűriről van szó és ezt ebben a műsorban sem cáfolták meg. A séf, Bernáth József laza és szimpatikus lett, ahogy haladtunk a válogatók során, a tudását pedig a középdöntő után nem hiszem, hogy meg lehet kérdőjelezni. A bohókásabb Fördős Zé nem árult zsákbamacskát, azt hozta az évadban, amit az első részben is megmutatott, a döntőben viszont vicces volt ilyen elegánsnak látni. Az ételkritikus Vajda Pierrenek is sikerült megmutatnia magát, bár az elején ő volt a leghalványabb zsűritag, az évad végére azonban már nem lógott ki a sorból, és az egész zsűri jól működött.

Akonyhaf4.jpg

 A konyhafőnök szerintem az RTL Klub egyik legjobban sikerült saját gyártása lett, ami minden tekintetben profi munka. A műsor talán egyik legnagyobb érdeme maguk az ételek voltak, amikhez megint csak jó érzékkel nyúltak hozzá a készítők. A magyaros ízvilág sok szerepet kapott, elég csak egy-egy klasszikus újragondolására, vagy a hagyományosabb ízvilágú versenyzőkre gondolni, de ezek mellett rengeteg újdonságot, ötletet és tippet is mutattak. Az első évad olyan színvonalat hozott, amit a másodiktól is elvárok, ugyanis lehet jelentkezni, kérjük a repetát.

A képek forrása: A konyhafőnök Facebook oldala

28 komment
Címkék: kedvcsináló A konyhafőnök

Magyar nézettség: 39. hét - Rekordot döntött a Sztárban sztár

2014.10.03. 18:13 Jasinka Ádám

 A TV2 utóbbi idők egyik legsikeresebb műsora kétség kívül a Sztárban sztár, ami már az első évadával is remek nézettséget hozott, ám a második évadra - vélhetően az időpontváltozás miatt is - érett be igazán. A múlt héten parádés számokat hozott a műsor, és talán a TV2 idei legnézettebb saját gyártása is lett, de az X-faktort nem sikerült befognia.

 A tévéadó számára azonban a vasárnapi főműsoridőt leszámítva nem igazán terem babér, hiszen hétköznap az RTL Klub műsorainál nem tudnak nézettebbek lenni. A délután persze továbbra is a TV2 terepe, de a lényeges műsorsávokban - este 18 és 23 között - az RTL Klub nyer szinte mindent. A főműsoridőben a Tények az egyetlen, amivel nem tud a teljes lakosságban az RTL Klub mit kezdeni, de a célközönségnél már a másik oldal felé billen a mérleg nyelve.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy A konyhafőnök az előző előtti heti számain és képes volt javítani, így pedig már bőven egymilliónál is több néző izgult a középdöntősökért. Az Éjjel-nappal Budapest a jó felvezetésnek köszönhetően az egyik legnézettebb műsor volt, viszont nem egyszer fordult elő az, hogy kevesebben érdeklődtek a budapesti fiatalok hétköznapjai, mint a kis konyhafőnökök iránt. A Barátok közt jó átlagot hoz, de nem az RTL Klub legnézettebb saját gyártása már és ez presztízsveszteség.

 A másik érdekesség, hogy a TV2 kihasználta a Sztárban sztár jó nézettségét, és a műsor után mutatta be az új, saját gyártású vetélkedőjét, a Bumm!-ot, ami a felvezetés miatt jó számokat is hozott. A múlt hét vasárnap azonban nem csak a TV2 részéről szólt kvízműsorról, ugyanis az M1-re különkiadással tért vissza a sokak által kedvelt Maradj talpon!. A műsor azonban a konkurencia miatt közepes nézettséget hozott.

 A sorozatok között a Taxi a teljes lakosságban, míg a Dr. Csont a célközönségnél lett a legnézettebb. A részletes nézettséget a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A második adat a célközönségre, míg ahol elérhető volt ott a harmadik a 18-59-re vonatkozik.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség

A Szulejmán után újabb történelmi sorozatot vett az RTL Klub

2014.09.30. 10:17 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub új műsorrendje miatt nagy volt a felháborodás a főműsoridős sorozatok, és főként a Szulejmán rajongói között, hiszen a Celeb vagyok, ments ki innen! harmadik és negyedik évada miatt hat hétig nélkülözniük kell kedvenc műsorukat. Az RTL Klub a Fókusz című magazinműsorában foglalkozott ezzel a felháborodással és a riport végén bejelentették, hogy nem csak a Szulejmán lesz majd az egyetlen török, szerelemi szálakkal fűszerezett történelmi sorozata a tévéadónak, hiszen megvették a vetítési jogait a Kurt Seyit va Sura című sorozatnak.

kurtseyitvesura.jpg

 A történet Nermin Bezmen hasonló című regényéből készül és az 1890-es évek Oroszországában játszódik. A főszerepben egy az orosz cár seregében szolgáló hadnagy, valamint egy orosz nemesi család lányának szerelme áll, akiknek az életét a háborúk, a bolsevik forradalom is megnehezíti.

A leírás forrása: Igazgyöngy Facebook oldala

Szólj hozzá!
Címkék: sorozat török RTL Klub

Magyar nézettség: 38. hét - Az X-faktor körbeverte a többi műsort

2014.09.25. 18:35 Jasinka Ádám

 Az X-faktor az egyik olyan műsor, de talán az egyetlen, amitől elvárás az, hogy kétmillióan, ha nem többen nézzék. Ez azonban az ötödik évadra több szempontból sem olyan egyszerűen megvalósítható feladat. Egyrészt azért, mert a formátum nem ad semmi újdonságot a nézőknek és egy biztos, remekül hozott középút nem szokott bankot robbantani, másrészt természetes dolog a műsoroknál, hogy ha nem frissítenek, akkor ráunhatnak a nézők. Az RTL Klub persze nem véletlenül piavezető és az ötödik évadban is sikerül frissnek eladni ezt a tehetségkutató formátumot és olyan eszközöket, arcokat bevetni, amikkel több millió nézőt lehet a képernyők elé ültetni. Az X-faktor ötödik évadának harmadik válogató adása pedig az év legnézettebb műsora lett.

 Az RTL Klub viszont nem csak az énekes-zenés tehetségkutatójával tarolt, hanem A konyhafőnökkel is, ami a múlt héten megint javított és egymilliónál is többen nézték a harmadik selejtező játékosait. A tévécsatorna saját gyártásai remekelnek, és habár a külföldi sorozatok sem hoznak rossz nézettséget, a késő esti vetítési időpont azért látszik a számaikon.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy a Sztárban sztár a TV2 egyetlen olyan műsora (ha a tévéadó délutáni kínálatát nem nézzük), ami versenyképes az RTL Klub tartalmai ellen. A maszkírozott előadókat énekeltető műsor javított az előző előtti heti nézettségén és nyerte is a műsorsávját. A másik érdekesség, hogy a köztévé új részeket adott a Ridikül című beszélgetős műsorából, ami nem hozott túl acélos nézettséget, ugyanis az előtte és az utána adott műsorokat is többen nézték.

 A sorozatok között a teljes lakosságban a Szulejmán, míg a célközönségnél a Dr. Csont lett a legnézettebb. A részletes műsorrendet a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A második adat a célközönségre, míg ahol elérhető volt ott a harmadik a 18-59-re vonatkozik.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség