Szinkronhangok: Szívtelen (Heartless)

2017. március 29. - Jasinka Ádám

Március 29-én, azaz ma este 10 órakor mutatják be az HBO3-on magyar szinkronnal a dán misztikus thrillersorozat, a Szívtelen első epizódját. A magával ragadó, a kamaszkor problémáival foglalkozó széria ügyesen ötvözi a skandináv krimik elemeit a természetfelettivel, a történet szálai pedig egy internátus felé vezetik a főszereplőket.

szivtelenszinkron.jpg

A két főszereplő, Sofie és Sebastian nem hétköznapi testvérpár. Ahhoz, hogy életben maradjanak, kénytelenek más emberek energiáit elszívni. Azt azonban ők maguk sem tudják, hogy miért ilyenek, és mikor elhatározzák, hogy magyarázatot keresnek erre az egészre, akkor egy internátus, az Ottmannsgaard sötét titkaival találják szembe magukat.

A Juhász Anna rendezte magyar változat szinkronhangjainak és a stáb tagjainak névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Több premierrel is készül áprilisra az AXN

2017. március 28. - Jasinka Ádám

Az AXN kínálatáról legutóbb januárban írtunk, de akkor bőségesen volt miről beszámolni. A télen indult új sorozatok és évadok közül áprilisra azonban már csak a Magánügyek című jogi sorozat marad képernyőn, ugyanis a napi vetítésnek köszönhetően az Alkonyattól pirkadatig, Az uralkodónő és A szépség és a szörnyeteg új részei is elfogytak, a hetente jelentkező Vészhelyzet: Los Angeles első szezonja pedig pont április elején, ráadásul dupla résszel ér véget.

axnpremierek4.jpg

Viszont nem hagy minket premier nélkül az AXN csatornacsalád. A Vészhelyzet: Los Angeles helyén a Sherlock negyedik évada lesz látható. Az újfent csak három részből álló etap premierje április 10-én este 9 órakor lesz az AXN-en. Április 4-től kedd esténként két premierrel is készül a tévéadón; este kilenctől a Gyilkos elmék legfrissebb, tizenkettedik évados részei kerülnek adásba, azokat követően, este 10 órától pedig egy nemzetközi krimi, a Váltságdíj lesz majd látható hétről hétre.

Szerdánként továbbra is képernyőn marad a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?, melynek harmadik évadából már csak hat epizód van hátra. Az AXN mellett pedig még az AXN White is elhoz egy újdonságot. Április 19-én ugyanis ők mutatják be este 7 órai kezdéssel Beren Saat egyik itthon még nem vetített sorozatát. A bosszú idehaza egyedülálló módon, vágás nélkül, a török epizódhosszt megtartva kerül majd képernyőre hétköznap esténként. Erről a török drámáról és magyar hangjairól itt írtunk bővebben.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Fotó: © Sherlock TV Ltd MMXVI

Szinkroninfó: Maigret, Gyilkos elmék, Kalandos nyár - Párizs, Sherlock

2017. március 27. - Jasinka Ádám

Maigret

Az új Maigret-sorozat első és második évadát is hazánkban, Budapesten és Szentendrén forgatták, emiatt jó pár magyar színész feltűnik a képernyőn. A Maigret és a kicsi Albert című epizódban láthattuk többek között Hábermann Líviát és Fenyő Ivánt is, akik a magyar változatban saját hangjukon szólaltak meg.

Gyilkos elmék

Április elején megérkezik hazánkba a Gyilkos elmék legújabb, tizenkettedik évad. Ebben a szezonban már nem lesz benne Derek (Shemar Moore) és Hotchner (Thomas Gibson) sem. Előbbi önszántából távozott, utóbbit viszont kirúgták a produkcióból. Azonban nem marad a sorozat alfahím nélkül, ugyanis az új részekhez a CSI: Miami helyszínelők egykori oszlopos tagja Adam Rodriguez csatlakozik, akinek akár csak Horatio mellett, most is Crespo Rodrigo, a nemrég Jászai Mari-díjat kapó színész, színházigazgató lesz a hangja.

Majdnem minden marad a régiben

Hosszú kihagyás után tért vissza új részekkel a Kalandos nyár - Párizs című sorozat, amely magyar változatában, mint azt a TV2-től megtudtuk, semmi változást nem okozott a stúdióváltás. De mint azt egyik olvasónk jelezte, mégis voltak cserék, Holl Nándort Posta Victor, Oláh Orsolyát pedig Németh Kriszta váltotta.

Biztosan nem változnak majd a hangok az áprilisban startoló új Sherlock évadban sem. Benedict Cumberbatch magyar hangja továbbra is Simon Kornél lesz, Martin Freeman pedig nem engedi maga mellől Görög Lászlót.

Friss szereposztások: Váltságdíj, A múlt árnyékában, A szökés, A bosszú, Időről időre, Rosa, az esküvőszervező

Rátóti Zoltán és Nagy Ervin is játszik majd a Mária Terézia életéről szóló sorozatban

2017. március 27. - Jasinka Ádám

Kijelenthetjük, hogy végre ott tart a hazai sorozatgyártás, ahol kell és végre elkészül egy igazi, kosztümös történelmi dráma is. Igaz, egyelőre még nem egyedül vág bele egy ilyen nagy projektbe az MTVA, de első lépésként egy nemzetközi koprodukció mindenképpen bizakodásra okot adó vállalás.

mariatereziasorozat.jpg

A Cseh Televízió, az osztrák ORF, a szlovák RTVS, a német Beta Film, az MR Film és az MTVA közösen készülő történelmi tévéfilmsorozatának forgatása március 26-án vette kezdetét a Csehországban található Kromerzsízsben. Az egyelőre csak két részesre tervezett széria rendezője Robert Dornhelm, aki több tévéfilmet is rendezett már, és "Children of Theatre Street" című dokumentumfilmjéért Oscar-díjra is jelölték.

A főszereplőt, Mária Teréziát Marie-Luise Stockinger osztrák színésznő alakítja, férjét, I. Ferencet pedig Vojtěch Kotek cseh színész játssza. A tévéfilmsorozatban szerencsére magyar színészeket is láthatunk majd. A két Esterházy-t Nagy Ervin és Adorjáni Bálint alakítják majd. Tenki Réka, Lorenc grófnő, míg Rátóti Zoltán a porosz követ von Grumbkow szerepében lesz látható. A Márai Terézia életéről szóló, előzetesen két részesre tervezett sorozatot Pozsonyban, Bécsben és Toszkánában forgatják. A premier várhatóan 2017 végén, vagy 2018 elején lesz majd hazánkban is.

Forrás: MTVA

Szinkronhangok: A múlt árnyékában (Divoké Kone)

2017. március 26. - Jasinka Ádám

A múlt héten debütált A múlt árnyékában című szlovák sorozat a Duna TV műsorán. Ritkán jut el a hazai tévéképernyőkre északi szomszédunk által készített produkció, pedig Szlovákiában is serényen készítik a saját gyártású sorozatokat (elég csak A mi kis falunk eredetijére gondolni). A legutóbbi szlovák széria, amelyet bemutattak magyar szinkronnal is, az talán a Bor, mámor, szerelem volt.

amultarnyekabanszinkron.jpg

Ez a mostani premier jól illeszkedik a köztévé főadójának változatos kínálatába, hiszen minden korábbinál szélesebb spektrumon mozogva hoznak be újabb és újabb sorozatokat. A múlt árnyékában magyar változatát Ambrus Zsuzsa rendezi, és az utóbbi időben a köztévére érkező sorozatok közül ő találta ki többek között az Agatha Raisin, a Laura rejtélyei vagy éppen a Velvet Divatház szinkronszereposztását is. Ehhez a mostani sorozathoz pedig - bár egy sok részes szappanoperáról van szó - egészen nívós csapatot sikerült összehozni.

Tovább

Szinkronhangok: A bosszú (Intikam)

2017. március 23. - Jasinka Ádám

Pont a múlt héten számolhattunk be arról, hogy április közepétől egy újabb olyan török sorozat debütál majd hazánkban, melynek Beren Saat a főszereplője. Így A szultána első évada és a Fatmagül után igazán jól járnak azok a nézők, akik szeretik Saat játékát és munkásságát. Ezt az új sorozatot azonban nem a török szériákban jártas TV2-n, de még csak nem is az RTL Klubon vagy a köztévén, hanem az AXN női közönségre szabott kábeladóján kell majd keresnünk.

abosszuszinkron.jpg

Ugyanis az AXN White-on mutatkozik majd be április 19-én este 7 órakor A bosszú, amely aztán minden hétköznap este adásban lesz. A történet főszereplője Yağmur (Beren Saat), akinek azonban nem ez az igazi neve. Még kisgyerek volt, amikor az apját üzlettársai és "barátai" koholt vádak alapján börtönbe juttatták, őt magát pedig árvaházba küldték. Az akkor még Derin névre hallgató kislány sokáig abban a hiszemben élt, hogy apja bűnös, azonban amikor nagykorú lett, megtudta az igazságot. Ezután elhatározta, hogy bosszút áll azokon, akik tönkre tették az apja életét.

Beren Saat magyar hangja a Tiltott szerelemben, A szultána első évadában és a Fatmagülben is Vágó Bernadett volt. A bosszúban azonban nem az ő, hanem Kelemen Kata fogja szinkronizálni a színésznőt. A sorozat magyar hangjainak névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Kiderült, mikor folytatódik az egyik legnépszerűbb magyar sorozat

2017. március 23. - Jasinka Ádám

Egészen örömteli dolog, hogy lassan nincs olyan évszak, amikor ne indulna új magyar sorozat, vagy ne térne vissza egy régi kedvenc. Idén év elején finálézott a Válótársak második évada, az azt követő héten startolt A mi kis falunk, egy hónapja nyitott ki újra a Csak színház és más semmi, és pár hete kellett elköltöznie és új életet kezdenie Tóth Jánosnak. Ez se csúnya sorminta, de ma kiderült, hogy 2015 egyik közönségkedvence májusban visszatér.

egynyarikalands2.png

Az Egynyári kaland első, hat részes évadát meglepően sokan követték a tévék előtt ülve, így nem is volt kérdés, hogy valamikor folytatódni fog a fiatalok feel good története. Az első szezont a többek között a Hacktion - Újratöltve című sorozaton is dolgozó Kovács M. András írta, a folytatást viszont már Zomborácz Virág (Utóélet) jegyzi. A jól megismert szereplők közül Döbrösi Laura és Vecsei Miklós egyéb munkáik miatt sajnos nem térnek vissza (vagy csak nagyon minimális időre), így két új állandó taggal, Walters Lilivel és Király Dániellel bővül a csapat.

Az Egynyári kaland második évada májusban indul a Duna TV-n, és vendégszereplőnek érkezik többek között Dobó Kata és Gyabronka József is.

Mennyire ismered a Megtört szíveket?

Sorozat Trivia

2017. március 23. - Jasinka Ádám

sorozattrivia_megtortszivek.png

A Megtört szívek 2014. decemberében indult Törökországban, hazánkban pedig tavaly év elején mutatták be, és egy évig, szünet nélkül láthatóak voltak az epizódjai hétköznap délutánonként. Pár hónapja azonban már csak hetente egy részt nézhetünk ebből a török szériából, viszont annak, aki figyelemmel követi az eseményeket, ez a kvíz meg sem fog kottyanni. Ha tudod, hogy ki Dilara magyar hangja, ha emlékszel arra, ki gyújtotta fel az istállót, vagy hogy milyen munkában helyettesítette Kerimán Özkant, akkor ezt kérdéssort neked találták ki! Jó szórakozást kívánunk a TOVÁBB-ra kattintva elérhető kvízhez! Kommentben pedig várjuk, kinek mennyit sikerült helyesen megválaszolnia.

Tovább

Szinkronhangok: Időről időre (Time After Time)

2017. március 22. - Jasinka Ádám

Úgy látszik, hogy a hazai tévéadók látnak valamicske fantáziát az időutazós sorozatokban, hiszen rövid időn belül a harmadik érkezik meg a magyar képernyőkre. Tavaly októberben indult és idén februárban ért véget a Kapcsolat első és talán egyetlen évada, március 21-én, azaz tegnap kezdett idehaza az Időutazók, a Coolon pedig március 27-én, 21:00-kor bemutatkozik az Időről időre.

idorolidoreszinkron.jpg

Az eredetileg Time After Time címet viselő sorozat Nicholas Meyer 1979-es filmjét vette alapul, amely pedig Karl Alexander azonos című regénye nyomán készült. A történet főszereplői a fiatal H.G. Wells, és az ő egyik legjobb barátja, Hasfelmetsző Jack, aki ellopja a Wells által megalkotott időgépet és a 19. századból egészen napjainkig utazik előre az időben. Az angol író kénytelen hírhedté vált barátja után indulni, a 21. század vívmányai azonban megnehezítik a dolgát abban, hogy elkapja és visszavigye Jacket a múltba.

A széria magyar változatát Hidvégi Csaba rendezi, a két főszereplőre, Wellsre Moser Károlyt, Jackre pedig Posta Victort választotta. Ez utóbbi csak abból a szempontból különleges, hogy a nemrég kiadott előzetesben még Varga Rókus szinkronizálja a hírhedt sorozatgyilkost, és bár a Bosszúban Josh Bowman magyar hangja Posta Victor volt, az RTL-es promókban kevés kivételtől eltekintve a végleges szereposztással szoktuk hallani a szereplőket. A magyar hangok és a stábtagok névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Magyar nézettség: 11. hét - Gundel nélkül erőtlen a Maradj talpon!

2017. március 21. - Jasinka Ádám

(Az előző heti számok.) A műsor indulása óta először jelentkezett új játékmesterrel a Maradj talpon!, amely több éve meghatározó, és nézett pontja a Duna főműsoridejének. Az első adáshét alapján messzemenő következtetést még nem érdemes levonni, de az nem jó ómen, hogy talán sosem látott mélypontra süllyedt le a műsor Héder Barna vezetésével. A Maradj talpon! kapcsán is igaz lenne az, ami a Ridikülnél? Nem is annyira a műsor, mint maga a házigazda volt a siker kulcsa?

maradjtalponnezettseg.jpg

A napi vetélkedő gyengélkedése rányomta a bélyegét a Duna egyébként se túl acélos estéire. A Tóth János például annyit esett vissza a premierjéhez képest, hogy a szombat délutáni ismétlését is többen választották, mint az esti új epizódot. Ez persze talán a Gasztroangyal közelségének is köszönhető, amely a múlt heti botlás után magára talált, de pechjére az ellene futó Megtört szívek is erősödött, így egyelőre nem tudta visszavenni eddig birtokolt szombat délutáni trónusát. Az elemzés folytatásáért és a részletes adatokért kattintsatok a TOVÁBB-ra.

Tovább

Szinkronhangok: Rosa, az esküvőszervező (Einfach Rosa)

2017. március 21. - Jasinka Ádám

Múlt vasárnap mutatta be a Duna TV a Rosa, az esküvőszervező című német minisorozat első részét, amely hosszát tekintve felért egy filmmel, hiszen közel másfél órás volt. Az összesen négy epizódból álló sorozat első epizódjai 2015-ben, míg a folytatás tavaly került képernyőre Németországban. Hozzánk egyelőre biztosan csak az első kettő ér el, de nincs kizárva, hogy a 2016-os részeket is adásba tűzi a közmédia.

rosaazeskuvoszervezoszinkron.jpg

Az egészen meglepő, hogy bár rövidke sorozatról van szó, így eldugják, és vasárnap délutánonként vetítik le a láthatóan filmes igényességgel készült, nem csak habos-babos, hanem komoly mondanivalóval rendelkező német szériát. Ami ráadásul nem csak ezért, hanem bizony a magyar változata miatt is megérdemelné a főműsoridőt. Ruttkay Laura ugyanis nagyszerű, és ez a saját életével, láthatóan önmagával is elégedetlen, picit a depresszió jeleit is mutató hölgy életre kel a hangjával. A Pócsik Ildikó rendezte szinkron magyar hangjainak és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva találjátok.

Tovább

„Nőként ezt a történetet kimondottan nehéz feldolgoznom” - beszámoló a Fatmagül szinkronforgatásáról

2017. március 20. - Jasinka Ádám

Ha van tabutémákat boncolgató, aktuális kérdésekkel foglalkozó török sorozat, akkor az a Fatmagül. Bár egy szappanoperától nem azt szoktuk meg, hogy kritizálná az adott ország társadalmát, és feszegetné a határokat, mégsem idegen tőlük az, hogy görbe tükröt állítanak. Az azonban ritkaságszámba megy, hogy egy szerelmi történet ilyen sok kérdésben reflektáljon hétköznapi problémákra.

fatmagul6.jpg

A Fatmagül szálait egy szörnyű és megrázó bűncselekmény kuszálja össze. Három, részeg férfi megerőszakol egy fiatal lányt, ezzel pedig tönkreteszik nem csak az ő, hanem leendő férje életét is. Hiszen a társadalmi felfogás szerint elvesztette legnagyobb kincsét, az ártatlanságát és szégyent hozott a családjára. Az elszenvedett lelki trauma pedig csak sokadlagos kérdés, és a pletykáknak köszönhetően majdhogynem a lányt teszik az egészért felelőssé.

Vidámnak induló romantikus történetből közel lélektani drámát kerekítenek, amelyben a karakterek tényleg minden rosszat elkövetnek, és alig marad köztük olyan, akivel együtt lehetne érezni. Ezekről a témákról, a szereplőkről, a színjátszásról és a török nyelvről is beszélgettem a Fatmagül főbb szereplőit megszólaltató magyar színészekkel a szinkront készítő stúdióban, a Masterfilm Digitalban. A cikk folytatását a TOVÁBB-ra kattintva találjátok.

Tovább

Heti műsorajánló (március 20-26.)

2017. március 19. - Jasinka Ádám

A múlt héten se nagyon volt idő arra, hogy unatkozzunk és szerencsére most is bőségesen gondoskodnak majd a tévéadók arról, hogy legyen mire odakapcsolnunk. Hétfőn bemutatkozik egy új napi vetélkedő, kedden debütál az Időutazók, szerdán villámgyorsan rendet tesz Barry, hogy legyen időnk Hajós András kész helyzeteire, csütörtökön új kuncsaftokkal és problémákkal folytatódik A biznisz, pénteken pedig animációs állatságokra lehet érdekes odakapcsolni. A TOVÁBB-ra kattintva mutatjuk, mit érdemes bekarikázni a tévéműsorban!

Tovább

Nem sikerült jól Jakupcsek Gabriella visszatérése

2017. március 19. - Jasinka Ádám

Jakupcsek Gabriella mögé egy emberként állt be az írott és online sajtó, miután 2015 végén két Ridikül adás felvétele között, karácsony előtt közölték vele, elbocsájtják a köztévétől. A hír természetesen magát Jakupcseket lepte meg leginkább, de a hazai nézettségi adatokkal és tévés hírekkel rendszeresen foglalkozó emberek sem értették, hogy egykoron az M1, majd a Duna húzó és legnézettebb műsorává váló Magyarország, szeretlek! egyik arcát, sokak kedvenc csapatkapitányát miért rúgták ki.

jakupcsekgabriellaegymasszemeben.jpg

A rádiós és tévés műsorvezető a nagy médiafelhajtás után rövid időre a háttérbe vonult, és csak 2016 második felében kezdett újból megjelenni tévéműsorok vendégeként. Láthattuk D. Tóth Kriszta autójának anyósülésén, főzött a Hal a tortánban és Pimaszúr is átcuccolt hozzá egy napra. A nagy visszatérésre azonban idén február 27-én került sor, ekkor debütált ugyanis vadonatúj műsora, az Egymás szemében. A Keresem a családomhoz hasonló stílust képviselő, de attól merőben eltérő formátum azonban nem úgy teljesít, ahogy azt a TV2-nél szerették volna.

Az első adás (487 ezer/137 ezer) a reklámozóknak fontos korcsoportban, a 18 és 49 év közötti nézők körében 3 tizeddel az aznapi főműsoridős csatornaátlag alatt teljesített, míg a heti eredményt, a 9,5%-ot csak beállítani tudta. A második epizódra (423 ezer/91 ezer) a teljes lakosságból nem tért vissza 50 ezer tévéző, míg a célközönségnél 40 ezren morzsolódtak le. Ez a csökkenés még nem lenne vészes, de az már kifejezetten nem mutat szépen, hogy a hétfő esti csatornaátlagot 2,2%-kal, míg a hetit 3,1%-kal múlta alul.

A folytatás pedig ennél is rosszabb lehetett, hiszen ahogy azt a SorozatWiki megtudta, az eredetileg hét részesre tervezett műsorból csak öt kerül majd adásba. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a március 27-én képernyőre kerülő rész csak az évadfinálé lesz-e, vagy a műsor utolsó epizódja, de az kijelenthető, hogy a TV2 idén tavaszra tervezett új műsorai közül a Detektív Bt. - A nyomozócsalád után az Egymás szemében is megbukott.

Fotó: MTI

Fülségterület: Dr. Chance

2017. március 17. - Jasinka Ádám

Amikor kiderült, hogy Hugh Laurie-t nem Kulka János fogja szinkronizálni, akkor bizony csalódott lettem. Örültem volna, ha a színész Laurie hangjaként tér vissza a szinkron vérkeringésébe, de igazából pusztán annak is örültem volna, ha új sorozatban hallhatom a hangját. Erre azonban egyelőre még nem kerül sor.

A Dr. Chance magyar változatát rendező Nikas Dániel előtt több lehetőség is kínálkozott. Egyrészt hívhatott olyan színészt, aki egy vagy már több ízben is kölcsönözte Laurie-nak a hangját, másrészt választhatott olyan kollégát is, akivel még sosem hallhattuk együtt. Ismerve Nikas korábbi szereposztásait nem meglepő, hogy ez utóbbi felé húzta a szíve. Az viszont már kivételes módon meglepett, hogy a jellegzetes szinkronalakításait komédiákban nyújtó Schnell Ádámot választotta erre a feladatra.

drchance2.jpg

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu