Szinkronhangok: Elvált nők kézikönyve (Girlfriends' Guide to Divorce)

2017. május 23. - Jasinka Ádám

Van az úgy, hogy nehezen jutok szóhoz egy szinkronszereposztást olvasva. No, nem azért, mert annyira botrányos lenne, hanem éppen ellenkezőleg, mert minden klappol. És egyik meglepetés ér a másik után. Rég volt olyan, hogy névről névre egyre szélesebb mosolyra húztam a számat, de ennél a szinkronnál nem tehettem mást.

elvaltnokkezikonyve3.jpg

Az Elvált nők kézikönyve szinkronrendezőinek, Balog Mihálynak és Szalay Csongornak jár a dicséret, és nem csak azért, mert a Doktor House-ból is ismert Lisa Edelstein magyar hangja most is Györgyi Anna lett, hanem mert Janeane Garofalo-hoz a jó ideje már csak rendező Báthory Orsolyát választották. Báthoryt utoljára talán A férjem védelmében című sorozatban hallottam, ahol szintén egy a hangjához nőtt színésznőt, Maura Tierney-t (Vészhelyzet) szinkronizálta.

Az Elvált nők kézikönyve szinkronjának többi csuda részletét a Továbbra kattintva olvashatjátok el.

Tovább

Júniustól ismét változások a TV2 műsorán

Lassan mindegyik tévéadóról kifutnak a tavaszra tervezett műsorok és sorozatok, és átveszik a helyüket a nyári tartalmak. Valahol zömében csak ismétlések lesznek képernyőn, míg máshol a nagy melegben is érkeznek a friss szériák, új epizódok. Nem lesz ez másképp a TV2-nél sem.

tv2junius2.jpg

A biztos pont a délután, nem is lesz benne változás. Nyáron is képernyőn marad az Ana három arca és a Fatmagül. A Tényekhez se nyúlnak, marad a 18 órás kezdés és a közel másfél órás adásidő. A hírműsort mögött a nyár elején még biztosan a most indult Bumm! lesz látható, de hogy pontosan meddig marad adásban, azt egyelőre nem tudni. A TV2 estéiben a Till Attila vezette vetélkedő után jönnek az igazi változások. Részletek a Továbbra kattintva.

Tovább

Új tévécsatornára kerül a TV2 egykori sikersorozata

A TV2 kínálatában idén tavasszal olyan sok változás történt, néha egyik napról a másikra, hogy tévénéző legyen a talpán, aki követni tudta, melyik műsort éppen hová pakolták át. Még márciusban indította el a TV2 az egykori sikersorozatának, a jó pár éve még milliós nézettséget szállító NCIS legfrissebb évadát, ám hat rész után levették a műsorról. A folytatásról pedig egészen a mai napig nem lehetett semmit sem tudni.

ncisprime.jpg

A ma kiadott műsortervben ugyan már szerepel a folytatás, azonban az új részek nem a TV2-re, hanem az egyik kábelcsatornára érkeznek. A hamarosan finálézó A szökés váltásaként, június 8-tól csütörtök esténként 9 órától a Prime-on nyomoz majd Gibbs és két új fővel kiegészült csapata. A Prime csütörtök estéjében így megmarad a két premier epizód, hiszen az NCIS után továbbra is a Gotham második szezonja lesz látható.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Fotó: Prime

Idén véget ér a magyar HBO sorozata

Az elmúlt hónapokban igazán nem lehetett okunk a panaszra - már ami a hazai gyártású sorozatokat illeti. Idén új részeket nézhettünk a Válótársakból, a Csak színház és más semmiből, elrajtolt a Tóth János és kilőtt A mi kis falunk, az Egynyári kaland pedig nemrég tért vissza a Balaton partjára. Ezek közül szinte mind folytatódni fog, és ma kiderült, hogy az HBO egyik első szériája hamarosan a befejező évadát kezdi majd.

terapiautolsoevad2.jpg

A Társas Játékról sajnos továbbra sincsenek hírek, de a Terápia, az Aranyélet indulásáig a legjobb HBO-s és legjobb magyar sorozatnak is tartott produkció hamarosan az utolsó évadával jelentkezik. A ma kiadott kedvcsináló ajánlóban több szereplő hangját is hallhatjuk, miközben a kamera végigvezet minket a már jól ismert helyszínen. A Terápia harmadik és egyben utolsó évadának előzetesét a Továbbra kattintva nézhetitek meg.

Tovább

Nem tér vissza a TV2 talán legismertebb műsorvezetője

Nem is olyan régen döbbentette meg a sajtót, hogy Demcsák Zsuzsa, a TV2 reggeli műsorának, a Mokkának az oszlopos tagja bejelentette, távozik a tévéadótól és a televíziózás helyett az üzleti életben folytatja tovább a pályafutását. Ma pedig egy még nagyobb hírről számolhatunk be. A TV2 talán legismertebb műsorvezetője, Liptai Claudia ugyanis egyhamar nem tér vissza a csatornára.

liptaiclaudiatavozik.jpg

A színésznő-műsorvezető az elmúlt években több zenés show házigazdája volt, vezetett egy a nevével fémjelzett beszélgetős show-t, ült a Sztárban sztár zsűrijében és játszott a Jóban Rosszban című napi sorozatban is. A Comment:Com információi szerint Liptai Claudia ötéves szerződése lejár, és nem szeretné ezt most meghosszabbítani. A színésznő jelenleg otthon van nemrég született gyermekével, így érhető, hogy minél több időt szeretne a családjával tölteni. Az információk szerint a távozása nem politikai indíttatású, és a későbbiekben akár újra feltűnhet majd a TV2 képernyőjén.

Fotó: TV2

Nyereményjáték: Twin Peaks

Sorozat Trivia különkiadás

Az amerikai bemutatóval egyszerre, hazánkba is visszatér a kultikus krimisorozat, a Twin Peaks. Az egy évadból, összesen 18 epizódból álló exkluzív folytatás első két részének magyar feliratos premierje május 22-én, hajnali 3 órakor lesz az HBO3-on, majd pedig este 10 órától, az HBO-n is bemutatják a nyitányt. Míg a 3. és 4. rész tévés debütálására május 29-ig kell várni, addig ezek az epizódok május 22-én reggel 7 órától az HBO GO-n már elérhetővé válnak.

sorozattrivia_twinpeaks_nyeremenyjatek.png

A sokak által izgatottan várt visszatérés apropóján az HBO jóvoltából nyereményjátékot szervezhetünk nektek. A játék során nincs más teendőtök mint hogy a Továbbra kattintva található öt kérdésből minimum négyre helyes választ adjatok és akkor megnyerhetitek az ajándékcsomagot, melybe egy Twin Peaks-es pólót is beletett a tévécsatorna!

Tovább

Szinkronhangok: Gerilla (Guerrilla)

Szerda este debütált magyar szinkronnal az HBO3 műsorán a Gerilla című hat részes brit-amerikai koprodukció. Az Oscar-díjas John Ridley (12 év rabszolgaság) sorozata az Egyesült Királyság politikailag legérzékenyebb, végletekig kiélezett időszakában, az 1970-es években játszódik. A történet főszereplője két szerelmes fiatal, akik úgy döntenek, hogy kiszabadítanak egy politikai foglyot.

gerillaszinkron.jpg

Az egyre durvuló feketéket ért támadások és gyűlölet hatására radikális csoportot alapítanak, végső céljukként pedig kitűzik, hogy tönkre tegyék a fekete aktivizmus minden formáját üldöző titkos kémelhárító egységet, a Black Power Desk-et. A sorozat szereplői közt megtaláljuk Freida Pintot (Gettómilliomos) és Idris Elbát is. A magyar hangok és stábtagok névsorát a Továbbra kattintva olvashatjátok.

Tovább

Az olvasók döntöttek: Az 5 legvonzóbb török férfi színész

Ha a hazai gyártású műsorokat nem számítjuk, akkor a magyar tévés piacot Amerika és Törökország sorozatkínálata uralja. Ha a nézettségeket nézzük, akkor pedig az elmúlt öt-hat évben jelentősen átalakult az élmezőny, és ma már szinte csak a török szériák rendelkeznek betonbiztos nézőbázissal. A sikernek sok tényezője van, az egyik azonban kétségtelenül a színészekben, a külsejükben keresendő.

fejleckep.jpg

A török sorozatokban ugyanis nem ritka, hogy olyan színészek játszanak, akik megfordultak már a kifutókon, netán ott is kezdték a pályafutásukat. Rengeteg csinos színésznőt láthatunk ezekben a szériákban, de mivel a közönségük jelentős részét a hölgyek adják, ezért érthető, hogy férfi fronton erősebbek ezek a produkciók. Megkérdeztünk titeket, ti pedig szavaztatok, nem is akár hogyan, köszönjük az aktív részvételt!

A Továbbra kattintva megnézhettek egy kis összeállítást az öt legvonzóbb török férfi színészről. A galériák a képekre kattintva nyílnak meg.

Tovább

Itt vannak az első részletek Gundel Takács Gábor visszatéréséről

Idén év elején robbant a hír, miszerint a közmédia legismertebb műsorvezetője, a minden hétköznap este futó vetélkedő, a Maradj talpon! egykori házigazdája, Gundel Takács Gábor beadta a felmondását. A sportműsorok és az Eurovíziós Dalfesztivál kommentátoraként is dolgozó "Gundi" túlzás nélkül a hazai televíziózás egyik legprofibb alakja, akire kvízműsorokat, élő show-kat és humoros produkciókat is rá lehet bízni.

gundeltakacsgaborvisszateres1.jpg

Felmondása óta több tévécsatornával is szóba hozták, ám ezek egyike sem volt hivatalos bejelentés. Ma azonban egy igencsak konkrét információ látott napvilágot: Gundel Takács Gábor és a NuMuvee műsorgyártó cég kizárólagos megállapodást kötött. Az együttműködés értelmében a műsorvezető csatorna-független televíziósként fog dolgozni. Ennek pedig az lehet az egyik eredménye, hogy Gundi akár több tévéadó képernyőjén is feltűnhet majd a közeljövőben.

Sok éves televíziós pályafutásom alatt mindvégig azért dolgoztam, hogy szórakoztassam a nézőket. Műsorvezetőként egyetlen elköteleződésem van, ez pedig hozzájuk, a nézőkhöz fűz, válasszák bármely csatorna műsorkínálatát is - mondta Gundel Takács Gábor.

Fotó: Hegedüs Róbert

Újabb sorozatévadok kapnak magyar szinkront

Nem is olyan régen megmutattuk, hogy milyen újdonságokkal készült az AXN áprilisra, és jelentjük, júniusban sem feledkeznek meg a tévézőkről. A nyár első hónapját rögtön egy évadpremierrel nyithatjuk, ugyanis június 2-án indul el az AXN Black műsorán a Teen Wolf - Farkasbőrben legfrissebb, hatodik évada. A minden hétköznap 17:15-től jelentkező szezonból egyelőre csak tíz rész érhető el, mivel a szünetről pont júniusban tér vissza a sorozat az Egyesült Államokban is.

elvaltnokkezikonyve2.jpg

Június 6-án, este 11 órakor debütál az AXN-en a Magánügyek című jogi drámasorozat második évada, míg június 14-én, este 9-kor a francia krimisorozat, a Profilozók legújabb, hetedik évada mutatkozik be. Ezek mellett pedig már májustól elérhetővé vált a tévéadó On Demand szolgáltatásán, az AXN Now-n a Friday Night Lights - Tiszta szívvel foci magyarul még nem vetített 3-5. évada, valamint az Elvált nők kézikönyve című szitkom is, a Doktor House-ból megismert Lisa Edelstein főszereplésével.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Fotó: watchepisodes4.com

Dzsón vagy Dzsoán? Sorozatszinkron a kulisszák mögött

Beszámoló a Viszály: Bette és Joan szinkronforgatásáról

Ryan Murphy neve talán nem sokaknak cseng ismerősen, de garantáltan vannak jó néhányan, akik látták, esetleg rajongói is voltak valamely szériájának. Murphy neve fémjelzi többek között a Glee-t, és a leghíresebb mai antológiasorozatokat, az Amerikai Horror Storyt és az American Crime Storyt is. Idén pedig egy újabb produkcióval jelentkezett.

viszalyszinkron5.jpg

A Viszály (FEUD), ahogyan a címe is mutatja, híres vagy éppenséggel hírhedt kapcsolatokba enged közelebbi betekintést. A sorozat első évadában két amerikai színészlegenda, Bette Davis és Joan Crawford rivalizálását mutatják meg talán a legérzékenyebb időszakban. A Viszályban ugyanis a két színésznő már túl van a fénykorán, és kénytelenek összefogni, hogy ne tűnjenek el végleg a süllyesztőben.

A sorozat május 17-én, most szerda este kicsivel 10 óra előtt debütál a FOX műsorán, és amikor meghallottam a premier hírét, azonnal jelentkeztem is, hogy beleshessek a szinkronforgatás kulisszái mögé. A Viszályban szereplő színészekhez ugyanis nem akárkiket sikerült megszerezni. A beszámoló, benne az interjúrészletekkel a Továbbra kattintva folytatódik.

Tovább

Három régen várt folytatás érkezik a Viasat-adókra

Hamarosan itt a nyár és vele az uborkaszezon, de már jó pár éve megfigyelhető idehaza is az a trend, hogy nem minden tévécsatorna vált át teljesen szünidei kínálatra. Míg jó pár sorozat rövid időre elköszön az országos adók nézőitől, addig például a VIASAT3 és a VIASAT6 több újdonságot is elhoz majd a legmelegebb hónapokra.

viasat_supergirls2.jpg

Az első premier a Supergirl második évada lesz. A május végén dupla résszel finálézó Időutazók helyére szintén dupla résszel megérkezik az Egyesült Államokban tévécsatornát váltó szuperhősös széria legfrissebb etapja. Június 6-tól, kedd esténként 21:00-tól heti két epizóddal menti majd meg idehaza is a bajba jutott tévézőket Supergirl, miközben jó cimborája, Flash - A Villám szerdánként üldözi tovább a bűnözőket a VIASAT3-on.

A sorban második premier június 9-én, 01:55-kor lesz a VIASAT3 műsorán. Szegény Jackie nővér az éjszaka kellős közepén futja majd le hetedik és egyben utolsó műszakját. A rajongóknak azonban nem kell sokat várnia a friss részekre, mivel minden hétköznap adásban lesz ez a keserédes komédia. Érdemes élesíteni a mediaboxokat.

A harmadik újdonság viszont nem a VIASAT3-ra, hanem a VIASAT6-ra érkezik. Június 9-én 22:00-kor indul idehaza az Amerikai Horror Story hatodik évada, mely a sok helyről már jól ismert, megtörtént bűneseteket feldolgozó dokumentumfilmek stílusában készült. Itt azonban a civileket és az ő történetüket eljátszó színészeket is színészek játsszák majd.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Fotó: Viasat

Visszatér a '90-es évek egyik legnépszerűbb komédiája

Az eredeti ötletek mellett mindig is jelen voltak a tévés piacon az "újrahasznosító" projektek. A régi, egykoron nagy nézettséggel futó sorozatok leporolása és felfrissítése, vagy éppen folytatása tehát nem akkora újdonság. Az elmúlt öt évben folytatást kapott többek között a Dallas, a 24, A szökés és az X-Akták is, míg például a MacGyvert és a Dinasztiát a már ismert márka nézővonzó erejét (ki)használva újraalkották.

roseannevisszateres.jpg

A Roseanne című sorozat nagyjából pontosan egyszerre indult és egyszerre ért véget az Egy rém rendes családdal. Sőt, ahogy arról a születésnapi cikkünkben is írtunk, Peggy Bundy karakterét először Roseanne Barrnak ajánlották fel, aki aztán nemet mondott a felkérése és inkább saját sorozatára fókuszált. A kilenc évadot megélt, 1997-ben befejeződött széria pedig jövőre, azaz húsz évvel a finálé után új részekkel folytatódik.

Az egykoron jól megismert szereplők pedig szinte mind visszatérnek. Roseanne Barr mellett ismét láthatjuk majd John Goodmant, Sara Gilbertet, Laurie Metcalfot, Michael Fishmant és Lecy Goransont, míg Sarah Chalke nem Beckyként, hanem egy másik szerepben tér majd vissza. A 2017/18-as amerikai tévés szezonban így két egykoron sikeres komédia is feltámad, hiszen ősszel megérkezik a Will és Grace folytatása is.

Megmutatjuk, kik lesznek az X-Faktor idei mentorai és műsorvezetője

Ma este, rendhagyó sajtóeseményen jelentette be az RTL Klub, hogy az idén ősszel új évaddal visszatérő zenés tehetségkutató, az X-Faktor milyen mentorcsapattal és házigazdával indul útjára. Pár hónapja már kiderült, hogy Tóth Gabi kiszáll a produkcióból, és pár hete az is biztossá vált, hogy a többiek, azaz Gáspár Laci, Puskás Peti és ByeAlex maradnak a mentorasztal mögött. Az új, sorban hetedik etapban hozzájuk csatlakozik Radics Gigi. A műsorvezető pedig Kiss Ramóna lesz.

xfaktors7bejelentes.jpg

Fotó: RTL Klub

Ördög Nóra műsora menti meg a TV2-t

Magyar nézettség: 2017. 19. hét

(Az előző heti számok.Az elmúlt hetek eredményei alapján nagyon úgy tűnt, hogy pont a legrosszabb ütemben csinál az eddig hetente egyszer jelentkező Vigyázat, gyerekkel vagyok!-ból napi műsort a TV2. Az Ördög Nóra vezette játékos talkshow ugyanis már közel sem volt olyan erős, mint a premierje idején, és joggal hihettük, hogy a heti négy adással az utolsó szöget is beütik a műsor koporsójába. Azonban nem ez történt.

vigyazatgyerekkelvagyoknezettseg.jpg

A Vigyázat, gyerekkel vagyok! új erőre kapott és olyan bravúrra volt képes, amire idén hétköznap este egyedül csak Az 50 milliós játszma. Helyt állni, és megverni az RTL Klubot. Az Éjjel-Nappal Budapest és a Barátok közt ellen futó műsor a teljes lakosságban el-el csípett egy félórás idősávot és szerdán, az eddig megszokott időpontjában Ördög Nóra bizony a Berényi-családot is két vállra fektette. Az elemzés folytatását és a részletes adatokat a Továbbra kattintva találjátok.

Tovább