Távozik a TV2 népszerű képernyőse

2016. augusztus 26. - Jasinka Ádám

 Az idén, de lehet hogy már tavaly felröppentek pletykák arról, hogy a TV2 egyik alap emberének számító, a kezdet kezdete óta a tévéadónál dolgozó egyik képernyős, név szerint Németh Lajos nyugdíjba vonul. A hírt akkor cáfolták, ám most hivatalos közleményben jelentette be a tévécsatorna, hogy a TV2-nél annak indulása, azaz 1997. október 4-e óta dolgozó és szinte folyamatosan, csak kisebb megszakításokkal képernyőn levő meteorológus távozik, a helyét pedig a sokáig a köztévén szereplő Reisz András veszi át. A palóc tájszólásáról is ismert és kedvelt fiatal meteorológust nem csak az időjárás jelentésekből, hanem a Fábry című műsorból is ismerhetjük, hiszen több évadon keresztül ő volt a show hangja.

nemethlajos.jpg

Forrás: TV2

Hoppá! Kiderült, ki vezeti majd a megújult Activity-t

2016. augusztus 25. - Jasinka Ádám

 Nem is olyan régen derült ki, hogy a TV2 - gondolom látva az RTL-es Gyertek át szombat este! sikerét - feltámasztja régi klasszikus, celebes vetélkedőjét, az Activity-t. Habár a műsor formátuma szerintem egy kis ráncfelvarrás után még a mai tévés viszonyok között is megállná a helyét, a tévéadó nem az anno Szulák Andreával sikeresen futó verziót porolja le, hanem az Extrém Activity-re keresztelt formátumot mutatja majd be ősszel, amely lényegében egy felpörgetett, sokkal izgalmasabb változata az eredetinek.

 Amikor az első hírek felröppentek a műsor visszatéréséről, akkor kiderült az is, hogy Szulák Andrea nem tudja vállalni a műsor új részeit, és egészen mostanáig kellett várnunk arra, hogy kiderüljön, Liptai Claudia lesz majd az Extrém Activity házigazdája. Azt, hogy a műsor mikor és melyik TV2-s adón tér vissza, egyelőre még nem tudni.

liptaiclaudiaextremeactivity1.jpg

A kép forrása: TV2

Visszatér Don Matteo

2016. augusztus 25. - Jasinka Ádám

 A Don Matteo legutóbbi, kilencedik szezonja tavaly augusztus 10-én finálézott a Dunán, azaz több mint egy éve nem láthattak belőle új részt magyar nyelven a hazai rajongók, azonban még így sem lehet sok okunk a panaszra, mivel a sorozat - az első három és a hetedik szezonját leszámítva - két-három évente jelentkezik csak újabb évfolyammal. A tizenhat éve képernyőn levő széria legfrissebb epizódjai A hegyi doktor ismétléseit váltják majd szeptember 5-től, és minden hétköznap este a Maradj talpon! előtt lesznek láthatóak. Ami pedig a magyar hangokat illeti, Terence Hill játékát továbbra is Ujréti László orgánumával élvezhetjük.

donmatteopremier.jpg

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

A kép forrása: MTVA Filmfőszerkesztőség

Ők lesznek a Zoo - Állati ösztön című sorozat magyar hangjai

2016. augusztus 23. - Jasinka Ádám

 A Zoo - Állati ösztön című thriller két szálon és két helyszínen játszódik. Az egyik főszereplő Jackson Oz zoológus, aki abból él, hogy szafarikat vezet Afrikában barátjával, Abrahammal. Az élete mondhatjuk, hogy zavartalanul telik mindaddig, amíg egyik nap furcsa, állatoktól származó támadások nyomaira nem lesz figyelmes. A másik történetszál Los Angelesben játszódik, ahol egy amerikai újságíró, Jamie Campbell és egy állatorvosi kórboncnok, Mitch Morgan az afrikaihoz hasonló rendellenes állati viselkedést fedeznek fel. A két szál és a két főszereplőcsapat ezen a pontos össze is ér, és kiderül, hogy ez nem pusztán véletlen, hanem az állatok fellázadtak az emberiség ellen.

 A James Patterson és Michael Ledwidge azonos című regénye alapján készült széria hazai premierje a TV2 Csoporthoz tartozó Prime nevű adón lesz szeptember 7-én este tíz órakor, és a szezon ebben az idősávban is kerül majd képernyőre. Az afrikai szál főhősét James Wolk alakítja, akit láthattunk már többek között Robin Williams mellett az Eszementek (The Crazy Ones) című komédiában, és jó hír, hogy most is Szabó Máté lesz a magyar hangja. Az amerikai vonal legismertebb színészének, Billy Burke-nek - aki a patológust alakítja - pedig szintén olyan magyar orgánuma lesz, akivel hallhattuk már, ugyanis a Revoution-ös Varga Gábort szólaltatja meg. A Zoo - Állati ösztön magyar változatát Bartucz Attila rendezi.

zooszinkron.jpg

 A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Magyar nézettség: 33. hét - Idén kisebbet pukkant a tűzijáték

2016. augusztus 22. - Jasinka Ádám

 A tavalyi év után idén is csak a Duna TV-n (és a Duna Worldön) lehetett tévén keresztül élőben követni az augusztus 20-i tűzijátékot, amely hagyományosan az ünnepnap, de talán még az adott hét legnézettebb produkciója is. Az idei közvetítés azonban jócskán elmaradt az előző évihez képest, és ez bizony a nézettségén is meglátszott - bár sok köze azért nem lehetett ennek ahhoz, hogy a 2015-ösnél alacsonyabb eredményeket szállítson. A mostani tűzijáték nem érte el az egymilliós nézőszámot, és a célközönség körében is meglehetősen gyengén teljesített, ha a korábbi évihez hasonlítjuk, de ezek a számok a mostani Dunán még így is több mint fényesen csillogtak.

tuzijateknezettseg16.jpg

Tűzijáték:
2015: 1 034 164 (25.4%), 18-49: 262 803 (18.8%)
2016: 848 239 (23%), 18-49: 153 688 (12,8%)

 Az ünnepi durrogtatás a teljes lakosság körébe a második helyre volt elég a heti toplistában, míg a célközönség körében csak a tizenharmadik pozíciót tudta megszerezni. A Dunának azonban voltak az előző héten szerintem sikeresebb műsorai is, bár tény, hogy furcsa egy a sávját nyerő, a toplista élmezőnyében végző műsorról, mint sikertelenségről beszélni.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy szerintem orbitálisan nagy meglepetésre a Tövismadarak magasabb nézettségre volt képes, mint az előtte ugyanebben a sávban futó premier széria, a Szerelemben, háborúban. A Duna nézői körében tudom, hogy erős a nosztalgia iránti vágy, és a régi klasszikusokra még én is ráfanyalodom egyszer-egyszer, de ez a mostani "magas" nézettség számomra a semmiből jött. Ezért is sajnálom annyira, hogy a pénteken debütált Agatha Raisin széria, és annak felvezető tévéfilmje nem élvezhette a Tövismadarak áldásos hatását, hiszen az pont előző nap, csütörtökön finálézott. Így egy dokumentumfilm után került adásba Agatha, és ahogyan az sejthető is volt, elképesztően alacsony számokkal mutatkozott be.

 A dupla részekkel adásban levő A fátyolos hölgy a múltkori megingása után újból erőre kapott és az aznapi második részével verte a TV2-t a teljes lakosság körében, ami egészen elképesztő; egyrészt azért, mert stabil nézőtábora van ennek az olasz sorozatnak, másrészt mert a TV2-t ilyen könnyű megverni a főműsoridőben. A Tövismadarak négyből háromszor elkapta az Édes Élet Holiday-t, amely bár nem hoz szörnyen rosszul, de szerintem nem ilyen eredményeket vártak tőle, és talán ennek fényében nem is meglepő döntés, hogy még a múltkor a SuperTV2-re tették át ezt a produkciót.

 Az RTL Klubról azért írok kevesebbet, mivel nem sok érdekesség történik náluk; a Barátok közt továbbra is legyőzhetetlen, az Éjjel-Nappal Budapest jól tartja magát, és a Híradót is nehéz megingatni. A Szulejmán ugyan most kicsit megzuhant, de így is impozáns a teljesítménye, ellentétben a Csúcsformában című premier szériával, amely úgy tűnik, hogy már a bemutatkozásakor elhasalt, ami már csak azért sem jó hír, mivel sorban ez a harmadik új sorozata az RTL Klubnak, amely ha nem is bukik meg az első részével, de megmutatja, hogy nem igazán erre van igénye a nézőknek.

 Kábelfronton annyi érdekesség történt, hogy most már mind a teljes lakosság, mind a célközönség toplistájában legyőzte a Mozi+ az RTL-es filmadót, méghozzá elég fölényesen. A 18-49 évesek körében 10:2 az arány a Mozi+ javára, míg a négy évesnél idősebbek körében négy filmet delegált a toplistára a TV2-s adó, és csak kettőt a Film+. A sorozatok között mind a teljes lakosságban, mind a célközönségnél a Szulejmán lett a legnézettebb. A részletes nézettségeket - bennük az olimpia harmadik hetének toplistájával - a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Ezekkel a műsorokkal indul a TV2 új adója, a Prime

2016. augusztus 22. - Jasinka Ádám

 A Prime lesz a TV2 Csoport azon tévécsatornája, amelyen a sorozatoké lesz a főszerep, és bár a többi adóra is jut majd premier külföldi tartalom, elsősorban a Prime fogja a drámákra és komédiákra vágyó nézők igényeit kielégíteni. A nemrég kiadott sajtóközlemény szerint tele lesz jobbnál jobb szériákkal ez az új kábelcsatorna, azonban elnézve, hogy mivel is kedveskedik majd a nézőknek az első adáshetén, nem igazán tűnik többnek egyszerű ismétlőadónál. Itt kell azonban megjegyeznem azt - és figyelmeztetnem magam - hogy a sokak által az egekig magasztalt amerikai kábelcsatornák egy jelentős része szintén ismétel, és nem adnak napi 24 órában premiereket - szóval ne legyen ez elvárás a magyar adók felé sem.

primeosz.jpeg

 Ettől függetlenül azonban picit csalódtam a Prime-ban, mert bár elhozza a Gotham-et (éljen!), a Scream Queens-t és a Zoo-t, a nap többi részében olyan szériákat nézhetnek majd a tévézők, amik nem csak, hogy a TV2-n, de még jó pár másik tévéadón is képernyőre kerültek - és talán futnak még a mai napig is. Így lehet bármennyire klasszikus a Bűbájos boszorkák vagy a Gyilkos számok, annyiszor adták őket mostanában, hogy nem igazán van hírértékük. Ellenben A dadusnak, amit elég régóta nem láttam már sehol, sokkal jobban örülök, bár nagy az esély rá, hogy ezt fogják majd talán a legkevesebben nézni.

 A Prime-on szeptemberben hétfőnként és péntekenként este filmek lesznek láthatóak, így indulásának napján, szeptember 5-én, este kilenckor Az útvesztő kerül először adásba. Az ismétlésekből álló délutáni kínálat része lesz a Shark - Törvényszéki ragadozó, az RTL2-n is futó Nyomtalanul, az NCIS: Los Angeles, a Doktor House, éjszakánként pedig láthatják majd a tévézők például a Magánnyomozók ismétléseit, valamint több olyan széria epizódjait is, amelyek a korábbi TV2-s adókon már képernyőre kerültek. A TOVÁBB-ra kattintva megnézhetitek, milyen sorozatokból is fog állni a Prime műsorrendje.

Tovább

Megújulva, életmód csatornaként tér vissza a TV2 kábeladója

2016. augusztus 21. - Jasinka Ádám

 A TV2 Csoportnál idén nyáron magas fordulatszámra kapcsoltak, és nem hagynak kábelfronton semmit sem érintetlenül. Már nézhetjük is a PRO4 helyén létrejött Mozi+ nevű adót, augusztus 29-től a frissített SuperTV2-n követhetjük majd figyelemmel a Jóban Rosszbant, és már arról is lehullt a lepel, hogy a FEM3 mostani formájában megszűnik, és egy remélhetőleg a külföldi sorozatokra nagy hangsúlyt fektető Prime érkezik a helyére szeptember 5-től. Azonban sem a férfiak, sem pedig a hölgyek nem maradnak saját TV2-s adó nélkül, ugyanis előbbieknek a Spíler TV, utóbbiaknak pedig a FEM3 nyújthat majd bizonyos szinten kikapcsolódást.

 Nem, nem olvastátok rosszul, a FEM3 tényleg megszűnik, csak megújulva, életmód csatornaként vissza is tér. A TV2-nél még a kábeles ráncfelvarrás kezdetén Joy TV-ként szerettek volna egy a női közönségre szabott adót létrehozni, de vélhetően a hasonló nevű magazin miatt, ezt a névötletet elvetették, és mivel az eddig is többnyire a hölgyek ízlését kiszolgáló FEM3 egy jól bevált márka, ezért ehhez nyúltak vissza. A szeptember 5-én induló új FEM3 lesz az Izaura TV és a Zenebutik mellett a harmadik ingyenesen fogható TV2-s kábelcsatorna a MinDig TV-nél, amely megtalálható lesz még a UPC Digital Gold csomagjában is.

fem3megujulas.jpg

 A megújult FEM3-on is állandó elem lesz a hétköznap délelőttönként jelentkező FEM3 Café, amit a már rutinosnak számító Czippán Anett és Berki Krisztián mellett Mádai Vivien, Polyák Lilla, Stohl Luca és Kinter Oszkár vezet majd. A tévéadó egyik új műsora a Várkonyi Andrea vezette Micsoda nők! című ízig-vérig nőknek szóló talkshow lesz, amelyben különböző karakterű hölgyek vitatják majd meg hétről-hétre azokat a témákat, amelyek a leginkább a beszédtéma részét képezik a médiában, a közösségi oldalakon, vagy éppen a szépségszalonokban.

 Új műsorral tér vissza a szintén rutinos TV2-s Joshi Bharat is, méghozzá a frappáns címet kapó Joshi, a legjobb baráttal. Vadonatúj műsorában baráti őszinteséggel beszélget majd sztárvendégeivel munkáról, családról, szerelemről és sok más, érdekes témáról. A Joshi, a legjobb barát vendége lesz többek között Galambos Lajos, Vitray Tamás és Bodrogi Gyula is. A saját gyártások mellett pedig számos külföldi tartalom is várja majd a nézőket életmód, divat, barkács és az egészség világából. A megújult és zöldről rózsaszínre váltó FEM3 hangja továbbra is Németh Borbála lesz.

Forrás: TV2

Napi közel három óra saját gyártás ősszel a TV2-n

2016. augusztus 21. - Jasinka Ádám

 A Duna TV, az RTL Klub (és a Story4 és az AXN) után lássuk, hogy a harmadik, országosan fogható nagy tévéadó, a TV2 mivel is készül a legfontosabb tévés időszakra, az őszi szezonra. Azt a korábbi bejelentések alapján tudhattuk, hogy érkezik egy vadonatúj tehetségkutató, a napi, realityszerű adásfolyammal megbolondított Star Academy, hogy visszatér új részekkel mind az Ezek megőrültek!, mind a Drágám, add az életed!, valamint hogy idén sem marad el a Sztárban sztár, illetve hogy több mint tíz év után elköltözik a főadóról a "második számú" napi szappanopera, a Jóban Rosszban.

 Amiatt, hogy a Csillagvirág Klinika életét mostantól kizárólag a SuperTV2-n élvezhetik majd a nézők, a TV2-n felszabadult közel 40 percnyi műsoridő, ami kapcsán először az fordult meg a fejemben, hogy így, ha jönnek is napi, saját gyártások, biztosan több idő jut majd a heti szériákra. Tévedtem. A TV2 ugyanis az RTL Klub taktikáját követi ősztől, ami röviden annyit tesz, hogy "kevés" saját produkciót tűznek képernyőre, de azok hattól este tízig kitöltik a főműsoridőt. Ez persze nem meglepő lépés, hiszen a naponta változó kínálat nem tud egyenletes nézettséget szállítani.

tv2osz3.jpg

 Abból a szempontból viszont rossz irány, hogy a főadókon amúgy is egyre kisebb számban jelen levő heti produktumok száma még inkább redukálódik, vagy éjszakára szorul. A TV2-n jelenleg legfrissebb szezonja végén jár az NCIS, amely idehaza szeptember 15-én fog finálézni, és ezt csak azért hangsúlyozom ki, mivel az Amerikai Egyesült Államokban szeptember 20-án este érkezik az új, szám szerint tizennegyedik etap, azaz a magyar vetítés - ha csak rövid időre is - de beéri a tengerentúli sugárzást.  A TV2 őszi kínálatának további részleteit a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Ünnepi körkép: Ezek lesznek a tévében augusztus 20-án

2016. augusztus 19. - Jasinka Ádám

 A tavalyi augusztus 20-i tévés kínálat talán azért volt egy fokkal jobb, mert képernyőre került olyan magyar film is, amit addig csak mozikban vetítettek. Idén azonban ilyesfajta premierre az országos adóktól nem számíthatunk, ellenben nézhetjük a már hagyományossá vált élő közvetítéseket akár a zászlófelvonásról, akár a Debreceni Virágkarneválról, de idén is lesz Budavári Palotakoncert, tévében sugárzott Szent Jobb körmenet és persze Tűzijáték is.

 Az ünnepi durrogtatás tavaly több mint egymillió tévézőt vonzott a képernyők elé, és nem csodálkoznék, ha ennyien idén is lecsüccsennének a Duna elé - akár a rakparton, akár a nappaliban. A két országos kereskedelmi adó filmekkel szórakoztatja majd az arra vágyókat, és ahogyan munkaszüneti vagy ünnepnapokon az lenni szokott, előkerülnek a raktárból a családi vígjátékok, animációs filmek és az akciómozik is. A kisebbek Maci Lacival és Garfield-dal tarthatnak majd, a felnőttek pedig "kénytelenek" beérni ismétlésekkel, hiszen az Avatar és a Még drágább az életed! lesz a 'gusztus 20-i sláger. Az országosan elérhető tévéadók augusztus 20-i és 21-i kínálatát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok megnézni.

macilaciaug20.jpg

Tovább

Ők lesznek A holnap legendái című sorozat magyar hangjai

2016. augusztus 18. - Jasinka Ádám

 Amilyen sokat kellett várnunk arra, hogy Barry Allen és kis csapata megérkezzen Magyarországra, most olyan gyorsan jönnek vele a társai, a többi szuperhősös széria. A Flash - A Villám eddig elkészült két szezonja ráadásul egymás után, szünet nélkül került képernyőre, és még a válótársaként behozott Supergirl előtt sem hagyták pihenni a nézőket, egyből kínáltak nekik alternatívát. Ha pedig ez még nem lenne elég szuper, a VIASAT6-ra augusztus 24-től megérkezik a negyedik DC-s széria Oliver Queenék univerzumából, A holnap legendái.

aholnaplegendaiszinkron.jpg

 A holnap legendái főszereplője Rip Hunter, az Időmester, aki azért, hogy megállítsa a halhatatlan gonoszt, Vandal Savage-ot célja, azaz a totális káosz elérésében, visszautazik az időben, a mi jelenünkbe és egy csapatnyi válogatott hőssel és antihőssel szövetkezik azért, hogy szembeszállhasson Vandallal. A sorozatban szerepelni fog jó pár olyan karakter (mint például Fagy kapitány és Hőhullám), akiket A holnap legendái előtt már láthattunk vendégszereplőként például a Flash - A Villámban. Ennek megfelelően nekik már van szinkronhangjuk, de sok új karakter is érkezik, akikhez Aprics László választotta ki a magyar megfelelőt.

 Az talán nem volt kérdés, hogy a Flash után Wentworth Miller itt is Hevér Gábor hangján szól majd, valamint hogy Dominic Purcell ismételten megkapja László Zsolt orgánumát. A többségében eddig még tévében nem debütált karaktereket is impozáns színészcsapat szinkronizálja majd. A sorozatveteránnak is mondható Victor Garbernek Kőszegi Ákos kölcsönzi a hangját, míg a Broadchurch-ből megismert Arthur Darvill-nek Makranczi Zalán. A hölgyek táborát pedig Nemes Takách Kata, Bogdányi Titanilla és Balogh Anikó erősíti. A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

A nagy durranásra még várnunk kell - ezeket nézzük az ősz elején az RTL Klubon (frissítve!)

2016. augusztus 18. - Jasinka Ádám

 A Duna TV mellett az RTL Klub az a tévéadó, amelynek kissé kiszámítható volt az ősze, és bár a Nyerő Párossal megleptek, a főműsoridő felépítésével, és a heti sorozatok összetételével most nem tudtak újat mutatni - talán nincs is rá szükségük. Az RTL délutánja továbbra sem lesz izgalmas és vélhetően igazán nézett sem, ellenben a főműsoridő már roppant érdekesnek ígérkezik, bár attól, hogy ötből három, majd pedig később négy széria premier epizódjai is csak este tíz után kerülnek adásba, nem feltétlenül tapsolok örömömben.

rtlklubosz2.jpg

 Ahogyan tavasszal, vagy éppen nyáron, úgy ősszel sem foglalkozik annyira a délutáni sávokkal az RTL, ezzel pedig újabb tévés idényben engedik át a gyeplőt a TV2-nek, akik mondanom sem kell, élnek a lehetőséggel. A Glee negyedik szezonja a napi vetítés miatt viszonylag hamar kifutna, azonban a tévéadónál - gyaníthatóan a gyenge nézettség miatt - úgy döntöttek, hogy a 16. rész után leveszik képernyőről a szériát, a helyét pedig a Döglött akták ismétlése veszi át augusztus 29-től.

 A Nyerő Páros miatt a Fókusz a Híradó elé költözik, emiatt pedig minden délutáni produkció kicsivel előbb kezdődik majd, viszont továbbra is adásban marad az Isten áldjon, Esperanza! és a Story Extra is. A napi hírműsort követi majd az új, celebes vetélkedő, melynek Sebestyén Balázs lesz a házigazdája, szintúgy, mint a szeptember harmadikán, azaz szombat este debütáló Kicsi Óriásoknak is. A hét részes tehetségmutató műsor lesz tehát az RTL Klub első showműsora az őszi szezonban, és nem lesz egyszerű dolga, mivel a Star Academy-vel kell majd megküzdenie.

rtlklubosz1.jpg

 A Nyerő Páros augusztus 29-től nem csak a délutáni, hanem az esti kínálatot is befolyásolja, hiszen miatta mind az Éjjel-Nappal Budapest, mind a Barátok közt későbbre csúszik, így a sorozatsáv nem 21:30-kor, hanem 22:00 után kezdődik csak. Hétfőnként a Dr. Csont ismétlései lesznek egyelőre láthatóak, de nemsokára érkezik majd a széria utolsó előtti, azaz 11. etapja. Keddenként a Castle-ből szintén az utolsó előtti felvonás, a hetedik szezon kerül képernyőre, szerdánként továbbra is Szulejmán, csütörtökön a CSI: Miami helyszínelők, péntekenként pedig a Csúcsformában lesz látható. A késő esti műsorsávokba pedig idén is visszatér, méghozzá szeptember elejétől a XXI. század és a Házon kívül, amelyek új adásait a megszokott időben - előbbiét kedd, utóbbiét szerda esténként - láthatják majd a nézők.

 FRISSÍTVE! Az RTL Klub őszi kínálatának eleje tehát így alakul, de tudjuk, hogy érkezik majd A konyhafőnök immáron a negyedik szezonjával, ami azért nem kis teljesítmény. Visszatér ősszel a Showder Klub, melynek premier részei továbbra is az RTL2 lesznek láthatóak, és csak az ismétlés kerül adásba az RTL Klubon. Vélhetően novembertől folytatódik a Keresem a családom és a Válótársak is, valamint érkezik az X-Faktor és a Gyertek át szombat este! új szezonja is, de hogy ezek mikor is debütálnak, arról egyelőre még nem tudni semmi konkrétumot. A Cobra 11 le nem adott részei és az új szezon, valamint az Odaát 8. etapja a tervek szerint jövő év elején kerül majd képernyőre. Az RTL Klub ősz eleji kínálatának kivonatát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Itt vannak az Agatha Raisin című sorozat magyar hangjai

2016. augusztus 17. - Jasinka Ádám

 A Duna TV tűzi műsorára idehaza az M.C. Beaton magyarul is megjelent Agatha Raisin-regényei alapján készült brit tévésorozat felvezető tévéfilmjét, és magát a szériát is. Előbbi, azaz a kvázi "pilot" augusztus 19-én, míg a tényleges első epizód rá egy hétre, 26-án este mutatkozik be a köztévé főadóján. Aki esetleg nézi a Dunát, vagy böngészi a honlapját, az már belefuthatott az Agatha Raisin ajánlójába, amely pár hangot - köztük a főszereplőjét - már leleplezett.

agatharaisin.jpg

 A sorozat főszereplője, ahogyan a címből is kiderül Agatha Raisin, aki célratörő reklámügynök volt, saját céggel és londoni exisztenciával. Az egyik nap azonban fogta magát és eladta a cégét, felszámolta nagyvárosi életét és leköltözött a festői angliai kisvárosba, Cotswordsba. A vágyott idilli élet azonban rettentően unalmasnak bizonyult, ezért Agatha benevezett a helyi pitesütő versenyre és bonyodalmakon keresztül, de megindult "nyomozói" pályafutása. A széria magyar változatát a Dunának elég sok sorozatszinkront rendező Ambrus Zsuzsa jegyzi és bár én szinte mindig ájuldozni szoktam a szereposztásokat látva, most különösen azt érzem, hogy ez egy nagyon jó "hangú" kis sorozat lesz.

 A címszereplőt Györgyi Anna szinkronizálja, aki idén a Gyilkosság Reykjavíkban című szériában is elképesztőt nyújtott és szerintem ebben, a kissé kotnyelesnek tűnő figurában sem fog csalódást okozni. Akin viszont első pillanatban megakadt a szemem, az Szabó Sipos Barnabás volt, hiszen volt időszak, amikor abszolút nem hallhattuk, nem hogy sorozatban, de filmben sem, most viszont elvállalt egy telenovellát és egy másik brit krimit is, szóval visszatért, és ennek csak örülni lehet. A magyar hangok és a stáb névsorát, valamint a bemutatkozó tévéfilm történetének leírását a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Sorozatpremierek szeptembertől az AXN-en

2016. augusztus 17. - Jasinka Ádám

 Nem csak az országos adók, hanem a kábelcsatornák is gőzerővel készülnek az őszi szezonra, és ahogyan a nagyok, a "kicsik" sem várják meg az iskolakezdést, és már augusztus közepétől elkezdik feljebb tekerni a fordulatszámot. A VIASAT és a Story4 újdonságai után lássuk, hogy milyen premiereket hoz el nekünk az AXN már a nyár végén és az ősz kezdetén.

 A legelső újdonság a Gyilkos elmék új spinoffja, a Túl minden határon lesz, mely augusztus 24-én este kilenc órakor mutatkozik be hazánkban. A széria egy különleges egység munkáját követi nyomon, mely olyan bűnesetekre szakosodott, melyeknél amerikai polgárokat az országhatáron kívül ér valamiféle atrocitás. A csapat vezetőjét a CSI: New York-i helyszínelőkből is megismert Gary Sinise alakítja. A másik augusztus végi újdonság a Titkok és hazugságok második évfolyama lesz, mely a főszereplőnőt megformáló Juliette Lewis kivételével teljesen új színészgárdát kapott. Az augusztus 28-án vasárnap estétől látható szezonhoz, ahogyan az előzőhöz is, készültek webepizódok, melyeket az AXN Playeren magyar nyelven lehet majd megtekinteni.

axnsherlock.jpg

 A harmadik újdonság az előzőhöz hasonlóan szintén évadpremier lesz. Az NCIS: New Orleans második etapja szeptember 1-jén, este kilenckor dupla résszel mutatkozik be az AXN-en és továbbra is Scott Bakula főszereplésével érkeznek a különleges zenei hangulattal átitatott heti, tengerészeti esetek. Az NCIS premierjét követő héten hétfőn, azaz szeptember 5-én este kilenckor mutatkozik be magyarul a BBC-n idén év elején adásba került Sherlock-különkiadás, A szörnyű menyasszony. A negyedik szezont megelőző tévéfilmben Sherlock és Watson a 19. századi Londonban nyomoznak egy olyan gyilkos után, aki látszólag a sírból tért vissza.

axnquantico.jpg

 Szeptember 6-án, 21:00-kor szintén dupla epizóddal debütál az amerikai ABC tavalyi újdonsága, a Quantico. A sorozat két idősíkban játszódva mutatja be egy New York-i terrortámadás történetét. A múltban azt láthatjuk, ahogy az FBI kiképzőakadémiájára, Quanticoba megérkeznek az újoncok és megkezdik tanulmányaikat, a jelenben pedig az egyik "tanoncot", a bollywoodi szupersztár, Priyanka Chopra által játszott Alex Parrisht követhetjük nyomon, aki menekülni kényszerül, mivel őt vádolják meg a támadás kitervelésével.

 A premierek sorát az amerikai Zaklatók zárja, melyben a két főszereplő detektív a legkülönfélébb zaklatási ügyekben kell, hogy nyomozzon. A szériát a Sikoly-filmeket, valamint sok más mellett például a Gyilkos hajsza című sorozatot is kitaláló Kevin Williamson jegyezte, és azért a múlt idő, mivel csak egy évad készült belőle. A Zaklatók hazai premierje szeptember hetedikén, a Gyilkos elmék: Túl minden határon aktuális epizódja után lesz este tíz órakor, azaz két, hasonló stílusú szériát kínál majd szerdánként nézőinek az AXN-n.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Forrás: AXN

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu