HTML

Egy blog műsorokról, sorozatokról, nézettségről.

Partnereink

dtvn_190x29.gif

Fejléc-fotó.JPG

emtv_hu.png

MűsorVízió a Facebookon

Friss kommentek

Címkék

Blogajánló

Magyar nézettség: 46. hét - Közepes számokkal kezdett a Való Világ hetedik évada

2014.11.18. 18:00 Jasinka Ádám

 Az RTLII-n mutatták be a Való Világ hetedik évadát, ami a negyedik költséges műsora az RTL csatornáknak az őszi szezonban. Az új évad premierje azonban nem hozott olyan jó nézettséget, mint az előző évadnyitó köszönhetően a TV2-s tehetségkutatónak, a Rising Star-nak és az RTL Klub-on adott filmnek.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy a Celeb vagyok, ments ki innen! negyedik évados fináléja olyan nézettséget hozott, mint amivel a harmadik kezdett, azaz több mint egymillió háromszázezer embert ültettek a tévék képernyője elé. Ezzel nem csak a főműsoridőt, de az egész múlt hetet megnyerte a műsor, hiszen az X-faktor élő adásánál is jobb nézettséget hozott.

 A másik érdekesség, hogy a Rising Star nézettsége nem is igazán csökken és nem is igazán nő, persze pár nézőt sikerült szerezniük az előző adásokhoz képest, de ez az eredmény még mindig se nem siker, se nem bukta a TV2 számára. Az mondjuk siker, hogy jól tartja meg a nézőket a műsor, de a Celeb vagyok, ments ki innen! vasárnapi epizódja ellen és a múlt héten egy RTL Klub-os film ellen is nagyjából ugyanazokat a számokat hozta.

 A híradók párharcát a teljes lakosságban a Tények, a célközönségnél viszont az RTL Klub nyerte, a különbség pedig úgy látszik álladósul a két műsor nézettsége között. A délutánt változatlanul a TV2 nyeri, A Macska című telenovella pedig nagyon sikeres, de a Tények után műsorra kerülő saját gyártások nem igazán tudnak nézőket hozni az RTL Klub-os műsorok ellen. Az Éjjel-nappal Budapest és a Jóban rosszban nagyjából azonos szinten mozog, de a Bumm! című vetélkedőre és a Családi titkokra más kevesebb néző kíváncsi.

 A köztévén a futballközvetítés hozott jó nézettséget, míg a Játék határon nélkül nem tudja megismételni a premier számait, de ez a nézettség így is nagyon jó, hiszen az X-faktor-ral egy műsorsávban hoz egy M1-es műsor félmillió nézőt. A Magyarország, szeretlek! nézettségére sem lehet panasz, bár ennél nézték már ezt a műsort is sokkal többen.

 A sorozatok között a legnézettebb a Cool TV-s A mentalista ismétlése lett a teljes lakosságban és a célközönségnél is. A részletes adatokat a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A második adat a célközönségre, míg ahol elérhető volt ott a harmadik a 18-59-re vonatkozik.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség

Az RTL Klub-ra három premier sorozat érkezik jövőre

2014.11.18. 11:32 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub ugyan nem a hivatalos januári műsortervet, de egy tervezetet már feltöltött az internetre, amiből elég sok érdekes információ olvasható ki. Az egyik, hogy a főműsoridő a következő év januárjában változatlan marad, és csak a sorozatok terén lesznek apróbb újítások, frissítések. A premier tartalmak, amik zöme első vagy második évados kasza csak késő este kerül majd képernyőre.

thegoodguys2.jpg

 Az új drámák között lesz egy börtönös, a Breakout Kings, illetve egy misztikus, a The Gates, valamint adni fognak egy komédiasorozatot is, mégpedig a The Good Guys című rendőrős akcióvígjátékot.

Szólj hozzá!
Címkék: RTL Klub The Good Guys Breakout Kings The Gates

A Comedy Central-nak van humora

2014.11.17. 13:32 Jasinka Ádám

 A magyar tévéadók és az őket nézők között én sokszor úgy érzem, hogy van egy fal, amit a tévécsatornák ritkán vagy egyáltalán nem is akarnak átlépni. Mi adjuk a műsort, te nézed, ez az a mentalitás, amit sokan követnek és elég nézőidegen, ha fogalmazhatok így. Nem azt mondom, hogy mindenbe vonják be a tévézőket, és legyen valamilyen párbeszéd, de ez szerintem nagyon sokat javíthat egy tévéadó megítélésén.

 A Viasat3 idén párszor már lebontotta ezt a falat, először akkor, amikor a nézőkre bízta, hogy melyik filmet vetítsék a kiválasztott műsornapon, másodszor pedig akkor, amikor egy technikai bakira frappánsan válaszoltak. A Comedy Central ilyesfajta dolgait nem követem annyira, nem tudom szoktak-e ilyesmiket csinálni, de ezek a videók, amik a Modern család harmadik szinkronja körüli kis felháborodás miatt készültek nagyon jók lettek.

 A sorozat új magyar változatát továbbra sem tudom megszokni, de ezekkel az ötletes megoldásokkal engem kenyérre lehet kenni. A többi videót a tovább mögött találjátok.

2 komment
Címkék: humor szinkron Comedy Central Modern család

A TV2 berendelte Az ének iskolájának harmadik évadát is

2014.11.16. 12:32 Jasinka Ádám

 A TV2-nél hivatalosan is a jövő évre készülnek, ami mondjuk nem is annyira meglepő, hiszen az idei főszezonban semmi újdonságot nem mutattak be a Rising Star-on kívül, ami viszont egyelőre nem váltja be a hozzá fűzött nézettségi reményeket. A tévéadónál ráadásul elég szépen gyomláltak is, elkaszáltak pár egykor sikeres saját gyártású műsort, valamint az RTL Klub bakancsa is nyomott hagyott a konyhakertben.

azenekiskolaja.jpg

 A Rising Star-ral annyiban van szerencséje a TV2-nek, hogy ha nem csökken nagyon a műsor iránti érdeklődés, akkor ezekkel a számokkal viszonylag jól el lesznek a téli vasárnapokon, hiszen a The Voice-hoz hasonlóan ennek a műsornak is a premiert követő év januárjában lesz a fináléja. A többi saját gyártásuk viszont koránt sem teljesít olyan jól és csak a délutáni műsorsávok azok, amikben a TV2 igazán sikeresnek érezheti magát. A kábelcsatornáik terén sincs sok változás, a SuperTV2-n adott négy új műsorból például (Kasza, Pimaszúr ottalszik, Hajós a dobozban, NaNee) csak kettőből készítettek egyelőre új részeket, viszont több sorozatot adnak kábelen, mint a főadón.

 A berendelések előtt azonban érdemes beszélni arról, hogy mely műsorokat kaszálták el a TV2-nél, hiszen két olyanról van szó, amik nem egyszer voltak nézettebbek az RTL Klub-os műsoroknál. Az egyik az Édes élet, ami tényleg nagyon népszerű volt és a celebek keltette hullámot TV2 meg is lovagolta, hiszen a műsorhoz készítettek egy kvázi spin off-ot, Az élet show-ját, amiben először csak civilek, majd később már ismert emberek hétköznapjait nézhették a tévézők. A siker azonban elmaradt és elkaszálták az új műsort, az Édes élet nézettsége pedig csökkeni kezdett. A realitysorozatnak a folyamatos időpontváltozás sem tett igazán jót és akkor zuhant igazán alacsonyra a nézettsége, amikor az RTL Klub műsorra tűzte a Celeb vagyok, ments ki innen! harmadik évadát. A TV2 pedig elkaszálta az Édes életet.

halatortan.jpg

 A másik, ikonikusnak is nevezhető TV2-s műsor, amiből nem készítenek új részeket az a Napló. Az egykor sikeres magazinműsor a Sztárban sztár második évada miatt költözött a vasárnapi főműsoridőből szombat délutánra, a Tények elé, ahol nem tudta megismételni azt a nézettséget, amivel az RTL Klub-ot is verték régen. A TV2 számára pedig így nem volt kifizetődő a Napló gyártása.

 A TV2-nél azonban nem csak egyes műsorok befejezéséről döntöttek, hanem bejelentették azt is, hogy elkészítik a Sztárban sztár és Az ének iskolájának harmadik évadát és új részeket forgatnak a celebes, főzős realityből, a Hal a tortánból. A tévéadóra ezen felül jön egy új műsor, a Kapsz egy fülest! is, amiben ismert embereket fognak a műsorvezetők instruálni és vicces helyzetekbe hozni. A másik újdonság az az Éden hotel lesz, aminek első két évadát a Viasat3-on láthatták a nézők, a harmadik, Costa Rica-n forgatott évad azonban a SuperTV2-n kerül bemutatásra 2015 tavaszán, a műsorvezető pedig Horváth Éva helyett Berki Krisztián lesz.

A képek forrása: TV2.hu és twice.hu

Szólj hozzá!
Címkék: TV2 Napló Az ének iskolája Sztárban sztár Édes élet

Magyar nézettség: 45. hét - A celebek elverték az énekeseket

2014.11.11. 20:00 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub tehetségkutató műsorai rendre a nézettségi listák első helyén szoktak szerepelni, legyen szó a Csillag születikről vagy az X-faktorról, ezek a műsorok sok nézőt ültetnek a képernyők elé. A helyzet azonban változni látszik, ugyanis ezek a tehetségkutatók nem igazán képesek a negyedik vagy az ötödik évadjukra megisméltelni a nézettségi sikereiket. Az X-faktor első három évada kimondottan remek számokat hozott, azonban a negyedik a jó nézettsége ellenére sem volt már olyan acélos és az ötödik évadra bizony rá is untak a nézők a műsorra vagy magára a tehetségkutatásra.

 Az X-faktor élő adásait nem nézték még ilyen kevesen, mint az ötödik évadban, és az sem gyakran fordult elő, hogy az RTL Klub háza táján ne ez a műsor állna az első helyen. Az énekes tehetségkutatók kapcsán érdemes a TV2-s Rising Star-ról is szót ejteni, hiszen a harmadik volt az első ténylegesen élő adás, amiben a nézők szavazhattak arról, ki jusson tovább és ki essen ki. A műsor nézettsége azonban nem igazán növekedett, de nem is csökkent, viszont a Sztárban sztár eredményeit nem képes überelni. Ez is mutathatja azt, hogy a nézők egy kicsit megunták ezt a tehetségkutatást.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy a hét legnézettebb műsora a Celeb vagyok, ments ki innen! egyik epizódja lett, ami az X-faktort is képes volt megverni. A Tények és az RTL Klub-os Híradó nézettségi párharca érdekesen alakult, a teljes lakosságban lefaragta a hátrányát a Híradó, a célközönségnél pedig meg is előzte a TV2-s hírműsort. A főműsoridőben továbbra is az RTL Klub a legnézettebb, bár az Éjjel-nappal Budapest nem tartja meg a Híradó nézőit, amin lehet, hogy kicsit el kellene gondolkodniuk a tévéadónál. A délutáni műsorsávokban viszont a TV2 a nyerő és a telenovellákhoz való érzéküket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy A Macska ugyanúgy, ha nem jobban hoz, mint egyes főműsoridős műsoraik.

 A köztévé saját gyártásai nem hoztak valami jó számokat, a Játék határok nélkül nézettsége csökkent, a Virtuózok nem tud javítani, de nem is csökken, a Magyarország, szeretlek! pedig nem járt jól azzal, hogy a TV2 a showműsorait vasárnap adja.

 A sorozatok között a legnézettebb a Taxi lett a teljes lakosságban és a célközönségnél is. A részletes nézettséget a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A második adat a célközönségre, míg ahol elérhető volt ott a harmadik a 18-59-re vonatkozik.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség

Kerekes József rekordot dönthetett

2014.11.11. 09:00 Jasinka Ádám

 A magyar szinkronnal kapcsolatban láthattunk - találóbb, ha inkább azt írom, hogy hallhattunk - már elég sok furcsaságot, de van, amit az ember nem tud megszokni, még ha elfogadható érveket is sorakoztatnak fel mellette a tévéadók vagy éppen a stúdiók. Ez pedig az újraszinkronizálás. A filmek kapcsán sem ritka, hogy egy régebbi szinkronhoz készítenek egy frissebbet, de olyanra is akadt példa, hogy a megrendelőknek nem nagyon egyezett az ízlésük és ezért kellett másodjára vagy akár harmadjára is elkészíteni egy magyar változatot. A sorozatoknál is hasonló, ha nem durvább a helyzet.

ModernFamilyKerekesJozsef.jpg

 A magyar tévés piacon kevés az olyan sorozat, amit kizárólag csak egy adón láthatunk, és ezért fordul elő sokszor az, hogy négy-öt tévécsatorna is képernyőre tűzi ugyanazt. Ez persze nem jeleneti automatikusan azt, hogy a szinkron mindegyiknél meg is egyezik, de ez a gyakoribb, azaz hogy megveszik a már legyártott magyar változatot, de akadnak kivételek is. Az egyik ilyen a Fairly Legal, amit a Universal Channel Békét bíró, a TV2 Békétlen békítő, a Viasat3 Peren kívül címmel adott más-más szinkronnal.

 A sort lehetne még folytatni a The Middle-lel, amihez az HBO és az M1 is csináltatott külön magyar változatot, vagy említhetném a The Good Wife című jogi dráma TV2-s és Universal Channel-es változatait is. A legérdekesebb mind közül azonban a Modern Family, ami a Comedy Central-os premierig csak két szinkronváltozattal rendelkezett.

 A magyar humorcsatornánál ugyanis úgy döntöttek, hogy nem veszik meg sem az HBO-s (öt leadott évad), sem az RTLII-s (négy leadott évad) magyar változatot, hanem ők ollóznak össze egy sajátot, amit meg is fűszereznek új hangokkal. Ez egyébként érdekes is tud lenni, hiszen itt látszik, vagy hallatszik a legjobban, hogy egyes szinkronrendezők miként is gondolkodnak, szerintük melyik színészhez vagy éppen karakterhez ki illik a legjobban. A Comedy Central-os verzió elsőre szokatlan, egy azonban biztos, Kerekes József állandó pontja ennek a sorozatnak.

 Nem csak arról van szó, hogy a színész mind a három változatban szinkronizál valakit, hanem mind a három változatban ugyannak a szereplőnek kölcsönzi a hangját, tegyük hozzá fantasztikusan, meg is értem, miért ragaszkodnak hozzá ennyire. A többiekkel szemben ez viszont nem épp a legjobb lépés, hiszen üzenhetik azt egy-egy újabb változatnál, hogy szerintünk te nem igazán passzolsz ehhez a karakterhez, ezért cserélünk le. A másik dolog és talán a leginkább ellenérzést keltő az a nézők ilyen szintű megzavarása, összekavarása, főleg ha mind a három tévéadó adja ezt a sorozatot.

 Az újraszinkronizálást nem kedvelem, főleg akkor, ha van egy olyan változat, ami tényleg jól sikerült, és lehet, hogy elfogult vagyok, de szerintem az HBO-s Modern családnál magasan a legjobban lettek eltalálva a karakterek. Kerekes József teljesítménye mellett viszont nem lehet szó nélkül elmenni, főleg azért, hogy ilyen erős teljesítményt tud nyújtani sokadjára is eljátszva ugyanazt a szituációt.

3 komment
Címkék: szinkron Comedy Central HBO RTLII Kerekes József

Magyar nézettség: 44. hét - A magyar X-faktort nem nézték még ilyen kevesen

2014.11.04. 18:07 Jasinka Ádám

 Az X-faktor legutóbbi adásának nézettségére azért is voltam nagyon kíváncsi, mivel az élő epizódok közül ez volt az első, ami ellen nem volt adásban a köztévés Játék határok nélkül, ami műsor igencsak megnehezítette az énekes tehetségkutató helyzetét, gondoltam én. Az X-faktor azonban könnyített pályán, mondhatni ellenfél műsor nélkül volt képernyőn és ezért kimondottan jó számokat vártam, olyanokat, amiket az eddigi négy évadban könnyen hoztak az énekesek. Azonban csalódnom kellett.

 Az RTL Klub-os tehetségkutatóra ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy ráuntak a nézők és a szimplán jó énekesek nem képesek őket a tévék elé ültetni. Az első adások gyenge nézettségéért a Játék határok nélkül című szórakoztató műsort okoltam, mondván elvisz annyi nézőt amennyivel az RTL Klub régen bizony ledózerolta a toplistákat. A helyzet viszont az, hogy a köztévének nem sok köze volt ahhoz, hogy az X-faktor ilyen alacsony nézettséget hozzon.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik az, hogy az Éjjel-nappal Budapest az RTL Klub leggyengébb nézettségű műsora lett. Nem hozott eddig sem olyan fényesen, mint A konyhafőnök után, de nem csak saját háza táján kap ki, hanem a TV2-s Jóban rosszban is veri a budapesti fiatalokat a teljes lakosságban. Az RTL Klub-nál maradva érdemes szerintem a Híradójukról is szót ejteni, ugyanis szépen, fokozatosan építkezik, már ami a nézettséget illeti és a múlt héten már bőven egymilliónál is többen kapcsoltak ebbe a hírműsorba. Ez pedig azért is szép teljesítmény, mivel nem a konkurens Tények nézőit csábítja el, hanem új tévézőket sikerült megnyernie magának.

 A délutáni műsorsávokat tekintve a TV2 továbbra is dominál, de a Fókusz nézettsége ki tudott lépni a háromszázezres skatulyából és ha nem is veri a telenovellát a teljes lakosságban, a célközönségnél minden napot megnyert a múlt héten. A főműsoridő azonban nem kérdés, ugyanis az RTL Klub a Barátok közt és a Celeb vagyok, ments ki innen! miatt a legnézettebb tévéadó hétköznap esténként. A TV2 új tehetségkutatója, a Rising Star a második adásra nem dobbantott és nem hozott ugyanolyan jó számokat, mint a Sztárban sztár és ki is kapott a vele egy műsorsávban adott celebes realitytől.

 A sorozatok között a Taxi a teljes lakosságban és a célközönségnél is a legnézettebb lett. A részletes nézettséget a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A második adat a célközönségre, míg ahol elérhető volt ott a harmadik a 18-59-re vonatkozik.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség

Az RTL Klub-on újra sorozatok lesznek a főműsoridőben

2014.11.03. 21:17 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub az őszre szánt második nagy dobása miatt egy időre száműzte a heti import sorozatokat a hétköznap esti főműsoridőből, így a nézőknek nélkülözniük kellett többek között a Dr. Csont és a Szulejmán új epizódjait. A Celeb vagyok, ments ki innen! negyedik évada után azonban ismét a sorozatrajongóknak kedveznek és nem is akárhogyan, hiszen ismét a megszokott fél tízes sávban lesznek a népszerű tartalmak november tizenhetedikétől.

 Az egyik legfontosabb újdonság azonban nem a főműsoridőben, hanem délután lesz, ugyanis képernyőre kerül a Dr. Tóth című napi, orvosos műsor. A Fókusz ismét a Híradó után jelentkezik, és emiatt mind az Éjjel-nappal Budapest, mind a Barátok közt később kezdődik egy fél órával.

 Az esti sorozatsávban annyi változás lesz a korábban megszokott menetrendhez képest, hogy a két sorozat közé bekerült az RTLII-s Híradó ismétlése. Az országos premierek között találjuk a Dr. Csont, A mentalista, a Szulejmán és az Odaát új részeit, de csatornapremierként adják majd a CSI: Miami helyszínelők kilencedik évadát is. A saját gyártású műsorok közül pedig rövidebb évaddal lesz adásban a Showder Klub. A részletes műsorrendet a tovább mögött találjátok.

1 komment
Címkék: RTL Klub

HetiSzinkron - Hírekre hangolva

2014.11.02. 09:00 Jasinka Ádám

 A blog ezen rovatában a fontos és érdekes szinkronos híreket fogjuk sorba szedni, hogy legyen miből szemezgetnie a magyar változatok kedvelőinek. Igen, kvázi hírrovatról van szó, de a szinkron felé orientálva. A többi hírt a tovább mögött találjátok.

Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?

 Az AXN mutatja be ezt a jogi drámát, aminek a készítői, producerei között olyan neveket is találunk, akik A Grace klinikán és a Botrány című sorozatokon is dolgoznak. A három produkció között azonban nem csak külföldi vonalon van kapcsolat, ugyanis a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? szinkronrendezője készíti a Botrány magyar változatát is.

 A sorozat főszereplőjének a lista olvasása előtt Kocsis Mariannt tippeltem volna, és nem csak azért, mert ő már sokszor kölcsönözte a hangját Viola Davis-nek, hanem azért is, mert őt gyakran hallani ilyen karaktereket szinkronizálni. A rendezőnő döntése ezért is lepett meg, de pozitív értelemben, hiszen szándékosan vagy valami más miatt, de nem a járt utat választotta, és ez nagyon tetszik. A szinkron minőségében nem kételkedem, a Botrány fantasztikus lett, ez pedig egy picit hasonló, ha nem is ugyanolyan sorozat.

Szereplők: Viola Davis (Bognár Gyöngyvér), Alfred Enoch (Czető Roland), Aja Naomi King (Andruskó Marcella), Jack Falahee (Fehér Tibor), Karla Souza (Szilágyi Csenge), Matt McGorry (Molnár Levente), Katie Findlay (Csuha Borbála), Liza Weil (Soleczki Janka), Charlie Weber (Czvetkó Sándor), Billy Brown (Kálid Artúr)
Magyar szöveg: Imri László Adrián
Szinkronrendező: Dezsőffy Rajz Katalin
Stúdió: SDI Media Hungary

Szólj hozzá!
Címkék: szinkron HetiSzinkron

Nézettség: Celeb vagyok, ments ki innen! - a harmadik évad

2014.10.31. 09:15 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub-nál úgy döntöttek, hogy újra képernyőre tűzik a celebes realityjüket, annak is a harmadik évadát és a húzásuk bejött, hiszen nyerik a főműsoridőt és a Celeb vagyok, ments ki innen! új részei ellen egyik másik tévéadó műsorai sem tudtak labdába rúgni. A premier nagyon jó számokat hozott, viszont picit mindig csökkent a nézettség, és habár a döntőre sokan voltak kíváncsiak, nem tudták az első két rész eredményét megismételni.

 A harmadik évad nézettsége viszont abból a szempontból mondható igazán jónak, hogy a főműsoridő egy olyan műsorsávjában (este kilenc és tizenegy óra között) tudott egymilliónál is több nézőt a képernyők elé ültetni, ahol az import sorozatok csak harmad vagy fele ekkora számokat hoznak. A Celeb vagyok, ments ki innen! a legtöbb ellene futó műsornál nézettebb volt, és csak a Sztárban sztár énekesei tudtak sikert elérni a celebekkel szemben. A finálé nézettsége a premierhez képest a teljes lakosságban 0.04%-ot, a célközönségnél 0.12%-ot csökkent. A Celeb vagyok, ments ki innen! harmadik évadával egy műsorsávban képernyőn volt többek között celebes reality, külföldi sorozatok, filmek, magazinműsorok, híradók, dokurealityk és showműsor is. A műsor felvezetése hétköznaponként a Barátok közt, hétvégente pedig az RTL Klub-os Híradó és a Taxi című sorozat volt. A részletes epizódnézettséget a tovább mögött találjátok.

NezCelebvagyokmentskiinnen3.png

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség Celeb vagyok ments ki innen!

A TV2-n harmadszor is lesz Sztárban sztár

2014.10.30. 10:24 Jasinka Ádám

 A TV2 nem meglepő módon bejelentette, hogy elkészítik a harmadik évadot is az utóbbi idők legszórakoztatóbb és legnézettebb saját gyártásukból, a Sztárban sztár című showműsorból. A magyar énekeseket ismert előadókká maszkírozó műsor első évada is sikeres volt, a második viszont köröket vert az elsőre főként a nézettségét tekintve. A premier 2015-ben lesz és várhatóan ugyanúgy ősszel kerül adásba, ahogyan a második évad is.

SztarbanSztarnyertes.jpg

Forrás: Sztárban sztár Facebook oldala

Szólj hozzá!
Címkék: TV2 Sztárban sztár

Ismert színésznőket igazolt a Barátok közt

2014.10.29. 14:06 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub és talán az ország legnézettebb saját gyártású, napi sorozata két új, ismert magyar színésznőt szerződtetett le és lesznek a történetben visszatérő szereplők is.

baratokkozt.jpg

 Az egyik új színésznőt legutóbb a köztévén, a Hacktion Újratöltve című krimisorozatban láthatták a nézők, ugyanis ott alakította a rendőrség egyik osztályának a vezetőjét Gubík Ági. Az RTL Klub-os szappanoperában egy új szereplőt, Berényi Ágnest fogja megformálni. A másik ismert színésznő, aki játszani fog a sorozatban Huszárik Kata lesz, aki azonban nem új, hanem egy visszatérő szereplő, Kertész Mónika lesz. A karaktert Farkasházi Réka vitte a régebbi epizódokban, de ő egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni a szerepet. Huszárik Kata és a hangja nem lehet ismeretlen az RTL Klub-ot nézők számára, ugyanis szinkronizál többek között A mentalista vagy éppen a Taxi című sorozatokban is.

 Az ismert karakterek és színésznők közül újra visszatér a történetbe Berényi Zsuzsa és Berényi Klaudia is, őket változatlan szereposztásban Csomor Csilla és Ábrahám Edit alakítják majd.

Forrás: RTL Klub Sajtóklub

Szólj hozzá!
Címkék: Barátok közt

Magyar nézettség: 43. hét - Tarolt a Sztárban sztár döntője, megizzadt az X-faktor

2014.10.28. 18:34 Jasinka Ádám

 A TV2 showműsorának nézettsége a második évadra nagyon sokat javult és sikerült elérnie azt, amit az utóbbi időkben egyik műsornak sem, azaz, hogy nézettebb tudott lenni, mint az X-faktor. Nem csak akkor, amikor a két műsor egyszerre volt adásban, persze ez sem kis eredmény, hanem az egyes adások össznézettségét tekintve is sokszor nyerte a két saját gyártás párharcát a Sztárban sztár.

 Az X-faktor azonban nem a Sztárban sztár miatt hoz olyan alacsony nézettséget, amilyet élő epizóddal még nem hozott egyik évadban sem. Az RTL Klub-os tehetségkutató legnagyobb problémája a köztévé, jobban mondva az a Játék határok nélkül, ami a második adására növelni tudta a nézőtáborát, és bár az X-faktor nézettsége is növekedett egy picit, így is sok nézőt csábítanak el a vicces és szórakoztató feladatok.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy a Celeb vagyok, ments ki innen! harmadik évada elég jó nézettséggel finálézott, bár a premier részek számait nem tudta überelni. Az RTL Klub azonban nem szomorkodhatott, hiszen az ünnepnapokat fölényesen megnyerte és ami talán a legfontosabb, hogy most először sikerült a Híradójuknak a teljes lakosságban is megvernie a Tényeket azóta, hogy a TV2-s hírműsor lett a piacvezető.

 A másik érdekesség, hogy a köztévén nem csak a Játék határok nélkül hoz nagyon jó nézettséget, hanem a második epizódjára a komolyzenei tehetségkutatójuk, a Virtuózok is megtáltosodott köszönhetően a hosszú hétvégének is. Az M1-nél maradva érdemes megjegyezni azt is, hogy az egykor vezető nézettségű saját gyártásukat, a Magyarország, szeretlek! című showműsorukat nem nézték szerintem még ilyen kevesen. A sorozatok terén is felemás a köztévé, hiszen az import műsorok ugyan nem kiemelkedő, de jó átlagot hoznak, míg az új sorozatuk, a Fapad alig érdekel valakit a nem jól megválasztott időpont miatt. A Sztárban sztár és a Taxi című sorozat ellen nem volt a legokosabb ötlet egy új műsort bevetni.

 A sorozatok között a Taxi a teljes lakosságban és a célközönségnél is a legnézettebb lett. A részletes műsorrendet a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A második adat a célközönségre, míg ahol elérhető volt ott a harmadik a 18-59-re vonatkozik.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség