Szinkronhangok: A múlt árnyékában (Divoké Kone)

2017. március 26. - Jasinka Ádám

A múlt héten debütált A múlt árnyékában című szlovák sorozat a Duna TV műsorán. Ritkán jut el a hazai tévéképernyőkre északi szomszédunk által készített produkció, pedig Szlovákiában is serényen készítik a saját gyártású sorozatokat (elég csak A mi kis falunk eredetijére gondolni). A legutóbbi szlovák széria, amelyet bemutattak magyar szinkronnal is, az talán a Bor, mámor, szerelem volt.

amultarnyekabanszinkron.jpg

Ez a mostani premier jól illeszkedik a köztévé főadójának változatos kínálatába, hiszen minden korábbinál szélesebb spektrumon mozogva hoznak be újabb és újabb sorozatokat. A múlt árnyékában magyar változatát Ambrus Zsuzsa rendezi, és az utóbbi időben a köztévére érkező sorozatok közül ő találta ki többek között az Agatha Raisin, a Laura rejtélyei vagy éppen a Velvet Divatház szinkronszereposztását is. Ehhez a mostani sorozathoz pedig - bár egy sok részes szappanoperáról van szó - egészen nívós csapatot sikerült összehozni.

Tovább

Szinkronhangok: A szökés (Prison Break)

2017. március 24. - Jasinka Ádám

Az amerikai premier után két nappal hazánkba is megérkezik, ráadásul magyar szinkronnal A szökés folytatása. A 2005 és 2009 között négy évadot megélt börtönös dráma igazi úttörő volt, hiszen országosan fogható tévéadón addig nem sok ehhez hasonló, erőszakos széria került adásba.

aszokesszinkron.jpg

Ugyan A szökés utolsó részeit ismerve nem nagyon gondoltuk, hogy valaha is folytatódni fog, azt érdemes mindig észben tartani (főleg a Dallasra és Bobbyra is visszagondolva...), hogy a nézőkért, a nézettségért a tévécsatornák sok mindenre képesek. A FOX pedig az utóbbi években feltámasztotta a 24-et, visszahozta egy rövidke szezonra az X-Aktákat, szóval bármi feltámadhat.

A szökés régi részei az RTL Klubon kerültek adásba, ez az új évad viszont a TV2 egyik kábeladóján lesz majd látható. Az amerikai premier után két nappal, április 6-án, 21:00-kor debütál majd A szökés folytatása a Prime-on - a jól megszokott magyar hangokkal. De hogy kik térnek vissza, és kik lesznek az újak? A TOVÁBB-ra kattintva lerántjuk a leplet!

Tovább

Kiderült, mikor folytatódik az egyik legnépszerűbb magyar sorozat

2017. március 23. - Jasinka Ádám

Egészen örömteli dolog, hogy lassan nincs olyan évszak, amikor ne indulna új magyar sorozat, vagy ne térne vissza egy régi kedvenc. Idén év elején finálézott a Válótársak második évada, az azt követő héten startolt A mi kis falunk, egy hónapja nyitott ki újra a Csak színház és más semmi, és pár hete kellett elköltöznie és új életet kezdenie Tóth Jánosnak. Ez se csúnya sorminta, de ma kiderült, hogy 2015 egyik közönségkedvence májusban visszatér.

egynyarikalands2.png

Az Egynyári kaland első, hat részes évadát meglepően sokan követték a tévék előtt ülve, így nem is volt kérdés, hogy valamikor folytatódni fog a fiatalok feel good története. Az első szezont a többek között a Hacktion - Újratöltve című sorozaton is dolgozó Kovács M. András írta, a folytatást viszont már Zomborácz Virág (Utóélet) jegyzi. A jól megismert szereplők közül Döbrösi Laura és Vecsei Miklós egyéb munkáik miatt sajnos nem térnek vissza (vagy csak nagyon minimális időre), így két új állandó taggal, Walters Lilivel és Király Dániellel bővül a csapat.

Az Egynyári kaland második évada májusban indul a Duna TV-n, és vendégszereplőnek érkezik többek között Dobó Kata és Gyabronka József is.

Szinkronhangok: Időről időre (Time After Time)

2017. március 22. - Jasinka Ádám

Úgy látszik, hogy a hazai tévéadók látnak valamicske fantáziát az időutazós sorozatokban, hiszen rövid időn belül a harmadik érkezik meg a magyar képernyőkre. Tavaly októberben indult és idén februárban ért véget a Kapcsolat első és talán egyetlen évada, március 21-én, azaz tegnap kezdett idehaza az Időutazók, a Coolon pedig március 27-én, 21:00-kor bemutatkozik az Időről időre.

idorolidoreszinkron.jpg

Az eredetileg Time After Time címet viselő sorozat Nicholas Meyer 1979-es filmjét vette alapul, amely pedig Karl Alexander azonos című regénye nyomán készült. A történet főszereplői a fiatal H.G. Wells, és az ő egyik legjobb barátja, Hasfelmetsző Jack, aki ellopja a Wells által megalkotott időgépet és a 19. századból egészen napjainkig utazik előre az időben. Az angol író kénytelen hírhedté vált barátja után indulni, a 21. század vívmányai azonban megnehezítik a dolgát abban, hogy elkapja és visszavigye Jacket a múltba.

A széria magyar változatát Hidvégi Csaba rendezi, a két főszereplőre, Wellsre Moser Károlyt, Jackre pedig Posta Victort választotta. Ez utóbbi csak abból a szempontból különleges, hogy a nemrég kiadott előzetesben még Varga Rókus szinkronizálja a hírhedt sorozatgyilkost, és bár a Bosszúban Josh Bowman magyar hangja Posta Victor volt, az RTL-es promókban kevés kivételtől eltekintve a végleges szereposztással szoktuk hallani a szereplőket. A magyar hangok és a stábtagok névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Szinkronhangok: Rosa, az esküvőszervező (Einfach Rosa)

2017. március 21. - Jasinka Ádám

Múlt vasárnap mutatta be a Duna TV a Rosa, az esküvőszervező című német minisorozat első részét, amely hosszát tekintve felért egy filmmel, hiszen közel másfél órás volt. Az összesen négy epizódból álló sorozat első epizódjai 2015-ben, míg a folytatás tavaly került képernyőre Németországban. Hozzánk egyelőre biztosan csak az első kettő ér el, de nincs kizárva, hogy a 2016-os részeket is adásba tűzi a közmédia.

rosaazeskuvoszervezoszinkron.jpg

Az egészen meglepő, hogy bár rövidke sorozatról van szó, így eldugják, és vasárnap délutánonként vetítik le a láthatóan filmes igényességgel készült, nem csak habos-babos, hanem komoly mondanivalóval rendelkező német szériát. Ami ráadásul nem csak ezért, hanem bizony a magyar változata miatt is megérdemelné a főműsoridőt. Ruttkay Laura ugyanis nagyszerű, és ez a saját életével, láthatóan önmagával is elégedetlen, picit a depresszió jeleit is mutató hölgy életre kel a hangjával. A Pócsik Ildikó rendezte szinkron magyar hangjainak és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva találjátok.

Tovább

„Nőként ezt a történetet kimondottan nehéz feldolgoznom” - beszámoló a Fatmagül szinkronforgatásáról

2017. március 20. - Jasinka Ádám

Ha van tabutémákat boncolgató, aktuális kérdésekkel foglalkozó török sorozat, akkor az a Fatmagül. Bár egy szappanoperától nem azt szoktuk meg, hogy kritizálná az adott ország társadalmát, és feszegetné a határokat, mégsem idegen tőlük az, hogy görbe tükröt állítanak. Az azonban ritkaságszámba megy, hogy egy szerelmi történet ilyen sok kérdésben reflektáljon hétköznapi problémákra.

fatmagul6.jpg

A Fatmagül szálait egy szörnyű és megrázó bűncselekmény kuszálja össze. Három, részeg férfi megerőszakol egy fiatal lányt, ezzel pedig tönkreteszik nem csak az ő, hanem leendő férje életét is. Hiszen a társadalmi felfogás szerint elvesztette legnagyobb kincsét, az ártatlanságát és szégyent hozott a családjára. Az elszenvedett lelki trauma pedig csak sokadlagos kérdés, és a pletykáknak köszönhetően majdhogynem a lányt teszik az egészért felelőssé.

Vidámnak induló romantikus történetből közel lélektani drámát kerekítenek, amelyben a karakterek tényleg minden rosszat elkövetnek, és alig marad köztük olyan, akivel együtt lehetne érezni. Ezekről a témákról, a szereplőkről, a színjátszásról és a török nyelvről is beszélgettem a Fatmagül főbb szereplőit megszólaltató magyar színészekkel a szinkront készítő stúdióban, a Masterfilm Digitalban. A cikk folytatását a TOVÁBB-ra kattintva találjátok.

Tovább

Heti műsorajánló (március 20-26.)

2017. március 19. - Jasinka Ádám

A múlt héten se nagyon volt idő arra, hogy unatkozzunk és szerencsére most is bőségesen gondoskodnak majd a tévéadók arról, hogy legyen mire odakapcsolnunk. Hétfőn bemutatkozik egy új napi vetélkedő, kedden debütál az Időutazók, szerdán villámgyorsan rendet tesz Barry, hogy legyen időnk Hajós András kész helyzeteire, csütörtökön új kuncsaftokkal és problémákkal folytatódik A biznisz, pénteken pedig animációs állatságokra lehet érdekes odakapcsolni. A TOVÁBB-ra kattintva mutatjuk, mit érdemes bekarikázni a tévéműsorban!

Tovább

Nem sikerült jól Jakupcsek Gabriella visszatérése

2017. március 19. - Jasinka Ádám

Jakupcsek Gabriella mögé egy emberként állt be az írott és online sajtó, miután 2015 végén két Ridikül adás felvétele között, karácsony előtt közölték vele, elbocsájtják a köztévétől. A hír természetesen magát Jakupcseket lepte meg leginkább, de a hazai nézettségi adatokkal és tévés hírekkel rendszeresen foglalkozó emberek sem értették, hogy egykoron az M1, majd a Duna húzó és legnézettebb műsorává váló Magyarország, szeretlek! egyik arcát, sokak kedvenc csapatkapitányát miért rúgták ki.

jakupcsekgabriellaegymasszemeben.jpg

A rádiós és tévés műsorvezető a nagy médiafelhajtás után rövid időre a háttérbe vonult, és csak 2016 második felében kezdett újból megjelenni tévéműsorok vendégeként. Láthattuk D. Tóth Kriszta autójának anyósülésén, főzött a Hal a tortánban és Pimaszúr is átcuccolt hozzá egy napra. A nagy visszatérésre azonban idén február 27-én került sor, ekkor debütált ugyanis vadonatúj műsora, az Egymás szemében. A Keresem a családomhoz hasonló stílust képviselő, de attól merőben eltérő formátum azonban nem úgy teljesít, ahogy azt a TV2-nél szerették volna.

Az első adás (487 ezer/137 ezer) a reklámozóknak fontos korcsoportban, a 18 és 49 év közötti nézők körében 3 tizeddel az aznapi főműsoridős csatornaátlag alatt teljesített, míg a heti eredményt, a 9,5%-ot csak beállítani tudta. A második epizódra (423 ezer/91 ezer) a teljes lakosságból nem tért vissza 50 ezer tévéző, míg a célközönségnél 40 ezren morzsolódtak le. Ez a csökkenés még nem lenne vészes, de az már kifejezetten nem mutat szépen, hogy a hétfő esti csatornaátlagot 2,2%-kal, míg a hetit 3,1%-kal múlta alul.

A folytatás pedig ennél is rosszabb lehetett, hiszen ahogy azt a SorozatWiki megtudta, az eredetileg hét részesre tervezett műsorból csak öt kerül majd adásba. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a március 27-én képernyőre kerülő rész csak az évadfinálé lesz-e, vagy a műsor utolsó epizódja, de az kijelenthető, hogy a TV2 idén tavaszra tervezett új műsorai közül a Detektív Bt. - A nyomozócsalád után az Egymás szemében is megbukott.

Fotó: MTI

Szinkronhangok: Mámor tábor (Camp)

2017. március 17. - Jasinka Ádám

Március 18-án, azaz most szombaton késő este mutatja be a TV2 szórakoztató tévécsatornája, a Humor+ az egy évadot megélt amerikai-ausztrál komédiasorozat, a Mámor tábor (Camp) első részét. Mivel a sorozat nem tisztán szitkom, ezért az epizódhossza sem csak 20 perc lesz. A Mámor tábor története egy olyan tábor életét tárja majd fel előttünk, ami az évek óta megszokott társasággal és színvonallal várja a pihenésre és friss levegőre vágyó gyerekeket és fiatalokat.

mamortaborszinkron.jpg

A Kis Vidra Tábor tulajdonosát, Macet az ág is húzza. A férje elhagyta őt egy orosz kozmetikusért, a szomszédos tábor vezetője pedig csak akkor segítené ki szorult anyagi helyzetéből, ha Mac megengedné neki, hogy adótornyot húzzon fel a Kis Vidra Tábor területén. Ahogy telnek a napok, a fiatalok hormonszintje az egekig emelkedik, a lelkes és a nyár minden percét megtervező lányok és fiúk pedig nem várt kalamajkába keverednek. Igazi nyári kalandot ígér a Mámor tábor.

A két táborvezetőt Spilák Klára és Crespo Rodrigo szinkronizálja, a magyar változatot pedig Árvay Zsuzsa rendezte. A magyar hangok és a stábtagok névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Egy saját gyártás miatt felborul az RTL Klub főműsorideje

2017. március 17. - Jasinka Ádám

Míg a TV2 a tél utolsó hónapjának végén, február 27-én állt át tavaszi műsorrendre, addig az RTL Klub majdnem egy hónappal később, csak március 27-től vesz új köntöst magára. Ezen a napon debütál ugyanis A Konyhafőnök ötödik és egyben első különleges évada, amelyben csupa hazai ismert ember ragad fakanalat és áll be a konyhapultok mögé. A műsor indulása pedig teljesen felborítja az RTL eddigi műsorrendjét.

rtlklubtavasz2017_1.jpg

A Konyhafőnök VIP (korábban Celeb) március 27-től a Híradó után, minden hétköznap 18:55-től lesz majd képernyőn. A Wossala Rozina, Fördős Zé és Sárközi Ákos alkotta zsűri elé teszi majd le ételét többek között Gáspár Bea, Dombóvári Vanda és Horváth Éva is, de felköti a kötényt Sváby András, Nagy Ervin és Csollány Szilveszter is. A versenyzők teljes névsorát erre a linkre kattintva tudjátok elolvasni.

Mivel A Konyhafőnök VIP adásai extra hosszúak, megközelítőleg másfél órásak lesznek a reklámszünetekkel együtt, így az Éjjel-Nappal Budapest és a Barátok közt is jócskán később kezdődik majd. Előbbi hétköznap esténként 20:30-tól, míg utóbbi 21:50-től kerül majd képernyőre. Az RTL Klub tette már késő estére a napi szappanoperáját, de ilyen későn talán még sosem kezdődött a Mátyás király téri história.

rtlklubtavasz2017_2.jpg

A napi műsorok csúszásával a heti tartalmak is később kerülnek adásba. Hétfőnként ugyan marad a Dr. Csont, de március 27-től már nem a premier epizódokat, hanem a 10. évad ismétléseit vetíti a tévéadó, így a friss évad a 11x18-as számú epizóddal szünetre vonul. Keddre visszatér a Castle, így hamarosan pont kerülhet a már kétszer megszakított hetedik szezon végére.

Szerdánként továbbra is Szulejmán lesz a király szultán, de nem tudom, mennyire örülnek majd a nézők annak hogy a török sorozat epizódjai március 29-től 22:25-kor kezdődnek majd. A Halálos fegyver március 30-án tér vissza és csütörtök esténként lesz látható, míg péntekenként az RTL2-n futó új Showder Klub évad ismétlését nézhetik a tévézők. Ezek mellett pedig visszatérnek a német autópálya-rendőrök is, Semir új társának érkezésére azonban április 23-ig várnunk kell, a részletekért ide kattintsatok.

Azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy Winnetou mikor is érkezik meg lóháton az RTL Klub képernyőjére. A részletes műsorrendet a TOVÁBB mögött találjátok.

Tovább

Szinkronhangok: Időutazók (Timeless)

2017. március 16. - Jasinka Ádám

A VIASAT3 műsorán március 21-én este 9 órakor dupla résszel mutatkozik be a kalandos scifi sorozat, az Időutazók. A sorozat története egy veszélyes bűnözőről szól, aki megkaparint egy kísérleti időgépet, és ezzel visszautazva az időben azt tervezi, hogy megváltoztatja az Egyesült Államok történetét. A nyomába egy katona, egy történelemtanár és egy tudós ered, akiknek nem csak, hogy meg kell tervében akadályozniuk a bűnözőt, de arra is figyelniük kell, hogy ők maguk se változtassanak a történelem alakulásán.

Az Időutazók magyar változatát Balog Mihály rendezi, a három főszereplőhöz pedig Götz Annát, Horváth Illést és Sarádi Zsoltot választotta. A veszélyes bűnözőt alakító, a Vészhelyzetben és a Crossing Lines-ban is játszó Goran Višnjić magyar hangja ezúttal pedig nem László Zsolt, hanem Sótonyi Gábor lesz. A magyar hangok és a stábtagok névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

idoutazokszinkron.jpg

Tovább

Véglegessé vált A Nagy Duett mezőnye

2017. március 16. - Jasinka Ádám

A Nagy Duett volt a tavalyi év legnézettebb műsora, így nem az volt a kérdés, hogy visszatér-e, hanem hogy kiket sikerül szerződtetni mint profi és mint "amatőr" énekesek. A ma megtartott sajtótájékoztató alapján a TV2-nél igencsak bíznak ebben a műsorban és a lehető legszélesebb körből válogattak, szinte minden korosztálynak és ízlésnek szeretnének szórakozást nyújtani. Énekelni fog orvos, színész, profi táncos és sportoló, mentalista és szakács is.

anagyduettnevsor.jpg

Az már a múlt héten kiderült, hogy A Nagy Duett ötödik évada április 2-án, vasárnap este 18:50-kor kezd majd, arról azonban csak ma hullt le a lepel, hogy ez a szezon, akárcsak a tavalyi, 10 adásból fog állni. Ami pedig szintén nem változott, az a zsűri összetétele, így ebben az évadban is Szulák Andrea, Kasza Tibi és Cooky látja majd el kritikus, csípős vagy éppen humoros megjegyzésekkel a versenyzőket. A műsort azonban már nem Liptai Claudia és Majka, hanem Till Attila vezeti majd - egyedül.

A Nagy Duett ötödik évadának versenyzőpárosait a TOVÁBB mögött találjátok.

Tovább

Érkezik A bosszú, Beren Saat újabb sorozata

2017. március 16. - Jasinka Ádám

Beren Saat az egyik legkedveltebb török színésznő, és ezt mi sem bizonyítja jobban mint hogy a vele készült sorozatok idehaza is a legnézettebbek közé tartoznak. Pár hete ért véget A szultána első évada, és mivel az új részekben a főszereplőnőt, Kösemet már nem Saat alakítja, így a török színésznőt jelenleg csak egy sorozatban, a hétköznap délutánonként vetített Fatmagülben láthatjuk. Ez azonban április közepétől megváltozik!

berensaatintikam.jpg

Megérkezik ugyanis hazánkba Beren Saat egy újabb munkája, méghozzá az Intikam. A 2013 és 2014 között futott, két évadot megélt drámasorozat a Magyarországon is vetített amerikai széria, a Bosszú (Revenge) török adaptációja, és ha röviden szeretnénk jellemezni, akkor azt mondhatnánk, hogy egyfajta Monte Cristo-történetről van szó.

A Saat által játszott Derin még kislány volt akkor, amikor édesapját koholt vádak alapján elítélték és őt magát árvaházba küldték. A lány évekig élt abban a hiszemben, hogy apja bűnöző, és csak mikor nagykorú lett, tudta meg a teljes igazságot. Ekkor azonban már nem tudott az édesapján segíteni, mivel a férfi idő közben meghalt a börtönben. Derin előtt így két út állt; vagy megbocsát azoknak, akik tönkretették a családját, vagy pedig bosszút áll. A lány ez utóbbit választja, új személyazonosságot kreál magának és visszatér Isztambulba.

A bosszú hazai premierje április 19-én 19:00-kor lesz az AXN White műsorán és minden hétköznap este 7 órától kerülnek képernyőre a friss epizódok. Az ismétlések hétköznap kora délutánonként, 13:15-kor kezdődnek majd.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Fotó: milliyet.com

Mennyire ismered A mi kis falunkat?

Sorozat Trivia

2017. március 15. - Jasinka Ádám

A mi kis falunk megmutatta, hogy nagyon is itt az ideje annak, hogy a hazai sorozatgyártás magasabb fordulatszámra kapcsoljon. A részenként kilencszázezer nézőt a képernyők elé ültető sorozat talán az alkotók és az RTL Klub vezetőségének elvárásait is túlszárnyalva lett sokak első számú kedvence. Ugyan még nincs vége az első évadnak, de már csak két epizód van hátra a nyolc részes első etapból. Sok vicces pillanaton és kalandos falusi hétköznapon vagyunk túl. De vajon mennyire figyeltetek a részek alatt? Tudjátok például hol van Stoki pisztolya? Vagy mi Gyuri vezetékneve? Ha igen, akkor ezt a kvízt nektek találták ki! Jó szórakozást kívánunk hozzá!

Korábbi kvízeink: Csengetett, Mylord?, Family Guy

Tovább

Ünnepi körkép: Ezek lesznek a tévében március 15-én

2017. március 15. - Jasinka Ádám

Ahogy azt a heti műsorajánlóban is ígértük, a március 15-i, ünnepi kínálattal külön is foglalkozunk. Szokás szerint az országosan fogható tévécsatornák műsoraiból szemezgettünk, és azt megállapíthatjuk, hogy nemzeti ünnephez képest elég változatos lesz a felhozatal.

unnepikorkepmarcius1517.jpg

A köztévén találhatjuk meg a legtöbb témába vágó műsort, kezdve az élő közvetítésektől a régi magyar filmklasszikusokon át a különféle dokumentum műsorokig. A nemzeti ünnep persze Columbo számára nem jelent pihenőnapot, és szivarjával betér majd pár órácskára a háztartások tévéképernyőjére. Nincs ünnep Kevin Bud Spencer nélkül, az RTL Klubon délután pedig rögtön dupla dózist is kapunk az olasz színész filmjeiből. Este viszont A Lego kaland és a Gravitáció meglehetősen furcsa kombinációja kínál majd kikapcsolódást azoknak, akik az RTL Klubra kapcsolnak.

A TV2-n délután az Esőember kerül képernyőre, este pedig érdekes módon nem ünnepi, hanem a megszokott, szerdai műsorrend szerint alakul majd a kínálat. Így március 15-én is képernyőn lesz a Majka vezette Az 50 milliós játszma, és Fekete Laci nem csak unokáit, de Ördög Nóra műsorát is beemelte most szerda estére. A TV2 főműsoridejét pedig a Dumb és Dumber kettyó című film zárja. A műsorválogatást a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu