Ők lesznek a Válás című sorozat magyar hangjai

2016. október 23. - Jasinka Ádám

 Annak ellenére, hogy a Válás főszereplőnőjét Carrie Bradshaw megformálója, Sarah Jessica Parker alakítja, a szinkront hallgatva, főleg az első percek után nem a Szex és New York, hanem a Született feleségek csengett a fülemben, noha soha nem voltam rendszeres nézője. Ennyit számít nekem a magyar szinkron, ami képes megidézni egy-egy legendás szereposztást és a Válás szinkronrendezőjének, Majoros Eszternek hatalmas köszönet jár azért, hogy ezeknek a csodálatos színésznőknek a hangját újra egy sorozatban hallhatjuk.

 A főszereplőnőt - remélem nem is volt kérdés, hogy - Spilák Klára szinkronizálja, ellenben az meglepett, hogy Thomas Haden Church magyar hangja Schneider Zoltán lett, ugyanis elsőre picit durvábbnak, keményebbnek tűnik miatta Haden Church figurája, aki a rész elején nagyon nem ilyen férfinek mutatja magát, de a végén értelmet nyer ez a hangi mélység. A fent említett érzést pedig Hegyi Barbara, Pápai Erika és Hirtling István hármasa váltotta ki belőlem, ők idézték meg a született feleségeket és amilyen "felnőtt" maga a sorozat, olyan "felnőtt" lett a magyar változata is. A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

valasszinkron.jpg

Tovább

Magyar nézettség: 41. hét - Sokan figyelték Liptai Claudia utódját

2016. október 18. - Jasinka Ádám

 A Sztárban sztár a TV2 legmegbízhatóbb teljesítményt nyújtó saját gyártása, amely tényleg nagy mennyiségű nézőt képes a tévéképernyők elé ültetni. A mostani évad ugyan messze elmarad a tavalyi, kicsit mostanáig is rejtélyesen magas számaitól, de hétről hétre képes a teljes lakosságban megszerezni a toplista első helyét, ami nem lebecsülendő teljesítmény. A műsor idei második adásával már átlépte egyszer az 1,3 milliós küszöböt, de újra csak most, a hatodik héten tudta megugrani, pont azzal a résszel, amelyben az egyik állandó zsűritag, Liptai Claudia helyére új ítész érkezett.

sztarbansztarnezettseg_1.jpg

 A színésznő-műsorvezető helyére a szintén "zenész" Ábel Anita került, és bár kis mértékben lehetett ez az okozója, de a Sztárban sztár évadcsúcsot hozott múlt vasárnap a közel 1,4 milliós eredményével. A teljes lakosság toplistáján a műsor viszonylag szoros csatában előzte meg az RTL Klub-os X-Faktort, amely 100 ezer tévéző hátrányban követi az átmaszkírozó-showt. A célközönségnél azonban fordított a helyzet, ott a tehetségkutató a kedveltebb mintegy 50 ezer néző előnyt kiépítve.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy A szultána ismét képes volt növelni közönségének táborát, ami ismerve az aktuális történéseket annyira nem meglepő, hiszen ezekben a részekben került sor a főszereplőt megformáló színésznő cseréjére. De ami a teljes lakosságban elért, azért már annyira nem csúnya számoknál is fontosabb, hogy ötből ötször képes volt a török széria 100 ezernél is több, a reklámozóknak fontos fiatal felnőttet a tévék elé ültetni. Ha pedig már a török sorozatoknál tartok, érdemes egy régóta hanyagolt produkcióról, a Megtört szívekről is mondani pár szót.

 A TV2 délutánjának hosszú ideje meghatározó sorozata a főszereplőnő halála után sem bicsaklott meg, sőt, a rosszabb időjárásnak is köszönhetően egyszer át is lépte múlt héten a félmilliós határt és egészen korrekt átlagot hoz, nem meglepő módon nincs is igazán ellenfele. A török bekezdés zárásaként álljon itt a Szulejmánról újfent az, hogy a legnézettebb, és hogy semelyik másik heti sorozat nem képes ezt a sikert még csak megközelíteni sem.

 A napi műsorok terén az RTL Klub az egyeduralkodó, bár az Éjjel-Nappal Budapest most nem volt olyan magabiztos, ami látva, hogy mit tud előtte A Konyhafőnök, annyira nem szép eredmény a teljes lakosság körében. A főzős reality ugyanis majdnem átlépte az egymilliós limitet, ehhez képest a pesti fiatalok van, hogy 700 ezernél is kevesebb tévézőt tudnak csak összecsődíteni. A Barátok közt ellenben a késő esti idősávban feltámadni látszik, úgy tűnik, kellett neki a kissé borúsabb időjárás.

 A Duna TV napi műsorai most egészen stabil teljesítményt nyújtottak. A hosszú szünetről visszatérő A hegyi doktor - Újra rendel még nem hozta azt, amit anno láthattunk tőle, de a Don Matteo új évada is alacsonyan kezdett és onnan nőtt fel korrekt szintre. A hegyi doktor azonban kétségtelenül jót tett a Dunának, mivel a Maradj talpon! felszívta magát és ezt mind a Kékfény, mind az Önök kérték(!), mind a Fábry ki tudta használni, és három nap is előfordult, hogy 18:30 és 21:30 között 300 ezer néző figyelte a köztévé főadóját. A szerdai Szabadság tér '56 sikertelenségén már nem is érdemes meglepődni, azt viszont ki kell emelni, hogy évadrekorddal búcsúzott Agatha Raisin.

 A Star Academy javított picit, de ami ennél is meglepőbb, hogy a Kicsi Óriásoknak sikerült közel arra a szintre visszaállnia, ahol kezdte a szezont, és bár a célközönségnél nagyon nem jött be az RTL Klub számítása, és az egyik legkevésbé nézett főműsoridős saját gyártásuk volt ősszel a műsor, azért azt nem lehet elvitatni, hogy felállt a gödörből és négy héten keresztül, a Sztárban sztár ellen tudott folyamatosan javulni.

 A sorozat között a teljes lakosságban és a célközönségnél is a Szulejmán lett a legnézettebb. A részletes nézettségeket a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Epres Attila: "El tudom felejteni, hogy a saját hangomat hallom"

2016. október 16. - Jasinka Ádám

 Epres Attilát azt hiszem, hogy nem igazán kell bemutatnom senkinek sem, hiszen megszámolni is nehéz, hány darab színházi előadás, televíziós és filmes, valamint szinkronos munka áll a neve mellett. Szinkronszerepeinek jelentős része ráadásul főszerep, hiszen ő többek között Jason Statham, Gary Oldman, Michael Nyqvist vagy éppen Ed Harris állandó magyar hangja, és vele hallhatjuk az utóbbi időben Kevin Spacey-t is.

interju_ea5.jpg

 Az HBO-n magyarul most vasárnap, október 16-án induló új sci-fi/western sorozat, a Westworld egyik központi figuráját, a rejtélyes fekete ruhást férfit Ed Harris alakítja, így talán nem is volt kérdés, hogy a magyar változatban őt Epres Attila fogja megszólaltatni. A tévéadó jóvoltából volt szerencsém és lehetőségem a Mafilm Audioba, a sorozat első részeinek szinkronfelvételére kilátogatni, ahol Lengyel László rendezésében készül az új Trónok harcának kikiáltott Westworld, amely szinkronját tekintve is utódja lehet a népszerű fantasynek.

 Epres Attilával a stúdióban többek között arról is beszélgettünk, milyen elkezdeni egy új szinkronmunkát és zavarja-e, ha nem ismeri előre a történetet, valamint hogy tudja-e kívülről szemlélni saját hangjátékát. Ezek mellett elmesélte, hogyan is indult szinkronos pályafutása, milyen volt a régi idők szinkronja és milyen érzés volt a nagynevű színészek mögött állni a mikrofonnál. Szóba került még a beszélgetés során az, hogy van-e jó rutin, mennyire hiányzik a televíziózásból a tévéjáték, a színházi közvetítés, és milyen állapotban is van most a magyar szinkron. Epres Attila elárult még néhány dolgot a színházzal, a színészettel kapcsolatban, amelyek alapján azt hiszem elég mély és színes képet kaphatunk arról, milyen értékes alakja ő a hazai színművészetnek. Az interjút a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Itt vannak a Kapcsolat című sorozat magyar hangjai

2016. október 13. - Jasinka Ádám

 Mindig érdekes látni, hogy vajon az amerikai tévés szezon legfrissebb portékái közül melyik kerül elsőként bemutatásra hazánkban. Idén ezt az elsőséget a tényleg nemrég, csak október elején debütált Kapcsolat (Frequency) című sorozat nyerte meg, amely október 20-án, durván két héttel az amerikai premier után magyar szinkronnal kerül képernyőre a Cool TV műsorán.

kapcsolatszinkron.jpg

 A 2000-ben, Dennis Quaid főszereplésével bemutatott azonos című mozifilm átdolgozásának központi figurája Raimy, egy munkájában sikeres nyomozónő, aki boldog párkapcsolatban él, és egyedül csak édesapja, az egykoron szintén rendőr Frank hiányzik az életéből, a férfi ugyanis bevetés közben vesztette életét. Raimy egy nap egy régi rádióra bukkan családi házuk garázsában, amelyen egy magát Franknek nevező férfival lép kapcsolatba. A nyomozónő hamarosan rájön, hogy a rádión keresztül élő édesapjával beszél, aki pont a halálos bevetésére készül, ezért kénytelen a lány őt megállítani, ezzel pedig megváltoztatja a múltat, aminek azonban beláthatatlan következményei lesznek.

 A több idősíkon játszódó történet két főszereplőjét, azaz a lányt és az apát Kisfalvi Krisztina és Varga Gábor szólaltatja meg magyarul, én pedig nem tudok kettejük nevét olvasva másra gondolni, mint hogy mennyire hiányzik a Mindörökké. A Hidvégi Csaba rendezte szinkron magyar hangjait a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni. (Pár karakter még hiányzik, ezt igyekszem majd a premier után pótolni.)

Tovább

Ők lesznek az Anyák gyöngye című sorozat magyar hangjai

2016. október 13. - Jasinka Ádám

 Ez az a sorozat, amelynek hazai premierjére, pontosan nem is tudom a miértjét, de elég régóta vártam. Az Anyák gyöngye (Mom) egyik készítője Chuck Lorre, akit egy szitkomokért rajongó nézőnek szerintem nem igazán kell bemutatni, vagy ha mégis, elég csak annyit írni róla, hogy az ő keze nyomát viselte a Két pasi - meg egy kicsi, a Dharma és Greg, a Mike és Molly, valamint ő az egyik megalkotója sokak első számú vígjátéksorozatának, az Agymenőknek. Ilyen háttérrel talán sok tévézőnek lesz majd szimpatikus 2013-ban indult új munkája, a Horrorra akadva-filmekkel híressé váló Anna Faris főszereplésével készült Anyák gyöngye.

anyakgyongyeszinkron.jpg

 Az RTL2-n október 24-én 18:05-kor induló, és új részekkel majd hétköznap délutánonként 17:05-től jelentkező komédiasorozat néha eléggé keserédes, azaz abszolút nem átlagos humorral rendelkezik, már csak a főszereplő karakterét tekintve sem. Az Anna Faris által játszott Christy egyedülálló anya, akinek elég komoly alkohol és drogproblémái voltak, azonban úgy döntött, változtat az életén, új helyre költözik lányával és pincérnőként kezd el dolgozni. Kaliforniai otthonuk azonban kicsit szűkösnek bizonyul, amikor megérkezik Christy egykoron szintén tudatmódosítók mámorában élő édesanyja, valamint kiderül, hogy 17 éves lánya - anyjához hasonlóan fiatalon - teherbe esik szintén fiatal barátjától.

 Az Anyák gyöngye magyar változatát Hidvégi Csaba rendezi, a főszereplőt alakító Anna Farist Zakariás Éva szólaltatja majd meg, lányát Hermann Lilla, míg az édesanyját játszó Allison Janney-t Molnár Zsuzsa fogja szinkronizálni. Aki Faris kapcsán a Horrora akadva-hangot, azaz Vadász Beát hiányolja, annak elárulom, bármennyire is meghatározó egyesek, köztük az én életemben is ez a horrorparódia, meglepő módon nagyon sokan szinkronizálták már a színésznőt. A magyar hangok és a stábtagok névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Kiderült, mikor folytatódnak az RTL Klub legsikeresebb új műsorai

2016. október 13. - Jasinka Ádám

 Az RTL Klub tavaly ősszel több új formátumot is kipróbált, köztük egy vadonatúj, heti saját gyártású tévésorozatot, a Válótársakat, és egy drámaibb, rengeteg érzelmes és megható pillanatot megmutató család(újra)egyesítő műsort, a Keresem a családomat, melyben Lilu egészen új oldalát mutathatta meg. Mivel ezek a produkciók tavaly az ősz második felében debütáltak, így megkérdeztük az RTL Klubot, hogy a lassan aktuálissá váló visszatérésekre pontosan mikor is kerül sor.

rtlosz1.jpg

 A piacvezető tévéadó jelenlegi kínálatát A Konyhafőnök határozza meg, ugyanis emiatt kezdődik a megszokottnál később mind az Éjjel-Nappal Budapest, mind a Barátok közt, és ezek miatt csak késő este láthatóak a heti sorozatok is. Mivel a főzős reality idén a korábbiaktól eltérően picit hosszabb lesz, és hét hétig lesz képernyőn, ezért az RTL Klub tavalyi nagy dobásainak új szezonjára egészen november 14-ig várnunk kell, ugyanis onnantól vált át új műsorrendre a tévécsatorna. A késő őszi felhozatalban pedig nem lesz köszönet.

 November 14-én, hétfő este megérkezik a Dr. Csont legfrissebb, 11. évada, kedd estétől visszatér Lilu műsora, a Keresem a családom, így a Castle november 15-től szünetre vonul és csak januárban folytatódik. Szerdán továbbra is Szulejmán szultán uralkodik majd. November 17-én, a jól meg szokott csütörtök esti sávban kezd a Válótársak második szezonja, és november 18-i kezdéssel pedig péntekre meglepetésként nem egy új sorozat, hanem a Gyertek át szombat este! harmadik évada érkezik. Ez meglepő, és a címe miatt furcsa is (lehet hogy változtatnak is majd), de szerintem ez egy nagyon jó ötlet, mivel hiánycikk egy ideje a péntek esti szórakoztató tartalom.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Forrás: RTL Klub

Hámori Eszter: "Tudok egyszerre anya és szinkronizáló színész is lenni"

2016. október 13. - Jasinka Ádám

 Meredith Grey, Olivia Pope és Diána Blake, csak hogy kiválasszak három olyan sorozatkaraktert, akiket magyarul már több éve Hámori Eszter finom hangjával és játékával hallhatunk. A színésznő hangját - ahogyan az az interjúból is kiderül majd - sokkal korábbról is ismertem már, mint hittem, mégis a Botrány című sorozatban nyújtott hangjátékával vált szívemnek igen kedvessé és vagyok miatta rajongója a mai napig. Mondhatom azt, nagy szerencsénk, hogy Hámori Eszter az utóbbi egy-másfél évben egyre több és több sorozatban szinkronizál, hiszen minden szereplőjének képes olyan kellemes bájt és jellemet kölcsönözni, amit egyszerűen öröm hallgatni.

 A színésznővel egy sorozat magyar változatának forgatása előtt beszélgettem többek között a Scooby Doo-történetekről, melyekben legyenek akár filmek vagy sorozatok, ő Diána magyar hangja. Szóba került ezen kívül még a Botrány és a Modern család című széria is, valamint a művésznő elmesélte, hogyan is indult el a szinkronos pályán, hogyan élte meg a tömegezést és kicsit beszélt a régi idők szinkronjáról is. Az interjút a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

interju_he2.jpg

Tovább

Spicces sztárok mesélnek a magyar történelemről

2016. október 12. - Jasinka Ádám

 Bár általánosítani nem szabad, az azért talán kimondható, hogy a magyar emberek egy része érzékeny hazája történelmére és kissé nehezen fogadják, ha azt önös célokra, vagy szórakoztatásra használják fel. A legnézettebb hazai humorcsatorna, a Comedy Central most olyan terepre lép, ahol garantáltan támadni fogják őket - pedig még be sem mutatták vadonatúj saját gyártásuk, a Tömény történelem első epizódját.

 A tengerentúlon meglepően, bár nem érdemtelenül sikeres Drunk History egy websorozatból tévésorozattá fejlődő produkció, melyben ismert színészek, humoristák, sztárok költik át mámoros állapotban az amerikai történelem egy-egy jelentős, meghatározó pillanatát. A sorozat sikerének titka talán abban lehet, hogy ügyesen vegyíti a szitkomokra és az áldokumentumfilmekre jellemző stílusjegyeket, és olyan technikai megoldásokat használ (mint például amikor a narrátor "szinkronizálja" a szereplőket), amelyektől érdekessé és viccessé válnak az amúgy nem feltétlenül humoros helyzetek is.

tomenytortenelem.JPG

 A Comedy Central hazai verziójában, a Tömény történelemben a sztárok által spiccesen alkotott sztorikat - melyekből megtudhatjuk például, miért piszkálták folyton testvérei a kis Dózsa Györgyöt, vagy hogy valóban a bivalyerős magyar férfi őspéldánya volt-e Koppány - nagyszabású díszletek között, korhű jelmezekben, józan színészek adják elő hang nélkül. A színészek tátogására fog "szinkronizálni" a narrátor, akik között megtaláljuk Ganxsta Zolee-t, Lakatos Márkot, Scherer Pétert és a Magyarország, szereplek! két felfedezettjét, Ráskó Esztert és Szabó Balázs Mátét is.

 A szinkronizálás azért van idézőjelben, mivel előbb készül el a narrátor hanganyaga, mint a kép, és így a színészeknek - akik között Ónodi Esztert, Gryllus Dorkát, Kovács Patríciát és Kamarás Ivánt is megtaláljuk majd - a narrátor hangjára kell rátátogniuk. Azaz pont a fordítottja történik, mint a rendes szinkronnál. Engem már maga a műsor alapötlete is meggyőzött, de ezeket a neveket olvasva biztos, hogy nem lehet rossz a végeredmény. A Tömény történelem premierje október 24-én este tíz órakor lesz a Comedy Centralon. Az első évad nyolc, egyenként közel fél órás részből fog állni, az amerikai változat magyar szinkronos premierjére pedig egyelőre még várnunk kell.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Forrás: RedLemon

Itt vannak a Kolónia című sorozat magyar hangjai

2016. október 12. - Jasinka Ádám

 A nem túl távoli jövőben egy földönkívüli invázió során a legnagyobb városok központi részeit hatalmas, vastag fallal veszik körbe, a benne élőket pedig katonai megszállás alatt tartják. Míg egyesek megpróbálnak hasznot húzni az új helyzetből, elfogadván a földönkívüliek által diktált új világrendet, addig mások lázadásra készülnek. A sorozat két főhőse, a volt FBI-ügynök Will, és felesége, Katie együtt küzdenek a szabadságukért, miközben megpróbálják visszaszerezni a fiukat, akit elszakítottak tőlük.

koloniaszinkron.jpg

 A Kolónia első, tíz részes évada idén, január és március között volt látható az amerikai kontinensen, a magyar premierje pedig október 19-én szerda este tíz órakor lesz a VIASAT6-on, ráadásul dupla résszel. Ha végig duplázva vetítik, és az eddigi tapasztalatok alapján miért ne így tennék, akkor öt hét alatt, viszonylag hamar kifut majd a produkció, amelynek ugyan készül a második évada, de az csak jövőre kerül adásba az Amerikai Egyesült Államokban, így arra picit még várnunk kell.

 A sorozat magyar változatát az a Balog Mihály rendezi, aki nem is olyan régen a jelenleg az AXN-en futó Quantico és Zaklatók című sorozatok szinkronszereposztását is kitalálta. A Lostból és az Intelligence - A jövő ügynökéből is ismert Josh Holloway-t Sarádi Zsolt fogja szinkronizálni, a feleségét alakító Sarah Wayne Calliest, akit A szökésből és a The Walking Deadből is ismerhetünk, most Kisfalvi Krisztina hangjával hallhatjuk majd. Ezek nem a megszokott párosítások, de én kíváncsian várom, hogy szólnak majd. A magyar hangok és a stábtagok névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Magyar nézettség: 40. hét - Mit művelnek a Kicsi Óriások?!

2016. október 11. - Jasinka Ádám

 A Kicsi Óriások az RTL Klub őszének egyik legkevésbé sikeres műsora, és csak azért nem írom le, hogy bukta, mivel az elmúlt három hétben olyat művelt ez a műsor, amihez hasonlót eddig nem igazán láttam. A gyermek tehetségkutató ugyanis képes volt három hét folyamatos csökkenés után erőre kapni és ugyanilyen hosszú idejű növekedést produkálni. Ebben még önmagában semmi meglepő nincs, de az, hogy mindezt az erősödést a Sztárban sztár ellen hozta, már enyhén sokkolónak minősül.

kicsioriasoknezettseg.jpg

 Ugyan a Sztárban sztár nincs a tavalyi szintjén, és nagyon úgy fest, hogy nem is lesz képes elérni a kétmilliós határt ez az évad, de ettől még hétről hétre ez a TV2-s produkció a legnézettebb műsor, és 1,2 millió nézőt nem lehet kevésnek nevezni - a mai tévés világban. Ekkora ellenszélben képes a Kicsi Óriások villantani, és értékelhető eredményt tud felmutatni azon a vasárnap estén, ami egy-két éve már masszívan a TV2 terepe. Erre nem volt képes a Magyarország, szeretlek!, pedig pár éve még a köztévé produkciója volt a hét utolsó napjának slágere.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy A Konyhafőnök a második adáshetére meg tudta emelni a nézőinek számát, így még erősebbé tette az amúgy sem gyenge RTL Klubos főműsoridőt. A piacvezető tévéadó délután hat és este tíz között elképesztő fölény birtokosa, és bár a Barátok közt messze van régi fényétől és láthatóan nem tesz jót neki, hogy sokadjára is késő este kerül adásba, azért messze jobban teljesít, mintha naponta változó kínálattal jelentkezne fél tíztől az RTL Klub. Talán a rossz idő, és a népszavazás szele okozhatta, de mind a Híradó, mind a Tények megerősödött, de nem meglepő módon a híradások sikerét a TV2 nem igazán tudta kamatoztatni.

 Az Ezek megőrültek! a premierje óta igazán se nem csökken, se nem nő, biztos szintet tud, ami egyfelől pozitív eredmény, viszont ha megnézzük, hogy mekkora is az a szint, amit hétről hétre tart, akkor talán kevésbé beszélhetünk dicsőítő hangnemben. Ez a szürke, közepes eredmény A szultánának sem tesz jót, bár egy kicsit mintha nőttek volna ennek a török sorozatnak a számai a teljes lakosság körében, viszont ez még mindig kevés. A potenciál azonban megvan benne, és ha a Drágám, add az életed! hasonlóan sikeres lesz, mint idén tavasszal, akkor az A szultána nézettségének is jót fog tenni.

 A napi műsoroknál maradva érdemes megjegyezni, hogy Don Matteo végre összeszedte magát és azt az eredményt mutatja, amit szerintem sokan elvártunk tőle, bár sajnálatos tény, hogy ezt az évad végéhez ilyen közel tudta csak elérni. A Maradj talpon! viszont nem foglalkozott ezzel és köszönte szépen a jó felvezetést és maga is újult erőre kapott, aminek köszönhetően a Kékfény már-már megszokott módon, Agatha Raisin pedig végre újra "értelmes" számokat hozott. Azt persze nem lehet letagadni, hogy nagy bukás idehaza ez a brit krimi, de öröm az ürümben, hogy még mindig ez hoz a legjobban a heti köztévés szériák közül - ami így belegondolva borzasztó.

 Az X-Faktor most egy emberesebbet lépett előre a célközönségnél, és nyerte is az egész hetet, de a teljes lakosság körében továbbra is csak csoszog, ami annak tekintetében nem jó előjel, hogy a válogatók után mindig visszaesik a műsor iránt az érdeklődés, és csak nagyon ritkán tudta (az első évadokban) megelőzni az élő show a válogatók nézettségét. A Magyarország, szeretlek! továbbra is katasztrófa sajnos, és kicsit meg is lepett, hogy a Kártyavár a múltkori megingás után képes volt a premierje szintjére visszaállni, ami a maga 90 ezrével csúfos kudarc, de legalább fixnek mondható a nézőbázisa.

 A sorozatok között mind a teljes lakosságban, mind a célközönségnél a Szulejmán lett a legnézettebb. A részletes nézettségeket a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Országos premierekkel és régi klasszikusokkal jön az új humorcsatorna

2016. október 11. - Jasinka Ádám

 Az új, magyar nyelvű szórakoztató tévéadó, a Humor+ elhoz a hazai nézőknek egy idehaza eddig még képernyőre nem került komédiát, valamint nem sokkal az amerikai bemutató után műsorra tűzik az animációs és élőszereplős műfajt keverő szitkomot, a Son of Zornt. Ezen felül saját gyártású produkciót és rengeteg klasszikus szériát nézhet majd az, aki október 30-tól a TV2 tizedik kábelcsatornája kapcsol.

 A Humor+ indulásának napján, azaz október 30-án először egy saját gyártással, mégpedig a Kapsz egy fülessel jelentkezik. A műsor sokak számára ismerős lehet, hiszen pár éve az első részt, amerikai kifejezéssel élve a pilotot már elérhetővé tette honlapján a TV2, azonban sokáig úgy tűnt, nem lesz semmi ebből a produkcióból. Most azonban végre képernyőre kerül, de már nem Kasza Tibi és Rákóczi Feri, hanem az Irigy Hónaljmirigy Show-ból megismert Sipos-testvérek műsorvezetésével. A Kapsz egy fülest lényege, hogy a celebek egy fülesen keresztül különféle instrukciókat kapnak majd, ezzel pedig mind furcsább és cikibb helyzetbe kell hozniuk magukat a civilek előtt. Ehhez hasonló kis szegmenseket már láthattunk korábban a Kész átverés!-ben és a Vundersőn és Zuperszexi című műsorban is.

humorplusz1.jpg

 Az új humorcsatorna elhoz két országos premiert is, melyek közül az egyik az amerikai FOX-on csak pár hete debütált Son of Zorn lesz, amely a magyar keresztségben az Atyám, Zorn! címet kapta. Ebben a szitkomban az élőszereplős és az animációs műfaj keveredik, ugyanis a főszereplő Zorn egy rajzolt figura, aki a hús-vér emberek világában próbál meg apaként és családfőként boldogulni, miközben saját univerzumában ő egy brutális harcos. A másik premier a Tesóm nyakán című amerikai komédia lesz, amely 2002 és 2006 között futott az azóta megszűnt és átalakult The WB adón. A sorozatban egy testvérpár, Holly és Valerie kalandos mindennapjait követhetjük majd nyomon. Valamint hamarosan elrajtol az Ember vs. Légy című műsor is.

 Ezek mellett a Humor+ elhoz jó pár régi klasszikust; érkezik hozzájuk A Simpson család (ahogy néztem, az ötödik évadtól), az Amerikai fater (vélhetően új részekkel is), a Férjek gyöngye, A nevem: Earl, Az ítélet: család, a Joey és sokak szerintem nagy kedvence, a sokáig az RTL-nél futó Egy rém rendes család is. A Humor+ csatornahangja Markovics Tamás lesz, a tévéadót pedig először a UPC Digital Bronze és Gold csomagjaiban találhatják meg a nézők.

Forrás: TV2

Ők lettek A kenderfutár című sorozat magyar hangjai

2016. október 11. - Jasinka Ádám

 Nagyon faramuci helyzetbe hozott most ez a sorozat, ugyanis az HBO újdonságának, A kenderfutárnak, amely egy videósorozatból nőtte ki magát, egyetlen egy főszereplője van, visszatérő karakterere pedig szinte egy sincs. A részről részre új kis sztorikat és általuk új embereket bemutató széria a címben is szereplő kenderfutár köré összpontosul, és az ő segítségével ismerjük meg New York egyik negyedének különös lakóit, akik mind-mind kuncsaftjai a "futárnak". Ugyan a fű visszatérő eleme a sorozatnak, a készítők azonban az élvezet helyett arra fektették a hangsúlyt, hogy megismerjük, miért is lehet valakinek szüksége rá.

akenderfutarszinkron.jpg

 A kenderfutár magyar változatát Dezsőffy Rajz Katalin rendezi, a futárt pedig Welker Gábor szólaltatja meg magyarul. Mivel nem igazán van rajta kívül több állandó szereplő, és aki visszatér, az is csak egy-két részt szerepel, így viszonylag könnyen meg lehetett szerezni a szinkronra olyan színészeket is, akik hosszabb munkákat lehet, hogy nem tudtak volna beiktatni a naptárjukba. Az első részt látva és hallva pedig azt kell mondanom, hogy több olyan sorozat kellene, amiben ilyen erősek a csak egy epizódos figurák is. Az első részben számomra a húzó figura Max volt, aki lehet hogy Fekete Ernő hangja nélkül nem is fogott volna meg ennyire. Nagyon nem ezt a karaktert szoktuk meg Fekete Ernőtől, de valami olyan mágikus párost alkottak ők ketten, hogy egy évadon át szeretném még élvezni a játékukat, de sajnos be kell érnem egy (maximum kettő) epizóddal.

 Az első négy rész magyar hangjainak döbbenetes neveket felsorakoztató névsorát, valamint a magyar stáblistát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy Laki Mihály nevével szerintem ilyen rövid idő alatt ilyen sok sorozatnál még nem találkoztam.)

Tovább

Itt vannak a Hap and Leonard című sorozat magyar hangjai

2016. október 09. - Jasinka Ádám

 John R. Lansdale számomra ismeretlen amerikai író, így a műveivel sem kerültem még szorosabb kapcsolatba, pedig termékeny szerző a munkásságát átböngészve. Azért kezdtem ezzel a mondattal a cikket, mert pont emiatt jó, hogy rengeteg regényt, novellát és képregényt dolgoznak át televíziós sorozat formájába, hiszen ezzel még ismertebbé, népszerűbbé lehet tenni bizonyos köteteket, írókat. Az amerikai Lansdale 1990 óta jelenteti meg Hap és Leonard történeteit, amelyekből úgy tűnik, nem fogy ki, hiszen idén egy regény mellett két novelláskötetet is kiadott, jövőre pedig újabb könyvvel rukkol elő.

hapandleonardszinkron.jpg

 A szintén amerikai Sundance TV idén év elején mutatta be az író regényciklusa, valamint az általa kitalált karakterek alapján készült Hap and Leonard című tévészériát, amelynek hat részes első évada magyar szinkronnal is bemutatkozik. A premier november 21-én este tíz órakor lesz az AMC műsorán, a történet összefoglalója pedig velősen annyit árul el, hogy Hap és Leonard jó barátok, akik minden nehézségben összetartanak. Egy nap azonban feltűnik Hap volt felesége, és arra kéri őket, hogy keressenek meg egy hatvanas évekbeli rablásból származó zsákmányt, egymillió dollárt.

 A sorozat magyar változatát Lakos Éva rendezte, a két főszereplőt a rutinos, és egymással már számtalanszor együtt dolgozó Kőszegi Ákos - Kálid Artúr kettősére osztotta. Az csak számomra lehet érdekesség, hogy Kőszegi Ákos annak a James Purefoy-nak lesz a hangja, aki után a Gyilkos hajsza című sorozatban Kevin Bacon bőrébe bújva nyomozott. Ami pedig így a névsort végigböngészve még hirtelen eszembe jut, hogy Jimmi Simpson magyar hangja a Piszkos csapat után ismét Szabó Máté lesz, míg a Mad Men - Reklámőrültekből is ismert Christina Hendricks most nem Pikali Gerda, hanem Ruttkay Laura hangján csábít majd minket. A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu