HTML

Egy blog műsorokról, sorozatokról, nézettségről.

Partnereink

dtvn_190x29.gif

Fejléc-fotó.JPG

emtv_hu.png

MűsorVízió a Facebookon

Friss kommentek

Címkék

Blogajánló

Magyar nézettség: 4. hét - Filmtől kapott ki a köztévé showműsora

2015.01.27. 20:00 Jasinka Ádám

 Az M1-en negyedszerre indult el az Eurovíziós Dalfesztiválra selejtező A Dal című showműsor, amiben harminc ismert vagy kevésbé ismert magyar előadó, együttes egy-egy dalával versenyezhet azért, hogy Magyarországot képviselje az európai színpadon. A zsűri összetételén kívül egy-két technikai- és szabályváltoztatást is bevezettek az új évadban, mindamellett, hogy leigazolták műsorvezetőnek a TV2 reggeli műsorának, a Mokkának egyik meghatározó alakját, Tatár Csillát. Azonban úgy látszik ezek közül egyik sem volt elég ahhoz, hogy nyerjenek a szombati főműsoridőben, ugyanis kevesebben nézték A Dal negyedik évados első selejtező adását, mint az RTL Klub-on adott Ismeretlen férfi című filmet.

 A Dal előző évada sokkal jobb számokkal kezdett a teljes lakosságban, összehasonlításképp itt van a két premier nézettsége. A köztévének azonban így sincs oka panaszra, mivel ez lett a legnézettebb műsora házon belül, viszont az összesített toplistában nem tudott a dobogóra felállni.

A Dal 3x01: 826 703 (17.6%), 18-49: 207 859 (10.8%)
A Dal 4x01: 710 202 (15.5%), 18-49: 209 016 (11.2%)

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy a Barátok közt továbbra is pazar nézettség hoz és az RTL Klub hétköznapi főműsorideje több mint brutálisan nézett. A Híradójuk ugyan kikapott a Tényektől a teljes lakosságban, de a Fókusz már nem egyszer volt nézettebb a TV2-s hírműsornál, sőt, volt, hogy olyan jó számokat hozott, hogy abból az Éjjel-nappal Budapest is profitálni tudott.

 A TV2 ellenben a Tények után nem igazán tud mit kezdeni az RTL Klub fölényével, bezzeg délután a Dr. Tóth visszatérése ellenére is ugyanolyan sikeres és nézett, mint amíg az orvosos talkshow szüneten volt. A TV2 számára a főműsoridős alacsony nézettség azért is rossz hír, mivel sem a saját gyártásaik, sem a premier sorozataik nem érdeklik a tévézőket. Az elnök árnyékában és Az indíték is olyan alacsony nézettséget hoz, amiért lehet, hogy nem is lenne érdemes adni őket, de persze nem tudjuk, mi a terve a TV2-nek az Éden Hotellel, szóval lehet egy jobb felvezetés megdobja majd ezeknek a sorozatoknak a nézettségét.

 A Rising Star azonban javulni tudott az előző előtti héthez képest, köszönhetően talán annak is, hogy az RTL Klub nem egy vígjátékot, hanem egy párszor már leadott filmet adott vele egy műsorsávban. A műsor mindenesetre sikeres, szóval lehet megkapja majd a második évados berendelést.

 A sorozatok között a teljes lakosságban a Szulejmán, míg a célközönségnél a Dr. Csont lett a legnézettebb. A részletes nézettséget a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A második adat a célközönségre, míg ahol elérhető volt ott a harmadik a 18-59-re vonatkozik.)

2 komment
Címkék: nézettség

Érkezik a Castle ötödik évada az RTL Klub-ra

2015.01.27. 13:15 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub tovább kedvez a sorozatrajongóknak, és habár egy képernyőn levő krimit egy másik krimi fog váltani, mégis jó az, ha főműsoridőben változatos az egyik országos lefedettségű tévéadó kínálata. Igen, ezzel most lehetne vitatkozni, de ez szerintem így is jobb helyzet, mint például a tavalyi műsorrend, amikor este tíz óra után kezdődtek csak a heti tartalmak.

castle.jpg

 A Castle ötödik évada A mentalista műsorsávját kapja meg, azaz a Barátok közt felvezetését a keddi főműsoridőben. Az író és nyomozónő párosának kalandos történeteit elmesélő krimi az Amerikai Egyesült Államokban a hetedik évadjánál tart, így van mit bepótolnia az RTL Klub-nak ebből a sorozatból is. Az ötödik évad premierje február tizedikén lesz.

A kép forrása: pop-verse.com

Szólj hozzá!
Címkék: RTL Klub Castle

Jön Az uralkodónő második évada

2015.01.27. 09:40 Jasinka Ádám

 A Fem3 mutatta be az amerikai The CW tévécsatorna Stuart Mária fiatalkoráról szóló drámasorozatát, amit később az AXN White is műsorára tűzött. A második évadra pedig nem kell sokat várniuk azoknak, akik a Fem3-on követik a sorozatot, ugyanis hiába előzte be őket vetítésben az AXN kábeladója, ha a TV2 vette meg elsők között a sorozat vetítési jogát. A Fem3-on így szünet nélkül fog folytatódni Az uralkodónő története a második évaddal február tizenkettedikétől.

reign_1.jpg

A kép forrása: tvrecaps.ew.com

Szólj hozzá!
Címkék: Fem3 Az uralkodónő

Ők lesznek az Empire című sorozat magyar hangjai

2015.01.24. 11:32 Jasinka Ádám

 A magyar FOX az amerikai premier után szint azonnal, négy-öt részes csúszással fogja bemutatni február tizenegyedikén az idei tévés szezon talán legnézettebb újonc sorozatát, a zenés Empire-t. A történet középpontjában a Lyon család által vezetett lemezkiadó cég, és az irányításával járó mindenfajta probléma és esetleges viszálykodás áll. A képet azonban árnyalja, hogy a főszereplő, korábbi drogdíler megtudja, hogy halálos beteg, ezért megpróbálja megtalálni a családján belül azt a személyt, aki átvehetné tőle a vállalat irányítását. A tervébe viszont beleszól a börtönből szabadult exfelesége, gyerekeinek anyja is. Igen, kicsit szappanoperás a történet rengeteg zenével fűszerezve.

empire.jpg

 A sorozat alkotója egy elég összeszokott páros, Lee Daniels és Danny Strong, akik legutóbb A komornyik című filmen dolgoztak közösen. Az Empire zenei producere Timbaland és egy-egy epizódban olyanok vendégszerepelnek mint Naomi Campbell, Cuba Gooding Jr., Macy Gray vagy éppen Courtney Love. A sorozat két főszereplője pedig Terrence Howard és Taraji P. Henson, akiket szintén sok sorozatban és filmben is láthattunk már. A sorozat nézettsége az Amerikai Egyesült Államokban több, mint pazar, ugyanis a harmadik epizódra is növelni tudta a számait.

 A magyar változatban a két főszereplő a talán legismertebb magyar hangjaikat kapták, így Terrence Howard Király Attila, míg Taraji P. Henson Bognár Gyöngyvér hangján szólal meg. Ez utóbbi választásnak azért is örülök, mert a színésznőt mostanában újra hallhatjuk sorozatokban, ugyanis a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? után ismét egy főbb sorozatszereplőnek kölcsönözheti a hangját. A szinkronhangokat a tovább mögött találjátok.

2 komment
Címkék: szinkron Empire FOX

A TV2-re jön az Éden Hotel harmadik évada

2015.01.22. 14:04 Jasinka Ádám

 A TV2-nél ismét eljátszották azt, amit tavaly A nagy duett esetében is, azaz bejelentették, hogy egy nagyszabású műsort fognak bemutatni a SuperTV2-n, a legfiatalabb kábelcsatornájukon, majd a premier előtt változtattak a döntésen és inkább a főadón tűzték képernyőre a tervezett saját gyártást. Ez az Éden Hotel esetében is így lesz, ami egyrészt jó döntés, mivel így több ember látja a műsort, viszont amiatt, hogy eredetileg nem a TV2-re tervezték nem titkon az a szándékuk, hogy a mostanában elég rossz főműsoridős nézettségen javítsanak vele.

 Az RTL Klub ugyanis a főműsoridőben leiskolázza a TV2-t és úgy az összes tévécsatornát, így érthető ez a döntés, hogy inkább a főadót javítják fel, mintsem a kábelcsatornájuk számait dobják meg. Ez utóbbi lépés ugyanis lehet, még több nézőt vett volna el a TV2-től tovább csökkentve az amúgy is alacsony nézettséget.

 Az Éden Hotel első két évada a Viasat3-on volt látható, a harmadik pedig sokak meglepetésére a TV2-n kerül adásba. A műsorvezető Horváth Éva helyett Berki Krisztián, a forgatási helyszín pedig Costa Rica lesz. A harmadik évad első része február huszonharmadikán debütál egyelőre nem tudni, hogy melyik műsorsávban.

Szólj hozzá!
Címkék: TV2 Éden Hotel

A TV2-től újabb ismert képernyős távozik

2015.01.22. 11:00 Jasinka Ádám

 A 2014-es év Ördög Nóra TV2-höz igazolása miatt volt több szempontból is jelentős, azonban úgy néz ki ez a lépés és egyéb, az egyszeri nézők számára nem mindig ismert körülmények felbolygatták a magyar tévés piacot, aminek az lett a következménye, hogy sok műsorvezető, riporter és producer is távozott korábbi munkahelyéről.

 Az ilyen átigazolások, vagy épp felmondások sorát erősíti Szabó Zsófi RTL Klub-hoz történő szerződtetése, Vujity Tvrtko TV2-től való távozása és vele együtt az egyik legnézettebb és legrégebbi magazinműsor, a Napló megszűnése, Tatár Csilla, a TV2 reggeli műsorának, a Mokkának az egyik meghatározó arcának a köztévéhez, pontosabban A Dal-hoz való igazolása is, valamint a Barátok közt producerének, Kalamár Tamásnak a sorozattól való távozása is. A sor azonban most egy újabb TV2-s műsorvezetővel bővül, ugyanis a tévécsatornánál 2005 óta dolgozó Papp Gergő, azaz Pimaszúr is kilép a tévéadótól.

pappgergo.jpg

 A riporter dolgozott a Naplónál, vezetett reggeli műsort a TV2-nél és ő volt Gombos Edina mellett az Aktív műsorvezetője is. A SuperTV2-n feleségével közösen három évadot készítettek a Pimaszúr ottalszik című, magyar ismert embereket személyesebb oldaláról is bemutató riportsorozatból. A műsorból vélhetően így nem készülnek majd új epizódok, ami azért is kár, mert kellemes meglepetést okozott ez a formátum és érdekes volt látni a celebeket hétköznapi emberként. A SuperTV2-re mellesleg nem csak ebből a műsorból nem készülnek új epizódok, ugyanis sem a Majka vezette NaNee!, sem pedig a személyes kedvencem, a Hajós a dobozban sem kapott még második évados berendelést.

A kép forrása: life.hu

1 komment
Címkék: TV2 Papp Gergő

Kérdések és válaszok - A Fargo magyar változata

2015.01.21. 20:00 Jasinka Ádám

 A magyar sorozatszinkronokkal kapcsolatban szerintem nincs olyan, de ha mégis, az tényleg ritka, hogy egy változat kivétel nélkül mindenkinek tetszik. Nem szeretnék erről egy hosszabb bekezdést írni, de tény, hogy aki ismeri és nézi az adott sorozatot eredeti nyelven az kevésbé tud elvonatkoztatni az eredeti hangoktól így nehéz az ő elvárásainak megfelelni. A helyzet azonban az, legalábbis szerintem, hogy pont nem azoknak készülnek a magyar változatok, akiknek van lehetőségük és tudják is a filmeket, sorozatokat eredeti nyelven nézni. Ezzel nem azt mondom, hogy aki nem beszél idegen nyelveket, vagy legalábbis nem olyan szinten, hogy élvezhessen egy alkotást, annak minden jó és lehet akár rossz is a szinkron. Nem, csak más az elvárása annak az embernek, akinek a füle már hozzászokott egy színész eredeti hangjához és más annak, aki legfeljebb a színész bejáratott magyar hangjához szokott. Sikerült azért elnyújtani mégis ezt a bekezdést.

fargo.png

 A Fargo is azon sorozatok közé tartozik, amiknek a magyar változata már a bemutatás előtt is viszonylag nagy port kavart, többek között azért, mert Martin Freeman (A hobbit, Sherlock) nem Görög László hangján fog megszólalni. Erre jöttek az értetlenkedő kommentek, többek között a részemről is, hiszen egy ilyen ismert és nem utolsó sorban remekül együtt működő párost lecserélni tényleg nem szerencsés. Azonban ilyenkor érdemes a köpködés helyett tájékozódni, érdeklődni. Az AMC pedig ebben nagyon is készséges partner volt. A tovább mögött elolvashatjátok, hogy ki a sorozat szinkronrendezője, melyik stúdióban készült a magyar változat és miért lett Pusztaszeri Kornél Martin Freeman szinkronhangja.

Szólj hozzá!
Címkék: szinkron AMC Fargo Kérdések és válaszok

Magyar nézettség: 3. hét - A Barátok közt letarolt mindent

2015.01.20. 20:00 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub-nak nem tudom, hogy az új műsorrend vagy az új nézettségmérési szisztéma jött-e be ennyire, de a Barátok közt látványosan növeli a nézettségét, és habár elmarad azért a korábbi számaitól, így is magasan a legnézettebb sorozat és műsor mind a fiatal felnőttek, mind a teljes lakosság körében.

 Az új nézettségmérési módszerről dióhéjban annyit, hogy az RTL Klub mostantól azokat a tévézőket is beleszámolja egy adott műsor nézettségébe, akik nem élőben, hanem még aznap felvételről nézik meg a tartalmat. Azaz, ha valaki nem az élő adással együtt nézi a Barátok közt aktuális részét, hanem egy órával később, de még az adás napján, akkor őt is beleszámítják az epizód nézettségébe. Ez egyébként nem egy rossz lépés, mivel szerintem sokan tévéznek így, például mi is, hogy felvesszük a kedvenc sorozatot, műsort és másnap, vagy akkor, amikor ráérünk pedig megnézzük. Igen, ebben kicsit sántít a dolog, mivel mi nem aznap szoktuk általában visszanézni, de legalább a tévék azokat is nézőknek számítják, akik nem élőben tévéznek.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az új nézettségmérési módszernek is köszönhető talán az, hogy az Éjjel-nappal Budapest elég jó számokat hozott és így könnyen verte a Jóban rosszban című saját gyártású TV2-s sorozatot. A budapesti fiatalokról szóló történet azonban a rendre jó nézettségű felvezetését a teljes lakosságban nem tudja kamatoztani, azaz hiába nézik sokan, több mint egymillióan az RTL Klub-os Híradót és a Fókuszt, ezeket a nézőket nem igazán tudja megtartani az Éjjel-nappal Budapest. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a fiatal felnőttek körében viszont nem csak, hogy megtartja a felvezetés nézőit, de javít is rajta.

 A Barátok közt remek szereplésének is köszönhető talán, hogy az RTL Klub-on, este kilenckor adásba kerülő filmek és sorozatok jól teljesítenek, persze nem mindegyik. A legnagyobb meglepetés, hogy A mentalista mennyire kedvelt sorozat és majdnem átlépte a hétköznapi sorozattól rég nem látott egymilliós nézőszámot. A Szulejmán népszerűségre töretlen, míg a CSI: Miami helyszínelők hozott már ennél korábban sokkal több nézőt is az RTL-nek.

 A Szerelemben, háborúban bukása után az volt a kérdés, hogy egy filmmel tud-e az RTL Klub jobb nézettséget hozni, mint az új török sorozattal. A válasz pedig az, hogy igen, ha nem is hozott sokkal jobb számokat az Úszó erőd, de nyerte a műsorsávját. A TV2-nek viszont továbbra sem jönnek be a főműsoridős sorozatok, míg délután aratnak a két telenovellával, addig este lényegében alig tudnak nézőket szerezni nem csak a sorozatokkal, de a filmekkel sem.

 A köztévének viszont a Játék határok nélkül második elődöntője sok vizet hajtott a malmára, ugyanis a szombati epizód majdnem olyan nézettséget hozott, mint az évad az első részeivel. A döntő viszont nem tudott ezen javítani, mivel a Rising Star és az RTL Klub-os filmek túl nagy falatot jelentettek a műsor tizenharmadik epizódjának. Az viszont jó hír, hogy azt a nézettséget tudta hozni, amit a Magyarország, szeretlek! is szokott.

 A sorozatok között A mentalista a teljes lakosságban és a célközönségnél is a legnézettebb lett. A részletes nézettséget a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A második adat a célközönségre, míg ahol elérhető volt ott a harmadik a 18-59-re vonatkozik.)

Szólj hozzá!
Címkék: nézettség

Játék határok nélkül - az új évad

2015.01.20. 10:00 Jasinka Ádám

 A köztévére visszatért a kilencvenes évek egyik, ha nem a legsikeresebb és legkedveltebb vetélkedője, az országhatárokat átlépő, vicces és néha magát a játékot is igencsak megnehezítő jelmezeiről és bolondos feladatairól is ismert Játék határok nélkül. Azt azonban érdemes rögtön az elején leszögezni, hogy ez nem az a műsor, amit régen adott a köztévé, ugyanis annak a jogait nem lehetett megszerezni, így egy másik, ám lényegében ugyanolyan formátum megvásárlásával hozták vissza sokak kedvenc műsorát.

vlcsnap-2015-01-20-09h11m12s250.png

 Az új évad, aminek őszintén megmondom, direkt nem adtam számozást, mivel nem tudom, hogy lényegében ez hányadik is a sorban, de mivel nem az eredeti sorozat folytatása, ezért nyugodtan lehetne az első is, mivel tényleg az. A lényegen ez viszont nem változtat, mégpedig azon, hogy ez a tizenhárom epizód bizony nagyon jó szórakozást nyújtott és az ilyen műsorokat én sokáig el tudnám nézni.

vlcsnap-2015-01-20-09h14m49s124.png

 Az első adáshoz picit előítéletesen kezdtem neki, mivel a bika nem csak, hogy túl veszélyesnek tűnt, hanem picit idegennek is hatott attól a képtől, hangulattól, amit az eredeti műsortól megszoktam, vagyis, amilyen kép az eredeti műsorról kialakult. Az igazsághoz ugyanis az is hozzátartozik, hogy a régi Játék határok nélkülből én csak az M3-on láttam ismétléseket, még csak nem is teljes adásokat. A hangulata és az az értékrend, amit ezek alapján szerintem képviselt, kicsit eltért attól, amit ez az új évad hozott. Ez azonban csak az első adásban volt furcsa, utána kifejezetten élveztem a veszélyesebb, több izgalomfaktorral járó, sokszor szerencsefüggő (vagy bikafüggő?) játékokat.

vlcsnap-2015-01-20-09h11m22s88.png

 A köztévénél nagyon jól oldották meg a feladatot, az egy és negyed órás adások tökéletesen megfeleltek a szórakoztatásra, arra, hogy a nézők kikapcsolódjanak, nevessenek. A tizenhárom adásba persze becsúszott egy-két unalmasabb, kevésbé humoros is, sokszor voltak laposabb játékok, de összességében mégis jó szájízzel gondolok erre az új évadra.

 Az egészről azonban egy-két kritikát így is meg lehet fogalmazni, ugyanis az kifejezetten nem tetszett, hogy az első öt adás után ismételni kezdték a feladatokat, konkrétan újra megcsináltatták a játékosokkal, minimális változtatással az első öt adás feladatait. Emiatt húztam kicsit a számat és tényleg kellett egy kis idő, míg újra szórakoztató tudott lenni a műsor, de szerencsére egy-két adás, jobban mondva játék után ugyanúgy lehetett nevetni a már látott feladatokon, mint ha akkor látnánk először.

vlcsnap-2015-01-20-09h16m31s114.png

 Az elődöntőre és a döntőre viszont újítottak és bár itt is belefért egy-két már megcsináltatott játék továbbgondolása, mégis így, variálva könnyedebben fogadtam azt, hogy vélhetően a költségvetés és a sok vicces, végre is hajtható feladat kitalálása sok kreatív energiát igényel.

 A Játék határok nélkül új évadának egyik talán legjobb megoldása Gundel Takács Gábor narrálása volt, aki most nem helyi műsorvezetőként, a játékok bemutatójaként volt részese a műsornak, hanem a tőle megszokott és a hozzá legközelebb álló feladatkörben dolgozott, azaz kommentátorként. Sokan nem kedvelik az ő stílusát, de én nagyon jókat nevettem a poénjain és nem egyszer vele együtt röhögtem fel a játékosok ügyetlenkedésén. A két műsorvezető Varga Edit és Harsányi Levente jól kiegészítették egymást, nem csodálkoznék azon, ha egy másik műsorban újra együtt dolgoznának. A csipkelődések, poénok jól álltak nekik és szórakoztatóan vezették a műsor tizenhárom epizódját.

 Az új évad nagyon tetszett, az pedig csak külön jó az egészben, hogy a magyar csapat nyerte meg a játékot. Az műsor volt annyira bolondos, ötletes és frappánsan szórakoztató, hogy a kis hibák, ismétlések ellenére is nézném tovább ugyanezzel a csapattal.

Szólj hozzá!
Címkék: kedvcsináló Játék határok nélkül

Ilyen lett a Fargo magyar változata

2015.01.19. 21:17 Jasinka Ádám

 Az AMC mutatja be a sokak által kedvelt film, a Fargo sorozatadaptációját, aminek a két főszereplője Billy Bob Thornton és Martin Freeman. A sorozat magyar változatában előbbinek Kőszegi Ákos, utóbbinak Pusztaszeri Kornél kölcsönzi a hangját. A részletet meghallgatva picit felemásak az érzéseim, ugyanis teljes mértékben egyik párosítással sem vagyok így, a részlet alapján megelégedve. Kőszegi Ákos hangja erre a karakterre, nem is igazán a színészre szerintem túl kemény és érces, bár hallani, hogy finoman, lágyabban beszél, mint szokott. A másik hangpárosítással az a problémám, hogy Martin Freeman nem Görög Lászlót kapta. Nem azt mondom, hogy ne lehetnének más megoldások, jó választások a színész magyar hangjának, de szerintem ők ketten nagyon is illenek egymáshoz. A részlet alapján Pusztaszeri Kornél szokatlan és a tőle megszokott stílus ellenére szerintem túl komoly, férfias hang ehhez a színészhez, ehhez a szereplőhöz. Persze lehet, hogy az epizód nézése közben hozzászokik a fülem, de Görög László nagyon jól levette a Sherlock-ban a színész stílusát.

A sorozat január 28-án 22:00-kor kezd az AMC-n. Nézzük.

Szólj hozzá!
Címkék: szinkron AMC Fargo

Itt vannak a Piszkos csapat, a Titkok otthona és az Öltések közt az idő című sorozatok magyar hangjai

2015.01.18. 09:34 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub januárban négy országos premier sorozatot is bemutatott, melyek közül az egyik, ami mellesleg a legelőkelőbb idősávot is kapta (péntek este, a Barátok közt felvezetésével), meg is bukott, míg a másik három lényegesen biztonságosabb helyzetben van, hiszen nem sok, vagy egyáltalán nincs is nézettségbeli elvárás velük szemben. A Furcsa páros (The Good Guys) magyar hangjait itt már olvashattátok, azonban sem a Titkok otthona (The Gates), sem pedig a Piszkos csapat (Breakout Kings) szinkronhangjait nem írtam még meg.

 A Titkok otthona egy tizenhárom részes, misztikus drámasorozat, ami egy furcsa lakónegyed még furcsább lakóiról szól, akik között nem csak hétköznapi, átlag emberek, hanem vámpírok, farkasemberek és boszorkányok is vannak. A sorozat magyar változata meglepően színvonalas lett és abból, hogy tényleg színes a magyar hangok felhozatal én arra gondolok, hogy az RTL Klub-nak ezzel más tervei voltak, mintsem hogy csak késő este, vagy kora hajnalban tűzze képernyőre. Persze nem arra célzok, hogy az RTL Klub-on, főműsoridőben akarták volna leadni, de az egyik kábeladójukon kerülhetett volna előkelő műsorsávba.

 A sorozat szinkronja szerintem jó lett, külön érdekesség, hogy itt is láthatják a nézők Roger C. Cross-t, aki mostanában elég sokszor van Magyarországon képernyőn, hiszen szerepel Az indítékban (két csatornán két szinkronnal is), valamint a Continuum-ban, de mind a három szinkronban más kölcsönzi neki a magyar hangját. Ez persze nem feltétlenül rossz dolog, de ilyenkor mindig érdekes látni, hallani, hogy egyes szinkronrendezők kit tartanak az adott karakterre a legmegfelelőbbnek. Annak viszont örülök, hogy Barabás Kiss Zoltánt egyre több sorozatban hallani. A másik érdekesség, ha persze jól hallottam, az az, hogy mind Peller Anna, mind Peller Mariann szinkronizál a Titkok otthonában. Az ilyen testvéri munkák mindig pikánsak, elég csak a Gyilkos hajszára, Előd Álmos és Előd Botond párosára gondolni.

 A harmadik RTL Klub-os premier a Piszkos csapat volt és a másik két sorozattal ellentétben ez nem volt első évados kasza, bár így is csak két évad készült ebből a börtönös történetből. A sorozat szinkronjáról érdemben nem tudok nyilatkozni, viszont sok benne az olyan szinkronhang, akit vagy akiket mostanában ritkán hallani sorozatokban. A Piszkos csapat egyik érdekessége a harmadik rész volt, amiben A szökés című sorozatra utaltak nem csak az ikonikus börtönnel, hanem az egyik legkarakteresebb szereplőjével, Zsebessel is. A szinkronban pedig ügyeltek arra, hogy itt is ugyanúgy Bardóczy Attila legyen a színész magyar hangja, mint a legendás sorozatban.

 A premierek tekintetében azonban az M1 sem maradt le a sorban és bemutattak egy új, spanyol drámasorozatot, az Öltések közt az időbent (El tiempo entre costuras). A spanyol polgárháború és a második világháború idejében játszódó történet főszereplője egy fiatal varrónő, akinek fenekestül felfordul a világa, amikor két férfi is belép az életébe a rég nem látott apa mellett. A magyar szinkron szerintem nagyon színvonalas lett. A többi szinkronhangot a tovább mögött találjátok.

Szólj hozzá!
Címkék: szinkron Öltések közt az idő Piszkos csapat Titkok otthona

Politikai műsort indít az RTL

2015.01.14. 17:05 Jasinka Ádám

 A reklámadó bevezetése óta több politikai, gazdasági és kulturális hírről is beszámoló RTL Klub-os Híradó, valamint az ezeket a témákat részletesebben taglaló RTLII-s Híradó RTL Klub-on történő ismétlése után újabb olyan műsort készítenek a tévéadónál, amiben fontos szerepet kapnak a közéleti, politikai hírek.

 Az új, napi műsor az RTLII-n kerül adásba és nem más lesz a műsorvezetője, mint a magyar televíziózás egyik legismertebb alakja, Baló György. A Magyarul Baló Györggyel című műsorban az aktuális témák kerülnek a középpontba, az egyes hírek, poltikai döntések értelmezésében pedig szakértők lesznek a nézők segítségére. Az első adás február másodikán lesz az RTLII-n 21:30-kor, amit aznap, késő este az RTL Klub-on is megismételnek.

Szólj hozzá!
Címkék: politika RTLII

Magyar nézettség: 2. hét - Az RTL Klub bicskája beletört az új török sorozatba

2015.01.13. 20:00 Jasinka Ádám

 Az RTL Klub szerintem nem titkon azért is mutatta be a főműsoridőben a Szerelemben, háborúban című török sorozatot, hogy ugyanolyan, ha nem jobb nézettséget hozzanak vele, mint a Szulejmánnal. A feltehetően reklám nélkül leadott első epizód azonban nagyon alacsony nézettséggel kezdett és nem csak, hogy nem tudta beelőzni a Szulejmánt, de kevesebben is nézték, mint a CSI: Miami helyszínelők egy olyan epizódját, amit csak csatornapremierként ad az RTL Klub, ugyanis ezt az évadot már régen leadta a Viasat3.

 A Szerelemben, háborúban nézettsége azért is tűnik meglepően alacsonynak, mivel az RTL Klub sokat reklámozta ezt a sorozatot és az ilyen kosztümös, történelmi drámák, már csak a Szulejmánból kiindulva is, jó számokat szoktak hozni.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy az RTL Klub továbbra is a legnézettebb tévécsatorna hétköznap esténként és bár a TV2 a Tények - Jóban rosszban párossal fel tudja venni a kesztyűt az RTL Klub Híradó - Fókusz - Éjjel-nappal Budapest triójával, de csak ritkán tudják ezeket a műsorokat meg is verni. A Jóban rosszban után azonban nem sok esélye van a TV2-nek az RTL ellen és csak késő esténként, a főműsoridő végén tudnak nyerni egy-egy félórás műsorsávot.

 A délutáni kínálatban azonban pont fordított a helyzet, ugyanis a TV2-nél olyan jó érzékkel választják ki a telenovellákat, hogy az RTL Klub-nál nem igazán tudnak mit kezdeni a remek számokat hozó sorozatokkal. A Szombat esti láz ötödik évados ismétlése pedig nem sok tévézőt érdekel, ezzel pedig könnyített pályát hagytak a TV2 új sorozatának, az Emlékezz, Reina!-nak, valamint A Macska című telenovellának. A főműsoridő azonban nem ilyen rózsás a TV2 számára, már ami a sorozatokat illeti.

 A Rising Star mögött bemutatott Az elnök árnyékában hétfő este még alacsonyabb nézettséget hozott, mint a premier, de ez még mindig nem olyan rossz eredmény, főleg ha megnézzük, hogy a Magyarországon népszerűbb műfajú sorozat, Az indíték című krimi háromszázezer tévézőt sem érdekelt. A TV2-nek valahogy nem igazán jönnek be a külföldi sorozatok, mert ha a premier jól is sikerült és sokan is nézik, valahogy nem tudják megtartani a tévézőket, pedig régen ez a tévécsatorna adta a legnézettebb sorozatokat.

 A sorozatok között A mentalista a teljes lakosságban és a célközönségnél is a legnézettebb lett. A részletes nézettséget a tovább mögött találjátok.

(Segítség: a műsor neve utáni szám a teljes lakosságra vonatkozik, ahogyan az utána levő, zárójeles százalék is, ami a közönségarány. A második adat a célközönségre, míg ahol elérhető volt ott a harmadik a 18-59-re vonatkozik.)

2 komment
Címkék: nézettség