A Dr. Csont-ügy: Összeszedtük a legfontosabb infókat

2018. március 03. - Jasinka Ádám

Az elmúlt pár évben több, egykoron nagy sikerrel futó sorozat is véget ért az RTL Klubon. Befejeződött a CSI: Miami helyszínelők, A mentalista, pár héttel ezelőtt finálézott a Castle és már nem sok epizód van hátra a Szulejmánból és a Dr. Csontból sem.

drcsont_ugy3.png

Ez azt jelenti, hogy hacsak nem indítanak valami újdonságot, akkor hamarosan igazán húzó nevű vásárolt tartalom nélkül maradhat a főadó. De kérdés, hogy szükségük lenne-e egyáltalán újabbakra? Hiszen a saját gyártások - mint például a Keresem a családom, a Gyertek át! vagy éppenséggel a hazai készítésű fikciós sorozatok - rendre népszerűbbek a külföldi produkcióknál.

Bárhogyan is változik meg 2019-re az RTL Klub főadója, az egyik sorozata, mely éveken keresztül kizárólag csak az RTL Magyarország csatornáin volt látható - többek között ezért is számít az egyik legnépszerűbbnek, hiszen nem futhattak bele a tévézők sok csatorna kínálatában - már a konkurencia műsorán is szerepelni fog. Az egykoron az NCIS-szel versengő, és a fiatal felnőttek körében szinte mindig győzni tudó Dr. Csont hazai vetítési jogait a TV2 is megszerezte.

drcsont_ugy4.jpgFotó: RTL Klub/Sajtóklub

Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója a SorozatWikinek adott interjújában árulta el, hogy: "2018-tól a Dr. Csont is a TV2 Csoport csatornáin lesz látható. A teljes sorozat jogai nálunk lesznek a következő 10 évben és az RTL Klub, valamint a Cool helyett a Prime-ot fogják erősíteni." Mivel az RTL Klubon még nem került képernyőre a széria befejező, tizenkét epizódból álló évada, hirtelen nem tudhattuk, mi lesz a le nem adott részek sorsa.

A SorozatWiki az interjú közlésének napján megtudta a választ az RTL Magyarországtól: idén mindössze csak egy évad, méghozzá nem is az első, hanem a negyedik etap fog szerepelni olyan csatornán, amit nem az RTL üzemeltet. A Dr. Csont pedig nem tűnik el egyik évről a másikra az RTL adóiról, ugyanis mire a teljes vetítési jog lejár, 2025 is lesz. A Dr. Csont utolsó évada pedig az RTL-nél kerül először képernyőre.

drcsont_ugy2.jpgFotó: RTL Klub/Sajtóklub

Az RTL válaszát tegnap éjjel a TV2 nem hagyta reakció nélkül, és több portálnak, köztük a 24.hu-nak is eljuttatott kiegészítésben azt írják, hogy 2018 nyarától fokozatosan kerülnek át hozzájuk a Dr. Csont vetítési jogai, és ezeket a részeket már nem adhatja az RTL Magyarország egyik csatornáján sem. 2025-re pedig csak az utolsó évad 12 epizódjának jogai lesznek az RTL-nél, minden más részt akkor már kizárólag a TV2 Csoport sugározhat.

A fentieket legegyszerűbben úgy lehet összegezni, hogy a premier részek az RTL-re érkeznek és még sokáig minden marad úgy, ahogy most van, csak Brennan és Booth ezentúl nem csak az RTL-képernyőin erednek a bűnösök nyomába.

Fejléckép alapja: RTL Klub/Sajtóklub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása