Izaura felszabadultan szárnyal - Retró és török sorozatok csábítják a nézőket

2018. február 16. - Jasinka Ádám

A TV2 Csoport kábelportfólió-bővítésének második állomása volt a 2016 augusztusában elindított Izaura TV. A tévéadó, amely a romantikus sorozatok kedvelőinek kínál színes válogatást, a Mozi+ mellett a portfólió egyik legnézettebb kábelcsatornája lett köszönhetően a klasszikus telenovelláknak, és a premiereknek. Ennek apropójából kérdeztük a tévécsatornát.

izaura_tv2_valaszok_cikk2.jpgMarimar is visszatér

„A telenovella az egyik legstabilabban jelen lévő programtípus a hazai televíziózásban. Az Izaura TV-t pont ez a nézői igény hívta életre 2016-ban, és az elmúlt másfél év bizonyította, hogy a műfaj népszerűsége töretlen Magyarországon” - írta a MűsorVíziónak adott válaszában a TV2 Csoport. Megtudtuk, hogy a csatorna nézőinek közel 75 százaléka nő - egyre több fiatallal, és leginkább a falvakban élők kedvelik az Izaura TV-t, de nem kizárólag csak vidéken népszerű.

Egy évvel ezelőtt a Kuzey Güney - Tűz és víz című török sorozat Magyarországon korábban még nem vetített második évada hozott remek nézettséget az Izaurán. Ezt az eredményt azonban tavaly év végén és idén év elején is megdöntötte az Esmeralda és a Piszkos pénz, tiszta szerelem. Mindkét produkció képes volt ugyanis hétről hétre egyre több, a finálé környékén epizódonként közel 200 ezer nézőt a tévékészülékek elé ültetni.

izaura_tv2_valaszok_cikk3.jpgAz Esmeralda két főszereplője nemsokára ismét elbúcsúzik

Ez a két produkció azonban februárban véget ér, így megkérdeztük a TV2 Csoporttól, milyen tartalmak várhatóak a közeljövőben az Izaurára. Az már biztos, hogy a Piszkos pénz, tiszta szerelem helyén február 16-tól a Fatmagül ismétlése kerül adásba. Az Esmeralda váltásaként, február 28-ától kezdődően hétköznap 21 órától pedig a Marimar lesz látható. A sorozat érdekessége, hogy a címszereplő magyar hangja Liptai Claudia.

A Marimar mellett a retró vonalat erősítve pedig hamarosan képernyőre kerül az Izaura műsorán a Betty, a csúnya lány is. Valamint vélhetően itt folytatódik majd új részekkel a nemrég ismét szünetre küldött A szultána.

izaura_tv2_valaszok_cikk1.jpgA Betty, a csúnya lány főszereplői

Az Izaura TV-n az indulás óta nem csak dél-amerikai és török produkciók kerültek képernyőre: láthatott a közönség hazánkban már korábban vetített dél-koreai sorozatokat, emellett újdonságként német és francia romantikus szériákat is. Mostanában azonban nem érkezett újabb európai vagy ázsiai cím, de a tévéadótól erre a kérdésünkre is pozitív választ kaptunk: „a csatorna nyitott volt, és a jövőben is az lesz különböző nemzetiségű sorozatok beszerzésében és sugárzásában.”

Veszélyes vonzalom

A romantikus történetek kedvelői számára azonban nem csak a sorozatok, hanem a filmek is kikapcsolódást jelenthetnek. Megkérdeztük, várhatók-e filmek is az Izaurára, valamint mikor kerülhet képernyőre a Veszélyes vonzalom (Delibal) című török film: „Az Izaura TV fő struktúráját elsősorban sorozatok adják, így a jelenlegi tervekben nem szerepelnek romantikus filmek, de nem kizárt, hogy premier török filmek a csatornán lesznek láthatóak a jövőben. A Delibal premierje még nem publikus.”

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása