Díjat nyert magyar operatőr dolgozott a hazánkba érkező vadonatúj sorozaton

2018. január 17. - Jasinka Ádám

Az év első hónapjában már több, idehaza még sosem vetített sorozat is képernyőre került, és bár a hónap felén és a premierek javán is túl vagyunk, január utolsó heteiben sem maradunk különleges tartalom nélkül.

britanni_premier1.jpg

Január 23-án, kedden 20 órakor lesz a brit, történelmi széria, a "Britannia" hazai televíziós premierje az HBO-n. A sorozat története időszámításunk szerint 43-ban játszódik, amikor is a Római Birodalom légói visszatérnek, hogy meghódítsák Britannia kelta részét, azt a titokzatos földet, melyet a harcos nők és druidák uralnak. Azok, akik a legendák szerint képesek az alvilág erőit előcsalogatni.

britanni_premier2.jpg

A sorozat két főszereplőjét, az egyik kelta harcos nőt Kelly Reilly ("A törvény nevében"), az egyik római hadvezért pedig David Morrissey ("The Walking Dead") alakítja. A "Britannia" azonban magyar vonatkozása miatt is érdekes lehet, ugyanis négy epizódjának a magyar származású Bolygó Balázs volt az operatőre.

britanni_premier3.jpg

Bolygó Balázs dolgozott többek között a "Borgia", a "Ki vagy, doki?", valamint a "Harley és a Davidson-fiúk" című sorozatokon is, 2013-ban pedig a brit "A célpont" egyik epizódjáért az Amerikai Filmoperatőrök Társasága díjjal jutalmazta teljesítményét.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása