Megszűnik két nyomtatott tévéújság

2018. január 02. - Jasinka Ádám

Pár órája közleményben jelentették be, hogy január 2-tól, tehát a mai naptól megszűnik két hazai, nyomtatásban megjelenő tévéújság.

teveujsag_kep.jpg

Az MTVA Kiadói Kft. által kiadott RTV Részletes és Telehold műsorújságok ettől az évtől kezdve már nem kerülnek a boltok polcaira. Előbbi ezen a néven 1998, míg utóbbi 1988 óta létezett. Az utolsó lapszámokban a vállalat vezetése tájékoztatta az olvasókat a lapok megszűnéséről, előfizetőit pedig a már kifizetett előfizetések részarányos visszautalásának módjáról.

A két lap kiadásának megszüntetésére a közmédia alaptevékenységére történő fókuszálás és a felelős gazdálkodás érdekében került sor - áll a közleményben. A közmédia csatornáinak és rádióadóinak műsorát többek között a mediaklikk.hu weboldalon is megtalálhatjuk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raven1975 2018.01.04. 14:10:19

Lehet, hogy maga az RTV Részletes csak kb. húszéves, de ez a hetilap a "jogutódja" a mindenkori rádió (és televízió) újságnak. Innentől fogva pedig 93 éves lapról van szó, mivel a "Magyar Rádió Újság" 1924-ben jelent meg először. Ezt követte 1929-től a Rádióélet és így tovább. Lásd: www.rtvreszletes.hu/rtv/index.php?option=com_content&task=view&id=39654&Itemid=42

Jasinka Ádám 2018.01.05. 14:27:56

@Raven1975: Igen, próbáltam kinyomozni a pontos dátumokat, de volt hogy csak mellékletként, volt hogy más néven jelent meg, így inkább az RTV Részleteset vettem "alapul", bár az tény, hogy a lapnak múltja van, nem is kicsi.
süti beállítások módosítása