Visszatérő műsor miatt megy újra szünetre a Castle

2017. január 31. - Jasinka Ádám

A Castle hetedik, és egyben utolsó előtti évada tavaly augusztus végén debütált az RTL Klub műsorán, és képernyőre is került belőle tíz epizód. A helyére november 15-től a Keresem a családom érkezett, és a krimisorozat 2016-ban már nem is jelentkezett többet új részekkel. A szinkronos folytatásra viszont nem kellett sokat várni, ugyanis január 3-án, egészen korán újra adásba került a Castle. Most viszont ismételten szünetre küldik a veterán nyomozós szériát.

A február 7-én este érkező 7x16-os sorszámú epizódot követően, február 14-től ismét Lilu műsora, a Keresem a családom lesz majd látható kedd esténként. A családegyesítő reality tavaly ősszel az RTL Klub egyik legnézettebb heti tartalma volt, így nem meglepő, hogy már év elején bevetik, de akárhonnan is nézzük, mindenképpen szokatlan lépés. Talán ezzel szeretnék élét venni a TV2-re tavasszal, Jakupcsek Gabriellával érkező, a Keresem a családomra kísértetiesen hajazó békítő műsornak?

keresemacsaladoms3.jpg

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Fotó: RTL Klub

Márciustól láthatjuk majd az új Kösemet

Tegnap írtuk meg, hogy e héttől, azaz január 30-tól a korábbiaktól eltérően már nem heti négy, hanem csak heti három rövid epizódot vetít a TV2 A szultána című sorozatból. Megkérdeztük a tévéadótól, hogy mi a döntés oka, és az alábbi választ kaptuk:

"Az első évad részeit mind így adjuk le a következő hetekben. Az új programstratégia része ez a változás, a tavaszi műsorstruktúra hamarosan elindul és ennek a felvezetéseként döntöttünk így. A második évad pedig a 10. héten indul, és heti egyszer lesz látható."

kosemmasodikevad.jpg

Ez pedig azt jelenti, hogy A szultána Törökországban tavaly novemberben indult második évada, melyben a Megtört szívekből megismert Nurgül Yeşilçay alakítja a főszereplő Kösemet, csak március elején kezd majd hazánkban, és a friss részeket nem naponta, hanem hetente kapjuk majd. Hogy A szultána pontosan melyik nap, és milyen időpontban is kerül képernyőre, azt még nem tudjuk, de amint kiderül, megírjuk.

Tovább

Magyar nézettség: 4. hét - Sokan kapcsoltak az új török drámára

A múlt héten mutatkozott be a Megtört szívek helyén, a Tények felvezetéseként a Fatmagül című sorozat. Az első rész remekül hozott, tartotta az előző széria nézettségét, ám a második epizódra sokan elpártoltak. Hatalmas meglepetésre azonban ez csak egy kis megbicsaklás volt. Szerdától ugyanis nőni kezdett a Fatmagül nézőinek száma, és pénteken már olyan nézettséget hozott, amilyenre a Megtört szívek is csak régen volt képes.

fatmagulnezettseg.JPG

A Fatmagül az első adáshét alapján nagyon jó választásnak tűnik, és bár előzetesen arra lehetett számítani, hogy a keményebb, komolyabb téma majd elriasztja az embereket, éppen az látszik, hogy vevők a nézők az ilyesfajta érzelmi töltetekre. A szombatra pakolt Megtört szívek kissé visszaesett, de így is remekül tartotta magát, és felhúzta a TV2 hetek (hónapok?) óta gyengélkedő szombat délutáni műsorsávját.

A Gasztroangyal az erős konkurencia, a Megtört szívek ellen is a topformája közelében tudott maradni, de érezhetően megsínylette a TV2 lépését, és már nem egyedül uralkodik a szombati híradások előtt. Míg délután vitézkedik a TV2, addig a főműsoridőben nem teljesít igazán jól. Az 50 milliós játszma persze továbbra is remek, és a Tényeket is viszonylag sokan nézik, de A szultána eredményeivel már nem lehetne büszkélkedni.

Bár azt azért nem szabad elhallgatni, hogy a TV2-nél elég mostohán bánnak Beren Saat ezen sorozatával, és míg délután a török tartalmakkal hasítanak, esténként elhasalnak. Az viszont egészen katasztrofális, hogy nincs egyetlen egy olyan hétköznap esti, heti műsoruk vagy sorozatuk sem, amit néznének az emberek. A filmekre elvétve kapcsolnak csak a tévézők, bár a péntek esti mozi már másodjára veri a 18-49 évesek körében az RTL-es szériát.

A Halálos fegyver a célközönségnél elképesztően rosszul teljesít, messze a főműsoridős csatornaátlag alatti eredményt hoz, és a múlt héten már a teljes lakosság körében sem tudott villantani. A finálézó Válótársak brutálisan zárt; hatszázezernél is többen látták a szezonzárót, míg a fiatal felnőttek körében jobb közönségarányt hozott, mint az előtte futó Barátok közt. A napi RTL-es sorozat kezd magára találni, és végre olyan számokat produkál, amelyek méltóak a múltjához.

A sorozatok között a teljes lakosságban a Szulejmán, míg a célközönségnél a Válótársak végzett az élen. A részletes nézettségeket a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Új tévéadón folytatódik a TV2 sorozata

Pár napja írtuk meg, hogy a tavalyinál hamarabb elhozza egyik sorozatának folytatását az RTL Klub, és ezzel tovább erősíti a Cool TV sorozatkínálatát. Nos, úgy látszik ez a törekvés a TV2 részéről is megvan, ugyanis az egyik, korábban sokáig a főadón futó szériájukat lepasszolják az egyik kistestvérnek, ahol ez lesz a negyedik premier széria a The Originals - A sötétség kora, a Zoo - Állati ösztön és a Gotham, szünet nélkül érkező második évada mellett.

hawaiifive0.jpg

A hamarosan finálézó Különvélemény váltása a Hawaii Five-0 lesz, melyből az idehaza még nem látott hatodik évad kerül képernyőre. A 25 részes etap a tengerentúlon 2015. szeptembere és 2016. májusa között volt műsoron, jelenleg pedig a hetedik évadát vetítik az amerikai kontinensen. A Hawaii Five-0 hatodik évadának premierje február 14-én este tíz órakor lesz a Prime műsorán, és mivel heti bontásban vetítik, jó sokáig képernyőn lesz.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Ismét vágnak egyet A szultánán

Elég kalandosan alakul A szultána sorsa hazánkban. Az első tervek még arról szóltak, hogy a premier nyár végén lesz, és kedd esténként kapjuk majd a friss epizódokat. A premiert azonban eltolták, a keddi adásnap viszont megmaradt, és 2016. szeptember 13-án, késő este, a Star Academy felvezetésével elindult a Szulejmán folytatásának kikiáltott széria. Az első részt nem sokan figyelték, de mégis nézhették elegen, ha a premier hetében a Sztárban sztár mögött megismételték azt.

aszultanaepizodvaltozas.jpg

Mivel a Star Academy nem hozta az előzetesen várt számokat, így a TV2 lépett. Későre pakolta a műsor napi adásait, a helyére pedig berakta A szultánát. Azt a sorozatot, amelyet eredetileg heti bontásban szerették volna képernyőre tűzni. Hiába hosszúak a török epizódok, a napi vetítésnek köszönhetően sokkal gyorsabban kezdtek el fogyni a részek, mint azt tervezték, és bár tavaly ősszel még nem láttuk azt, mi lehet ennek a következménye, idén megtapasztalhattuk.

Január 2-tól ugyanis a TV2 lecsökkentette A szultána epizódhosszát, és naponta már csak 25 perces részeket nézhet a közönség. Ráadásul nem csak a játékidő hossza változott, hiszen a heti öt epizódot is visszavették, és péntekenként már nem tűzik műsorra ezt a török szériát. Sok rajongó már ezért a lépésért is háborgott, de most itt az újabb sokk; a TV2-nél még tovább faragják A szultánát! Január 30-tól a heti négy helyett már csak heti három epizódot sugároznak és csütörtök esténként is filmeket ad majd a tévéadó. A döntés okáról megkérdeztük a TV2-t, amint válaszolnak, megírjuk.

Tovább

Egy hónappal korábban jön a Cool sorozatának folytatása

Az RTL Magyarországnál úgy döntöttek, hogy a Cool TV-ből sorozatcsatornát csinálnak. Ide érkezett tavaly a több éves kihagyás után új részekkel jelentkező X-Akták, itt debütált a Rosewood, a Rejtjelek, valamint a Kapcsolat című széria is. Valamint a Cool műsorán mutatták be a Foglalkozásuk: Amerikai és A zöld íjász újabb évadait is. Most pedig ezek közül az egyik új részekkel folytatódik.

rejtjelekpremiers2.jpg

A Rejtjelek premierje tavaly március végén volt, idén azonban már február közepén elhozzák hazánkba az új epizódokat. A Jaimie Alexander és a Válaszcsapásból is ismert Sullivan Stapleton főszereplésével készült sorozat második évada tavaly szeptemberben kezdett a tengerentúlon és mire Magyarországon is adásba tűzik, addigra már 14 epizód képernyőre kerül belőle Amerikában. A Rejtjelek második évada február 16-án, 22:00-kor kezd a Cool TV-n.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Fotó: Cool TV Sajtószoba

Ők voltak idén a Válótársak szinkronos vendégszereplői

Mivel egyre több heti sorozat készül már idehaza, ezért törvényszerű, hogy egyre több színészt látunk viszont a képernyőkön is. Azt azonban mindig jó felfedezni, amikor a megjelent arc mellé ismerős hang párosul. A Válótársak nemrég véget ért második évadában a főszereplőket is csupa olyanok alakítják, akiket a magyar változatokban is viszont hallhatunk. Azonban nem csak közöttük, hanem a vendégszereplők között is volt jó pár szinkronizáló színész is. Belőlük állítottunk össze egy galériát. A Válótársak második évadáról pedig hamarosan jön majd a kritikánk is.

A TV2-n tér vissza Jakupcsek Gabriella

2015 végén attól volt hangos a sajtó, hogy elbocsájtották a köztévétől azt a Jakupcsek Gabriellát, aki Csiszár Jenővel és Szente Vajkkal közösen tették az egyik legnézettebb műsorrá, és sokak vasárnap esti fix programjává a Magyarország, szeretlek! című gameshow-t. Jakupcseknek két Ridikül adás felvétele között, karácsony előtt mondtak fel, ez pedig mindenkit megdöbbentett.

A tévés és rádiós műsorvezető rövid időre a háttérbe vonult, 2016 második felében pedig ismét feltűnt a képernyőkön. Vendége volt D. Tóth Kriszta internetes interjúsorozatának, játszott a Hal a tortánban, idén pedig Papp Gergő és felesége egy napra átcuccoltak hozzá és megmutatták, mivel is tölti hétköznapjait. Ezek azonban csak vendégprojektek voltak. Az igazi, nagy visszatérésre csak tavasszal kerül sor, ráadásul egy vadonatúj formátummal.

jakupcsektv2.jpg

A Blikk írta meg, a TV2 pedig megerősítette a bulvárlapnak az információt, hogy a hamarosan érkező békítő/családegyesítő műsor, az Egymás szemében műsorvezetője Jakupcsek Gabriella lesz. A műsorba olyan emberek jelentkezését várják, akiknek megromlott a kapcsolata valamelyik rokonával, barátjával vagy ismerősével, és szeretné rendezni a dolgokat. A rövid ismertető alapján kicsit hajaz a produkció az RTL Klubon 2015 végén indult, azonnal sikeressé vált Keresem a családomra, melyben szintén a békítés, az újraegyesítés az egyik fő cél.

Jakupcsek Gabriellának nem lesz idegen terep a TV2, ugyanis a köztévés időszaka előtt már dolgozott náluk. Olyan műsorok fűződnek a nevéhez mint a Multimilliomos, vagy a nagy botrányt kavart Az igazság ára, amelyet ma talán képernyőre sem engednének (nem is csoda, hogy anno el is sötétítették miatta a TV2-t fél órára). A TV2-re tavasszal és ősszel több új produkció is érkezik, kíváncsian várjuk, a hazai Shark Tanknek, vagy A Konyhafőnök riválisának, a Séfek séfének ki lesz a házigazdája.

Szinkronhangok: Légió (Legion)

Az amerikai premier után pár órával, február 9-én este 9-kor nálunk is bemutatják a legújabb képregény-adaptációt, az X-Men univerzumhoz tartozó Légió első epizódját. A FOX a The Walking Deadhez hasonlóan ezt a premiert is magyar nyelven adja majd, a szinkronhangokról pedig már most leránthatjuk a leplet. Aki látta a sorozat hetek óta futó ajánlóit, annak nem okoznak majd nagy meglepetés a magyar hangok.

legioszinkron.jpeg

Dan Stevenst már többen is szinkronizálták, filmekből talán Szatory Dávid, sorozatból pedig a Downton Abbey és Posta Victor ragadhatott meg jobban az emberek fülében. A Légióban azonban nem velük, hanem Zámbori Somával hallhatjuk majd a szupererejű mutánst játszó brit színészt. Fel lesz adva a lecke, mivel egészen intenzív játékot nyújt Stevens, de az előzetesek alapján remek választás lesz hozzá Soma hangja.

A kontinuitás kedvelőinek is van jó hírem, ugyanis Jean Smart magyar hangja a 24 és a Hawaii Five-0 után ismételten Kovács Nóra lesz (üdvözlendő választás), míg Hamish Linklatert a Christie kalandjai és az Eszementek után most is Bartucz Attila szólaltatja meg (szintén dicsérendő döntés). Nem csak a főszereplőnek, hanem az egyik legbetegebb figurát, Lennyt magyarító Gáspár Katának sem lesz egyszerű dolga, de az első rész alapján, amiről itt írtunk hosszabban, egyik figura sem gyerekjáték.

A magyar hangok névsora nem teljes, a stábot pedig még nem ismerem, de amint megkapom ezeket az infókat is, frissítem a TOVÁBB-ra kattintva elérhető névsort.

Tovább

Kiderült, mikor érkezik a Csak színház és más semmi második évada

Tavaly már január 10-én bemutatták a Csak színház és más semmi szezonnyitó epizódját. Idén viszont valamiért úgy döntöttek a köztévénél, hogy az évad csak jóval később indul el. Ez elég különös, mivel a nézők és a kritikusok is szerették a sorozat első évadát. Az pedig még érdekesebb, hogy vasárnap helyett péntek esténként lesz majd látható a folytatás, ugyanis február 24-én 20:30-as kezdéssel debütál a Csak színház és más semmi második évada a Duna műsorán.

csakszinhazesmassemmipremier.jpg

Az új szezonban a már jól megismert szereplők mellé csatlakozik többek között Tenki Réka, Móga Piroska, Szombathy Gyula, Klem Viktor és Mészáros Béla is. Az írók továbbra is Divinyi Réka és Goda Krisztina lesznek, míg a rendezői székek egyikébe a Poligamy-t és a Coming Outot is jegyző Orosz Dénes is beült. A Csak színház és más semmi második évadának ajánlóját a TOVÁBB-ra kattintva találjátok.

Balsai Móni és Schell Judit összeöltözéséhez pedig ide kattintsatok.

Tovább

Szinkronhangok: The Originals - A sötétség kora (The Originals)

Hétfőn írtuk meg, hogy a Prime műsorán kerül adásba február 7-től heti háromszor, kedd, szerda és csütörtök esténként a Vámpírnaplók testvérsorozata, a 2013-ban indult The Originals. A sötétség kora alcímet kapó széria az ősi vámpír család tagjaira, Klausra, Elijah-ra és Rebekah-ra fókuszál. A Mikaelson testvérek visszatérnek New Orleansba, abba a városba, melyet több száz évvel ezelőtt együtt építettek, és melynek sokáig királyai is voltak. Azzal viszont nem számoltak, hogy idő közben minden megváltozott és már nem látják szívesen őket.

Aki nem szereti, ha nem tartanak meg egy párosítást, az tegye a szeme elé a kezét és az ujjai között kukucskáljon. A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva találjátok.

originalsszinkron.JPEG

Tovább

Végre újra lesz vicces magyar sorozat a tévében

Kritika A mi kis falunk első részéről

Ki gondolta volna pár évvel ezelőtt, hogy egyszer majd havi váltásban érkeznek a saját gyártású, heti magyar sorozatok és az újabbnál újabb tévéfilmek? Persze, a régi időkben folyamatosan készültek a kortárs műveket feldolgozó tévéjátékok és miniszériák, de az amerikai piac dominanciája némileg a háttérbe szorította a hazai gyártásokat. Többek között azért is, mert olcsóbb volt megvenni és szinkront készíttetni, mint sajátot forgatni.

amikisfalunkkritika6.jpg

Az elmúlt egy-másfél évben viszont teljesen megváltozott a helyzet és már nem csak a köztévé és az HBO, hanem az RTL Klub is rendelkezik saját gyártású, heti fikciós sorozattal. A piacvezető kereskedelmi adónál pedig megígérték, hogy ha a közönség vevő lesz az új sorozatukra, akkor nem állnak meg egynél. Betartották a szavukat, és a Válótársak váltásaként, február 2-ai kezdettel megérkezik A mi kis falunk, az új magyar vígjátéksorozat.

amikisfalunkkritika1.jpg

A Válótársakhoz hasonlóan ez is feldolgozás, csak nem egy holland, hanem egy szlovák széria remake-je lesz, amelynek első két epizódját premier előtt nézhettünk meg az alkotók és a főszereplők társaságában. A mi kis falunk Pajkaszegen, egy kitalált kis zsákfaluban játszódik, és a hetente érkező epizódokban bepillantást nyerhetünk abba, hogyan is alakul a község lakóinak élete. A nyolc részes első évadot a Beugrót és a Mindenből egy vant is jegyző Kapitány Iván rendezi és írja Kormos Anettel együtt.

Tovább

Szinkronhangok: Jesse Stone: A bostoni hasfelmetsző esete (Jesse Stone: Lost in Paradise)

Újabb részéhez érkezett a Jesse Stone tévéfilmsorozat, amelynek címszereplőjét mindenki Magnumja, Tom Selleck alakítja. Az egykori baseball játékos és gyilkossági nyomozó figuráját Robert B. Parker álmodta meg, és kilenc detektívregény főszereplőjeként találkozhattunk vele. 2005-ben készült a kötetekből az első tévéfilm, és 2015-ben került képernyőre az utolsó, A bostoni hasfelmetsző esete.

Hazánkban az HBO műsorán, február 2-án, este 8 órakor debütál a sorozatot lezáró tévéfilm, melyben több korábban megismert karakter is tiszteletét teszi. A főszereplő Tom Selleck magyar hangja ismét Sörös Sándor lesz, és Gloria Reubent és Kohl Sudduth-ot is az a Kocsis Mariann és Bozsó Péter szinkronizálja, akikkel eddig is hallhattuk őket. A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva találjátok.

jessestoneszinkron.jpg

Tovább

Törökök és rajzfilmek uralják majd a TV2 délutánjait

A TV2 a délutánok királya már elég régóta. Hétköznap a latin-amerikai és török sorozatokkal olyan biztos bázisra tettek szert, amelyre lehet és érdemes is építeni. Hétvégente ritkán volt szerencséjük, de ez hamarosan megváltozhat. E héttől ugyanis egy török sorozattal mennek neki a Duna zászlóshajójának, Borbás Marcsi gasztrobarangolójának, vasárnap pedig egészen meglepő módon rajzfilmsorozatokkal nyernék meg a tévézőket.

mesedelutantorokok.jpg

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az egy éve minden hétköznap délután új résszel jelentkező Megtört szívek január 23-tól már csak hetente egyszer, szombat délutánonként 16:50-től kerül képernyőre. A helyére a Fatmagül érkezett, így nem szakadt meg a törökök folytonossága. Nagyon érdekes lesz majd látni, mire megy a Megtört szívek a félmillió nézővel rendelkező Gasztroangyal ellen.

A TV2-nél azonban nem csak a szombat délutánt alakítják át. Február 5-től ugyanis már nem egész estés filmek, hanem animációs tartalmak vezetik fel a vasárnapi Tényeket. A Gyilkos sorok továbbra is képernyőn marad, utána viszont Mesedélután keretében hetente egy Tom és Jerry-film, egy Maci Laci és egy Hupikék törpikék epizód kerül majd adásba. Ez mindenképpen merész és bátor lépés, kíváncsian várom, mi sül ki belőle.

Fotó: TV2

Kiderült, mikor érkezik magyarul a Vámpírnaplók testvérsorozata

Nem olyan régen írtuk meg, hogy az RTL kábelcsatornáin a mai napig látható Vámpírnaplók testvérsorozatának, a The Originals hazai sugárzási jogát a TV2 Csoport vásárolta meg. Kiderült az is, hogy a magyar címe A sötétség kora lesz, és a PRIME műsorán kerül majd adásba valamikor az év elején. Ma pedig hivatalossá vált, hogy február 7-én, kedd este kilenc órakor debütál a széria első része.

theoriginals.JPEG

Ami a nagy dolog, hogy a hét három napján, kedd, szerda és csütörtök esténként kapjuk majd a friss részeket, melyek után 22:00-tól további premier sorozatepizódokat nézhetünk. Keddenként pár rész erejéig még fut a Különvélemény, szerdánként a Zoo - Állati ösztön második évada látható, csütörtökönként pedig a Gotham folytatódik február 9-től a második szezonjával.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Fotó: PRIME