Coby Bell: Két felvétel között rengeteget hülyéskedünk

2017. október 19. - Jasinka Ádám

Október 24-én egy vadonatúj, az X-Men-filmek világában játszódó sorozat indul a hazai FOX műsorán. A The Gifted - Kiválasztottak története egy átlagos, kertvárosban élő kétgyermekes családról szól. Ám az életük csak addig volt átlagos, amíg a kamasz gyerekekről ki nem derült, hogy mutánsok. A családnak menekülnie kell, ugyanis a kormány egy csapata, Jace Turner ügynökkel az élen üldözi a különleges képességűeket.

cobybell_interju1.jpg

Jace Turner megformálója sokak számára lehet ismerős, ugyanis Coby Bellt olyan szériákban láthattuk idehaza is mint a mai napig műfajában etalonként emlegetett Harmadik műszak, vagy a könnyed stílusú Minden lében négy kanál. Coby Bellel új sorozatával, és az általa játszott Turner ügynökkel kapcsolatban készült interjú, amit nálunk olvashattok!

Mondanál pár szót a karakteredről?

Jace Turnert játszom, aki az Őrszem Szolgálat regionális igazgatója. Szóval én üldözöm a mutánsokat! Jace rendőrként kezdte aztán egy szörnyű tragédia történt a családjában, amelynek a mutánsokhoz is köze van. Ennek hatására csatlakozott az Őrszem Szolgálathoz, hogy mással ne történhessen hasonló. Erős küldetéstudattal teszi a dolgát. Nem feltétlenül gyűlöli a mutánsokat, nem gonosz. A sorozatban persze ő a rosszfiú, de valójában nem gonosz, ha érted, mire gondolok.

cobybell_interju2.jpg

Szóval megkedvelted a karaktert?

Igen, szerintem a közönség is meg fogja érteni a motivációját. Együtt lehet érezni vele. Az évadnak még eléggé az elején visszamegyünk a múltba, és a nézők megtudhatják, hogy mi történt vele, és miért teszi, amit tesz. Ez elég izgalmas húzás. A tévésorozatok többségében nem ismerhetjük meg a hősök ellenfelének hátterét. Sokkal részletesebben kidolgozott személyiség, mint vártam. Mély színészi munkát kíván, és ez szórakoztató feladat. Tényleg az.

Felmerülnek benne kétségek az üldözött család bűnösségével kapcsolatban?

Igen. Van egy elvégzendő feladata, aminek a végére is fog járni, de belül őrlődik miatta. Az évad során egyre jobban. Mélyebbre ereszkedik, kívül kerül a komfortzónáján, és döntenie kell arról, hogy mi a jó és mi a rossz.

Úgy tűnik, hogy a The Gifted lényegét tekintve morális kérdésekről és döntésekről is szól a sokszínűség mellett.

Igen, és Matt Nix nagyon izgalmas módon írta meg a sorozatot, mert a Marvel családnál megszokott speciális effektek és akció mellett a karakterek személyiségét is mélyebben megismerhetjük. Akciósorozat, de vannak benne drámai elemek. Drámaként is megállja a helyét.

cobybell_interju3.jpg

Szerintem még azoknak is tetszeni fog, akik nem rajonganak a képregényekért. Mindenkinek tartogat valamit. Egy menekülő család áll a középpontban, ami már önmagában is izgalmas koncepció. Hátrahagyják a megszokott életüket, mert két gyermekükről kiderül, hogy mutánsok, és olyan világban élnek, ahol szörnyen bánnak az ilyen különcökkel. Ez is rengeteget ad a történethez.

Gyerekkorodban képregényrajongó voltál?

Nem nagyon olvastam ilyesmit, de az X-Men rajzfilmet és a szuperhősös filmeket követtem. Rengeteg ilyen játékom volt. A fiam viszont odavan a képregényekért, szóval hetente egyszer elmegyünk a boltba, ahol választhat valamit. Sokat olvas a Marveltől, szóval tudunk erről beszélgetni.

Ő mit gondol a szerepedről?

Rettentően izgatott, ahogy az összes gyermekem. És a barátaim is! Akkor is néznék, ha nem szerepelnék benne, mert a gyerekek szeretik nálunk az ilyesmit, de még az édesanyám és az ő barátai is izgatottak. Tudom, kezdek úgy hangzani, mint valami autókereskedő, de tényleg mindenkinek tartogat valamit ez a sorozat

Érzel magadon nyomást az eredeti alapanyag rajongóinak részéről?

Nem nyomásként fogom fel, hanem csodálatos lehetőségként. Soha nem voltam még részese ilyen rajongóbázissal büszkélkedő sorozatnak. Szeretnénk tiszteletben tartani, hogy ilyen hűségesek ehhez a márkához. De nem szabad erre gondolnom. Amikor dolgozom, egyszerűen minden nap a legjobbat kell nyújtanom.

cobybell_interju4.jpg

Hogy jöttél ki Stephennel, Annával és a stáb többi tagjával.

Remekül. Hamar megtaláltuk a közös hangot. De nem dolgozhatok velük túl sokat. Az Őrszem Szolgálat története többnyire külön szálon és helyszínen fut. Időnként találkoznak az útjaink, általában egyesével, de leggyakrabban a többi rosszfiúval dolgozom a saját forgatásunkon. Aztán átugrom a többiekhez, megölelem őket és hazamegyek.

A bevezető rész után az első két epizódot Stephennel forgattam, és remekül éreztük magunkat. Iszonyatosan tehetséges. Igazság szerint nagyon hasonlítunk, komolyan vesszük a munkánkat, és szakmai alapon állunk a dolgokhoz, de két felvétel között rengeteget hülyéskedünk.

Milyen szupererőre szeretnél szert tenni?

Most épp a hátsó kertet nézem, és nem lenne rossz, ha a kutyapiszkot távolról, egyetlen mozdulattal el tudnám tüntetni. Az remek lenne.

Köszönjük az interjút és a fotókat a FOX-nak!

A The Gifted – Kiválasztottak sorozat október 24-től keddenként 21 órakor látható a FOX műsorán!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása