Columbo óta nem igen láttunk ilyen krimisorozatot

2017. augusztus 03. - Jasinka Ádám

A skandináv szórakoztatóipar kétségtelenül legnagyobb "exportcikke" a krimi. A legjobb sorozatok pedig nem csak, hogy több országba is eljutnak, hanem az igazán kiválóakból még a helyi verziót is elkészítik. Így járt például A híd és az Egy gyilkos ügy is. Ezen krimik viszont elsősorban a tettes kilétére fókuszálnak, szeptemberben azonban egy olyan sorozat indul idehaza, amiben az első perctől fogva tudjuk, ki a gyilkos.

azelveszettjovopremier.jpg

A FilmBox Prémiumon szeptember 7-én, 21:00-kor debütáló széria a Módusz (Modus) címet viseli. A főszereplője Inger Johanne Vik, kriminálpszichológus, aki a történet szerint profilozóként dolgozhatott az FBI-nak. A munkája azonban véget ért, visszaköltözött Svédországba és elhatározta, hogy a lehető legtöbb időt tölti a gyermekeivel. Ezt a tervet azonnal keresztülhúzza, hogy idősebb, autista lánya szemtanúja lesz annak, hogy meggyilkolnak egy püspöknőt.

Inger kénytelen újra munkába állni és Ingvar Nyman nyomozóval közösen próbálják felderíteni az ügyet ebben a vallási, emberjogi kérdéseket is feszegető, hátborzongatóan hűvös és még a skandináv krimiktől is szokatlanul brutális sorozatban. Az első évad nyolc részes, a fő kérdés pedig nem az, hogy ki tette, hanem hogy miért. És hasonlóra példát Columbo óta csak igen kevésszer, szinte csak Az indítékban láthattunk.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása