Idehaza is vetített sorozatok lettek a világ legnézettebb szériái

2017. június 21. - Jasinka Ádám

A napokban rendezték meg a Monte-Carlo-i Televíziós Fesztivált, ahol a sztárok színe-java, valamint a legkülönfélébb szériák készítői is felvonultak. Az idén 57. alkalommal megtartott fesztiválon újfent nem csak díjazták a produkciókat, alkotókat, hanem kihirdették, mely sorozatok lettek a világ legnézettebbjei.

legnezettebbsorozatok.jpg

Ezt a címet három kategóriában (dráma, szitkom és telenovella/szappanopera) lehet elnyerni. Az Eurodata TV Worldwide 5 kontinens 61 tévécsatornáját vizsgálta meg, és a 2016-os adatok alapján a világ legnézettebb sorozata 47,1 millió nézővel az idehaza is látható NCIS lett. A dráma kategória második helyén a Gyilkos elmék, míg a dobogó legalsó fokán a hosszú szünet után visszatérő X-Akták végzett.

A komédiák körében nem talált legyőzőre az Agymenők, melyet 39,8 millió néző választott tavaly világszerte. A hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvendő vígjátéksorozat mögött a szintén kedvelt, idehaza több tévécsatornán is vetített Modern család, valamint egy ukrán sorozat, a Svaty került be a top háromba.

A napi vetítésű sorozatok közül a Gazdagok és szépek (The Bold and the Beautiful) lett az első, kicsivel több mint 13 millió nézővel. A második helyen egy 2011-ben indult török sorozat, a már 1200 epizódnál járó Beni Affet (Bocsáss meg) végzett, míg a harmadik legnézettebb egy tavaly véget ért indiai produkció, a Meri Aashiqui Tum Se Hi (Csak téged szeretlek) volt 2016-ban.

Forrás: mediametrie.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása