A retró lesz a sláger nyáron a Duna TV-n

2017. június 05. - Jasinka Ádám

Amíg a TV2 és az RTL Klub esetében ki lehet jelölni azt a időpontot, amit követően nyári műsorrendre váltanak, addig a Duna TV-nél ez inkább egy folyamatnak tűnik. A nyári átállás első lépése volt a Végtelen szerelem szünetre küldése, mely meg is pecsételte a köztévé főadójának elmúlt pár hetét. A Duna ugyanis lassan kiszárad, pedig még csak most jön majd a tűző napsütés, a nézőket mind jobban elpárologtató hőség.

dunanyar2017_1.jpg

Június 19-én, délelőtt 10 órakor indul a Család-barát helyén a Balatoni Nyár új szezonja. A Balaton partjáról élőben jelentkező műsorban idén is Kraszkó Zita és Harsányi Levente, valamint Rátonyi Kriszta és Vida Péter kettősei köszöntik majd a nézőket, beszélgetnek a vendégekkel, és bemutatnak majd különféle érdekességeket és helyeket, melyekre érdemes lehet elutazni.

dunanyar2017_3.jpg

Délutánonként viszont továbbra is csak egy premier lesz látható, ugyanis A múlt árnyékában című szlovák sorozatot leszámítva olyan régiségek kerülnek képernyőre mint az Erdészház Falkenauban, vagy a Dunán már többször is megismételt Don Matteo. Azonban nem csak délutánonként, hanem bizony a főműsor nagy részében is olyan tartalmakat kínál majd a Duna, amiket korábban is láthattunk már.

dunanyar2017_2.jpg

Június 19-től a Maradj talpon! helyére, 19:30-ra, az eddig a vetélkedő előtt vetített A hegyi doktor - Újra rendel kerül. A német sorozat felvezetése pedig, 18:35-től az 1994-ben indult Rex felügyelő lesz, melyet a legelső résztől kezdve tűz újra műsorára a Duna. A korábban többször is vetített osztrák krimi a nézők kedvence, így érthető, hogy bevetik, csak fura látni, hogy a Duna TV idén nyáron az M3-hoz hasonló nosztalgiaadóvá válik.

dunanyar2017_4.jpg

Június 20-tól az Önök kérték helyén megismétlik a Csak színház és más semmi első évadát, míg mögötte nyáron is képernyőn marad a spanyol Velvet Divatház. Szerdánként a második évaddal folytatódik a csatornapremier Zsaruvér, utána pedig a 2009-ben készült magyar széria, az Átok lesz látható méghozzá dupla részekkel. Csütörtökön képernyőn marad Tóth János, péntekenként pedig filmeket vetítenek majd.

Június 11-én finálézik a Magyarország, szeretlek!. A műsor helyén június 18-án a Magyarország Szépe szépségkirálynő-választás lesz látható, június 25-től pedig filmeket sugároznak vasárnap 19:30-tól a Duna TV-n. A jelenleg látható premier sorozatok közül a Miss Fisher rejtélyes esetei és a Kártyavár pár héten belül nyári pihenőre vonulnak, és vélhetően idén is szünetre küldik majd a Kékfényt is.

uramsegitsszinkron.jpg

A nyár elején azonban két újdonság is érkezik a Dunára, de egyik se a főműsorba. Késő éjszaka kerül képernyőre június 9-től és négy héten keresztül látható lesz az Uram, segíts! című olasz minisorozat. Egy héttel később, június 18-án, vasárnap kora délután pedig egy két részes olasz filmdráma, a Soha nem késő debütál a közmédia főadóján.

Azok, akik szeretnek nosztalgiázni, idén nyáron az M3 mellett már a Duna műsorát is bátran választhatják. Nagyon érdekes lesz majd látni, hogy vajon ez a retró műsorrend kihúzza-e a Duna TV-t a csávából.

Fotó: MTVA Filmfőszerkesztőség, Balatoni Nyár, mediaklikk.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbiii 2017.06.05. 20:59:53

Kártyavárnál a 4. és az 5. évadot is le fogja majd adni a pihenő után a Duna?

Jasinka Ádám 2017.06.05. 22:31:00

@norbiii: Sajnos nincs róla információm. :( Ha már elkezdték, szerintem végig is fogják adni, de legkorábban szerintem csak ősszel kezdhetnek bele a 4. évadba, de ez nem biztos. Mindenesetre megkérdezem.

norbiii 2017.06.05. 22:48:54

Köszi, majd a választ légyszíves megírod ide?
süti beállítások módosítása