Pápai Joci ott lesz az Eurovízió döntőjében

2017. május 11. - Jasinka Ádám

Viszonylag rövid időn belül ez a második alkalom, hogy az Eurovíziós Dalfesztivált egy hazánkkal határos országban rendezik meg. 2015, Ausztria után 2017-ben Ukrajna ad otthont az összeurópai dalversenynek és az, hogy tavaly Jamala nyert, igencsak felkorbácsolta az indulatokat. Több konfliktusról, pletykáról olvashattuk, a legnagyobb port azonban kétségkívül az verte fel, hogy megtagadták az orosz induló beutazását, és ebből fakadóan Oroszország visszalépett.

eurovizio_papaijocidonto.jpg

A három fordulóból álló zenés show első, keddi körét követően kiderült, hogy Svédország, Ausztrália (nem elírás), Belgium, Azerbajdzsán, Portugália, Görögország, Lengyelország, Moldova, Ciprus és Örményország már tovább jutott, és a ma megrendezett második elődöntő eredményéből megtudtuk, hogy a magyar versenyző, Pápai Joci ott lesz a döntőben. A döntős országok listáját a Továbbra kattintva olvashatjátok.

A nagy ötös + a házigazda
Olaszország
Nagy-Britannia
Németország
Franciaország
Spanyolország
+ Ukrajna

Az első elődöntő továbbjutói:
Svédország
Ausztrália
Belgium
Azerbajdzsán
Portugália
Görögország
Lengyelország,
Moldova
Ciprus
Örményország

A második elődöntő továbbjutói:
Bulgária
Fehéroroszország
Horvátország
Magyarország
Dánia
Izrael
Románia
Norvégia
Hollandia
Ausztria

A döntő magyar idő szerint szombaton este 9 órától lesz látható a Duna műsorán. A végső eredményhirdetésre pedig vélhetően egészen vasárnap hajnalig kell majd várnunk.

Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása