Hová tűnt a szinkron a Pannóniából?

2017. április 30. - Jasinka Ádám

Az oldal rendszeres olvasói már jó pár interjúban találkozhattak azzal a névvel, hogy Pannónia. Nem, nem a motorról van szó, hanem a Hűvösvölgyi út 64. szám alatt található több mint 60 éves épületről, intézményről, egykori munkahelyről, közösségi térről. A Pannóniában készült a magyar animációs filmtermés egy jelentős része, és ehhez az épülethez kötődik a magyar szinkrongyártás fénykora is.

Az évek óta csak pusztuló épület felújításának 2015-ben vágtak neki, és a nemrég megtörtént átadóval hivatalossá vált; újra kinyitott a Pannónia, és különböző filmkészítő, utómunkálatokkal foglalkozó cégek vették birtokba az épületet. Mivel ez a magyar szinkrongyártás egyik meghatározó helyszíne, így saját szemmel is látni szerettem volna azt, amiről oly' sokan meséltek. A Dargay Attila-emlékkiállítás pedig remek alkalom volt erre.

Azt viszont nagyon furcsállom, és őszintén sajnálom is, hogy nyoma sem volt az épületben annak, hogy a Pannóniában valaha is készült volna film- vagy sorozatszinkron... Elmentem volna egy emléktábla mellett? Vagy tényleg említés nélkül hagyták volna? Fura. A lenti képre kattintva megnyíló galériában több képet is találtok arról, milyen is lett a felújított épület látogatható része. A legtöbb folyosó és így az egykori szinkronstúdiók ugyanis le voltak zárva a kíváncsiskodók előtt.

Fotó: MűsorVízió/Jasinka Ádám

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása