Szinkronhangok: Egy fiatal orvos feljegyzései (A Young Doctor's Notebook)

2017. február 23. - Jasinka Ádám

Az Egyesült Királyságban 2012 decemberében mutatták be a Sky művészetközpontú adóján a Mihail Bulgakov azonos című novellagyűjteményéből forgatott A Young Doctor's Notebook című sorozatot. A történet érdekessége, hogy egy fő karaktere van, de őt két idősíkon, különböző életkorában láthatjuk, így két színész alakítja egy sorozaton belül ugyanazt az embert. A címben is szereplő doktor fiatal énjét maga Harry Potter, azaz Daniel Radcliffe játssza, míg felnőttként már a Mad Men - Reklámőrültekből ismert Jon Hamm formálja meg.

youngdoctornotebookszinkron.jpg

A Viasat History-re érkező nyolc részes sorozat magyar változatát Somló Andrea rendezi, aki a két főszereplő színészre Gacsal Ádámot és Csernák Jánost választotta. Radcliffe és Gacsal Ádám az évek során annyira összeforrtak, hogy talán el sem lehet még képzelni sem azt, hogy a varázslótanonc figurájával berobbanó brit színészt más szinkronizálja. Hamm-nél viszont húztak egy váratlant Csernák Jánossal, hiszen eddig a legtöbb esetben Fekete Ernő szólaltatta meg a reklámgurut. A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva találjátok.

A Young Doctor's Notebook (A Young Doctor's Notebook)

Daniel Radcliffe (fiatal doktor) - Gacsal Ádám
Jon Hamm (idősebb doktor) - Csernák János
Rosie Cavaliero (Pelageya) - Solecki Janka
Adam Godley (Lukich, a felcser) - Végh Péter
Vicki Pepperdine (Anna) - Bertalan Ágnes

Magyar szöveg: Csányi Zita
Hangmérnök: Házi Sándor
Gyártásvezető: Újréti Zsuzsa
Szinkronrendező: Somló Andrea
Produkciós vezető: Oláh-Nagy Kinga
Stúdió: SDI Media Hungary

Fotó: Viasat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szinkrobi · http://iszdb.hu 2017.02.23. 21:06:46

azért FET lehet jobb lett volna,

de nekem a magyar címe tetszik a legjobban.

Jasinka Ádám 2017.02.23. 21:16:13

@szinkrobi: Meghalljuk, lehet hogy mind Fekete Ernővel, mind Csernák Jánossal jó lesz. A magyar cím idézőjeles magyar cím, sajnos még a premier pontos időpontját sem ismerem.
süti beállítások módosítása