Úszkálni fogunk a jó sorozatokban, ha az HBO-ra kapcsolunk

2016. szeptember 30. - Jasinka Ádám

 A magyar HBO kapcsán ritkán tudok nagy, a szezonpremiereket összegző cikkeket írni, mivel szinte mindig kiegyenlítetten, folyamatosan érkeznek a tévécsatornáikra az új évadok, az idehaza magyarul még be nem mutatott szériák. Ez a mostani helyzet - ahogyan az eme cikk létezéséből is kikövetkeztethető - viszont más lesz. Az HBO adókra ugyanis októbertől olyan mennyiségben érkeznek a premierek, hogy azt nem lehetett szó nélkül hagyni, hiszen a saját gyártások mellett több külföldi és hazai produkció is képernyőre kerül náluk az ősz végén.

hboosz3.jpg

 A legelső premier az HBO-n felirattal már most is látható A kenderfutár magyar nyelvű debütálása lesz, amelyre október 7-én, 21:30-kor kerül sor az HBO3-on. A sorozat története egy névtelen kábítószer-kereskedő körül forog, és bepillantást nyújt New York Brooklyn nevű negyedének sajátos, sokszínű világába, az ott élők változatos életébe. A kenderfutár premierjének másnapján, október 8-án kezd dupla résszel szintén az HBO3-on a Nancy és Steve Carell nevével fémjelzett rendőrparódia, az Angie Tribeca második szezonja. A továbbra is elvetemült poénokat szállító sorozat sziesztának tökéletes lehet, hiszen szombatonként, 11:50-es kezdéssel kerül képernyőre.

 A soron következő premier nem sorozat, hanem egy film lesz, méghozzá Miklauzic Bence alkotása, a Parkoló. A film október 14-én este 8-tól lesz látható az HBO-n Lengyel Ferenccel és Szervét Tiborral a főszerepben. A történet egy bérházak közti telken parkolót üzemeltető férfiról, Légiósról, és a parkolójába egyik nap beállító gazdag emberről, Imréről és kettejük párharcáról szól, melynek tétje nem is annyira a tetővel fedett parkolóhely megszerzése, mintsem két világnézet összecsapása.

 A Parkoló után két nappal, október 16-án 19:50-kor debütál magyar nyelven az HBO-n a tévéadó őszének talán legvártabb sorozata, a Feltámad a vadnyugat című film nyomán készült Westworld. A történet cselekménye egy a vadnyugati miliőt megidéző kalandparkban játszódik, ahol a személyzetet valósághű, az emberekre kísértetiesen hasonlító androidok alkotják. A robotoknak azonban fogalmuk sincs arról, hogy csak díszletei egy véres játéknak. A parkot megalkotóknak vajon van félnivalójuk attól, hogy teremtményeik egy napon öntudatra ébrednek? A Westworld főszereplői közt megtaláljuk Anthony Hopkinst, Ed Harris és Evan Rachen Woodot is. A többi premierért kattintsatok a TOVÁBB-ra!

Tovább

Itt vannak a 19/2-es című sorozat magyar hangjai (frissítve!)

2016. szeptember 29. - Jasinka Ádám

 Igazán jó zsarus sorozatból kevés látható jelenleg a hazai tévés piacon, így mindenképpen üdítő lesz majd belenézni a héten debütáló kanadai krimibe, amely egy francia-brit rendőrös sorozat feldolgozása. Mindkét verzió eredetileg a 19-2 címet viseli, és bár a FilmBoxon most szombaton, október 1-jén este kilenckor bemutatkozó amerikai produkció három évvel a francia után, 2014-ben indult, így is leforgattak már belőle három tíz részes etapot.

 A történet a montreali rendőrség két zsarujára, Nick Barronra (Adrian Holmes) és Ben Chartierre (Jared Kesso) összpontosít, akik akaratuk ellenére lettek társak, és szinte azonnal összetűzésbe is kerülnek, mikor kiderül, hogy együtt kell járőrözniük. A két különböző temperamentumú férfi eleinte gyakrabban száll harcba egymással, mint a bűnözőkkel, de ahogy az a legtöbb esetben lenni szokott, egy idő után megbékélnek egymással. A főszereplőpárost Kálid Artúr és Zámbori Soma szólaltatja majd meg magyarul, a körzet parancsnokát Seszták Szabolcs szinkronizálja, míg járőrtársaikat például Papp Kati, Lamboni Anna és Gubányi György hangján hallhatjuk majd szólni. A magyar hangok névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

192esszinkron.jpg

Tovább

Indiai szappanopera debütál az RTL Klubon

2016. szeptember 27. - Jasinka Ádám

 Azt hiszem, ez az, amire nem számítottam, és szerintem nem vagyok egyedül; az RTL Klub ugyanis egy indiai produkciót tűz műsorára, ráadásul nem is akármilyent. A kis menyasszony (Balika Vadhu) egy napi szappanopera, amelyből több mint 2000 epizód készült 2008 és 2016 között, ezzel pedig ez lett az első olyan fikciós széria Indiában, amelyből több mint kétezer epizód készült. A piacvezető tévéadó hétköznap délutánonként dupla részekkel fogja majd vetíteni ezt a sorozatot, amely az október elején finálézó Isten áldjon, Esperanza! váltótársa lesz.

 A kis menyasszony történetének főszereplője Anandi, egy gyönyörű és különleges lány, akinek sorsa egészen fiatalon, már nyolc éves korában megpecsételődik, ugyanis a szigorú társadalmi hagyományok miatt már ekkor eldöntötték, ki mellett kell leélnie az életét. Anandi azonban nem tud ebbe beletörődni és ellenszegül a hagyományoknak. A kis menyasszony hazai bemutatója október 14-én 15:55-kor lesz, azaz a Story Extra és a Fókusz előtt lesz majd látható az RTL Klub délutáni kínálatában. A jó pár megbukott sorozat és saját gyártás után ez tényleg merész váltás, de látva az Isten áldjon, Esperanza! néha egészen siralmas nézettségi eredményeit, nem lennék meglepve, ha közönséget találna magának A kis menyasszony és kihúzná a csávából az RTL Klub délutánját.

akismenyasszony.jpg

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Forrás: RTL Klub

Ők lettek A nagy fogás című sorozat magyar hangjai

2016. szeptember 27. - Jasinka Ádám

 A VIASAT3 műsorán debütált szeptember 26-án, azaz tegnap este dupla résszel A Grace klinikát, a Botrányt és a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? is jegyző Shonda Rhimes produkciós cégének legújabb szériája, a Gyilkosságból megismert Mireille Enos főszereplésével készült A nagy fogás. A sorozat központi figurája Alice Vaughan, Los Angeles legjobb magánnyomozója, az a típus, akiről köztudott, hogy nem érdemes vele ujjat húzni. Barátjával és üzlettársával jól menő vállalkozást építettek föl, ügyfeleik pedig világszerte veszik igénybe nyomozói szolgáltatásaikat.

 Alice szakmája legjobbja, azonban ő sem tévedhetetlen. Vőlegénye, Benjamin (Peter Krause) milliókat csal ki tőle, majd egyik napról a másikra nyom nélkül eltűnik. Alice mikor szembesül a tényekkel eldönti, hogy bosszút áll és magánakcióba kezd, ám kiderül, hogy nem csak ő vadászik a férfira. Az FBI ugyanis már évek óta vizsgálódik Benjamin kétes európai ügyletei után, így kapóra jön nekik a nő elszántsága. Mindeközben Ben és két társa visszatér a nemzetközi bűnözés sötét világába, a tét pedig mindkét oldalon óriási. A sorozat magyar változatát Bauer Eszter rendezi, a főszereplőnőt alakító Mireille Enost pedig újfent Nemes Takách Kata szólaltatja meg magyarul, míg a vőlegényét alakító Peter Krause-t, akit láthattunk már többek között a Sírhant művekben és a Vásott szülőkben is, Stohl András szinkronizálja. A magyar hangok és a stábtagok névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

anagyfogasszinkron.jpg

Tovább

Műsorváltozás: Vége a Star Academy napi összefoglalóinak

2016. szeptember 26. - Jasinka Ádám

 A TV2 őszét két dolog határozza meg; az egyik a kábelportfólió bővítése, a másik pedig a realityvel keresztezett énekes tehetségkutató, a Star Academy, amiből nem csak napi összefoglalókat, hanem különféle háttérműsorokat is láthat a nagyérdemű. Míg kábelfronton sikerként könyvelhetik el a Mozi+ nézettségét, ami néha az RTL-es filmadó eredményeit is megszorongatja, sőt megelőzi, addig a Star Academyvel megcsinálták a hazai tévés piac talán legnagyobb bukását. Ami elsőre még vicces volt, az most már inkább szomorú, hiszen a politikai ködön áttekintve látnunk kell azt is, hogy ez a kudarc a műsoron dolgozókat mennyire rosszul érintheti. És akkor nem is beszéltem a TV2 azon háttérembereiről, akik sorozatban kénytelenek megélni a bukásokat, félsikereket, ez nem lehet kellemes.

staracademymusorvaltozas.JPG

 A TV2 az első hetekben még kitartott, és joggal reménykedtek abban, hogy a gyenge kezdés után talpra állhat a Star Academy, láttunk már ilyet reality esetében. A napok azonban teltek, a nézők pedig egyre inkább elpártoltak az Akadémistáktól, és ezt már a tévéadó vezetése sem nézhette tétlenül. A kedd késő estére behozott török szériát ezért betették napi vetítéssel a főműsoridő előkelő sávjába, és első adáshetén máris jobban produkált A szultána, mint a Star Academy, amely késő estére kerülve még inkább kikerült a távirányítók hatósugarából. A TV2-nél pedig ezt látva meghozták a döntést és megszüntetik a napi összefoglalókat.

 A tévéadó sajtóosztálya az origonak nyilatkozott, és azt írták, hogy az Akadémisták továbbra is élik az életüket, minden segítséget megkapnak a felkészülés során, ezeket a pillanatokat azonban már nem naponta, hanem csak egy nap, méghozzá a hétvégi élő showban láthatjuk majd, az ugyanis továbbra is képernyőn lesz. A TV2 azonban nem csak az összefoglalókat, hanem a SuperTV2-n látható háttérműsorokat is megszünteti, ezzel pedig elsüllyesztik a több léket is kapó hajót, amelyet elvárásokkal megpakolva útnak indítottak ősz elején. A TV2-n október 3-tól hétköznap este tíz órától filmek és sorozatok lesznek képernyőn; kedden a Sherlock és Watson és a Lángoló Chicago negyedik szezonja, csütörtökön az NCIS és A törvény nevében lesz látható, a többi napon pedig filmeket nézhetnek náluk a tévézők.

Forrás: TV2

Magyar nézettség: 38. hét - A vártnál is gyengébben kezdett az X-Faktor

2016. szeptember 26. - Jasinka Ádám

 Az RTL Klub két éves szünet után hozta újra el nekünk az utóbbi évek legnézettebb hazai tehetségkutatójának, az X-Faktornak legújabb évadát. Látva, hogy az előző öt szezon milyen parádés számokkal kezdett és milyen fantasztikusan magas nézettséget tudott összegereblyézni a válogatók alatt, szerintem jogosan várhattuk el a hosszú kihagyás után visszatérő produkciótól, hogy berobban a heti toplistára. Azonban ez nem jött össze, és talán történelmi mélyponton teljesített a piacvezető tévéadó egyértelmű zászlóshajója.

 Az X-Faktor hat évadjából öt a premierjével képest volt minimum 1,7 millió nézőt a képernyők elé ültetni, és bár jócskán változott két év alatt a hazai tévés piac, ez önmagában nem indokolna ekkora visszaesést. Szó szerint mondhatnánk azt is, hogy 7-800 ezer tévéző eltűnt a műsor közönségének soraiból, és lehetett bármennyire is jó az első válogató adás, csupán csak egymillió tévénéző láthatta azt. Az X-Faktor ért már el mélypontot, ilyen hosszú műsorfolyamnál törvényszerű, hogy egyszer ráunnak a nézők, de a "szörnycirkusz" mindig stabilan jól teljesített.

xfaktornezettseg.jpg

Az első adások nézettsége (teljes lakosság):
2010: 1 770 790 (38,4%)
2011: 2 105 000 (46,5%)
2012: 1 798 921 (40,8%)
2013: 2 047 989 (46,5%)
2014: 1 714 253 (39,8%)
2016: 1 059 047 (25,7%)

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy a Star Academy váltásaként a TV2 főműsoridejébe napi vetítéssel érkező A szultána bizony jobb választásnak bizonyult, mint a költséges tehetségkutató napi összefoglalója. A török széria ugyan nem tudta elsőre elkapni a Nyerő Páros miatt megtáltosodott Éjjel-Nappal Budapestet, de így is magasan jobban teljesített, mint elődje. A teljes lakosságban látványos igazán a javulás, hiszen nem csak az össznézettség lett nagyobb, de A szultána képes volt adás közben növelni a közönségének létszámát, míg a Star Academyről inkább elkapcsoltak a tévézők. A TV2 nyert ezzel a húzással, vagyis mentette a menthetőt, de a Jóban Rosszban nézettségén meglátszik a szappanos konkurencia.

 A Nyerő Páros utolsó adáshetére tudott még egyet csavarni a fordulatszámon, és bár a 900 ezres küszöböt nem lépte át, viszont most volt a legstabilabb egész első évadja alatt. Ennek köszönhetően az utána futó Éjjel-Nappal Budapest is javított, nem is keveset, és vélhetően A Konyhafőnök mögött sem fog rosszabbul teljesíteni, szóval érdemes lesz felkötnie a szultánának a selyemruhát. A Nyerő Páros bár fényesen csillog a tabellán, azért az a pénteki hosszú finálé nem volt a legjobb döntés, és a Barátok közt itta meg a levét az élő döntőnek.

 Úgy látszik, a kevésbé barátságos időjárás megtette pozitív hatását a nézettségre nézve, hiszen (szinte) minden képes volt javulni. A Don Matteo újra feljebb lépett azokon a lépcsőkön, amelyekről mostanában magabiztosan haladt lefele. Ennek köszönhetően a Maradj talpon! is erősödött egy picit, és kétszer verte is a teljes lakosságban az Ezek megőrültek!-et, amely nagyon nem találta a Nyerő Páros ellen a saját közönségét. A Konyhafőnökkel szemben sansza lesz, hiszen az a műsor nem a celebes realityket kedvelő nézőseregnek szól elsősorban.

 Nem csak az X-Faktor, hanem a Sztárban sztár sem teljesít az előző szezon szintjén, bár ez az 1,2 milliós eredmény elég volt a dobogó első fokára. Az engem kifejezetten meglepett, hogy a vasárnapra pakolt Kicsi Óriások tisztességesen helyt állt, és bár korábbi eredményeihez képest most nagyobbat, 100 ezret csökkent, azért így sem hozott olyan rosszul. A célközönségnél viszont a maszkírozott énekesek lenyomták a kis tehetségeket. Szombat este a 18-49 évesek körében szinte ugyanez történt csak fordítva, hiszen ott az X-Faktor utasította kérdés nélkül maga mögé az Akadémistákat.

 A Dunán a Kártyavár ugyanazt hozta, mint az előző héten, ebből sok jó nem fog kisülni, viszont nem csak ez a sorozat, hanem az RTL Klubon adott heti szériák sem vitézkedtek, kivéve Szulejmánt, de ezt már megszokhattuk, eshet eső, fújhat szél, ez a török széria kitart. A sorozatok között a teljes lakosságban és a célközönségnél is a Szulejmán lett a legnézettebb. A részletes nézettségeket a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Új részekkel tér vissza A hegyi doktor

2016. szeptember 26. - Jasinka Ádám

 A Duna TV tavalyi és idei évének két legnagyobb sikeréről, a szezonzárók felé naponta átlagosan hatszázezernél is néha több nézőt a képernyők elé ültető A hegyi doktor - Újra rendel, valamint a Kisvárosi doktor című szériákról nagyon sokszor nagyon sokat írtam már. A talán nem várt nézettségi sikert szállító német sorozatok vetítésében egy ideje szünetet tart a köztévé főadója, októbertől viszont újra megnyitja rendelőjét Gruber doktor, ugyanis érkezik a 2015 év elején képernyőre került nyolcadik szezon.

 A Dunán jelenleg a Maradj talpon! előtt, a fél hetes sávban a Don Matteo legújabb, tizedik évfolyama látható, azonban hiába áll sok epizódból Terence Hill történetének új felvonása, a napi vetítés miatt hamar kifut ez a produkció. A váltótársának azonban nem is kérdés, hogyan sokan örülni fognak, ugyanis nem a régi hegyi doktort rántja elő a köztévé, hanem végre adásra tűzik a Hans Sigl főszereplésével készült széria folytatását. Mivel tavaly október környékén ment szünetre A hegyi doktor - Újra rendel, így mondhatjuk, hogy egy éves szünet után tér vissza a hazai képernyőkre. A nyolcadik etap premierje október 11-én, 18:35-kor lesz, arról azonban egyelőre még nem tudni, hogy érkezik-e majd a kilencedik, azaz idei évad is.

ahegyidoktorujrarendelfolyt.jpg

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Forrás: MTVA Filmfőszerkesztőség

Nyerő Páros - Elképesztő fölénnyel nyert a győztes

2016. szeptember 24. - Jasinka Ádám

 A Nyerő Páros kapcsán - nem tagadom - voltak fenntartásaim. A kacifántosnak tűnő leírás, a kevés promóciós anyag és a beválogatott, számomra kevésbé ismert emberek nem igazán csigáztak fel a műsor indulása előtt, és így nem is vártam azt, hogy végig fogom majd követni ezt az elsőre igazán megfoghatatlannak tűnő celebes kalandot. Miután viszont megnéztem az első részt gyökeresen megváltozott a véleményem, és majdnem hogy egyből beleszerettem A rettegés fokával vegyített Celeb vagyok, ments ki innen! "olcsóbb" változatába.

vlcsnap-2016-09-24-13h14m19s458.png

 A vetélkedő lényege így utólag már roppant egyszerűnek tűnik; összezárnak nyolc párt egy olyan villába, ahol nincs két egyforma szoba, és a legjobbtól a legpuritánabbig, a saját fürdőszobás királyi lakosztálytól a régi idők nyári táborait idéző csak egy kerti tussal rendelkező (cirkuszi) faházig minden "komfort" megtalálható, majd hol a párok hölgy, hol a férfi tagjait küldik szórakoztató, gusztustalan, sokszor a kapcsolatukat igencsak próbára tevő feladatokra, hogy minél több pénzt gyűjtsenek össze. A műsor általában három körös fordulókból állt, melyeket mindig egy közös feladat zárt le, a két veszélyzónába került pár közül pedig a többiek választották ki, melyikük is maradjon a villában.

vlcsnap-2016-09-24-13h15m16s774.png

 Az első rész már megadta az alapkonfliktust, ugyanis a bemutatkozó feladatban elért helyezés szerint választhattak a párok maguknak szobát, így akinek az sem esett túl jól, hogy vesztett, még azt is le kellett nyelnie, hogy esetleg kint, egy minden mozdulatra megremegő és jobbra-balra dülöngélő lakókocsiban kellett aludnia. A feszültségeket azonban nem csak a szobák különbözősége élezte részről részre, hanem az az egyszerű tény is, hogy ha idegen embereket összezárnak, akkor ott bizony még inkább előjönnek, felnagyítódnak az apró problémák, kellemetlenségek, szokások, és az egyébként vicces gesztusok egy idő után irritálóvá válhatnak. Ilyen összezördülésből, vitából pedig kaptunk eleget.

A kritika folytatását a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Bemutatták az új Kösem szultánát

2016. szeptember 24. - Jasinka Ádám

 A Tims Production 2015-ben indította útjára a Muhteşem Yüzyıl: Kösem című szériát, ami látványvilága, hangulata és zeneisége miatt nyugodtan tekinthető a Szulejmán spinoffjának, azaz testvérsorozatának. A Star TV-n adásba került harminc részből álló első évad azonban nem tudta megismételni a nagy előd nézettségbeli sikereit és kritikai elismertségét, így egy ideig kérdéses is volt, folytatódik-e Kösem szultána története. A sorozat rajongói azonban fellélegezhettek, ugyanis a török FOX bejelentette, hogy elkészítik a második évadot, így megismétlődött az, ami 2011-2012 körül a Szulejmánnal is megtörtént, azaz tévéadót váltott.

aszultana_s2_elokep.png

 A magyarul A szultána címen futó produkció második évada nem csak amiatt lesz érdekes, mert új tévéadón lesz látható, hanem mert harmadízben is lecserélik a címszereplőt alakító színésznőt. Anastasia Tsilimpiou és Beren Saat után a második évadtól Kösem szultánát az idehaza a Megtört szívek Gülserenjeként megismert Nurgül Yeşilçay alakítja majd, akiről most adták ki az első hivatalos promóképeket és melléjük megérkeztek az első előzetesek is. Mivel az új szezon az első fináléja után 5-6 évvel később játszódik, így az új uralkodó IV. Murád szultán, emiatt pedig Kösem már nem egyszerű szultána, hanem a válide szultán lesz. A két évfolyam története között eltelt idő miatt is lehetett szükség a főszereplőt alakító színésznő cseréjére, azaz Kösem "öregítésére".

 A nemrég kiadott előzeteseket a sorozat hazai rajongói oldalának köszönhetően magyar felirattal nézhetitek meg a friss plakátokkal együtt, ha a TOVÁBB-ra kattintotok.

Tovább

Sorozatgyilkos után nyomoznak majd Budapest utcáin

2016. szeptember 23. - Jasinka Ádám

 Azt hiszem, lassan már semmi különös nem lesz abban, ha reggel iskolába vagy munkába menet, vagy a folyóparton korzózva egyszer csak az 1900-as években, egy macskakővel borított párizsi utcán, vagy egy a jelenben játszódó látványos akciójelenetben találjuk magunkat. Az ismert külföldi színészek és forgatócsoportok egymásnak adják a kilincset az országhatáron és hamarosan itt lesz egy újabb lehetőség arra, hogy összefussunk kedvenc színészünkkel vagy találkozzunk neves rendezőkkel, hiszen jövő év elején újabb stáb érkezik a fővárosba.

 A TNT nevű amerikai kábelcsatorna még tavaly jelentette be, hogy sorozatot terveznek Caleb Carr, idehaza 2007-ben megjelent nagy sikerű regényéből, az 1896-ban játszódó A halál angyalából (The Alienist). A tévéadó nem követte az úgymond megszokott utat és átugorva a pilotberendelést egyből sorozatot készíttet a magyar származású pszichológust főszerepbe állító fikciós bűnügyi történetből. A 19. század végén, a gazdagságáról és mérhetetlen szegénységéről egyszerre elhíresült New Yorkban játszódó események központi figurája Laszlo Kreizler, a város legnevesebb kriminálpszichológusa.

 A regény története szerint amikor a New York-i rendőrséget vezető Theodore Roosevelt tudomást szerez egy borzalmas gyilkosságsorozatról - melynek áldozatai főleg prostitúcióra kényszerített fiatal gyermekek - úgy dönt, hogy a város befolyásos urainak akarata ellenére Kreizler segítségével titokban megindítja az ügyben a nyomozást. Kreizler doktorhoz csatlakozik John Moore, a New York Times egyik újságírója, valamint Roosevelt fiatal titkárnője Sara Howard, aki elhatározza, hogy belőle lesz a városi rendőrség első női nyomozója. A csapat, felhasználva a korabeli helyszínelési technikákat és pszichológiai ismereteket nekilát a munkának, miközben a gyilkos rendre szedi az áldozatait, akiket nem csak brutálisan meggyilkol, de meg is csonkít.

 A tíz részesre tervezett első évad forgatókönyvét a True Detective első szezonjának rendezésével híressé vált és számos díjat begyűjtő Cary Fukunaga írta Caleb Carr regénye alapján, és egy ideig úgy tűnt, hogy a rendezői székben is ő foglal majd helyet, de olyan sok projektben vállalt szerepet, hogy valahol meg kellett alkudnia. Így bár marad a készülő The Alienist-széria kreatív csapatának tagja és producere, a részeket már nem ő fogja rendezni. Az első két epizódot Jakob Verbruggen (Hajsza, Kártyavár, Black Mirror) dirigálja majd, de nincs kizárva, hogy akár több részre is meg tudják nyerni a sorozatokban jártas flamand úriembert. A sorozat producerei közt megtaláljuk a Forrest Gumpot és a Benjamin Button különös életét is író Eric Roth-ot és a Drive - Gázt! jegyző Hossein Aminit is.

Forrás: Deadline, bookline.hu, moly.hu

Merész párkereső műsor indul jövőre az RTL Klubon

2016. szeptember 22. - Jasinka Ádám

 A társkereső műsorok sok országban (főként az Amerikai Egyesült Államokban) a mai napig roppant nagy népszerűségnek örvendenek, és jó pár évvel ezelőtt hazánkban is elég szép nézettség mellett futottak a különféle "házasító" realityk. Ki ne emlékeznek a Benkő feleséget keresre, amely a fináléjával hétköznap este 2 millió nézőt ültetett a képernyők elé, a ValóVilág kvázi spinoffjára, a Szerelem a legfölsőbb szinteken című műsorra, vagy a Házasodna a Gazdára? De láthattuk idehaza is A nagy Őt, az Összeesküvőket és Delhusa Gjon is keresett már magának feleséget, legutóbb pedig a Vigyél el! és az Ádám keresi Évát boldogította az erre vágyó közönséget.

hazassagelsolatasra1.jpg

 Az RTL Klub egy rövidke párkeresés mentes időszak után újra ehhez a témához nyúl, de most olyan formátummal próbálkoznak, amelyet meglepően kevés országban vetettek még be eddig. A Házasság első látásra jelentkezőit egy pszichológusokból és párkapcsolati szakértőkből álló szakmai csapat hallgatja meg, és tudományos módszereken alapuló teszteket követően keresik meg számukra a tökéletes partnert. A csavar pedig az lesz, hogy az egymásnak teremtett párok először az oltár előtt találkoznak, ahol ismeretlenül házasodnak össze. A nászút után összeköltöznek és négyhétnyi együttélés után döntenek arról, hogy együtt maradnak-e vagy elválnak.

 A műsor jövő tavasszal kerül képernyőre az RTL Klubon, és a nézők majd nem a házasságig vezető utat, hanem a "boldogító" igen kimondása utáni eseményeket követhetik nyomon. A Házasság első látásra eredetije egy dán formátum, amelyből az Amerikai Egyesült Államokban eddig három szezon készült (a legutóbbi még adásban is van), az ausztrál verzióból pedig jövő év elején érkezik a negyedik évfolyam. Az ausztrál show egyik különlegessége, hogy a harmadik szezonban egy azonos nemű párt is az oltár elé kísértek. A Házasság első látásra nagy valószínűséggel heti műsor lesz, hacsak nem csavar az RTL Klub annyit a formátumon, hogy napi realityt készítsen belőle.

A műsorba ide kattintva lehet jelentkezni.

Forrás: RTL Klub

Elképesztő premier sorozatokkal indul a vadonatúj hazai tévéadó

2016. szeptember 20. - Jasinka Ádám

 Az elmúlt hónapok szinte nem is szóltak másról mint hogy a TV2 egymás után jelentette be az újabbnál újabb tévécsatornáit, az azokra érkező premier sorozatokat és saját gyártású műsoraikat. Ennek a sormintának vet most véget az RTL Magyarországgal együttműködésre lépő Viacom, ugyanis nemrég bejelentették, hogy közös tévéadót indítanak Magyarországon. Ezzel pedig ismét tovább bővül a 110-nél már jóval több magyar nyelvű csatornával rendelkező hazai kábeltelevíziós piac.

rtlspikelogo.jpg

 A Viacom portfóliójába tartozik hazánkban is a Comedy Central, a Paramount Channel, az MTV és a Nickelodeon, most pedig egy újabb külföldön sikeres márkát, a Spike-ot hozzák be Magyarországra a piacvezető tévéadóval, az RTL Klubbal együttműködve. Az RTL Spike névre keresztelt tévécsatorna programstruktúrájának kialakítását és a műsorok beszerzését a tulajdonos Viacom látja el, míg az RTL Magyarország a márkaépítési és műsorgyártási tapasztalatait, illetve a csatorna kereskedelmi értékesítését adja a projekthez.

 Az RTL Spike több helyi gyártású produkciót is képernyőre tűz majd, az egyik a talkshow-szegmensből kinőtt Lip Sync Battle (Playback párbaj), míg a másik az igazi trashreality, a Jersey Shore magyar változata, a Budapest Shore lesz. Ezen felül pedig érkeznek majd szép számmal igazi premier szériák a decemberben induló vadonatúj tévéadóra, így az RTL Spike-on lesz látható idehaza először magyar szinkronnal a főszereplője miatt is zseniális Orphan Black, a jövőben játszódó tinidráma, a poszt-apokaliptikus The 100, a zombivá váló orvostanhallgatóról szóló iZombie és a western horror, a Wynonna Earp. Valamint érkezik még a magyar HBO-nál adásba került Ash vs. Evil Dead is, nagy valószínűséggel a már elkészült zseniális magyar változattal.

 Az RTL Spike-on ezeken felül képernyőre kerülnek majd olyan realityk is, mint az Ice Road Truckers vagy a 1000 Ways to Die, illetve ők is bemutatják az amerikai Top Geart.

Forrás: RedLemon, index.hu, dtvnews.hu

Family Guy Fiesta és látássérültek szinkronja

2016. szeptember 20. - Jasinka Ádám

 A Színházak Éjszakáján harminc színház kínált nem csak estére, hanem egész napra gyermekeknek, a családnak és persze csak a felnőtteknek szóló programokat is, így aki az eső elől nem a szobába bezárkózva, egy film vagy egy könyv társaságában szerette volna eltölteni a szombatot, az bőven talált magának érdekes és szórakoztató lehetőséget a kikapcsolódásra. A különféle előadások, próbák, színházbejárások, interaktív foglalkozások és zenés produkciók mellett szinte minden stílus és műfaj képviseltette magát, mi viszont témájából is adódóan a most negyedszerre megrendezett Szinkron Színházra látogattunk ki.

szinkronszinhaz8.jpg

 A korábban megszokottól eltérően most nem esti, hanem délutáni program volt a Szinkron Színház, aminek ismét a Karinthy Színház adott otthont. A több állomásos programsorozat első eleme a kicsiknek szólt, ugyanis a színház egyik stúdiószobájában két nagyszerű művész - és sokat hallott szinkronhang - Andresz Kati és Seder Gábor közreműködésével idézték meg a régi korok házi "esti meséit", a diafilmek világát. A célközönség egyértelműen az óvodások és kisiskolások széles csoportja volt, de a pörgős eseményekhez és a néha mindent eluraló akciódús látványhoz szokott felnőtt fejemet is el tudta varázsolni a két színész játéka, egy viszonylag egyszerűbb mese és pár színes állókép. A kissé meleg levegő, a besötétített helyiség és az előbbiek összessége elég volt ahhoz, hogy visszarepüljek bő tíz évet az időben. Az pedig őszintén meglepett, hogy a technológiával elképesztően durván terhelt kisgyerekeket ennyire szórakoztatta és le tudta kötni egy órára ez a mesedélután. A beszámoló folytatását a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

szinkronszinhaz1.jpg

Tovább

Itt vannak Az alvilág királynője című sorozat magyar hangjai

2016. szeptember 19. - Jasinka Ádám

 Ha az a cím, hogy Az alvilág királynője valakinek esetleg ismerősen cseng, nem jár rossz nyomon, hiszen a FOX-on szeptember 27-én, este kilenc órakor bemutatkozó sorozat alapját A Dél királynője című regény, és az abból készült telenovella adja. A széria idén nyáron debütált a tengerentúlon és a múlt héten került adásba az első, tizenhárom részes szezon fináléja, amelyet most már biztosan követ egy újabb, ugyanis zöld utat kapott a produkció folytatása.

 A kissé átdolgozott történet főszereplője továbbra is Teresa Mendoza, aki azután, hogy drogdíler bátyját meggyilkolják, kénytelen mindent hátrahagyva elmenekülni, és az Amerikai Egyesült Államokban menedéket keresni. Az elsőre kilátástalannak tűnő helyzetben azonban váratlan ismerősre bukkan, akivel szövetségre lépve közösen próbálják megdönteni a lányt üldöző drogkartell vezetőjének hatalmát. A szervezkedés közben Teresa kitanulja az üzlet játékszabályait, és lassan a bűnszövetkezet vezetőjévé emelkedik. A széria magyar változatát Zentai Mária rendezi, a főszereplőnőt pedig Bognár Gyöngyvér szinkronizálja, aki az ajánló alapján bátor, de eszméletlenül jó választásnak tűnik. Az alvilág királynője egészen impozáns magyar stábot kapott, nem is szeretnék senkit kiemelni, mert mindenkit fel tudnék ide sorolni. A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

azalvilagkiralynojeszinkron.jpg

Tovább

Magyar nézettség: 37. hét - A szultána leterítette Kevin Spaceyt

2016. szeptember 19. - Jasinka Ádám

 A nézettségi adatok alapján ugyan még mindig nem mondanám meg, hogy ősz van, de végre már elértük azt az időszakot, amikor is van miért izgulnunk, van miért várnunk a legfrissebb eredményeket. A legutóbbi héten pedig rengeteg minden történt, és így elképesztően sok érdekességet lehet kihalászni a számok Excel-rácsok között folydogáló csermelyéből.

kartyavarnezettseg.jpg

 A szultána kalandos hazai bemutatkozásáról szerintem már sokan értesültek, a konkrét nézettségi adatokat viszont csak most láthatjuk először, és ezek alapján teljesen indokolt, hogy azt a Star Academyt, amit már régen el kellett volna mozdítani a helyéről, pont ez a török széria váltja majd. A szultána ugyanis első debütálásakor, kedd este tíz órakor is szépen teljesített. Nem váltotta meg a világot, nem is várta szerintem ezt senki se tőle, de tisztességesen helyt állt és nézettebb volt a felvezetésénél. Az első rész ismétlése viszont sokkal többre volt hivatott, és ki is tudta használni a Sztárban sztár hátszelét, bár az kevésbé jó ómen, hogy folyamatosan kapcsoltak el róla a tévézők. Ha viszont ezt a félmilliós szintet tudja majd tartani hétköznap esténként, akkor megmentette őszét a TV2 a totális kudarctól. Ez ugyanis kudarc, nincs mit szépíteni, már csak azért sem, mert szerda este a Star Academyt nem pusztán az RTL Klub, hanem a SuperTV2 is megverte.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy a szerdai Jóban Rosszban, valamint az Extrém Activity premierje mind a teljes lakosságban, mind a célközönségnél - és ez a nagyon durva - verte a TV2-t a főműsoridőben. Ebben pedig az a szomorú, mert ez már nem vicces, hogy a TV2-t az egyik saját kábelcsatornája előzte meg, ami azt mutatja, hogy van olyan műsoruk, amire vevő a közönség, csak a műsorszerkesztés nem megy nekik, de nagyon nem.

 A szultána viszont kihúzhatja őket a gödörből, amire szüksége is lenne a tévéadónak, látva hogy az Ezek megőrültek! is botrányosan rosszul teljesít, egyszerűen nem bír az RTL Klubon futó Nyerő Párossal, pedig az Éjjel-Nappal Budapest ellen rendre szép eredményeket tud felmutatni, de fél órányi félsiker nem elég a győzelemhez. A Star Academy hétköznap esti adásairól az is mindent elmond, hogy a keddi összefoglalót a teljes lakosságban a Dunán futó Önök kérték is verte. Ellenben a hétvégi élő show már harmadízben tud javítani és lassan, de biztosan befogja a Kicsi Óriásokat, ami az RTL Klub őszének első, ha nem is olyan látványosan, de bukó műsora.

 A Duna TV kapcsán sem tudok sok jót elmondani; a Velvet Divatház nem hogy nem tudja megismételni A fátyolos hölgy sikerét, de a mélybe húzza a köztévé főadóját, amit őszintén nem vártam volna egy olyan sorozattól, amihez hasonlók ennél jóval sikeresebbek voltak már a Dunán is korábban. De nem csak ez a széria, hanem az egykori éllovas, a Don Matteo premier részei sem vitézkednek, és olyan, ha nem rosszabb számokat támasztanak a Maradj talpon! díszletének deszkái alá, aminél a nyáron vetített, ismételt A hegyi doktor-részek is jobbat tudtak. Azonban nem csak az európai alkotások bukdácsolnak, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a sokak által régóta várt Kártyavár főszereplője, Kevin Spacey is megbotlott, és míg az amerikai politikusokkal jól elbír, addig egy török uralkodó kifogott rajta.

 A sorozatok között a teljes lakosságban a Szulejmán, míg a célközönségnél a Dr. Csont lett a legnézettebb. A részletes nézettségeket a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább