Ők lesznek a Kib*zgatóhelyettesek című sorozat magyar hangjai

2016. július 31. - Jasinka Ádám

 Az HBO új, nyári komédiája egy gimnázium két igazgatóhelyettesét állítja a középpontba, akik - miután a régóta a tisztséget betöltő igazgató visszavonul felesége betegsége miatt - úgy gondolják, hogy közülük kerül majd ki az új diri, és persze hogy a másik kárára, saját magukat látják az igazgatói székben. Az iskolát azonban nem ők kapják, hanem érkezik egy külsős, aki miatt az eddig egymással ellenségeskedő páros rögtön közös célt talál, és elhatározzák, hogy kitúrják az új vezetőt.

kibazgatohelyettesekszinkron.jpg

 A leírás alapján nem tűnik nagyon extrának vagy különlegesnek a sorozat, ellenben a két helyettes karaktere, valamint azok ismerősei és rokonai, nem beszélve a tanári karról és persze az új igazgatóról már sokkal érdekesebbé és viccesebbé teszik a Kib*zgatóhelyetteseket. Az első rész alapján nagyon jól levehető, hogy mire számíthatunk majd az abszolút lúzer, a szabályokhoz nagyon ragaszkodó, és emiatt kevésbé kedvelt és talán egyáltalán nem is tisztelt Neal és a mindenkivel kedves, magát megjátszó szélforgó Lee párosától. A magyar hangjaikkal szerintem különösen jól működnek ezek a figurák, és azt nem is tudtam, hogy Mészáros Máté hangja ilyen színes és hogy ilyen jól játszik vele. Az új igazgató szinkronhangjának pedig telitalálat volt Kovács Nóra, ritkán hallani szemét karakterben, de nagyon jól áll neki.

 A Kib*zgatóhelyettesek magyar változatát Dezsőffy Rajz Katalin rendezi, és a Kegyetlen tánc valamint a Lucifer után idén ez már a harmadik szereposztása, amit ámulattal hallgatok. A magyar hangok és a stábtagok névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Itt vannak a Gyilkosság Reykjavíkban című sorozat magyar hangjai

 A magyar HBO (pontosabban Cinemax) újabb európai premierje egy izlandi sorozat, amelyről olyan kevés információt találni az interneten, hogy az hihetetlen. Az izlandi emberek nagyon nincsenek rácsavarodva a Wikipediára, és az ő oldalaiknál kevésbé informatívval talán nem is találkoztam. A színészekről szinte semmit nem tudtam kideríteni, ha pedig mégis van infó, akkor azok nem frissek. A slágerszériák, mint például a Trapped természetesen jól kereshető, de a Gyilkosság Reykjavíkban (angolul: Case, izlandiul: Réttur) alig vagy csak nehezen.

gyilkossagreykjavikbanszinkron.jpg

 A sorozat "háttere" ugyan nem jó, ellenben maga a produkció valami zseniális. Az első rész elképesztően tetszett, és habár lassan folydogált a történet, olyan remek atmoszférája van, amelyet élvezet nézni. Annak ellenére pedig, hogy krimi és egy brutális (ön)gyilkosság áll a középpontjában, nagyon finom és okos humora van, amitől kicsit furcsán éreztem magam, hiszen egy északi krimitől nem sokszor kapok vicces elemeket, itt pedig az egyik főszereplő nyomozó "észrevétlenül" szórja a poénokat.

 Az első rész baromi jó volt, és nem csak azért tetszett, mert maga a sorozat is jó, hanem mert mesteri lett a szinkron szereposztása. A főszereplő nyomozónőt Orosz Anna, partnerét Széles Tamás szólaltatja meg magyarul, az állandó szereplők szinkronhangjai között megtaláljuk például Györgyi Annát, Solecki Jankát, Debreczeny Csabát, Schneider Zoltán és Kertész Pétert is, de mivel nincs igazán egy nagy szereplő, hanem sok közepes, így az egész stábot ideírhatnám. A Gyilkosság Reykjavíkban szinkronrendezője Csere Ágnes, és le a kalappal előtte, mert tudtam, hogy rendez, hallottam is már munkáit, de ez valami állati király lett. A magyar hangok és a stábtagok névsorát, valamint a történet leírását a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Újabb nagy név érkezik a Válótársakba

 Az RTL Klubon tavaly novemberben debütált a Válótársak című sorozat, és nem csak az derült ki, hogy az HBO-n és az MTVA-n kívül a piacvezető kereskedelmi tévéadó is tud minőségi, saját gyártású heti szériát gyártani, hanem hogy van is rá vevő közönség. Az első szezon végig stabilan, a fiatalok körében pedig roppant jól hozott, nem is csoda, hogy berendelték a folytatását, amelyet már javában forgatnak.

 A Válótársakban eddig az állandó szereplők mellett láthattuk játszani Kulka Jánost, Börcsök Enikőt, Dobó Katát, Pálmai Annát, Tóth Augusztát, Pálfi Katát, Haumann Mátét és kapott pár jelenetet többek között Kocsis Mariann, Király Attila és Karácsonyi Zoltán is. A folytatásra pedig vélhetően nem adják alább a színvonalat, amit az is erősít, hogy Herman Péter, az RTL drámai és szórakoztató műsorokért felelő igazgatója a SorozatWikinek elárulta, hogy az egyik új állandó szereplőt, a Stohl András által játszott Bálint öccsét Nagy Ervin fogja alakítani.

nagyervivalotarsak.jpg

A kép forrása: HBO

Magyarországra is leszáll Supergirl

 A zöld íjász hatalmas sikerű bemutatkozása, majd gyors hanyatlása után nem gondoltam volna, hogy egyszer a testvérsorozatai is elérnek hozzánk, ráadásul ilyen sebes ütemben. A Flash – A Villám idén tavasszal debütált a VIASAT3-on, majd a széria első két évada dupla részekkel viszonylag hamar képernyőre is került. A finálé után azonban nem maradnak a rajongók szuperhősök nélkül, ugyanis a VIASAT3-ra augusztus 16-ai kezdettel megérkezik a Supergirl, a Superman unokatestvéréről szóló tévésorozat.

 Supergirlt és unokatestvérét - a Krypton, azaz szülőbolygójának pusztulása előtt - a Földre menekítették, út közben azonban problémák adódtak és kvázi „hibernálódott”, így mire megérkezett, az induláskor még fiatalabb Superman sokkal idősebb lett, mint ő. A fiatal lányt nevelőszülőknél helyezték el, felnőve pedig teljesen átlagos életet él és egy helyi újság vezetőjének asszisztenseként dolgozik. Az egyik nap azonban, miután betöltötte 24. életévét úgy dönt, hogy ideje felfednie magát a világ előtt. A széria hazai premierje augusztus 16-án este 9-kor lesz, dupla résszel a VIASAT3-on.

supergirl.JPEG

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

A kép forrása: fanart.tv

Itt vannak A fekete özvegy című sorozat magyar hangjai

 A TV2 legújabb kábeladóján, az Izaura TV-n augusztus 14-én három új sorozat is bemutatkozik. Az első kettő magyar szinkronjának szereposztását már végigvettük, most pedig következzék a harmadik, este tíz órakor debütáló A fekete özvegy című telenovella. Az eredetileg La viuda joven címet viselő produkció az Izaura másik két premierjével ellentétben nem friss alkotás, hiszen 2011-ben került képernyőre, és meglepő módon eddig egyik hazai tévéadó sem tűzte műsorára.

afeketeozvegyszinkron.jpg

 A sorozat főszereplője Inmaculada, egy gyönyörű és fiatal hölgy, aki egy botrányt követően hihetetlenül híres és gazdag, majd pedig félelmetesen rejtélyes lesz. Inmaculada szerelmi története ott kezdődik, amikor kizárják az egyik szépségversenyről azért, mert kiderül, hogy évekkel korábban, még kvázi tiniként gyermeke született. A kizárás körüli botrány felkeltette egy német előkelőség figyelmét, aki egyből házasságot is ajánlott a nőnek, aki mivel megalázva és kiközösítve érezi magát, férjhez megy a német férfihoz. A báró azonban egy évvel házasságuk megkötése után elhunyt, és sokan azt pletykálták, hogy Inmaculadának bizony benne volt a keze férje halálában.

 Az özvegy, de még mindig fiatal és gyönyörű, és már nagyon gazdag nő kezéért sorban álltak a férfiak, Inmaculada pedig ismét megházasodott, ráadásul nem is csak egyszer, hiszen második férje is rejtélyes körülmények között halt meg, majd pedig harmadik férje is elhunyt. Azonban annak ellenére, hogy minden esetben tisztázták a nevét, és bebizonyosodott, hogy ártatlan, érthető módon az emberek egyre kevésbé hittek abban, hogy pusztán véletlenek sorozatáról lehet szó.

 A magyar változatot Gellén Attila rendezi, a főszereplőt pedig a csodálatos hangú Csondor Kata szinkronizálja majd. A telenovelláktól mára megszokott módon rendkívül izgalmas lett a szereposztás, és kisebb-nagyobb szerepekben hallhatjuk majd többek között Náray Erikát, Farkasinszky Editet, Szórádi Erikát, Karácsonyi Zoltánt, Szatmári Attilát és Moser Károlyt is. A magyar hangok és a stábtagok névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Magyar nézettség: 29. hét - Török sorozat bánt el a TV2 realityjével

 Ez hihetetlen. A TV2-nél valaki kitalálta, hogy az anno a főadón bemutatkozó, majd a SuperTV2-re költöző celebes reality, az Édes Élet nyári különkiadással kerüljön újra a TV2-n képernyőre, hogy felhúzza kissé a tavasz vége óta gyengélkedő második számú kereskedelmi adó főműsoridejét, és hogy a műsor az őszi szezonkezdetre pár új nézőt is szerezzen magának. Az ötlet nem volt rossz, de régen láttam már akkora kudarcot, mint amit az Édes Élet Holiday produkált. Az még hagyján is lenne, ha "csak" rossz nézettséget hozott volna, de hogy kikapjon az amúgy sem túl nézett Duna TV-s török sorozattól, ami tavaly az RTL Klubon kezdett, na az ciki, nagyon ciki.

 Az Édes Élet Holiday a 18 és 49 év közötti célközönséget abszolút nem érdekelte, látványosan nem, de hogy a teljes lakosságban a Tények felvezetésével ne tudjon megverni egy köztévés produkciót, az döbbenetes. A Szerelemben, háborúban ráadásul nem is erősödött olyan hű de nagyon, ugyanazt a szintet hozta, mint egy-két hete, és mégis, ezzel a közepesebb eredménnyel kétszer is verni tudta a TV2-t a Duna TV, egyszer pedig fej-fej mellett haladtak a nézettségi túraösvényen.

szerelembenhaborubannezettseg_1.jpg

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy az RTL Klubon képernyőre került a Maigret című új sorozat első része, amely a várakozásaimnak megfelelően nem igazán tudta felkelteni a tévézők érdeklődését, pedig kellemes csalódás volt a széria első tévéfilmje. A konkurenciát persze magasan verte Rowan Atkinson, csak jobban örültem volna másfélszer ennyi nézőnek. Az RTL-es heti sorozatok közül a Szulejmán lubickol a nyári melegben, az ismétlések közül pedig a Dr. Csont tartja legjobban magát, bár Lilu műsora sem szégyenkezhet, hiszen sokkal jobban ismételhető, mint a Válótársak, amelynek újravetített epizódjai már kevésbé mondhatók sikeresnek.

 A TV2 habár bukott az első adáshete alapján az Édes Élet Holiday-jel, az NCIS visszaerősödött az előző heti botladozásai után és a CSI: A helyszínelőket már el is tudta kapni, és bár Gibbs-éket nem nézik olyan sokan, de talán fele annyian sem, mint fénykorában, csütörtök esténként szép nézettséget szállít a TV2 számára. A Duna TV-nek is kijutott a jóból és a rosszból egyaránt; a Kékfény, a Hawaii Five-0 és A fátyolos hölgy nagyon jól teljesítenek, A miniszter félrelép és a Nero Wolfe rejtélyeinek ismétlése a korrekt kategória, de a Szabadság tér '56 már megint az érthetetlen-miért-van-a-főműsoridőben csoport tagságiját váltotta ki.

 A kisebb adók versenyét a teljes lakosságban a Film+ a Red 2-vel, a fiatalabbak körében a Viasat3 nyerte a Másnaposokkal. A célközönségél az RTL-es filmcsatorna 5:4 arányban verte a TV2-s moziadót, amely ugyan kissé visszaesett, de meglepően jól tartja magát. Az M4 Sport a futball után most a Formula 1 Magyar Nagydíjával jelezte részvételi szándékát a heti toplistában, és nem meglepő módon, eddig ez az év legnézettebb F1-es futama. A sorozatok között a teljes lakosságban a Szulejmán, míg a célközönségnél a Dr. Csont lett a legnézettebb. A részletes nézettségeket a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Szünet nélkül jön a TV2 drámasorozatának új évada

 A TV2 2011 novemberében mutatta be az NBC tűzoltós drámájának, a Lángoló Chicagonak első szezonját, amelyet pár rész után az alacsony nézettség miatt ki is vettek a főműsoridőből, a második évad pedig nem is a főadón, hanem a SuperTV2-n debütált. A harmadik etap újfent csatornát váltott, és hosszú szünet után idén februárban láthattunk új, szinkronos részeket, melyek a TV2-n késő éjszakánként kerültek adásba. És ugyan a finálé egy hetet csúszik a korábban megszokottakhoz képest, az új szezon a harmadik zárását követő héten, azaz augusztus 11-én már meg is érkezik, így Magyarországon is műsorra tűzik az Amerikai Egyesült Államokban idén májusban véget ért negyedik Lángoló Chicago-felvonást.

langolochicagopremier.jpg

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

A kép forrása: 1806.it

Ők lettek az Aznap éjjel című sorozat magyar hangjai (frissítve!)

 Az HBO legújabb drámasorozata, a brit alapokkal rendelkező The Night Of a kritikusok egy jelentős, sőt, azt is mondhatnám, hogy a vártnál talán nagyobb részét egyből lenyűgözte, és nem nagyon lehet az interneten belefutni olyan kritikákba, amelyekben lehúznák a lassú történetfolyammal rendelkező, a főcímében és hangulatában is a True Detective-re (zenéjében pedig A hátrahagyottakra) emlékeztető krimit.

aznapejjelszinkron.jpg

 Az Aznap éjjel első része már egy ideje elérhető volt angolul, magyar felirattal, de mint ahogyan tudjuk, egy-egy új produkciónak a szinkronos bemutató adhat igazán nagy lökést - bár az HBO ez alól talán kivételnek számít. Múlt vasárnap azonban megvolt a magyar nyelvű premier is, így talán több tévéző is felfedezhette magának ezt a sötét, néhol nyomasztó sorozatot, melynek főszereplője egy fiatalember, aki nem mondható éppen az egyetemi társasági élet legnépszerűbb tagjának, egyik nap viszont meghívást kap egy buliba, a legmenőbb arcok közé, de soha nem érkezik meg a partira. A főszereplő megszokott, kissé szürke élete egyik napról a másikra felborul, ugyanis egy olyan bűncselekménnyel gyanúsítják meg, amelyet állítása szerint nem követett el.

 A magyar változatot a nemrég a Gyökereket is rendező Varga T. József rendezi, a főszereplőt alakító Riz Ahmedet, akinek az áttörést talán az Éjjeli féreg című film hozta meg, Pálmai Szabolcs szinkronizálja, a fiú ügyvédjét megformáló John Turturrot Fazekas István, a nyomozót játszó Bill Campet pedig Rosta Sándor hangján hallhatjuk. A magyar hangok és a stábtagok névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

"Nem csak a hangomat adom hozzá, benne vagyok én is" - interjú Pápai Erikával

 Pápai Erika hangját habár nincs olyan év, hogy ne hallanánk minimum egy mozifilmben, nagyobb lélegzetvételű tévésorozatban az elmúlt években vagy nem volt hozzá illő karakter, vagy színházi és egyéb munkái miatt nem tudott több szezonos szériákat vállalni. Idén azonban nem csak, hogy folytatta a pár éve megkezdett zseniális játékát Normaként a Bates Motel - Psycho a kezdetektől című sorozatban, hanem el is vállalta a hazánkban bemutatkozó egyik legújabb napi vetítésű török produkció, a Megtört szívek női szinkronfőszerepét, Gülserent.

 A két, látszólag eltérő szereplő azonban nem csak abban hasonlít egymásra, hogy ha kell, erejükön felül védelmezik a gyermekeiket, hanem, hogy Pápai Erika hangjával olyan szinten kelnek életre és töltődnek fel plusz érzésekkel, hogy egy-egy felfokozott, drámai jelenet alatt én bizony meghatódva, kissé könnyes szemmel ültem a képernyő előtt.

 A művésznő hangja mondhatni összeforrt Nicole Kidmannal, a Szívek szállodájából megismert Lauren Grahammal, de Pápai Erika szinkronizálta a Született feleségekben és még számos filmjében Eva Longoriát, ő szólaltatta meg magyarul eddig legtöbb alkalommal Jennifer Lopezt és vele is hallhattuk sorozatban, valamint filmben egyaránt még Vanessa Williamst is, hogy tényleg csak pár nevet soroljak fel az általa szinkronizált színésznők listájáról.

papaierika_klotildneni.jpg

Pápai Erika a Klotild néni című előadásban

 Pápai Erikával szinkronos pályájának indulásáról, a korai évekről, a szinkron nehézségeiről, sorozatos és filmes szinkronjairól, az újraszinkronizálásról, valamint arról is beszélgettünk, hogy a saját színészi elképzeléseket háttérbe kell-e szorítani, és hogy milyen mélységeiben is kell megismerni a szinkronizálandó szereplőt. A művésznővel egyik előadása szünetében volt szerencsém beszélgetni, ezért külön szeretném még egyszer megköszönni az interjút, amelyet a TOVÁBB-ra kattintva tudtok elolvasni.

Tovább

Rihanna játssza majd Norman Bates áldozatát

 A Bates Motel az egyik legjobb zsigeri dráma, amelynek harmadik évada ugyan kevesebb psycho-t hozott, mint a korábbi etapok, de ilyen érzelmi hullámvasutat és erős színészi játékot csak nagyon kevés sorozattól láthatunk. A szerintem mindenki által ismert Hitchcock-film előzményeit modern környezetbe helyező szériából eddig négy szezon került képernyőre (idehaza egyelőre csak három), és sajnos nem is fogunk még tíz résznél többet kapni belőle, ugyanis a Bates Motelt vetítő tévéadó az ötödik szezonnal szeretné befejezni Norman és Norma történetét.

batesmotelrihanna.png

 Az ötödik évad kapcsán, amikor kiderült, hogy ez lesz az utolsó felvonás, egyből az a kérdés fogalmazódott meg bennem, hogy vajon a fináléra elérik-e valamilyen formában a filmet, vagy mégis, hogyan fogjuk ott hagyni az elkerülő út miatt csak nagyon ritkán látogatott Bates Motelt és alkalmazottait. A most zajló tévés banzájon, a Comic-Con-on a készítők tettek egy hatalmas bejelentést, amely abba az irányba viheti az ötödik évadot, amelyek végén bizony elérhetjük a filmet. A záró szezonban ugyanis feltűnik majd a Psycho-ban látott Marion Crane, akinek fürdőkádas, zuhanyzós jelenete nem hogy klasszikus, de talán a legtöbbet emlegetett filmes jelenetek egyike.

 Marion Crane-t az 1960-as Hitchcock-filmben Janet Leigh alakította, az 1998-as feldolgozásba Anne Heche, a 2017-ben érkező Bates Motel-évadban pedig az énekesnő, Rihanna formálja majd meg a filmtől eléggé eltérőre vett figurát. Úgy látszik, hogy Lady Gaga megnyitotta az utat az énekesnők előtt, hogy ne csak epizód- vagy vendégszerepeket kapjanak, hanem bizony komolyabb sorozatos munkákat is. Az ominózus, zuhanyzós jelenetet, amely gondolom, hogy a sorozatból sem fog kimaradni, a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok megnézni.

Tovább

Új csapatkapitánnyal és megújulva tér vissza a Magyarország, szeretlek!

 A köztévé egykoron legnézettebb, bőven millió körüli számokat szállító saját gyártású gameshow-ja az elmúlt években eléggé visszaesett nem csak a heti, de a házi ranglétrán is, mivel nem igazán tudta felvenni a versenyt a vasárnapi műsorsávban vele egyszerre adott kereskedelmi adós showműsorokkal, köztük a Sztárban sztárral. A folyamatosan csökkenő nézettség ívén azonban kis törést lehetett látni, amikor kiderült, hogy a műsor oszlopos tagját, Jakupcsek Gabriellát elbocsájtották, és érthető módon az utolsó adása elég szépen is szerepelt.

tatarcsilla_1.jpg

 Az új csapatkapitány-párost nem igazán fogadták jó szívvel és pláne nem szép szavakkal a rajongók, és nem is kimondottan velük, hanem magával a helyzettel, Jakupcsek Gabriella kirúgásával volt problémájuk. A tévénézők eleinte viszont nem igazán párologtak el a Magyarország, szeretlek! mellől, bár észrevehetően öregedett a műsor közönsége, és egyre kevesebb fiatal választotta a váltás után ezt vasárnap esti kikapcsolódásnak. A szezon végére viszont mélyre süllyedt a gameshow nézettsége (nem kis részben A nagy duettnek köszönhetően) - talán ezért is döntöttek a készítők a frissítés mellett.

 Az egyik változás az őszi szezonban az lesz, hogy Harsányi Levente társa nem Tatár Csilla lesz. A műsorvezetőnő a kisgyermekére szeretne koncentrálni, majd felfrissülve vágna bele A Dalba, amelynek előkészületeit már decemberben megkezdik. Az, hogy ki váltja majd Tatár Csillát egyelőre nem publikus, már csak azért sem, mert jelenleg is zajlik a válogatás a női csapatkapitány pozíciójára. Az őszi visszatérés azonban nem csak személyi, hanem formátumbeli változásokat is hoz, valamint bekerülnek majd új játékok is a műsorba, ami lássuk be, nem lenne rossz, mivel a legutóbbi újítások igencsak "öregesre", unalmasra sikeredtek.

Forrás: Bors
A kép forrása: life.hu

Itt vannak a Veronica, a rabszolgák megmentője című sorozat magyar hangjai

 A TV2 legújabb kábelcsatornáján, az augusztus 14-én induló Izaura TV-n rögtön három premier is képernyőre kerül. Az első a Meryem Uzerli főszereplésével készült Az éjszaka királynője lesz, mely után, este kilenc órai kezdéssel a Veronica, a rabszolgák megmentője című telenovella első része kerül képernyőre. Ez a premier is meglehetősen friss, ugyanis az első részt idén januárban, a zárást pedig április végén láthatták a kolumbiai tévézők.

 A Veronica, a rabszolgák megmentője egy különleges telenovella több szempontból is; egyrészt a XIX. században játszódik a története, így tele van korhű, vagy legalábbis azt a korszakot stílusban visszaadó öltözékekkel, helyszínekkel, másrészt ennek következményeként elképesztően sokba került, és ez lett Kolumbia történetének legdrágább sorozata. A főszerepeket pedig elég színes náció jellemzi, ugyanis láthatunk majd spanyol, venezuelai, kubai, panamai és többek között még puerto rico-i színészt is.

veronicaszinkron.jpg

 A történet egyfajta Monte Cristo-sémát követ, azaz a főszereplő valamiért elmenekül szülővárosából, majd mikor visszatér másnak adja ki magát, és felvértezve a kellő tudással és eszközzel (többnyire pénzzel) nekilát, hogy leszámoljon azokkal, akik ártottak neki, vagy legalábbis igazságot szolgáltasson. (Aki esetleg nem látta a Gerard Depardieu főszereplésével készült Monte Cristo minisorozatot, és szereti az ilyen történeteket, az nézze meg, tényleg fantasztikus és a szinkron..., de ne kalandozzunk el!)

 A rendkívül látványos sorozat főszereplőnőjét Nerea Camacho alakítja, a magyar hangja pedig Andrusko Marcella lesz, és hallhatjuk még ebben a nem semmi szinkronban Kisfalvi Krisztinát, Farkasinszky Editet, Haffner Anikót, Bognár Tamást és számomra hatalmas meglepetésként, de természetesen nagy örömmel olvasva, Szabó Sipos Barnabást is. A magyar változatot az idén többek között az Outcast, a Végzetes bizonyíték és a Szeretned kell! szinkronjait is jegyző Zentai Mária rendezi. A magyar hangok és a stábtagok névsorát, valamint a sorozat történetének leírását a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Újabb X-faktoros megy ősszel a Sztárban sztárba

 A napokban kezdte el megszellőztetni a TV2, hogy kik lesznek az ősszel negyedik évadát kezdő Sztárban sztár versenyzői, és talán nem is akkora meglepetésre, rögtön két egykori RTL Klubos felfedezettel nyitották meg a bejelentések sorát. Ez érdekes módszer egyébként, mivel tavaly szerintem egy tök frappáns, sziluettes plakátkampánnyal vezették fel a szezont, idén viszont kevésbé izgalmas szembesülni a leendő énekesek kilétével.

 A legelső versenyző, akiről lehullt a lepel az az X-faktor második győztese, Kocsis Tibor volt, ma pedig kiderült, hogy az RTL-es tehetségkutató második etapjából nem csak az első, hanem a második helyezettet is elhalászta a TV2, ugyanis Muri Enikő is a Sztárban sztárral tér vissza jó hosszú képernyőmentes időszaka után. A TV2 showműsorának tavalyi szezonja brutálisan magas nézettséget szállított hétről hétre, nem is csoda, hogy nem pihen le a formátum, amelynek legújabb évadában nem csak a versenyzők között lesznek majd meglepetések. A zsűri egyetlen női tagja, Liptai Claudia ugyanis babát vár, és ha meg is születik a gyermeke a szeptemberi indulásig, akkor sem biztos, hogy bevállal egy ilyen műsort a kisbaba mellette.

murienikosztarbansztar.jpg

A kép forrása: rcnews.com

Ők lesznek Az éjszaka királynője című sorozat magyar hangjai

 Tegnap érkezett a hír, miszerint augusztus 14-én vasárnap este nyolc órakor a Szulejmánból megismert Meryem Uzerli legújabb sorozatával, Az éjszaka királynőjével kezdi meg adását az Izaura TV. A meglepően szép grafikai világot kapó tévéadón az első napján rögtön három újdonság is képernyőre kerül, melyek közül talán nem vitás, hogy a legnagyobb durranás ez a török széria lesz, amelynek ugyan csak tizenöt epizód alkotja első évadát, de azok bőven kétórás játékidővel rendelkeznek, így minimum kétszer ennyi magyar résszel kell tehát számolnunk.

 A telenovelláknál megszokhattuk, hogy a népszerű színészek egy-egy újabb sorozatukban is a már korábban megismert hangjukkal szólnak, és ez úgy látszik a török szériákra is nagyon igaz. Az éjszaka királynőjének főszereplőjét - ilyen felvezetés után nem is nehéz kitalálni, hogy - a Hürremként őt megszólaltató Bognár Anna fogja szinkronizálni. A sorozatban azonban nem csak Meryem Uzerli az egyedüli Szulejmán-veterán, ugyanis az a Selim Bayraktar is játszik a történetben, aki a vicces helyzetekről gondoskodó Sümbül agaként lett talán nagyon is ismert és szerencsénkre ő is "hozza a hangját", azaz újfent Galbenisz Tomasz orgánumával hallhatjuk majd.

azejszakakiralynojeszinkron.jpg

 Az éjszaka királynője egyik központi alakja Aziz Çelebi, egy 55 éves roppant népszerű török üzletember, aki családjával együtt Isztambulban, egy fényűző villában éli nem kevésbé szegényes életét. A család helyzete azonban koránt sem olyan idilli, mint várnánk. Miután Aziz felesége, és gyermekeik anya elhunyt, a férfi úgy dönt, hogy egész életét csakis a lányának szenteli, akit Kartalhoz, a háromévesen árván maradt és azóta Aziz jobbkezévé felnövő férfihoz ad feleségül. Kartal jelenléte, akire Aziz úgy tekint, mintha a saját fia lenne, Aziz valódi fiát, Mertet zavarja a leginkább, hiszen a fiú szerint Kartal éli azt az életet, és ő tölti be apja mellett azt a helyet, amit neki kellene. Aziz azonban titkon saját fiát hibáztatja feleségének haláláért.

 A sorozat másik történetszálán találjuk Szelint, aki egy kis franciaországi városban kézműves parfümöket készít. Békésen éli kissé magányos életét, amikor is egy nap összetalálkozik Kartallal, és szerelem születik első látásra. Kartalnak azonban vissza kell mennie Törökországba és így mindkettejüknek tovább kell lépnie. Évekkel később Szelin újra összefut egy férfival, aki azonban nem Kartal, hanem a mostohaapja Aziz lesz, aki felesége halála után ekkor érez először valami különlegeset egy nő iránt.

 A széria magyar változatát az idén sok más mellett az American Crime Story és a Preacher szinkronját is jegyző Bartucz Attila rendezi, a főszereplőket pedig Bognár Anna, Borbiczki Ferenc és Zámbori Soma szólaltatják meg magyarul. A magyar hangok és a stábtagok névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább