Itt vannak a Marilyn Monroe titkos élete című minisorozat magyar hangjai

2016. június 29. - Jasinka Ádám

 Az HBO július 3-án, reggel 8-kor július 2-án este 20:00-kor mutatja be idehaza a Marilyn Monroe-ról készített minisorozatot, amely két, másfél órás játékidejű epizódból áll, azaz könnyen lehetne két tévéfilmnek is nevezni. A történet középpontjában, ahogyan azt maga a cím is elárulja, Marilyn Monroe áll, jobban mondva inkább az a fiatal hölgy, aki a sokak által ismert személyiség mögött rejtőzött.

marilynszinkron.jpg

 A sorozat ugyanis bemutatja, milyen küzdelmes élete volt a fiatal Norma Jeane Morteson-nak, akinek édesanyja segítsége nélkül, magányosan és szeretethiányosan kellett felnőnie. A nehézségek ellenére azonban okos és ambiciózus nővé cseperedett, aki színésznőként egy egész korszak szexszimbóluma és meghatározó alakja volt. Élvezte a hírnevet, de ennek ellenére törékeny művész volt, aki egy határozott férfi védelmére vágyott. A külvilág nem értette, és nem is ismerte igazán a valódi Marilyn Monroe-t, aki annyira különbözött a nyilvánosan mutatott személyiségétől.

 A magyar változatot Mester Ágnes rendezi, a szereposztás pedig parádés lett. A címszereplőt alakító Kelli Garnert Ruttkay Laura szólaltatja majd meg, míg a Marilyn édesanyját játszó Susan Sarandont Andresz Kati szinkronizálja. Mellettük hallhatjuk majd Román Juditot, Nyírő Beát, Hullan Zsuzsát, Seder Gábort, Marilyn fiatal édesanyjának hangjaként Gáspár Katát és nagy öröm számomra, hogy A férjem védelmében után itt is Makranczi Zalán szinkronizálja majd Jeffrey Dean Morgant, ugyanis fantasztikusan összeillenek. A teljes stáblistáért kattintsatok a TOVÁBB-ra.

Tovább

Ezekkel a filmekkel indul a TV2 új adója, a Mozi+

 A TV2 Csoport nagy átalakulása idén nyáron, pontosan július 11-én kezdetét is veszi, ugyanis ekkor indul el a PRO4 frekvenciasávján a Film+ vetélytársának szánt Mozi+. A siker és a jó start érdekében mindent bevetnek a TV2-nél, ezért az első héten a főműsoridős kulcsfilmek, azaz a 21:00-kor kezdődő mozik reklám nélkül kerülnek vetítésre, és ez bizony meg szokta hozni a gyümölcsét.

mozipluszstart.jpg

A friss tévécsatorna este kilenckor a Z világháború című filmmel mutatkozik be, és az ígéretek szerint a Mozi+ nevű új kábeladón láthatjuk majd még a Star Trek - Sötétségben, a G.I. Joe: Megtorlás, a Ted, a Spongyabob - Ki a vízből valamint a Philipps kapitány című filmeket is. Az első héten azonban a vártnál kevesebb premier lesz, és be-be csúszik egy-két olyan mozi is, amelyek megjárták már talán az összes TV2-s adót - nem is egyszer. A Mozi+ első adáshetének filmjeiért kattintsatok a TOVÁBB-ra.

Tovább

Meglepő zsűrivel jön az RTL Klub új tehetségkutatója

 Az RTL Klub tavaly év végén jelentette be, hogy idén elindítanak egy gyermek-tehetségkutató műsort, méghozzá külföldi licenc alapján. A Pequeños Gigantes egy mexikói produkció, amely 2011-ben indult és eddig csak a Dél-Amerikai kontinensen, valamint Spanyolországban és Portugáliában volt jelen, azaz zömében a spanyol ajkú országok vették meg a formátumot. Idén azonban nem csak hazánkban, hanem például Olaszországban és Lengyelországban is adásra tűzik a műsort.

 A Kicsi Óriások ősszel debütál majd, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy az RTL Klubon, vagy A konyhafőnök Juniorral "párban" az RTL2-n lesz-e majd látható, az azonban biztos, hogy a házigazda Sebestyén Balázs lesz. A műsorba beválogatott 4 és 14 év közötti gyermekek a nyáron a tévéadó által szervezett táborban vesznek részt, ahol profi televíziós szakemberek és előadóművészek készítik majd fel őket az élő show-kra. Akinek ismerősen hangzik a műsor, az nem téved, hiszen idén tavasszal a TV2 szombat estéit a Kismenők határozta meg, azonban most nem jött be a tévécsatorna húzása, és hiába előzték meg az RTL Klubot, nem tudtak ebből a formátumból egy újabb Sztárban sztárt csinálni.

kicsoriasokzsuri.png

 A Kicsi Óriások háromfős zsűrijét jól ismert emberek fogják alkotni. A Blikk hozta le elsőként, hogy az RTL Klub az X-faktorban több évadot is lehúzó énekes-dalszerző és kreatív szakembert, Geszti Pétert, a Válótársakban és korábban a Mindenből egy van című improvizációs szitkomban is brillírozó Földes Esztert és a Família Kft.-ben éveken keresztül játszó Spáh Dávidot kérte fel az ítészek szerepére.

 A magyar RTL új tehetségkutatója vélhetően hétvégente lesz majd látható, de nagyon megnézném, hogy hétköznap este mire mennének egy ilyen produkcióval. Nem is értem, hogy idehaza miért csak a péntek-szombat-vasárnap trióban gondolkodnak, miközben az Amerikai Egyesült Államokban hétfőn, kedden és szerdán este vannak adásban a táncos-énekes showműsorok.

A képek forrása: rtl.hu, RTL Klub Sajtóklub

Ők lesznek a Láncra vert szerelem című sorozat magyar hangjai

 A nagyipari telenovella-beszállítást a TV2 űzi jelenleg, és náluk is hozzák a legjobb nézettséget ezek a produkciók, de ez nem jelenti azt, hogy más adón ne tűnnének fel a latin-amerikai szappanoperák. Az RTL2 késő délelőtti kínálatát jelenleg három spanyol ajkú széria határozza meg, melyek közül az egyik hamarosan leköszön, a helyére pedig egy újdonság, a Láncra vert szerelem érkezik. A 90 részes mexikói széria 2013 és 2014 között volt képernyőn, és meglepő módon még nem volt látható idehaza egyik tévécsatorna műsorán sem.

lancravertszerelemszinkron.jpg

 Az RTL2-n június 27-én, 11:00-kor bemutatkozó telenovella történetének főszereplője Gabriela, aki egy nála jóval idősebb, gazdag üzletember, Ignacio Aguilera felesége, aki mellett saját divatcéget tudott létrehozni. A férfi azonban egy nap megtudja, hogy halálos beteg, ezért fia javára megváltoztatja a végrendeletét és ez persze nem tetszik Ignacio fiatal szeretőjének, aki egyből botrányt is rendez az egyik tengerparti divatbemutatón. A történtek miatt letört és szomorkodó feleséget egy Rafael nevű férfi igyekszik felvidítani, aki saját feleségével már kevésbé törődik ilyen lelkesen és inkább szállodáival van elfoglalva. Azt azonban sem Rafael, sem pedig Gabriela nem sejti, hogy a véletlen találkozás mindkettejük életét örökre megváltoztatja majd.

 A magyar változatot Bárány Emese rendezi, és úgy látszik a trend már állandósulni látszik, hiszen ez a telenovella is kifejezetten jó szereposztást kapott. Úgy tűnik, a sokak által emlegetett, tényleg megkérdőjelezhető minőségű szinkront hozó időszaknak már jó ideje vége, és a spanyol nyelvű szériák szinkronjainak abszolút nincs miért szégyenkezniük, sőt, van amikor jobban sikerülnek, mint egy amerikai produkció magyar változata. A főszereplőnőt Kiss Virág szinkronizálja, a férjét alakító Ignaciot Rosta Sándor, és hallhatjuk még többek között Orosz Annát, Zakariás Évát, Posta Victor és Gergely Róbertet is, csak hogy néhányukat kiemeljem. Köszönet a stáblistáért az RTL Klub-nak! A magyar hangok listáját a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

A férjem védelmében - Itt a vége

 Vége.

 A férjem védelmében utolsó részének címe nem nagyon hagy minket kétségek között, egyből leszögezi azt, amit a készítők és a tévécsatorna nyilatkozatai alapján már egy ideje tudtunk; a hetedik évaddal elköszön a jelenkor legjobb jogi drámája és bármiben is reménykednék, ez már eldöntetett. Őszintén nem hittem volna pár évvel ezelőtt azt, hogy sorozatnéző életemet két jogi széria fogja meghatározni, mégis így lett, ugyanis a Boston Legal - Jogi játszmák után tavaly nyáron A férjem védelmében bekopogtatott az ajtónkon, leült a nappaliban és pillanatok alatt a család részévé vált. Együtt sírtunk és nevettünk, ha kellett virrasztottunk egy-egy keményebb heti eset miatt, ha pedig arra volt szükség, csak bekapcsoltuk a tévét és hagytuk, hadd ragadjon ki minket a mindennapok mókuskerekéből. Most viszont ilyen formában nincs többé, én pedig egyelőre nem találom a szavakat.

vlcsnap-2016-06-23-09h04m03s893.png

 A zárás ugyanis nem tetszett. Nem. Túl óvatos és múltba révedő volt. Az utolsó évad második felét uraló téma, azaz Peter ügye ebben a részben csúcsosodott ki és meg is kaptuk rá a konklúziót, de míg ezen a téren nem hagyták a nézőket függőben, addig háromnegyed óra alatt Alicia lába alól sikerült kihúzni a talajt, és úgy felforgatták az életét, ahogyan arra szerintem kevesen számítottak. Vártam valamiféle katartikus finálét, ahol hatalmas csörtére kerül sor, ahol valaki olyat tesz, ami az egész sorozatot megrázza, vagy csak egyszerűen, akár hatásvadász eszközökkel is, de hassanak, érjék el hogy bőgjek, hogy a könnyeimtől ne lássam az utolsó képsorokat. A King-házaspár viszont nem ilyen finálét képzelt el a sorozatának. A TOVÁBB mögött folytatom spoileres gondolatokkal.

Tovább

Kissé átalakul az RTL Klub délutánja

 Az RTL Klub szerintem azóta szenved a délutáni műsorsávokban, amióta kikerült a Híradó elől A gyanú árnyékában, azaz már jó ideje nem találják a sikertelenség ellenszerét. A célközönségben ugyan még tűrhetően teljesít a főműsoridőben durván oktató tévéadó, azonban a kora és késő délutáni műsorsávokat már több mint egy éve, akarva-akaratlanul, de átengedték a TV2-nek, akik láthatóan nem is szeretnék kiengedni a kezükből a vezetést jelentő szappanos gyeplőt.

 A piacvezető tévéadó a nyárra nem tervezett nagy változtatást a délutánjában, de azért mégis alakítanak egy kicsit rajta, viszont ettől sem remélhetünk a nézettség terén világmegváltást. Június 23-án debütál az Egy rém fura család című szitkom, az RTLII-n már leadott Hazug csajok társaságának harmadik szezonja helyére a szintén az RTLII-n már adásba küldött Gossip Girl - A pletykafészek ötödik etapja érkezik július 4-től, míg a köztévén futott Szívek doktorát a Kaméleon című széria váltja június 30-tól.

gossipgirlrtlklub.jpg

 Utánuk marad az Éjjel-nappal Budapest ismétlése, valamint nem mozdul el helyéről az Isten áldjon, Esperanza! és a Story Extra sem, pedig a teljes lakosságban elért eredményeik nem indokolják a műsoron tartásukat, ugyanis nem ritka, hogy nem csak a TV2, hanem a Duna TV is nézettebb tud lenni olyan tartalmakkal mint például a sokadjára ismételt Charly, majom a családban. Az Isten áldjon, Esperanza! és a Story Extra nagy szerencséje, hogy az RTL Klub márkaértékének és közönségének köszönhetően legyen bármilyen alacsony is a teljes nézettségük, a fiatal felnőttek körében még így is verik a konkurenciát.

A kép forrása: RTL Klub Sajtóklub

Magyar nézettség: 24. hét - Csak a magyar válogatott és más semmi

 Ennyi. Röviden, tömören ezt lehet elmondani az előző heti nézettségi adatokat átböngészve. Történtek persze más dolgok is, volt más futball mérkőzés, debütált a Formula 1 Bakuban, tovább futottak a napi saját gyártások és a heti tartalmak, de semmi sem tudott a magyar válogatott első, és második csoportmérkőzésének közelébe érni. Mit közelébe, majdnem egymillió nézőre vannak tőle a többiek, szétnyert mindent az M4Sport, szét.

 Az első, 2:0-ra végződő meccs is brutálisan sok tévézőt érdekelt, de amit a szombati 1:1 tudott, az kegyetlen volt. Az adatok persze csalókák - és ezt mindenhol elmondják és leírják - de azért érdemes még egyszer kihangsúlyozni; a lenti számokban nincsenek benne azok a nézők, akik szórakozóhelyeken, kivetítőtök, online vagy baráti társaságba verődve nézik a meccseket. Ezzel sajnos nem lehet mit tenni, a tévézőkből kell dolgoznunk, viszont amit a két mérkőzés elért, az így is pazar, és olyan, amilyet nem is tudom, mikor láttam utoljára. A teljes lakosságban a keddi és a szombati közvetítés 1,6-1,9 millió nézőt ültetett a képernyők elé, és ilyet ugyan már láttunk tavaly a Sztárban sztártól, a fiatal felnőttek körében viszont 50-62%-os közönségarányt még az X-faktor is csak ritkán hozott össze - ősszel.

fociebnezettseg2.jpg

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy a VIASAT3 a korábbi sikeres, 18-49-es szereplés után most megint nem tudott műsort delegálni a toplistába, ami nagyon érdekes, ugyanis a tabella "bejutási küszöbe" 60 ezer néző volt, amit máskor - sőt még ennél többet is - játszi könnyedséggel ugrott át a tévéadó. Lehet, hogy kábeles fronton pont a picit nőies VIASAT3-at viseli meg leginkább a futball? A Cool TV-n és a Film+-on is látszik a sport hatása, de mégis tartják magukat, igaz, csak egy-két katonával tudták magukat beverekedni a heti toplisták cellái közé.

 Az előző héten a Duna TV-n három újdonság is bemutatkozott; az első A fátyolos hölgy, amelynek szerencséje volt, ugyanis a kezdésére pont véget ért az Ausztria-Magyarország mérkőzés, így viszonylag korrekt debütálást tudhat magáénak, bár ezt a szintet tudta az Önök kérték is, és már azt se neveztük annyira acélosnak. A keddi focit ez az olasz széria annyira nem érezte meg, ellenben az előtt futó Szerelemben, háborúban már nagyon is, és az egyébként meglepően közepes számait sikerült még lejjebb tornáznia. A mentségére legyen mondva, a körülmények áldozata picit, mivel szerdán már magára talált, és javított, de utána megint visszazuhant. Nagy a szembeszél, és ezzel most nem bír a közönségkedvenc török sármőr sem.

 A másik köztévés premier a Mennyei kötelék volt, amelyet a Formula 1 közvetítése előzött meg, de sajnos nem sokat tudott belőle profitálni. A szombat délutánonként adásba küldött A muskétások befejező szezonja pedig kapott egy pofont az Izland-Magyarország mérkőzés felvezetéséről, és ahogyan az RTL Klub és a TV2, a Duna TV sem tudott mit kezdeni a focis szélviharral.

 A hétköznap estékről nem igazán tudok sokat elmondani. A nyár és a futball EB megviselte mind az RTL Klubot, mind a TV2-t, és egyedül a Barátok közt magasodik ki a középmezőnybe süppedt többi műsor közül. A heti sorozatok ismétlései érthető módon nem érdekelnek annyi nézőt, mint a premier részek, bár most Szulejmán is hátra lépett kettőt és régen látott mélységekbe süllyedt. Ennek köszönhetően a teljes lakosságban meg is előzte őt a Cobra 11 ismétlése, és itt is a cáfolat kettővel korábbi mondatomra, hogy az ismétlés kevesebb embert érdekel, mint az új epizód.

 A sorozatok között a teljes lakosságban a Cobra 11, míg a célközönségnél a Dr. Csont lett a legnézettebb. A részletes nézettségeket a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Ezzel várja nyáron a gyerekeket a Minimax

 Az országosan fogható tévéadók - mint az RTL Klub, a TV2 vagy a Duna TV -, de még a kisebb kábelcsatornák is nyári műsorrendre váltottak a csillagászati nyár beköszöntével. Mivel júniusban az iskolai tanévnek is vége, ezért sok gyereknek megváltozik az eddig megszokott rutinja, így sokkal több időt tud a szabadban, vagy éppen kedvenc meséjét nézve a tévé előtt tölteni. A nyári vakációval együtt, június 16-tól ezért a Minimax műsora is átalakul egy kicsit, így alkalmazkodva a törzsközönségét adó kis csemetékhez.

khumba.jpg

 Június közepétől hétköznap és szombat reggelente 8 órától, naponta új filmek várják majd a gyerekeket, melyekben Eperke, Sam, a tűzoltó és a Bajkeverő majom is új kalandokba keveredik, vasárnaponként reggel 8-tól pedig Barbie-filmekkel indul majd a nap. A filmek után fél tíztől szünidei rajzfilmmaratonnal várja nézőit a Minimax; egymás után három epizódot is megnézhetünk majd többek között a Mia és én, a Marsupilami, a Littlest Pet Shop és az Én kicsi pónim című animációs sorozatokból.

 A kis nézők azonban nyáron sem maradnak újdonságok nélkül, ugyanis júniusban elindul a Super 4, melyben a gyerekek kedvenc hősei (egy lovag, egy kalóz, egy tündér és egy modern műszaki zseni) egyetlen, szuperhősös mesében kerülnek majd különféle kalandokba. Júliusban pedig elindul a Khumba, melynek főszereplője egy különleges zebra, akinek félig hiányoznak a csíkja és aki ezért úgy dönt, hogy útra kel és megkeresi őket. Menet közben pedig elképesztő kalandokba keverik és igaz barátokra le egy gnú és egy strucc személyében. A premier július 16-án lesz, a főcímdalt pedig magyar nyelven élvezhetjük majd az Alma együttes jóvoltából.

Forrás: TMC

Magyar nézettség: 23. hét - Foci EB, török sorozatok és miegymás

 Az előző héten elstartolt a nyár első nagy sporteseménye, az idén a magyarokat is rendesen lázban tartó Labdarúgó-Európa-bajnokság, amely jó pár hétre meghatározó eleme lesz a nézettségi tabellának. Az első mérkőzések pedig - ahogyan azt várni is lehetett - taroltak és főként a 18-49-es korosztály ült elég nagy számban a tévéképernyők elé, és nézte a jobbnál jobbnak ígérkező futballmérkőzéseket. Ennek pedig a legnagyobb nyertese az M4Sport és a köztévé lett, a legnagyobb vesztese pedig mindenki más, de egyelőre sokkal jobban tartja magát a konkurencia, mint arra szerintem számítani lehetett.

fociebnezettseg.jpg

 Az első héten még nem hozott egymillió fölött egyik focimeccs sem, a nagyon jó eredményt nem is kérdés talán, hogy a magyar csapat pályára lépései fogják elérni (de még mennyire, 1,7 millió néző az első meccsen!). Az M4Sport egyeduralkodó ugyan még nem lett az előző héten, de vetélytársa csak elvétve akadt és még a Formula 1 sem tudott a kihívója lenni. A Duna TV-re "száműzött" futam meglepően kevés tévézőt érdekelt a Németország-Ukrajna összecsapás ellen, ami mondjuk nem is csoda, hiszen nagyjából ugyanazon, a sportot néző közönségen osztozott a két közvetítés - egymás kárára.

 (A futballnál sajnos nem tudok a fel- és levezetőműsorok nélküli, tiszta nézettséget írni, mivel bár küldött az MTVA adatokat, azok nem Live+AsLive számok, így nem vethetők igazán össze a többi, táblázatban szereplő nézettséggel, bár a focinál talán elhanyagolható lenne a felvételről történő megnézések száma, de nem szeretném keverni az adatokat.)

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy a Drágám, add az életed! fináléja után nem igazán tudott a teljes lakosságban visszaerősödni az Éjjel-nappal Budapest és olyan nézettséget szállít, ami most nyáron ugyan szódával elmegy, de láthatóan olyan örvényeket keltenek a bulizó fiatalok, amelyek lassan faragják a Barátok közt eddig stabil nézőszámát is. A közönségarány persze így is jó, kevesebben tévéznek nyaranta esténként, ez is igaz, szóval nincs nagy baj. Főleg annak tekintetében, hogy a hétköznap esti, heti szériák valami parádés eredményt hoztak az RTL Klubon. Nem is tudom, hogy utoljára mikor voltak ennyire stabilak és nézettek az import tartalmak.

 A TV2 azzal, hogy kikerült a képből a nyári szünet miatt a Drágám, add az életed! kettőt hátra is lépett, de nagy meglepetésre az ismétlésekből álló Humorkoktél még elfogadható szinten hoz, és ugyan a számai elmaradnak az Éjjel-nappal Budapestétől, de a víz fölött tartja a TV2 léket kapott hajóját, amit a szorgos kezek igyekeznek őszre megfelelő módon befoltozni. A hétvégi showműsorok kiesésével a TV2 nem tényező már sem szombaton, sem vasárnap, igaz nem is törik magukat annyira, ahogyan láthatóan az RTL Klub sem feszül meg azért, hogy a foci ellen érdemi konkurenciát állítsanak fel. Mennek a filmek, aztán lesz, ami lesz.

 A Duna TV viszont a foci mellett rengeteg premierrel készül a nyárra, és ennek a kínálatnak az első eleme az RTL Klubról tavaly év elején két rész után levett Szerelemben, háborúban, amelytől én őszintén jó nézettséget vártam. A premier korrekt is volt, igaz a Maradj talpon! alatt nyitott, de hozta a kötelezőt, viszont a második rész már olyan mélységekbe jutott, ahol a Duna 19:30-as sávja nagyon régen járt. A harmadik, pénteki epizód egy picit tudott javítani, viszont ez nem az a nézettség, amire számítottam. Majd meglátjuk, rátalálnak-e a tévézők, vagy beigazolódik, hogy az RTL Klubról nem véletlenül vették le két rész után a sorozatot.

 A Viasat elég sikeres hetet tudhat maga mögött, mivel a Négy esküvő, a Bad Boys 2., a Két pasi - meg egy kicsi és a Lucifer is a top ötven legnézettebb produkció között zárt a fiatal felnőttek körében, ami azt jelzi, hogy ha van néznivaló műsor ezen a tévéadón, akkor meg is találja azt a közönség. Annak kifejezetten örülök, hogy a Lucifer a remek premiert követő visszaesés után újra felkapaszkodott, mert ilyen nem ritkán fordul elő (lásd Flash vagy a SHIELD ügynökei, de akár írhatnám a Rosewood-ot vagy a Rejtjeleket is).

 A sorozatok között a teljes lakosságban a Szulejmán, míg a célközönségnél a Dr. Csont évadzárója lett a legnézettebb. A részletes nézettségeket a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Ők lesznek az Egy fiúról című sorozat magyar hangjai

 A VIASAT3-on mutatkozik be június 20-án az NBC két évadot megélt, Nick Horny azonos című regényéből készült szitkom, az Egy fiúról. Akinek esetleg ismerősen cseng a cím, annak nem csal az emlékezete, ugyanis az író ezen kötetéből Hugh Grant főszereplésével 2002-ben már készült film, amely a mai napig rendszeresen feltűnik a hazai tévécsatornák műsorán is.

egyfiurol.JPG

 A történet főszereplője Will Freeman, egy szingli, munkanélküli zeneszerző, aki miután megírt egy világslágert boldogan éli a milliomosok gondtalan mindennapjait. A tökéletes világát azonban romjaiba dönti a szomszédjába beköltöző frissen elvált anyuka és 11 éves fia, aki egyszer csak hívatlanul betoppan Will-hez. A férfi eleinte nem biztos abban, hogy jó ötlet-e egy kisgyerekkel barátkozni, de amikor ráeszmél, hogy a nők ellenállhatatlan vonzalmat éreznek a szingli apukák iránt, azonnal "üzletet" is köt a kis Marcus-szal; a kissrác Will fiának adja ki magát, cserébe pedig szabadon jöhet-mehet a férfi lakásában, és azt csinálhat amit csak szeretne. A sorozat első évadát idehaza egyből követi is a második, amely július 7-én debütál, és szintén hétköznap esténként került vetítésre.

 Az Egy fiúról magyar változatának szereposztását Aprics László álmodta meg és szokásához híven elég jó és érdekes párosításokat osztott ki "most" is. A főszereplőt megformáló David Waltont Makranczi Zalán, míg a kis Marcust játszó Benjamin Stockham-et Nagy Gereben szinkronizálja, mellettük pedig hallhatjuk majd többek között Ruttkay Laurát, Mics Ildikót, Tarr Juditot és Balsai Mónit is. A stáblistáért köszönet a VIASAT-nak! A magyar hangokat a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

BrainDead - A férjem védelmében után is van élet

 Amikor az egyik, ha nem a legjobb jogi drámát jegyző és az epizódjait néha rendező King-házaspár bejelentette, hogy a hetedik szezonnal kiszállnak A férjem védelmében-ből, akkor őszintén elkeseredtem, hiszen a látásmódjuk, a társadalomkritikájuk, a véleményük egyes témákról szerves és nagyon fontos részét alkották a sorozatnak. Ahogyan Aaron Sorkin a The West Winget, vagy ahogyan David E. Kelley a Boston Legal-t, Michelle és Robert King úgy határozta meg a The Good Wife-ot, a heti ügyeket, a karakterek viszonyát egymáshoz és a valóságban is megtörtént esetekhez. Nem csoda, hogy az író házaspár nélkül már a CBS sem szerette volna feltétlenül folytatni a díjnyertes és tényleg maradandót alkotó jogi drámáját.

vlcsnap-2016-06-14-12h03m55s510.png

 Mivel magyar szinkronnal nézem a sorozatot, ezért nem is értem még a végére, ami abból a szempontból mindenképpen pozitívum, hogy az űr, amelyet A férjem védelmében biztosan hagy maga után, még nem alakult ki nálunk idehaza. A King-házaspár szerencsére azonban nem hagy fel az írással, hiszen egy három éves szerződést írtak alá tavaly a CBS Television Studios-zal, amelynek első eredménye a június 13-án debütált BrainDead című politikai thriller, amely szinte ugyanazt a szintet tudja már az első rész alapján, amit a Julianna Margulies főszereplésével készült jogi széria, csak sokkal több humorral és misztikus elemmel, és kevesebb ügyvédeskedéssel.

vlcsnap-2016-06-14-12h02m58s953.png

 A BrainDead ugyanis egy olyan politikai dráma, melyben az emberek, főként a Fehér Házban dolgozók agyát idegen életforma falja fel, és veszi át a megfertőzöttek felett az irányítást. A sorozat úgy indul, hogy egy meteor becsapódik valahol Oroszországban, majd az űrből érkezett elemet az Amerikai Egyesült Államokba szállítják, ahol épp pénzügyi válsággal küzd az államapparátus, és aminek eredményeként százezer embert kellene elbocsájtani egyik napról a másikra. A demokraták és a republikánusok vitájának azonban nem csak az a következménye, hogy szinte kiürül a Fehér Ház, hanem hogy nem jut pénz a frissen az államokba szállított meteor részletes kivizsgálására sem. A TOVÁBB mögött folytatom a kedvcsinálót.

Tovább

Itt vannak a Maria című sorozat magyar hangjai

 A TV2 nem hagyja kiüresedni hétköznap délutáni telenovellasávját még nyáron sem, és a június 27-én finálézó Szeretned kell! helyére egy újdonság, méghozzá egy újabb telenovella érkezik. A Maria, vagy eredeti címén Simplemente Maria egy 2015-ös, több mint 120 részes produkció, melynek cím- és főszereplőjét a Kettős életből (Dos Hogares) és az Amit a szív diktálból (Porque el amor manda) is ismert Claudia Álvarez alakítja, míg a férfi főszerepet José Ron (Időtlen szerelem, Megkövült szívek, Fiorella) játssza. Ahogy pedig azt a telenovellák magyar szinkronjaitól megszokhattuk, az ismertebb színészek a megszokott hangjukon szólnak újabb munkáikban is.

mariaszinkron.jpg

 A június 28-án, 15:50-kor a TV2-n bemutatkozó Maria története egy falusi lányról szól, aki édesanyja szomorú halála után egyedül gondoskodik apjáról, húgáról és két öccséről. Maria szebbet el sem tud képzelni a vidéki életnél, ám minden összeomlik, amikor a falu egyik zsarnoka szemet vet rá, és el szeretné venni feleségül. Eközben Mexikóvárosban egy dúsgazdag családból származó fiú ellenszegül apja akaratának, és folytatja az edzéseket, hogy kijusson az Olimpiára, a történelmet tanító Cristóbal élete pedig teljesnek tűnik, csupán a megfelelő lány hiányzik mellőle.

 A címszereplőt Németh Borbála, míg Alejandrot Takátsy Péter szinkronizálja, és azt hiszem, régen láttam ennyire neves és lenyűgöző szereposztású telenovellát, pedig ritkán szoktak az utóbbi időben minőségileg megkérdőjelezhető magyar változatot kapni a latinó produkciók. A Maria viszont mindenen túltesz, persze lehet, hogy csak egy-két név vitte el a lelkesedésemet az egekbe, de majd meglátjátok, hogy kik szegődtek ehhez a sorozathoz több mint száz részre, tényleg lenyűgöző. A Maria magyar változatát a hosszú szünet és kihagyás után visszatérő Árvay Zsuzsa rendezi, aki úgy látszik bármilyen műfajú sorozathoz nyúl, tényleg csak a legjobbját tudja adni. Köszönet a stáblistáért a TV2-nek! A magyar hangokat a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Már júliusban elindul az egyik új, TV2-s kábeladó

 A TV2 Csoport nem várja meg az őszi szezont, hogy elindítsa új, vagy éppen felfrissítse régi kábelcsatornáit. Az első fecske, amely egyből nyarat is csinál - szó szerint - az eddig, a férfiakra szabott PRO4 helyére és frekvenciasávjára érkező Mozi+ lesz. A vadonatúj filmcsatorna július 11-én, este kilenc órakor indul és a tervek szerint a teljes család számára szórakozást biztosít majd a kínálata, amely tele lesz országos premier filmekkel.

 A TV2 család új adóinak logóiról a múltkor már írtam és most, hogy a Mozi+ végleges arculatát is láthatjuk a lenti ajánlóban, azt kell, mondanom, hogy annyira mégsem rossz ez az irány. A logó kifejezetten jól néz ki fehérben, persze továbbra is az egységesítés híve vagyok, de szerencsére a papíron amatőrnek tűnő logó elfogadhatóan működik a képernyőn - és ez előrelépés.

mozipluszlogo.jpg

 A Mozi+ a neve alapján nem is titkolt módon a Film+ riválisa és érdemi kihívója szeretne lenni, amihez egyébként megvan minden esélye, ugyanis ahogyan a sajtóközleményből olvasom, a nagy stúdiókkal kötött szerződésekből származó, idehaza még le nem adott, vagy csak az HBO-n vetített filmek nagyon nagy része erre az új adóra kerül, így vélhetően csak pár csepp jut majd a főadóra, vagy a többi kábelcsatornára ebből a premierekkel teli kancsó vízből.

 A különböző műfajú filmek között az eligazodást különféle ikonok segítik majd, azaz a képernyőn, az ajánlókban és gyaníthatóan a tévéadó weboldalán eltérő módon leszek jelölve, feltüntetve az akciófilmek, a vígjátékok, a horrorok, az animációk vagy éppen a háborús filmek. A Mozi+ csatornahangja ugyanaz a Galambos Péter lesz, aki a PRO4-et vitte az elmúlt időben.

 A Mozi+ indulásának hetében a 21 órakor kezdődő filmeket megszakítás, azaz reklámok nélkül sugározza majd. A bemutatkozó kínálatban megtaláljuk a Z világháborút, amely a nyitó filmje lesz a Mozi+ nevű adónak, ezen felül érkezik a Star Trek - Sötétségben, a G.I. Joe: Megtorlás, a Phillips kapitány, a Ted, a Spongyabob - Ki a vízből! és a Nagyfiúk 2. is.

A kép forrása: TV2 Sajtószoba

Ők lesznek a Mennyei kötelék című sorozat magyar hangjai

 A Duna TV nyári műsorrendjének újabb premiere egy német, családi széria lesz, amelyben a főszereplő miatt vélhetően jobban a középpontba kerülnek a vallásos témák, szokások és értékek, mint a korábbi Dunás sorozatoknál. A Mennyei kötelék ugyanis egy olyan férfiról szól, akinek váratlan hirtelenséggel elhunyt a felesége, gyermekeinek anyja. A férfi evangélikus plébános, és új munkája miatt az egész családjával, azaz négy fiával együtt Bonnba kell költöznie, ahol a helyi egyházközösség vezetője lesz. A sorozat vasárnap késő délutánonként, a hat órási Híradó előtt lesz látható, azaz a Hogy volt?! helyére érkezik meg a Mennyei kötelék június 19-től.

mennyeikotelekszinkron.jpg

 A széria magyar változatát Ambrus Zsuzsa rendezi, akinek szerintem nem volt olyan egyszerű dolga, hiszen egy 6, egy 13, egy 17 és egy 20 éves gyerekre, valamint az édesapjukra kellett magyar hangot választania, ráadásul úgy, hogy a történet főbb szereplőit csak férfiak (fiúk) alakítják. Így a családban Széles Tamás felügyelete alatt Gerő Botondot, Boldog Gábort, Baradlay Viktort és Czető Rolandot hallhatjuk majd, az egyházi oldalról pedig Balsai Móni és Málnai Zsuzsa hangjával "finomodik" a szereposztás. Köszönet a stáblistáért az MTVA-nak! A magyar hangokat a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Újabb képregényes sorozat érkezik Magyarországra

 A magyar nézők az utóbbi időben elég sok képregény-adaptációt láthattak nem csak a mozikban, hanem a tévékészülékeken keresztül is. A talán legismertebb és legkedveltebb a The Walking Dead, de ugyanúgy képregény az alapja A zöld íjásznak, a Flash - A Villámnak, A S.H.I.E.L.D. ügynökeinek, a Lucifernek, vagy a nemrég bemutatott Outcastnek is. A legújabb elem a sorban a szuperhősős vonalat viszi tovább, méghozzá egy olyan univerzumét, amelynek szereplőivel eddig túlnyomórészt csak filmekben találkozhattunk.

legionfox.jpg

 A 2017-ben a FOX-on debütáló Legion ugyanis az X-Men univerzumában játszódik, és a főszereplője egy zavarodott fiatal férfi, aki több egyszerű átlagembernél. David Haller - akit a Downton Abbey-ből ismert Dan Stevens alakít - tinédzserkora óta küzd mentális betegségekkel. Skizofréniát diagnosztizáltak nála és éveket töltött elmegyógyintézetben, de egy másik beteggel való különös találkozása után szembe kellett néznie azzal, hogy a fejében hallott hangok és látomásai nagyon is valóságosak.

 Az amerikai bemutatóval együtt több mint 125 országban, köztük Magyarországon is képernyőre kerülő széria alkotója a Fargo szériával (el)ismertséget szerző Noah Hawley, a főszereplőt alakító Dan Stevens mellett pedig láthatjuk még a Városfejlesztési osztályból ismert Aubrey Plaza-t és a 24-ben Martha Logant fantasztikusan játszó Jean Smart-ot is. A Legion első évadát idén nyáron forgatják Vacouver-ben, a premier pedig várhatóan 2017 elején lesz majd, hazánkban is az amerikai bemutatóval egy napon.

Forrás: FOX
A kép forrása: FOX