Fülségterület: A balkáni eső illata és Mr. Robot

2016. december 16. - Jasinka Ádám

fulsegterulet_cikkfejlec.png

A múlt heti után újra kinyit a Fülségterület, ezúttal viszont csak két sorozat-látnivalóval. A héten ugyanis két olyan széria is bemutatkozott, melyekről bizony érdemes írni. Az egyik egy szerb produkció, melynek magyar változata még 2015-ben készült és azonnal levett a lábamról, a másik pedig a nem is tévére készült szinkront kapó Mr. Robot, amely fergetegesen sikerült. A két sorozat magyar változatáról írt kritikákat a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

A balkáni eső illata (szr: Kiss Beáta, stúdió: Mafilm Audio) - magyar hangok

fulseg_balkani.png

Amikor megláttam ennek a szerb sorozatnak a promóképeit, akkor bizony lejjebb adtam a várakozásomból. Mivel nem igen győztek meg az állóképen látottak, így a szinkrontól sem vártam semmi különlegeset, ám ahogy az lenni szokott, mindig ilyenkor lepnek meg. Kiss Beáta kitűnő munkát végzett a szereposztással és beteljesítette egyik hőn áhított vágyamat - új sorozatszerepre hívta Szirtes Ágit. Ha pedig nem lenne elég az élvezetekből, akkor a karakterének egyik lánygyermekét Pálmai Anna szólaltatja meg, aki mint tudjuk, az életben is a gyermeke.

Pálmai Anna játékánál muszáj elidőznöm, hiszen valami olyan frenetikus, hogy az állam darabkáit szedegetem már órák óta a földről. Olyan játszi könnyedséggel hozza elő hangjából a tizenévesekre jellemző vidámságot és a gyermeki jóságot, hogy hallottam ahogy csillog a tekintete. Anna megint az ujja köré csavart, és nem tudom eléggé megköszönni Kiss Beátának, hogy kis időre kihozta őt az afro-amerikai színésznők gyűrűjéből. A Szirtes Ágival közös jeleneteik pedig bearanyozták a napomat.

Bezerédi Zoltán nagyon jól működik itt is apafiguraként, és nem csak Pálmai Anna, hanem Nemes Takách Kata is levett a hangjából durván tíz évet és olyan hitelesen szólt a tizenéves lányként, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy nem ez az eredeti hangszíne. A balkáni eső illata egy kellemes limonádé sorozat - annak ellenére is, hogy komoly témákat érint és az első világháború kitörésekor indul a története.

Mr. Robot (szr: Dezsőffy Rajz Katalin, stúdió: SDI Media Hungary) - magyar hangok

fulseg_robot.png

Azért ezt tényleg nem gondoltam volna. Az Amazon belép Magyarországra az online videótékájával, hoz egy darab saját gyártású szinkront és engem kenyérre kennek. Dezsőffy Rajz Katalin idén négy olyan szereposztást is letett az asztalra, hogy az aktuális szélirány döntötte csak el, merre borulok le a székről csodálatomban. A mesteri Kegyetlen tánc után jött a pokolian szórakoztató Lucifer, majd a briliáns Kib*zgatóhelyettesek és így az év zárásaként itt van a Mr. Robot, amiről egyelőre nehezen tudok úgy írni, hogy ne legyen minden második szavam az, hogy aztadedurvajólett.

Rami Malek jellegzetes minden szempontból, a hangja, a mimikája, az arca mind-mind olyan, hogy felfigyel rá az ember. A szemmozgásáról van, hogy hosszú másodpercekig nem tudom levenni a tekintetem. Szuggesztív, ez a legjobb szó rá. Ezért is elképesztően nehéz feladat őt szinkronizálni, de Dezsőffy Rajz Katalin tudta, hogy ki alkalmas erre a feladatra és olyan játékra ösztönözte Fehér Tibort, hogy sosem volt még talán ennyire jó. Ritka, ha rosszul játszik, sőt, nem is igen hallottam az elmúlt években tőle bármi rosszat is, de itt úgy bánik a hangjával, ahogy eddig sehol máshol - a legközelebb talán a Gyilkosságbéli figurája áll ehhez, ha a keményítést nézem.

Szatory Dávidot imádom és végre nem egy jó fiút kapott, hanem egy dörzsölt, elsőre picit számítónak tűnő figurát és úgy vártam már azt, hogy valaki őt is megkínálja egy extrémebb figurával, köszönet ezért is. Nagyon jó volt hallani Eke Angélát, és hogy milyen sokat fejlődött a Kegyetlen tánchoz képest, elképesztő milyen természetességgel játszik, nem esett le a figuráról és hiteles volt végig. Christian Slaterhez meredek választás volt jó pár filmnyi és sorozatnyi Forgács Péter után Rába Roland, de működik, és amilyen fura itt most Slater, annyira passzol hozzá a magyar színész kissé reszelős, sejtetős orgánuma.

A képek forrása: MTVA, fanart.tv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása