Szinkroninfó: Ki vagy, doki?, CSI: Cyber helyszínelők és Ash vs. Evil Dead

2016. november 30. - Jasinka Ádám

szinkroninfo.png

Ki vagy, doki?

Az ünnepi időszakban, mintegy karácsonyi ajándékként érkezik meg magyar szinkronnal elég hosszú kihagyás után a brit kultikus scifisorozat, a Ki vagy, doki? folytatása a hazai képernyőkre. A 2014-ben bemutatkozott, sorban 12. Doktor még nem volt hallható magyar nyelven, ezért is fura, hogy a FilmBox Premium nem az új Doktor első, hanem annak második szezonjával kezdi meg a felzárkózást december 24-től. A jelenlegi címszereplőt Peter Capaldi játssza, akinek magyar hangja Rosta Sándor lesz, a társát alakító Jenna Colemant pedig Sallai Nóra szinkronizálja. A Ki vagy, doki? kilencedik évadának magyar szövegét Szojka László írja, a szinkront pedig Pesti Zsuzsanna rendezi.

CSI: Cyber helyszínelők

Ted Danson, az igazi sorozatveterán 2011-ben csatlakozott a nyomozós szériák világát átformáló krimibe, a CSI: A helyszínelőkbe és a stáb tagja maradt a történetet lezáró 2015-ös tévéfilmig bezáróan. A készítők azonban úgy döntöttek, hogy Danson karakterét nem hagyják veszni és átmentik az új sorozatba, hogy a 2014-ben Oscar-díjat kapó Patricia Arquette mellett betöltse a férfi főszerepet a Cyber helyszínelőkben. Az alacsony nézettségi eredmények miatt viszont ez a produkció nem lett hosszú életű, és a második évaddal be is fejeződött.

Ez azonban nem szabott gátat az AXN előtt, és december 7-én bemutatják a Cyber helyszínelők utolsó, tizennyolc részes etapját. Mivel Ted Danson nem egy új karaktert, hanem a CSI: A helyszínelőkben megismert figuráját hozza itt is, ezért megkérdeztük az AXN-t és azt a választ kaptuk, hogy ebben a szériában is Jakab Csaba lesz a Danson által játszott D.B. Russell magyar hangja. A többi szinkronhangot, valamint a stáb névsorát ide kattintva tudjátok elolvasni.

Ash vs. Evil Dead

Az Ash vs. Evil Dead második évadának magyar változatát a héten forgatják, ennek kapcsán hamarosan több érdekességet is olvashattok majd a blogon. Rögtön az elsőt pont itt. A sorozat egyik állandó szereplőjét, Kellyt Dana DeLorenzo alakítja, őt az első évadban Bánfalvi Eszter szinkronizálta, azonban az új - vélhetően januárban bemutatkozó - szezonban már Szilágyi Csengével hallhatjuk a karaktert. Bánfalvi Eszter ugyanis színházi munkái miatt sajnos nem tudta vállalni az újabb részeket.

Forrás: AXN, Próbakő Kommunikáció és HBO

Szinkronhangok: Különvélemény (Minority Report)

2016. november 28. - Jasinka Ádám

A FOX a tavalyi szezonban megpróbálkozott azzal, hogy krimisorozat formájában dolgozza fel Philip K. Dick 1956-ban publikált scifinovelláját, melyből 2002-ben forgatott filmet Steven Spielberg Tom Cruise főszereplésével. Az amerikai tévéadó azonban nem pusztán az írott anyagot, hanem a mozifilmet is felhasználta, hogy saját, immáron tévére szánt verzióját elkészítse a Különvéleménynek.

kulonvelemeynszinkron.jpg

A produkció kalandos útja nem sejtetett sok jót, és a nézők sem fogadták meleg öleléssel a szériát. A szinte folyamatosan csökkenő nézettség pedig meg is hozta az eredményét; tíz epizód után kaszálták a Különvéleményt. Az első és egyetlen évada pedig kicsivel több mint egy év után a december 6-ai debütálással most hozzánk is elér, méghozzá egy egészen korrekt magyar színészcsapat tolmácsolásában lesz majd látható a Prime műsorán.

A főszereplő nyomozónőt Pálmai Anna, míg az egyik, jövőben elkövetett bűneseteket előre látó precogot, Dasht Czető Roland szinkronizálja. A magyar hangok és a stábtagok névsorát, valamint a történet leírását a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Hol vannak ma a Szívek szállodája sztárjai - és magyar hangjaik?

2016. november 25. - Jasinka Ádám

A Szívek szállodája (Gilmore Girls) egyike azon, az ezredforduló után indult szériáknak, amelyek pályája - és nézettsége - nagyon szépen ívelt felfele és melyek talán kissé észrevétlenül is, de sokak életét meghatározó, egyedi hangulatú klasszikusokká váltak. A Szívek szállodája nem csak hazájában, hanem Magyarországon is tetemes méretű rajongótáborral rendelkezik, akik a mai napig hivatkozási alapként tekintenek a Gilmore-lányok történetére.

fejleckep.png

A 2000 és 2007 között futott és több mint 150 epizódot megélt sorozat sokak örömére a Netflix jóvoltából mától, azaz november 25-től közel tíz éves csend után új részekkel jelentkezik, méghozzá az évadok során megszeretett szereplőkkel egy különleges, négy részes tévéfilmsorozat formájában.

A Szívek szállodája a főszereplői közül szinte mindenkinek meghozta a várva várt kitörést és ismertséget, és most a visszatérés apropóján nézzünk kicsit végig a Gilmore-lányokat, családtagjaikat és barátaikat alakító színészek pályáján, azon hogy hol is tartanak a széria 2007-es záró epizódja óta. Mivel Magyarországon a Szívek szállodája nem lett volna ilyen sikeres Aprics László mesteri szinkronja és a színészek remekbe szabott hangjátéka nélkül, ezért nem is olyan kis kitérőként elolvashatjátok azt is, hogy főként sorozatszinkronok terén hol is állnak jelenleg az ismert karakterek magyar hangjai.

Tovább

Szinkronhangok: Sötét árvák (Orphan Black)

2016. november 24. - Jasinka Ádám

Az Orphan Black az egyik olyan sorozat, amelynek hazai bemutatóját évek óta elég sokan várjuk, és kicsit sajnálom, hogy nem a korai évadok során érződött hype alatt, hanem most ér csak ide, mikor a lendülete és újszerűsége minden zsenialitása ellenére megkopni látszik. Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy szinkronosan is elér végre hozzánk, nem kérdés, hogy újra fogom nézni az első szezont, hiszen baromi jó és élvezetes volt a története, a látványvilága egyedi, a főszereplőnő, Tatiana Maslany játéka pedig ámulatba ejtő.

Nem is lesz könnyű feladata az őt megszólaltató színésznőnek, akit úgy látszik, idén jó sok kemény melóval megtaláltak. Azonban sem a Quantico, sem a Scream Queens nem fogható nehézségben és beszédmennyiségben ehhez a szériához. Tatiana Maslany valamennyi karaktere Bogdányi Titanilla hangján szól majd, és szerintem kétség sem férhet hozzá, hogy meg fogja oldani ezt a feladatot. Maslany "fő" figurájának "testvérét" és jó barátját, Felixet Pálmai Szabolcs hangján hallhatjuk, míg nevelőanyjukat Szórádi Erika szinkronizálja majd.

sotetarvakszinkron.jpg

A sorozat az RTL Spike műsorán, december 2-án este 10 órakor debütál, mi pedig rajtra készen várjuk, hogy hallhassuk szinkronnal a sötét árvákat. A magyar változat szereposztását a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Szinkronhangok: Végtelen szerelem (Kara Sevda)

2016. november 23. - Jasinka Ádám

A hegyi doktor idén ősszel csak pár hétig tudott rendelni a Dunán, ugyanis legutóbbi évada, a kilencedik csak idén év elején került adásba a sógoroknál. Mivel hazánkban nem heti, hanem napi rendszerességgel vetítik ezen sorozat epizódjait, így elég hamar beérte a köztévé az eredeti osztrák-német sugárzást. Emiatt kell Martin Grubernek egy időre elköszönnie több mint félmillió tévézőjétől, a Dunának pedig új produkcióval kell megerősítenie a főműsoridejét. A nyári ex-RTL Klubos Szerelemben, háborúban korrekt eredményét látva eshetett a választás az MTVA-nál egy újabb török sorozatra, méghozzá egy egészen friss darabra.

vegtelenszerelemszinkron.jpg

A 2015-ben indult Kara Sevda Törökországban jelenleg is képernyőn van és a második évadát nézheti a nagyérdemű. A Magyarországon november 24-én, a Duna műsorán 18:35-kor debütáló széria két főszereplője a szegény családból származó Kemál és a nála jóval tehetősebb, természetesen gyönyörű fiatal lány, Nihan. A két ifjú először a buszon utazva találkozik, de kapcsolatuk igazán csak akkor kezd szorossá válni, amikor Kemál kimenti a saját születésnapi partijáról elviharzó, és hajójáról a vízbe eső Nihant. Kapcsolatuknak azonban nem mindenki örül, főként a lány számító, és csak magára gondoló édesanyja, aki Nihant Emirhez, egy gazdag üzletemberhez szeretné hozzáadni.

A Végtelen szerelem magyar változatát Nikas Dániel rendezi, aki idén a szintén a Duna TV-n bemutatott A fátyolos hölgy szinkronját is rendezte. Annál a szereposztásnál is megjegyeztem és most is le kell írnom, hogy nagyon jó ilyen színes, változatos és újító magyar stáblistát olvasni. Szó se róla, a bevált receptek is jók, néha pont azokra van szükség, de én kimondottan díjazom, amikor valaki olyan színészeket is hív, akiket ritkán, vagy szinte nem is hallani szinkronizálni.

A Kemált alakító Burak Özcivit jelenleg is szerepel a Szulejmánban, ahol Varga Rókussal hallhatjuk, itt azonban Fehér Tibor szinkronizálja majd és nekem személy szerint ezzel a váltással nem lesz problémám. A főszereplő lányt, Nihant az idén a Luciferrel dobbantó Mórocz Adrienn szólaltatja meg, akit ugyan egy korábbi párosítás miatt nehezen szoktam meg a színésznőn, de most kifejezetten kardoskodom érte, hiszen ördögien jó. A szultána után/mellett itt is egy picit negatív színezetű karaktert szinkronizál majd Kovács Nóra, ugyanis ő lesz Nihan elsőre gonosznak tűnő édesanyja.

Ahogy A fátyolos hölgynél, úgy itt is van egy Barátok köztös, mégpedig R. Kárpáti Péter személyében, akit ugyan kevesebbet, de azért hallunk néha szinkronizálni. Akit pedig még kiemelnék, bár szinte mindenkit felsorolhatnék, az Román Judit, ugyanis a hangját Lucca óta egyszerűen imádom, a másik pedig Détár Enikő, akit én szerintem életemben nem hallottam még sorozat magyar változatban (jó, a Melrose Place-re már nem emlékszem olyan élesen). A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Magyar nézettség: 46. hét - Hova lettek a Barátok közt nézői?

2016. november 22. - Jasinka Ádám

Úgy tűnik, idén nem csak az X-Faktor gyengécske szereplését látva kell majd számot vetnie az RTL Klubnak, hanem bizony ki kell okoskodniuk majd azt is, miért zuhanhatott talán sosem látott mélységekbe a lassan húsz éve megtörhetetlennek tűnő napi szappanoperájuk, a Barátok közt nézettsége. Amíg futott A Konyhafőnök, addig a késő esti kezdést lehetett okolni a relatíve alacsony számokért, de most, hogy az előkelőbb, kvázi "saját" sávjában látható, kicsit borzasztónak tűnik, hogy az egykoron milliós nézettségű sorozat kilencszázezres eredményt sem tud összehozni. Ez persze lehet az új műsorrend miatt is, és jövő héttől visszatalálhat egykori önmagára, az mindenesetre beszédes, hogy durván megzuhantak a nézettségek.

baratokkoztnezettseg2_1.jpg

Az RTL Klub az előző héten állt át új műsorrendre, benne visszatérő saját gyártásokkal és sorozatokkal, emiatt pedig joggal hihettük, hogy kis csökkenés mellett, de továbbra is magasan az első helyen maradnak majd. A Dr. Csont új évada nem igazán hozta lázba a tévézőket, bár jobban nézték, mint a korábbi ismétléseket, azért ez kilométerekre van nem csak a több éves, hanem a tavalyi számaitól is. A Keresem a családom előző évi premierje egymillió fölött volt, most kicsivel több mint 700 ezren nézték Lilu család(újra)egyesítő műsorát, ami bár nem valami fényes, mégis a legjobb eredmény a visszatérők körében.

A Válótársak, aminek évadkezdését én naivan 850 ezerre tippeltem, valami botrányosan teljesített. A teljes lakosságban éppen hogy csak félmillió fölötti eredményt ért el, a 18-49 évesek körében pedig a heti RTL Klubos, főműsoridős csatornaátlag (19,2%) alatt hozott majdnem két teljes ponttal. A péntekre pakolt és átnevezett Gyertek át! viszont meglepően remek számokat hozott - majdnem azt tudta, amit a nyár eleji finálé szombaton - , és a közel 600 ezres nézőszámát az utána futó Showder Klub is viszonylag okosan használta ki, szóval egyelőre bejött a péntek esti humor-faktor.

A Star Academy kiesésével az X-Faktor nem lőtt ki az űr felé, és bár a TV2-ről eltűnt közel 600 ezer tévéző, ők nem az RTL Klubra vándoroltak, hiszen az X csak 300 ezer nézővel tudott javítani előző heti negatív rekordokat megdöntő nézettségi számain. Amennyire nem tett jót A Konyhafőnök kiesése az RTL Klubnak, a TV2-nek annyira jó löketet adott hétköznap este, hogy a Drágám, add az életed! az utolsó adáshetére azzal az Éjjel-Nappal Budapesttel került szembe, amit tavasszal játszi könnyedséggel vert meg. Ugyan most a teljes lakosságban nem kapta el, a célközönségnél pedig brutális a lemaradása, azért így is látszik, hogy javult Ábel Anitáék nézettsége.

A szultána köszönte is a jobb felvezetést, és bár a délutáni Megtört szívek még mindig a legnézettebb TV2-s török sorozat, a Szulejmán után játszódó intrikus sztorinak sincs szégyenkezni valója, hiszen hetek óta stabilan 400 ezer környékén, de inkább fölötte hoz. Ha pedig már stabilitás, akkor A hegyi doktor - Újra rendel majdnem félmilliós heti átlagát és évadcsúcsát mindenképpen meg kell említeni. Elképesztő, mire képes ez a német sorozat. A Duna mondhatjuk, hogy pozitív mérleget zárt, bár a sokat javuló Magyarország, szeretlek! nem bírt sem a Miss Universe-zel, sem A Hobbittal, azért kezd visszatalálni az útra. Viszont félreértés ne essék, ez még mindig botrányos, de legalább már nem annyira szörnyű nézettség.

Azt pedig még érdemes megemlíteni, hogy az ATV-re került Frizbi legutóbbi adása 300 ezer fölött hozott, amivel házon belül egyértelműen a legnézettebb műsor lett, és verte is egykori otthonát, a TV2-t. A sorozatok között a teljes lakosságban a Szulejmán, míg a célközönségnél a Dr. Csont lett a legnézettebb. A részletes nézettségeket a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Szinkronhangok: Farkasbőrben (Wolf Hall)

2016. november 21. - Jasinka Ádám

Még májusban írtunk arról az SPI International BBC-vel között megállapodásának köszönhetően több brit széria is megérkezik majd a FilmBox-adókra. A nyár és az ősz folyamán már bemutatták a Jekyll és Hyde, valamint a Háború és béke legújabb feldolgozásait, és decemberben végén érkezik majd elég hosszú kihagyás után a Doctor Who immáron Peter Capaldival a főszerepben. De addig is, december 2-án, a FilmBox Premiumon bemutatkozik a sokak szerint zseniálisan jó hat részes minisorozat, a Hillary Mantel két részes regényciklusán alapuló Farkasbőrben.

Az első könyv címét viselő széria története Thomas Cromwellről, egy alacsony rendű kovács fiáról szól, aki nem várt gyorsasággal lesz a híres-hírhedt angol uralkodó, VIII. Henrik tanácsadója és segítője a politikai és vallási ellenállás megtörésében. A sorozat két fő alakját, Cromwellt a nemrégiben Oscar-díjjal jutalmazott Mark Rylance, míg VIII. Henriket a Homelanddel ismertté váló Damian Lewis alakítja. Előbbit Csankó Zoltán, míg utóbbit Makranczi Zalán orgánumával hallhatjuk majd, míg a Trónok harcát, és a magyar szerző, Dragomán György regényéből, A fehér királyból készült filmet is "megjárt" Jonathan Pryce játékát Barbinek Péter tolmácsolásában élvezhetjük majd.

farkasborbenszinkron.jpg

A Balog Mihály rendezte magyar változat szinkronhangjait és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva olvashatjátok el.

Tovább

Szinkronhangok: A kis kutyafülű (Li'l Quinquin)

2016. november 20. - Jasinka Ádám

Erről a francia sorozatról anno, a szeptemberi premierjekor nagy bölcsen elfelejtettem írni, pedig ha már akkor tudom, milyen tömény zsenialitással van dolgunk, biztosan elsők között írok róla. A kis kutyafülű ugyanis egy olyan krimi-vígjáték, amelyhez foghatót szerintem még senki sem látott. Nem a tipikus parodisztikus vonalat követi - bár tele van rengeteg kifigurázó megoldással - hanem egy realtíve normálisan megkomponált történetben állítja pellengérre a krimisorozatokat. De talán nem is maga a sztori ebben a legjobb, hanem azok a karakterek, akik valami elképesztőek.

akiskutyafuluszinkron.jpg

Nem sok olyan sorozattal találkoztam eddig, de lehet hogy eggyel sem, amit nézve nem tudtam eldönteni, hogy az, amit látok, az most fikció vagy valóban megtörtént dolog-e. A kis kutyafülű annyira jól sikerült paródia, annyira felnagyított minden karakter és főként Van der Weyden parancsnok figurája, hogy egyes pillanatokban meg sem fordult a fejemben, hogy ez nem a valóság. A két csendőr arcjátéka, testbeszéde és mozgása valami döbbenetes, és amikor azt hittem, hogy ezt már nem lehet überelni, akkor megszólalt Hirtling István valami tőle eddig sosem hallott hangon és elkezdett pöszén, beszédhibásan és pongyolán beszélni Welker Gábor, nekem pedig elállt a lélegzetem.

Ahhoz a sorozathoz, amiben látszik, hogy maguk a szereplők is röhögtek egyes jeleneteken, csakis ilyen szinkront lehetett készíteni, sőt, ilyet kellett. Majoros Eszter frenetikus munkát végzett, Molnár Anna pedig parádés magyar szöveget írt A kis kutyafülűhöz. Nincs mese gyerekek, ezt látnia kell mindenkinek, mert ilyen sorozat szökőévente egyszer készül. A magyar hangok névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Két különleges sorozat érkezik karácsony táján a magyar HBO-ra

2016. november 20. - Jasinka Ádám

Az egyik korábbi bejegyzésben írtam pont azt, hogy az HBO premierjeiről ritkán lehet nagy, összefoglaló cikkeket írni, hiszen nem ritkán havonta, de inkább kéthetente jelentenek be egy-egy kisebb újdonságcsomagot, benne megannyi csemegével. Az őszi kínálatuk ismertetésekor rengeteg újdonságot bejelentettünk, de a karácsonyra, vagy legalábbis a tél végére érkező ezen két produkcióról eddig egy szót sem hallottunk.

hbo_manchester.jpg

December 25-én, 11:50-kor mutatkozik be az HBO3-on a Manchester sötét oldalán című brit, kissé fekete humorú krimisorozat, amelynek készítője a BAFTA-díjas Paul Abbott, akinek többek között az amerikai kontinensen nagy sikert befutó Shameless - Szégyentelenek eredeti, brit változatát is köszönhetjük. Az eredetileg No Offence címet viselő szériában egy lepukkant manchesteri rendőrbolton keresztül követhetjük végig egy csapatnyi rendőr mindennapjait. Nap mint nap gyújtogatók, neonácik és gyilkosok teszik próbára a rutinos és összetartó csapatot, amit a lelkes, de kétségtelenül lökött Vivienne Deering vezet. Azonban a megszokottnál is nehezebb napok várnak rájuk, amikor egy különösen zavarodott sorozatgyilkos tűnik fel a városban.

A másik újdonság, aminek egyelőre pontos hazai premierdátuma még nincs, az az HBO ázsiai leányvállalatának saját gyártású produkciója, a Félvilágok (Halfworlds) lesz. A 2015-ben indult széria Thaiföld és Indonézia közös produkciója, a főszereplője pedig egy Dzsakarta nyomornegyedében élő árva lány, Sarah, aki elképesztően tehetséges rajzos, de végtelenül ijesztő képeket alkot. A rajzait álmai ihletik, és barátai szerint azért lát ilyen szörnyű dolgokat, mert nem tudja lezárni a múltat, azonban a valós magyarázat ennél sokkal bonyolultabb. A Félvilágok egy sötét fantasy thriller, ami a különleges ázsiai folklórban, az indonéziai mitológiában gyökerezik. A történet szerint az emberek és a démonok évszázadok óta élnek egymás mellett, de párhuzamos világban. Egyik nap azonban egy titokzatos esemény hatására ez a rejtett és sötét világ felfedi magát, és Sarah feladata lesz megőrizni a két világ közti kényes egyensúlyt.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Forrás: HBO

5 éves a MűsorVízió

2016. november 19. - Jasinka Ádám

Amikor elkezdtem írogatni, akkor nem hogy abba nem gondoltam bele, meddig fogom majd ezt csinálni, hanem elképzelni sem tudtam volna, hogy a blognak köszönhetően milyen sok helyre, forgatásra lesz majd lehetőségem ellátogatni. Pontosan öt éve, 2011. november 19-én, 13:14-kor élesítettem az első cikkemet, amelyet a másodjára újraindult Legyen Ön is Milliomos! kapcsán írtam. A linkre kattintva elolvashatjátok, szándékosan nem javítottam ki benne egy fogalmazási vagy helyesírási hibát sem, jó emlékeztető ez magam számára is, hogy honnan indultam.cikkfejlec_szulinap.png

A MűsorVízió öt éve alatt foglalkoztam amerikai tévés hírekkel, írtam pilot-, évad- és sorozatkritikákat, beszámoltam kisebb-nagyobb, a magyar televíziós piacot érintő hírekről, megírtam több mint 200 nézettséges cikket és lassan eléri majd ezt a bűvös határt a szinkronos írások száma is. Ugyan a magyar szinkronnal nem a blog indulásától kezdve, hanem csak 2013 vége, 2014 eleje óta foglalkozom egyre intenzívebben, azért sikerült már így is tetemes mennyiségű cikket írnom e témában.

Születtek szinkronhangismertetők, forgatási beszámolók, színész- és stábinterjúk, ezek pedig nem jöhettek volna létre, ha még 2013 őszén a Sorozatjunkie-nak köszönhetően nem jutok el életemben először szinkronstúdióba, A bura alatt című sorozat felvételére és nem ragad magával az első pillanatában a szinkron világa. Hatalmas köszönettel tartozom winnie-éknek azért, hogy "elindítottak" ezen az úton, a TV2-nek - kiváltképp Malik Andreának, a Masterfilm Digitalnak, az SDI Media Hungary-nak - elsősorban Németh Napsugárnak - Lukács Attilának és Góz Tamásnak, akik mind-mind segítettek abban, hogy ma ott tartsak, ahol.

A MűsorVízió öt éve alatt jó pár dolgot megtapasztalhattam; beszélhettem többek között általam nagyra tartott és imádott színészekkel, láthattam őket mind a szinkronban, mind sorozatforgatáson játszani és többek között megfigyelhettem, hogyan is készülnek az egyes tévéműsorok. Tavaly elindítottam a Premiernaptárt, ahol az évad- és sorozatpremiereket gyűjtöm és amire lassan már kilencezerszer kattintottatok. Idén télen a Magyarszinkron.hu-val, a Puliwood-dal és a Szinkronjunkie-val közösen már a harmadik Szinkronkvízre készülünk.

A legfrissebb projektek közé tartozik a török sorozatos Facebook oldal, a Kebabvízió, melyen hírekről, szinkronos érdekességekről olvashattok, valamint az ASK.fm-es MűsorVízió oldal, ahol sorozatokról és szinkronról tehettek fel kérdéseket. Jövőre pedig folytatjuk a különféle szinkronos cikksorozatokat, forgatási beszámolókat és készülünk egy podcasttel is - naná, hogy szinkron témában.

Köszönök minden segítséget a tévécsatornáknak, a sajtósaiknak, a szinkronstúdióknak, a többi tévés és szinkronos blognak, a színészeknek, a szinkronrendezőknek, a hangmérnököknek és a fordítónak, a vendégszerzőknek, az Index-nek és persze nektek, drága Olvasók, hiszen végső soron tényleg nektek tartozom a legnagyobb köszönettel. Mivel statisztikai adatot a blogról alig közlök, ellenben a hazai nézettséget szinte állandóan, így úgy gondoltam, most megosztok veletek pár érdekességet melyeket a blog elmúlt öt évének főbb állomásaival, sarokköveivel együtt a TOVÁBB-ra kattintva elérhető - kattintásra nagyobbá változó - infografikán olvashatjátok el.

Tovább

Szünet nélkül érkezik a Megtört szívek folytatása

2016. november 18. - Jasinka Ádám

A TV2 idén februárban mutatta be a délutáni szappanopera-sávjában a török Paramparça című sorozatot, amelynek első évadát szünet nélkül követte a második, jelenleg is látható etapja. A stabilan közel félmillió tévénézőt a képernyők elé ültető sorozat Törökországban idén ősszel kezdte meg harmadik évfolyamát, miközben nálunk december első heteiben érkezik majd évadzáró részéhez a történet. A TV2-től pedig megtudtuk, hogy amint vége a Megtört szívek második évadának, már indul is a rákövetkező hétköznap a széria harmadik szezonja. A premier várhatóan december első vagy második hetében lesz.

megtorts3.jpg

Tovább

Szinkronhangok: A visszatérők (The 100) (frissítve!)

2016. november 18. - Jasinka Ádám

Az RTL Magyarország és a Viacom közös tévéadója, a december 1-jén induló RTL Spike több olyan szériát is elhoz nekünk magyar szinkronnal, melyekre jó pár éve várunk már. A frissen induló tévécsatorna kínálatáról itt írtunk részletesebben, így a cikkre kattintva kiderül, hogy érkezik többek között a bravúros Tatiana Maslany főszereplésével a Sötét árvák (Orphan Black), valamint Kass Morgan idehaza is megjelenet, 100 - Kiválasztottak című könyve alapján készülő The 100 is.

avisszaterokszinkron.jpg

A posztapokaliptikus (tini)dráma magyar szinkronnal december 4-én, vasárnap este mutatkozik be A visszatérők címen az RTL Spike műsorán. A sorozat története a jövőben, 97 évvel a földi életet szinte teljesen elpusztító nukleáris apokalipszis után játszódik, amikor is az űrben rekedt túlélők száz fiatal bűnözőt küldenek vissza a Földre, hogy megtudják, lakható-e az emberiség egykori otthona. A száz fiatal feladata pedig az, hogy megteremtsék az új világot, ahova az űrben rekedt túlélők majd visszatérhetnek.

A magyar hangok névsora nagyon friss, még ropognak a karakterek. A szinkronhangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Szinkronhangok: A Goldberg család

2016. november 16. - Jasinka Ádám

A Comedy Central műsorán debütált pont egy hete, azaz múlt szerdán az amerikai ABC adó egyik legerősebb "új" komédiasorozata, az 1980-as évek Amerikájában játszódó A Goldberg család, amelyhez a készítő, Adam Goldberg a saját életét és rokonait használta inspirációnak. Az önéletrajzinak is nevezhető vígjátéksorozatban rengeteg filmes, és popkult utalással találkozhatunk, nem egy epizódjukkal pedig kultmozik előtt is tisztelegnek.

A Goldberg család magyar változatát a Comedy Centralnak nemrég a Családom darabokban szinkronját is rendező Kemendi Balázs jegyzi, a két családfőt pedig két olyan színész szinkronizálja, akikkel eddig talán a legtöbbször hallhattuk őket. Bár Wendi McLendon-Covey idehaza talán kevésbé ismert, de Jeff Garlin vagy például Patton Oswalt sok sorozatban és filmben is feltűnt már a magyar tévéképernyőkön. A magyar hangok és a stábtagok névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

agoldbergcsaladszinkron.png

Tovább

Szinkronminta: Agatha Raisin

2016. november 16. - Jasinka Ádám

Régen volt már a blogon szinkronminta, de azt hiszem a szinkron pont az, amiről egyszerűen nem elég csak olvasni, azt hallani is kell. Az Agatha Raisin az ősz első felében volt látható a Dunán és méltatlanul kevesen figyelték a nagyvárosból vidékre költöző, az orrát sok mindenbe beleütő csináld magad nyomozó, Agatha Raisin kalandjait. Ugyan az első - és talán egyetlen - évad nem mutatott újat a krimik terén, de kedves bájával, remek szereplőivel és szerintem fantasztikus magyar szinkronjával hétről hétre kellemes kikapcsolódást nyújtott.

Bár már szinkronizálta, Györgyi Annát fura volt elképzelni Ashley Jensen magyar hangjaként, de maximálisan igazolta a szinkronrendező, Ambrus Zsuzsa döntését, ugyanis jobb színésznőt erre a szinkronfőszerepre keresve sem találhattunk volna. Csőre Gábor nagyon finoman és okosan játszotta a karakterét, nem túlozta el a melegséget és bár rövid jelenetei voltak, csak dicsérni lehet az ő munkáját is. Ahogyan Czető Rolandot is, aki az ilyen kissé esetlen szerepekben nagyon otthon van, de kaphatna gyakrabban is olyan őrülteket, mint két éve Dóczi Orsolyánál a The Divide - Az ítélet árában. A magyar hangok névsorát ide, a szinkronmintát pedig a TOVÁBB-ra kattintva nézhetitek meg.

szinkronminta_agatha.jpg

Tovább