Ők lettek a Pusztaság című sorozat magyar hangjai

2016. november 02. - Jasinka Ádám

Újabb cseh sorozat mutatkozott be a magyar HBO-n, és azt hiszem újabb ékes példáját láthatjuk a Pusztina első két részében arra, hogy az HBO globálisan az egyik legjobb sorozatkészítő tévéadóvá vált az elmúlt évek során, és eljutottak a feldolgozásoktól a helyi saját gyártásokig. A hazai helyzetről szerintem nem kell sokat beszélnem, ismerjük a kínálatot, de nagy öröm látni, hogy a szomszédos országokban is hasonló minőségben forgatják a jobbnál jobb történeteket elmesélő tévészériákat.

pusztasagszinkron.jpg

A nemrég bemutatott norvég eredű Mammon után most itt a saját, cseh fejlesztésű Pusztaság, amely le sem tagadhatná, hogy a készítőire nagy hatással voltak a skandináv sorozatok és filmek, hiszen minden másodpercén, helyszínén és karakterén érződik a nyers őszinteség és megfontoltság. A történet helyszíne Pustina, egy kis lélekszámú, igencsak lepusztult és depressziós hangulatú bányaváros, ahova egy nagy bányászcég szeretné betenni a lábát. A lakóknak hatalmas kompenzációt ígérnek, ha elhagyják otthonaikat, és bár sokan élnének a lehetőséggel, a polgármester asszony ellenzi a terveket. A céggel és a lakókkal folytatott vita alatt egyik nap azonban legkisebb lányának nyoma vész, és ez felborítja a kisváros életét.

A Pusztaság főszereplőnőjét, a láthatóan fáradt, kevés sminket hordó polgármestert Náray Erika szinkronizálja, és bár a hangját nem ilyen "koszos" szereplőkön szoktuk meg, több mint tökéletes választásnak tűnik hozzá. Nagyon nagy meglepetés volt számomra az, hogy Bognár Tamás ilyen jó a nem színesbőrű színészeken is, sőt, azt kell mondanom, hogy most sokkal jobban tetszett, mint azokban a figurákban, akikbe őt beskatulyázták. Orosz Ildikó egészen finom játékot hozott ki a színészekből és élmény csak hallgatni is a Pusztaságot. Kicsit olyan érzésem volt, mint a Gyilkosság Reykjavíkban alatt, hasonló is picit a két sorozat a tempót, a zárkózott karaktereket illetően. A Pusztaság magyar hangjainak és a stáb tagjainak névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Pusztaság (Pustina/Wasteland)

Zuzana Stivínová (Hana) - Náray Erika
Eliška Křenková (Klára) - Laudon Andrea
Oskar Hes (Pásek) - Szalay Csongor
Jan Cina (Lukáš) - Ungvári Gergely
Jaroslav Dusek (Karel) - Barbinek Péter
Štěpán Benoni (Adam) - Zámbori Soma
Anita Krausová (Lucka) - Makay Andrea
Leoš Noha (Rajner) - Bognár Tamás
Eva Holubová (Vašíčková) - Bókai Mária
Petra Špalková (Masařová) - Németh Kriszta
Martin Sitta (Abrham) - Vári Attila
Adam Petrlík (Dejv) - Czető Ádám
Richard Stanke (Kwiatkowski) - Jakab Csaba
Karel Zima (rendőr) - Harmath Imre

További magyar hangok: Barabás Kiss Zoltán, Tarján Péter, Vass Gábor, Borbíró András, Petridisz Hrisztosz, Császár András, Gacsal Ádám

Magyar szöveg: Jászberényi Ilona
Hangmérnök: Bederna László, Policza Imre
Vágó: Bederna László
Gyártásvezető: Németh Piroska
Szinkronrendező: Orosz Ildikó
Produkciós vezető: Szép Erzsébet
Stúdió: SDI Media Hungary

Forrás: HBO

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása