Átalakul novembertől az RTL Klub délutánja

2016. október 30. - Jasinka Ádám

A Konyhafőnök negyedik évada javában dübörög, és hamarosan, tényleg pár héten belül ki is derül, ki nyeri az idei szezont. A főzős reality fináléja azonban nem csak a győztes kiléte miatt érdekes, ugyanis amint lekerül a képernyőről A Konyhafőnök, az RTL Klub át is alakítja mind a főműsoridős, mind a délutáni kínálatát. A visszatérő esti műsorokról, premier sorozatokról és saját gyártásokról már itt írtunk, most azonban kiderült, hogyan is néz majd ki a Híradó előtti kínálat november 14-től.

Mivel a főzős reality végeztével felszabadul több mint egy óra esténként az RTL Klubon, így nem is csoda, hogy visszahozzák a nemrég megújult díszletből jelentkező Fókuszt a Híradó utáni sávba. A hírműsort az ősz második felében így ismét a Story Extra vezeti fel, ami továbbra se fog túl acélos nézettséget biztosítani az RTL Híradónak, de úgy tűnik, nincsenek is rászorulva. Az októberben indult új sorozat, A kis menyasszony kikerül mostani időpontjából és 15:45-től lesz majd látható november 14-től, így a napi bulváros műsor és az indiai telenovella közé új produkció, de sajnos nem premier érkezik A mentalista képében.

rtldelutan.jpg

Forrás: RTL Klub

Az élet csajos oldala - Itt az új magyar változat?!

2016. október 28. - Jasinka Ádám

A múltkor ráéreztem volna? A VIASAT3 ősz végétől két, egykoron és jelenleg is az RTL-kábelcsatornákon futó szitkomot tűz műsorára, melyek közül a Nyugi, Charlie!-hoz nem, míg Az élet csajos oldalához készíttetnek saját magyar változatot. Az újraszinkronizálást nem szeretem, ritkán készül ugyanis az első ismeretében másodjára (vagy harmadjára) jobb szinkron. Ez nem a színészek, a rendezők vagy a fordítók, hanem a megszokás hibája, hiszen ha a másodikat hallanánk először, akkor az lenne elég sok esetben a "tökéletes".

Az élet csajos oldala RTL2-n látható és hallható magyar szinkronját Kozma Mari rendezte, és az eddig leadott 5 évadban briliáns játékot nyújtottak az állandó szereplők hangjai, főként azért is, mert olyan karakterben működhettek, amilyeneket nem igazán szokhattunk meg tőlük. A VIASAT3-on november 11-én kezd Az élet csajos oldala vadonatúj szinkronszereposztással és fordítással, annak az Orosz Ildikónak a rendezésében, akinek többek között az Outlander - Az idegen, a Lost - Eltűntek, a Kártyavár vagy éppen A férjem védelmében Universalos szinkronját is köszönhetjük. A csóró csajokról szóló szitkom második magyar változata a hangokat tekintve fiatalabb lesz, mint az első, ez pedig mindenképpen érdekes váltás.

azeletcsajosoldala.jpg

Az élet csajos oldala új és "régi" magyar hangjait, valamint mindkét szinkron stábjának névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Őrületesen jó figurákká változtak a filmrendezők

2016. október 28. - Jasinka Ádám

Ilyen dolgok születnek abból, ha valakinél a kreativitás mellé megfelelő kézügyesség is társul. Mike Leavitt gondolt egyet, és a neves rendezőkről úgy készített kis figurát, hogy rájuk húzta, vagy éppen beléjük ültette filmjeik legendás, és sokak által ismert motívumait. Legyen szó E.T. testéről, a Terminátor egy testrészéről, ollókezekről, a Ragyogás ijesztő testvérpárjának ruhájáról vagy éppen egy Star Wars-karakterről, mind-mind visszaköszönnek Leavitt munkáiban, amiknek nem is kérdés, hogy a polcon a helyük.

Forrás: mikeleavittart.com és Stan Winston School of Character Arts Facebook oldala

Új koreai sorozat novembertől a Dunán

2016. október 28. - Jasinka Ádám

Talán sosem volt még egyszerre ilyen sok ázsiai sorozat a magyar tévék képernyőjén, mint idén nyár végén és az ősz elején. A frissen indult Izaura TV mellett a Story4 és a Duna TV is szolgáltat a műfaj - főként a dél-koreai drámák - kedvelőinek néznivalót, és jó hír lehet számukra, hogy nem maradnak magyar nyelvű utánpótlás nélkül. A Dunán jelenleg A palota ékköve látható, amely azonban november elején finálézik és a helyére egy premier széria, mégpedig A császárság kincse (The Empress Ki) című dél-koreai filmsorozat kerül.

A november 14-én debütáló sorozat 51 részből áll - magyarul is ennyi epizódot láthatnak majd a tévézők - és eredetileg 2013 októbere és 2014 áprilisa között volt adásban a dél-koreai MBC tévéadón. A történet főszereplője Szüng-Nyáng, akinek igencsak kalandos élete volt. A lányt még gyermekként elhurcolták, hogy ágyast csináljanak belőle, ám egy ifjú férfi segítségével sikerül megszöknie, azonban a menekülés közben édesanyját meggyilkolják. Szüng-Nyáng a senjangi király udvarában köt ki, ahol magát fiúnak kiadva rátermett harcossá cseperedik, és miközben a királyt szolgálja, pár sorstársával együtt az elnyomottakért is küzd. Az egyik nap pedig összefut az időközben férfivá érett ifjúval, aki anno segített neki elszöknie. Aki kíváncsi arra, mi fog történni a fordulatokban gazdag, létező történelmi alakokat is felvonultató sorozat első öt epizódjában, az kattintson ide.

acsaszarsagkincse.jpg

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Forrás: MTVA Filmfőszerkesztőség

Éber szemek - Újra együtt a régen hallott páros

2016. október 27. - Jasinka Ádám

A kilencvenes évek két igencsak népszerű és meghatározó (tini)sorozata a Beverly Hills 90210 és a Melrose Place volt. Nem tudom, közületek ki tudja, hogy ez a két széria bár nevében nem mutatja, mégis kapcsolódik egymáshoz, hiszen utóbbi előbbi spinoffja. A Melrose Place 1992 és 1999 között futott, azaz rövidebb ideig volt képernyőn, mint az alap sorozat, hiszen a Beverly Hill 90210 tíz évig volt adásban. Nem csoda tehát, hogy a főszereplőt alakító Jason Priestley sokak kedvence (és szerelme?) lett.

Az egykori szívtipró október 28-tól visszatér, ráadásul nem is akárhogyan, hanem régi magyar hangjával, azzal a Bor Zoltánnal, akit egy-két sorozatot (pl.: NCIS:LA) leszámítva nagyon ritkán hallhatunk szinkronizálni. Most azonban sokak örömére mind képileg, mind hangzásilag megelevenedik az egykori tinibálvány. A FOX-on debütáló Éber szemek című sorozatban Jason Priestley (Matt) partnerét, Angie-t ebben a különleges hangulatú krimisorozatban Cindy Sampson alakítja, az ő szinkronhangja pedig Pikali Gerda lesz. A Zentai Mária rendezte magyar változat szereposztását, a stáb névsorát és a sorozat rövid leaírását a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

foxosz3_1.jpg

Tovább

Magyar nézettség: 42. hét - Mindent vitt az X-Faktor drámája

2016. október 27. - Jasinka Ádám

Az X-Faktor hatodik évada most először került ténylegesen is szembe a TV2 eddig veretlen showműsorával, a hetek óta az első helyen trónoló Sztárban sztárral, így kiváltképp érdekes hét volt az előző. Az RTL Klub tehetségkutatója a szokásos dupla részeihez ért, és bár a válogató adások nagyon nem azt a szintet hozták, mint amit eddig megszokhattunk a műsortól, talán emiatt sem csökkent látványosan az X-Faktor iránti érdeklődés - hiszen nem tudott olyan magasról "lezuhanni".

xfaktornezettseg2.jpg

Az első Tábor adás ugyan nem volt képes megfejelni az előző heti számokat, de így is nyerte a hetet mind a két korosztályban, ugyanis a második Tábor epizód, ami vasárnap került képernyőre, bizony megviselte a TV2 nagyágyúját. A vasárnapi X-Faktor habár nem tudta a teljes lakosságban megverni a Sztárban sztárt, de a reklámozóknak fontos 18-49 évesek körében magabiztosan nyert ellene. Az RTL Klub show-ja nem olyan nézett, mint jó pár évvel ezelőtt, de még mindig az egyik legerősebb műsor a hazai tévés piacon.

A múlt héten azonban ezeken felül is történt pár érdekesség. Az egyik, hogy visszatért a tavasszal az Éjjel-Nappal Budapestet elverő Drágám, add az életed!, amelytől habár nem elvárható, hogy ősszel, jóval nagyobb konkurencia ellen hozzon a tavaszihoz hasonló sikert, én azért nem ilyen kezdést vártam. Az Ábel Anita és Tilla vezette új évad ugyan jobban kezdett, mint az Ezek megőrültek!, de A Konyhafőnök ellen nem tudták az első adáshetükön azt a bravúrt megismételni, ami pár hónapja a budapesti fiatalság ellen könnyűszerrel ment.

A szultána a jobb felvezetésnek is köszönhetően most már stabilan 400 ezres közönséget tudhat maga mögött (vagyis a képernyők előtt), de a 18-49 évesek körében továbbra sem valami erős, igaz látszik a fejlődés. Ahogyan A hegyi doktor - Újra rendel esetében is, amely összeszedte magát, mégpedig olyannyira, hogy bekacsintott 400 ezer fölé, amivel pedig többször el is verte az utána adásba kerülő Maradj talpon!-t, ami eddig stabilan a köztévé legnézettebb napi produkciója volt.

A Duna TV-nél maradva érdemes megemlíteni, hogy továbbra is a Kékfény a legnézettebb heti saját gyártásuk, ami a TV2-t is képes volt megverni. A pénteken debütált Fölszállott a páva évad azon a szinten kezdett, ahol az előző is, ami mindenképpen jónak mondható, de sajnálom, hogy nem a finálé számait, a több mint félmilliós közönséget sikerült átmenteni a korábbi szezonból. Ha pedig már Duna-sikerek, akkor ne maradjon ki a Gasztroangyal, ami mind a teljes lakosságban, mind a fiatal felnőttek körében lekörözte szombat késő délután a két országosan fogható kereskedelmi tévéadót.

A sorozatok között a teljes lakosságban és a célközönségnél is a Szulejmán lett a legnézettebb. A részletes nézettségeket a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Bréking! Új török sorozat érkezik a Duna TV-re

2016. október 26. - Jasinka Ádám

Idén nyáron mutatta be a Duna TV a Szerelemben, háborúban című török produkciót, melyet anno az RTL Klub két rész után levett a műsoráról, mivel nem hozta az elvárt nézettségi számokat. A köztévé felkarolta a sorozatot, és hétköznap esténként levetítette a viszonylag rövidke széria epizódjait. Ugyan az elején még kevesen figyelték, de az évadzáró epizódokra már igencsak szép teljesítményt nyújtott a teljes lakosság körében. Talán emiatt is lehet, hogy a köztévé főadójára hamarosan egy újabb török széria érkezik. A Kara Sevda magyarul a Végtelen szerelem címet kapta, a premierjével kapcsolatban azonban egyelőre még nem tudok semmi konkrétumot mondani, de könnyen elképzelhető, hogy a 2015-ben indult török sorozat napi vetítéssel kerül majd adásba A hegyi doktor - Újra rendel váltásaként, valamikor november végétől.

vegtelenszerelem.jpg

Tovább

Atyám, Zorn! - Meglepetéssel jön a magyar változat

2016. október 25. - Jasinka Ádám

Idén ősszel három új amerikai sorozat is képernyőre kerül hazánkban már az ősszel. Az első a Kapcsolat (melynek premierje már megvolt), a második és harmadik pedig az Atyám, Zorn!, valamint az Ítélet lesz. Ebből a trióból kettő dráma, jelen cikk tárgya pedig egy olyan vígjátéksorozat, melyben keveredik az élőszereplős és az animált filmes világ. A november 3-án este, a Humor+ műsorán bemutatkozó Atyám, Zorn! főszereplője ugyanis egy rajzolt karakter, aki saját szülőhelyén, egy csendes-óceáni szigeten egy barbár hős, míg az emberek világában egy kétbalkezes fickó - akinek van egy hús-vér gyermeke. Fiának és volt feleségének szeretné bebizonyítani, hogy jó apa és jó férj, azonban nem megy minden zökkenőmentesen.

A főszereplőnek az eredeti változatban Jason Sudeikis kölcsönzi a hangját, akit jó pár mozifilmben Anger Zsolt szólaltatott meg magyarul. Az Atyám, Zorn!-ban pedig ismét őket hallhatjuk majd, csak ezúttal Sudeikis tulajdonképpen semmilyen formában nem lesz képernyőn, mivel ő is csak hangban van jelen. Anger Zsoltot az Aranyélet forgatása miatt ritkábban hallhattuk mostanában tévésorozat magyar változatában, de úgy látszik most visszatért, hiszen A túlélés ára után ez a második kisképernyős szinkronja (már amiről tudunk, ugyebár). Zorn hús-vér feleségének, Edie-nek Vándor Éva, fiának Timon Barnabás, míg Edie vőlegényének Kálid Artúr lesz a magyar hangja. A Bartucz Attila rendezte magyar változat szinkronhangjainak és stábjának névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

atyamzornszinkron.jpg

Tovább

Hibrid mesesorozat debütál Magyarországon

2016. október 25. - Jasinka Ádám

Talán csak kevesen vannak azok, akik nem hallottak még Hófehérkéről és a hét törpéről, nem láttak egy filmet, sorozatot vagy éppen paródiát sem róluk. Hófehérke igencsak népszerű mesevilága most visszatér a tévéképernyőkre, azonban nem a megszokott formában, sőt, nem is maga Hófehérke lesz az, akit október végétől viszontláthatunk majd. A Minimaxra érkező a 7 törpe és én című mesesorozat főszereplője ugyanis Hófehérke egyik nagyon távoli leszármazottja, az átlagos életet élő, 11 éves Hófehér lesz.

A 7 törpe és én az élőszereplős szitkomot ötvözi az animációs műfajjal, mindezt pedig a mesék világára emlékeztető hangulatban teszi. A nemzetközi koprodukcióban készült 26 részes sorozat élő szereplőit a főszereplő kislány és családja jelenti, míg a törpék - akik együtt élnek Hófehér családjával és tündérmesévé varázsolják a lány hétköznapjait - mind-mind animált figurák lesznek. A 7 törpe és én magyar premierje október 31-én 9:30-kor lesz a Minimax műsorán.

hettorpeesen.JPG

Forrás: TMC

Csillagot kap Hugh Laurie

2016. október 24. - Jasinka Ádám

Hugh Laurie egyike azon brit színészeknek, akik nem csak hazájukban, hanem az Amerikai Egyesült Államokban és ezáltal a világon is hatalmas népszerűségre tettek szert. Laurie még tévés pályafutása elején vígjátéksorozatokban (Majd a komornyik, Fekete vipera) és egy Stephen Fry-jal közös szkeccsshow-ban is megmutatta tehetségét, az elsöprő népszerűséget mégis a hét évadot megélt House című széria hozta meg számára, melyben ő alakította a címszereplő, önpusztító életet élő, mogorva, de briliáns orvost.

Hugh Laurie-t a Dr. House után láthattuk többek között Az alelnök című komédiában mint dörzsölt politikust, és idén év elején a The Night Managerben mint velejéig gonosz üzletembert. Jelenleg pedig nem tétlenkedik, hiszen a Hulu sorozatában, a Chance-ben ismét orvost alakít, méghozzá egy törvényszéki neuropszichológust. Hugh Laurie azonban nem csak színészi tehetségéről és humoráról, hanem zenei kvalitásairól is ismert. Ez utóbbiról két éve mi magyarok is megbizonyosodhattunk, ugyanis hazánkban adott koncertet Laurie, aki holnap, azaz október 25-én, amerikai idő szerint 11:30-kor kapja meg csillagát a hollywoodi Hírességek sétányán.

hughlauriecsillag.jpg

A kép forrása: tutfon.ru

Ők lesznek a Válás című sorozat magyar hangjai

2016. október 23. - Jasinka Ádám

 Annak ellenére, hogy a Válás főszereplőnőjét Carrie Bradshaw megformálója, Sarah Jessica Parker alakítja, a szinkront hallgatva, főleg az első percek után nem a Szex és New York, hanem a Született feleségek csengett a fülemben, noha soha nem voltam rendszeres nézője. Ennyit számít nekem a magyar szinkron, ami képes megidézni egy-egy legendás szereposztást és a Válás szinkronrendezőjének, Majoros Eszternek hatalmas köszönet jár azért, hogy ezeknek a csodálatos színésznőknek a hangját újra egy sorozatban hallhatjuk.

 A főszereplőnőt - remélem nem is volt kérdés, hogy - Spilák Klára szinkronizálja, ellenben az meglepett, hogy Thomas Haden Church magyar hangja Schneider Zoltán lett, ugyanis elsőre picit durvábbnak, keményebbnek tűnik miatta Haden Church figurája, aki a rész elején nagyon nem ilyen férfinek mutatja magát, de a végén értelmet nyer ez a hangi mélység. A fent említett érzést pedig Hegyi Barbara, Pápai Erika és Hirtling István hármasa váltotta ki belőlem, ők idézték meg a született feleségeket és amilyen "felnőtt" maga a sorozat, olyan "felnőtt" lett a magyar változata is. A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

valasszinkron.jpg

Tovább

Orosz Anna: "Egyszerűen, szinte szín nélkül kellett játszanunk"

2016. október 21. - Jasinka Ádám

Nyár végén és ősz elején készítették a Masterfilm Digitalban Kertész Andrea rendezésében a Wayward Pines második évadát, nekünk pedig volt lehetőségünk kilátogatni az egyik forgatási napra. A Hámori Eszterrel készült riportot, valamint a miniinterjúkkal tarkított beszámolót már olvashattátok, most pedig azon az Orosz Annán a sor, akit - és testvérét, Orosz Helgát - pár hete ritkán látott oldaláról ismerhette meg a szélesebb közönség a Seszták Szabolcs vezette Szinkrontitkok során.

A színésznővel röviden beszélgettünk Wayward Pines-béli karakteréről, a Gabriela Spanickal való közös élményéről, és az idei év egyik legnagyobb szinkronos meglepetéséről, a Gyilkosság Reykjavíkban című sorozatról. Az interjút a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

interju_oa2.jpg

Tovább

"Külön meg kell emlékezni a ritkán hallott jó szinkronról" - Szinkronlapszemle (2)

2016. október 19. - Jasinka Ádám

 A Szinkronlapszemle első részében az 1949 és 1953 közötti lapokból szemezgettem, és bár most ugrok egy picit és az 1955 és 1960 között megjelent írott sajtó cikkeiből hozok nektek pár szinkronos szemelvényt, ígérem, hogy korábbi írásokkal is jövök majd a későbbiekben. Míg az első lapszemlében többségében voltak a hírek, addig most a kritikák uralják az összeállítást, ugyanis ebben az öt évben, a Dunántúli Naplóban rengeteg filmkritika jelent meg, amelyben hol méltatták, hol elég lesújtó véleményt fogalmaztak meg a magyar szinkronnal kapcsolatban. A szinkroncsokrot a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok kibontani.

pannoniatervezo.jpg(Középület Tervező Intézet. Gádoros Lajos, az intézet igazgatója, kollégáinak bemutatja a Szinkron-műterem makettjét.)

Tovább

Magyar nézettség: 41. hét - Sokan figyelték Liptai Claudia utódját

2016. október 18. - Jasinka Ádám

 A Sztárban sztár a TV2 legmegbízhatóbb teljesítményt nyújtó saját gyártása, amely tényleg nagy mennyiségű nézőt képes a tévéképernyők elé ültetni. A mostani évad ugyan messze elmarad a tavalyi, kicsit mostanáig is rejtélyesen magas számaitól, de hétről hétre képes a teljes lakosságban megszerezni a toplista első helyét, ami nem lebecsülendő teljesítmény. A műsor idei második adásával már átlépte egyszer az 1,3 milliós küszöböt, de újra csak most, a hatodik héten tudta megugrani, pont azzal a résszel, amelyben az egyik állandó zsűritag, Liptai Claudia helyére új ítész érkezett.

sztarbansztarnezettseg_1.jpg

 A színésznő-műsorvezető helyére a szintén "zenész" Ábel Anita került, és bár kis mértékben lehetett ez az okozója, de a Sztárban sztár évadcsúcsot hozott múlt vasárnap a közel 1,4 milliós eredményével. A teljes lakosság toplistáján a műsor viszonylag szoros csatában előzte meg az RTL Klub-os X-Faktort, amely 100 ezer tévéző hátrányban követi az átmaszkírozó-showt. A célközönségnél azonban fordított a helyzet, ott a tehetségkutató a kedveltebb mintegy 50 ezer néző előnyt kiépítve.

 A múlt héten is több nézettség szempontjából is érdekes dolog történt. Az egyik, hogy A szultána ismét képes volt növelni közönségének táborát, ami ismerve az aktuális történéseket annyira nem meglepő, hiszen ezekben a részekben került sor a főszereplőt megformáló színésznő cseréjére. De ami a teljes lakosságban elért, azért már annyira nem csúnya számoknál is fontosabb, hogy ötből ötször képes volt a török széria 100 ezernél is több, a reklámozóknak fontos fiatal felnőttet a tévék elé ültetni. Ha pedig már a török sorozatoknál tartok, érdemes egy régóta hanyagolt produkcióról, a Megtört szívekről is mondani pár szót.

 A TV2 délutánjának hosszú ideje meghatározó sorozata a főszereplőnő halála után sem bicsaklott meg, sőt, a rosszabb időjárásnak is köszönhetően egyszer át is lépte múlt héten a félmilliós határt és egészen korrekt átlagot hoz, nem meglepő módon nincs is igazán ellenfele. A török bekezdés zárásaként álljon itt a Szulejmánról újfent az, hogy a legnézettebb, és hogy semelyik másik heti sorozat nem képes ezt a sikert még csak megközelíteni sem.

 A napi műsorok terén az RTL Klub az egyeduralkodó, bár az Éjjel-Nappal Budapest most nem volt olyan magabiztos, ami látva, hogy mit tud előtte A Konyhafőnök, annyira nem szép eredmény a teljes lakosság körében. A főzős reality ugyanis majdnem átlépte az egymilliós limitet, ehhez képest a pesti fiatalok van, hogy 700 ezernél is kevesebb tévézőt tudnak csak összecsődíteni. A Barátok közt ellenben a késő esti idősávban feltámadni látszik, úgy tűnik, kellett neki a kissé borúsabb időjárás.

 A Duna TV napi műsorai most egészen stabil teljesítményt nyújtottak. A hosszú szünetről visszatérő A hegyi doktor - Újra rendel még nem hozta azt, amit anno láthattunk tőle, de a Don Matteo új évada is alacsonyan kezdett és onnan nőtt fel korrekt szintre. A hegyi doktor azonban kétségtelenül jót tett a Dunának, mivel a Maradj talpon! felszívta magát és ezt mind a Kékfény, mind az Önök kérték(!), mind a Fábry ki tudta használni, és három nap is előfordult, hogy 18:30 és 21:30 között 300 ezer néző figyelte a köztévé főadóját. A szerdai Szabadság tér '56 sikertelenségén már nem is érdemes meglepődni, azt viszont ki kell emelni, hogy évadrekorddal búcsúzott Agatha Raisin.

 A Star Academy javított picit, de ami ennél is meglepőbb, hogy a Kicsi Óriásoknak sikerült közel arra a szintre visszaállnia, ahol kezdte a szezont, és bár a célközönségnél nagyon nem jött be az RTL Klub számítása, és az egyik legkevésbé nézett főműsoridős saját gyártásuk volt ősszel a műsor, azért azt nem lehet elvitatni, hogy felállt a gödörből és négy héten keresztül, a Sztárban sztár ellen tudott folyamatosan javulni.

 A sorozat között a teljes lakosságban és a célközönségnél is a Szulejmán lett a legnézettebb. A részletes nézettségeket a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább

Ezekkel a sorozatokkal indul az új humorcsatorna

2016. október 17. - Jasinka Ádám

 Az október 30-án induló új hazai szórakoztató tévécsatorna, a Humor+ kínálatáról már eddig is lehetett tudni, hogy zömében a klasszikus sorozatok tárháza lesz majd, most viszont, hogy kijött az első teljes hét adásmenete, pontosabb képet kaphatunk arról, mivel is kíván minket nevetésre ösztönözni a TV2 vadonatúj kábelcsatornája.

humorpluszkinalat1.jpg

 A Humor+ felhozatalának egyik meghatározó sarokköve lesz az animációs-blokk, ami engem nagyon meglepett. Azt tudtuk eddig is, hogy adni fogják A Simpson családot és az Amerikai fatert, valamint hogy ők mutatják be a kevert műfajú Atyám, Zorn!-t (Son of Zorn) először Magyarországon, de arról nem igazán olvastam, hogy adják majd a Cleveland Show-t és a magyarul régóta nem látható Futuramat is. Mivel ezek az animációk lesznek a főműsoridőben - az Egy rém rendes családdal felvezetve - így mondhatjuk, hogy ilyet még tényleg nem láttunk. Merész húzás, meglátjuk hogyan reagálnak majd a tévézők ennyi, felnőtt animációra.

 A hétköznap reggelek, délelőttök és kora délutánok ismétlésekkel telnek majd, délutántól azonban beindul a mandula, és bár többségében olyan produkciók kerülnek képernyőre, amelyek máshol, vagy pont egy TV2-s adón már futottak, összességében azt lehet mondani, hogy ilyen irányú humorkínálat még nem volt egybefüggően magyar tévéadón, legalábbis mostanában nem. Hogy ennek az-e az oka, mert nem néznék, vagy mert még nem igazán merte senki meglépni, az jó kérdés.

 A premierek közül az Atyám, Zorn! csütörtök esténként lesz látható, Zorn bemutatkozására pedig november 3-án kerül sor. A másik újdonság, a Tesóm nyakán meglepő módon hétvégente reggel és este is adásba kerül, de utóbbi csak ismétlés lesz, mivel a tényleges premier reggel lesz adásban. A Tesóm nyakán november 5-én debütál magyar szinkronnal. A harmadik új produkció pedig egy saját gyártás, mégpedig a Kapsz egy fülest! lesz, melynek házigazdái az Irigy Hónaljmirigyből megismert Sipos Péter és Sipos Tamás lesznek. A műsor premierje október 30-án este tíz órakor lesz, és a folytatás vasárnap esténként lesz majd látható.

 A Humor+ első teljes adáshetének kínálatát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Tovább