Spicces sztárok mesélnek a magyar történelemről

2016. október 12. - Jasinka Ádám

 Bár általánosítani nem szabad, az azért talán kimondható, hogy a magyar emberek egy része érzékeny hazája történelmére és kissé nehezen fogadják, ha azt önös célokra, vagy szórakoztatásra használják fel. A legnézettebb hazai humorcsatorna, a Comedy Central most olyan terepre lép, ahol garantáltan támadni fogják őket - pedig még be sem mutatták vadonatúj saját gyártásuk, a Tömény történelem első epizódját.

 A tengerentúlon meglepően, bár nem érdemtelenül sikeres Drunk History egy websorozatból tévésorozattá fejlődő produkció, melyben ismert színészek, humoristák, sztárok költik át mámoros állapotban az amerikai történelem egy-egy jelentős, meghatározó pillanatát. A sorozat sikerének titka talán abban lehet, hogy ügyesen vegyíti a szitkomokra és az áldokumentumfilmekre jellemző stílusjegyeket, és olyan technikai megoldásokat használ (mint például amikor a narrátor "szinkronizálja" a szereplőket), amelyektől érdekessé és viccessé válnak az amúgy nem feltétlenül humoros helyzetek is.

tomenytortenelem.JPG

 A Comedy Central hazai verziójában, a Tömény történelemben a sztárok által spiccesen alkotott sztorikat - melyekből megtudhatjuk például, miért piszkálták folyton testvérei a kis Dózsa Györgyöt, vagy hogy valóban a bivalyerős magyar férfi őspéldánya volt-e Koppány - nagyszabású díszletek között, korhű jelmezekben, józan színészek adják elő hang nélkül. A színészek tátogására fog "szinkronizálni" a narrátor, akik között megtaláljuk Ganxsta Zolee-t, Lakatos Márkot, Scherer Pétert és a Magyarország, szereplek! két felfedezettjét, Ráskó Esztert és Szabó Balázs Mátét is.

 A szinkronizálás azért van idézőjelben, mivel előbb készül el a narrátor hanganyaga, mint a kép, és így a színészeknek - akik között Ónodi Esztert, Gryllus Dorkát, Kovács Patríciát és Kamarás Ivánt is megtaláljuk majd - a narrátor hangjára kell rátátogniuk. Azaz pont a fordítottja történik, mint a rendes szinkronnál. Engem már maga a műsor alapötlete is meggyőzött, de ezeket a neveket olvasva biztos, hogy nem lehet rossz a végeredmény. A Tömény történelem premierje október 24-én este tíz órakor lesz a Comedy Centralon. Az első évad nyolc, egyenként közel fél órás részből fog állni, az amerikai változat magyar szinkronos premierjére pedig egyelőre még várnunk kell.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Forrás: RedLemon

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása