Itt vannak a Hap and Leonard című sorozat magyar hangjai

2016. október 09. - Jasinka Ádám

 John R. Lansdale számomra ismeretlen amerikai író, így a műveivel sem kerültem még szorosabb kapcsolatba, pedig termékeny szerző a munkásságát átböngészve. Azért kezdtem ezzel a mondattal a cikket, mert pont emiatt jó, hogy rengeteg regényt, novellát és képregényt dolgoznak át televíziós sorozat formájába, hiszen ezzel még ismertebbé, népszerűbbé lehet tenni bizonyos köteteket, írókat. Az amerikai Lansdale 1990 óta jelenteti meg Hap és Leonard történeteit, amelyekből úgy tűnik, nem fogy ki, hiszen idén egy regény mellett két novelláskötetet is kiadott, jövőre pedig újabb könyvvel rukkol elő.

hapandleonardszinkron.jpg

 A szintén amerikai Sundance TV idén év elején mutatta be az író regényciklusa, valamint az általa kitalált karakterek alapján készült Hap and Leonard című tévészériát, amelynek hat részes első évada magyar szinkronnal is bemutatkozik. A premier november 21-én este tíz órakor lesz az AMC műsorán, a történet összefoglalója pedig velősen annyit árul el, hogy Hap és Leonard jó barátok, akik minden nehézségben összetartanak. Egy nap azonban feltűnik Hap volt felesége, és arra kéri őket, hogy keressenek meg egy hatvanas évekbeli rablásból származó zsákmányt, egymillió dollárt.

 A sorozat magyar változatát Lakos Éva rendezte, a két főszereplőt a rutinos, és egymással már számtalanszor együtt dolgozó Kőszegi Ákos - Kálid Artúr kettősére osztotta. Az csak számomra lehet érdekesség, hogy Kőszegi Ákos annak a James Purefoy-nak lesz a hangja, aki után a Gyilkos hajsza című sorozatban Kevin Bacon bőrébe bújva nyomozott. Ami pedig így a névsort végigböngészve még hirtelen eszembe jut, hogy Jimmi Simpson magyar hangja a Piszkos csapat után ismét Szabó Máté lesz, míg a Mad Men - Reklámőrültekből is ismert Christina Hendricks most nem Pikali Gerda, hanem Ruttkay Laura hangján csábít majd minket. A magyar hangok és a stáb névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Hap and Leonard (Hap and Leonard)

James Purefoy (Hap) - Kőszegi Ákos
Michael Kenneth Williams (Leonard) - Kálid Artúr
Jimmi Simpson (Katona) - Szabó Máté

Pollyanna McIntosh (Angyal) - Hábermann Lívia
Neil Sandilands (Paco) - Maróti Attila
Jeff Pope (Chub) - Elek Ferenc
Bill Sage (Howard) - Makranczi Zalán
Christina Hendricks (Trudy) - Ruttkay Laura
Trace Masters (gyermek Hap) - Berecz Uwe
Ron Roggé (Bud) - Turi Bálint
Enrique Murciano (Raoul) - Joó Gábor
Henry G. Sanders (Chester) - Bolla Róbert
Jay Potter (Prescott) - Rosta Sándor
Charlie Talbert (Simpson) - Papucsek Vilmos
Florence Young (Kay) - Téglás Judit
Kylen Davis (Henry) - Zelei Dániel
Bryant Tardy (Blue) - Gergely Attila
Gus Williams (Tank) - Kisfalusi Lehel
Terence Rosemore (Jack) - Renácz Zoltán
George Bush - Forgács Gábor
további magyar hangok: Bárány Virág, Bartók László, Bolla Róbert, Bordás János, Fehérváry Márton, Gyurin Zsolt, Kapácsy Miklós, Kiss László, Lipcsey Colini Borbála, Magyar Bálint, Németh Attila, Pupos Tímea, Sörös Miklós, Szrna Krisztián, Tokaji Csaba, Törköly Levente

főcím: Endrédi Máté

magyar szöveg: Moduna Zsuzsa
hangmérnök: Kardos Péter és Tóth Péter Ákos
vágó: Kajdácsi Brigitta
gyártásvezető: Kincses Tamás
szinkronrendező: Lakos Éva

Forrás: Mafilm Audio Facebook oldala
A kép forrása: sundance.tv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása