Műsorváltozás: Vége a Star Academy napi összefoglalóinak

2016. szeptember 26. - Jasinka Ádám

 A TV2 őszét két dolog határozza meg; az egyik a kábelportfólió bővítése, a másik pedig a realityvel keresztezett énekes tehetségkutató, a Star Academy, amiből nem csak napi összefoglalókat, hanem különféle háttérműsorokat is láthat a nagyérdemű. Míg kábelfronton sikerként könyvelhetik el a Mozi+ nézettségét, ami néha az RTL-es filmadó eredményeit is megszorongatja, sőt megelőzi, addig a Star Academyvel megcsinálták a hazai tévés piac talán legnagyobb bukását. Ami elsőre még vicces volt, az most már inkább szomorú, hiszen a politikai ködön áttekintve látnunk kell azt is, hogy ez a kudarc a műsoron dolgozókat mennyire rosszul érintheti. És akkor nem is beszéltem a TV2 azon háttérembereiről, akik sorozatban kénytelenek megélni a bukásokat, félsikereket, ez nem lehet kellemes.

staracademymusorvaltozas.JPG

 A TV2 az első hetekben még kitartott, és joggal reménykedtek abban, hogy a gyenge kezdés után talpra állhat a Star Academy, láttunk már ilyet reality esetében. A napok azonban teltek, a nézők pedig egyre inkább elpártoltak az Akadémistáktól, és ezt már a tévéadó vezetése sem nézhette tétlenül. A kedd késő estére behozott török szériát ezért betették napi vetítéssel a főműsoridő előkelő sávjába, és első adáshetén máris jobban produkált A szultána, mint a Star Academy, amely késő estére kerülve még inkább kikerült a távirányítók hatósugarából. A TV2-nél pedig ezt látva meghozták a döntést és megszüntetik a napi összefoglalókat.

 A tévéadó sajtóosztálya az origonak nyilatkozott, és azt írták, hogy az Akadémisták továbbra is élik az életüket, minden segítséget megkapnak a felkészülés során, ezeket a pillanatokat azonban már nem naponta, hanem csak egy nap, méghozzá a hétvégi élő showban láthatjuk majd, az ugyanis továbbra is képernyőn lesz. A TV2 azonban nem csak az összefoglalókat, hanem a SuperTV2-n látható háttérműsorokat is megszünteti, ezzel pedig elsüllyesztik a több léket is kapó hajót, amelyet elvárásokkal megpakolva útnak indítottak ősz elején. A TV2-n október 3-tól hétköznap este tíz órától filmek és sorozatok lesznek képernyőn; kedden a Sherlock és Watson és a Lángoló Chicago negyedik szezonja, csütörtökön az NCIS és A törvény nevében lesz látható, a többi napon pedig filmeket nézhetnek náluk a tévézők.

Forrás: TV2

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása