Itt vannak az Agatha Raisin című sorozat magyar hangjai

2016. augusztus 17. - Jasinka Ádám

 A Duna TV tűzi műsorára idehaza az M.C. Beaton magyarul is megjelent Agatha Raisin-regényei alapján készült brit tévésorozat felvezető tévéfilmjét, és magát a szériát is. Előbbi, azaz a kvázi "pilot" augusztus 19-én, míg a tényleges első epizód rá egy hétre, 26-án este mutatkozik be a köztévé főadóján. Aki esetleg nézi a Dunát, vagy böngészi a honlapját, az már belefuthatott az Agatha Raisin ajánlójába, amely pár hangot - köztük a főszereplőjét - már leleplezett.

agatharaisin.jpg

 A sorozat főszereplője, ahogyan a címből is kiderül Agatha Raisin, aki célratörő reklámügynök volt, saját céggel és londoni exisztenciával. Az egyik nap azonban fogta magát és eladta a cégét, felszámolta nagyvárosi életét és leköltözött a festői angliai kisvárosba, Cotswordsba. A vágyott idilli élet azonban rettentően unalmasnak bizonyult, ezért Agatha benevezett a helyi pitesütő versenyre és bonyodalmakon keresztül, de megindult "nyomozói" pályafutása. A széria magyar változatát a Dunának elég sok sorozatszinkront rendező Ambrus Zsuzsa jegyzi és bár én szinte mindig ájuldozni szoktam a szereposztásokat látva, most különösen azt érzem, hogy ez egy nagyon jó "hangú" kis sorozat lesz.

 A címszereplőt Györgyi Anna szinkronizálja, aki idén a Gyilkosság Reykjavíkban című szériában is elképesztőt nyújtott és szerintem ebben, a kissé kotnyelesnek tűnő figurában sem fog csalódást okozni. Akin viszont első pillanatban megakadt a szemem, az Szabó Sipos Barnabás volt, hiszen volt időszak, amikor abszolút nem hallhattuk, nem hogy sorozatban, de filmben sem, most viszont elvállalt egy telenovellát és egy másik brit krimit is, szóval visszatért, és ennek csak örülni lehet. A magyar hangok és a stáb névsorát, valamint a bemutatkozó tévéfilm történetének leírását a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Agatha Raisin (Agatha Raisin)

Ashley Jensen (Agatha) - Györgyi Anna
Mathew Horne (Roy) - Csőre Gábor
Katy Wix (Gemma) - Nádasi Veronika
Jamie Glover (James) - Szabó Sipos Barnabás
Matt McCooey (Wong nyomozó) - Czető Roland
Jason Barnett (Wilkes nyomozó) - Vida Péter
Caroline Langrishe (Sheila) - Farkasinszky Edit
Lucy Liemann (Sarah) - Ruttkay Laura
Daisy Beaumont (Mary) - Huszárik Kata
Rhashan Stone (Jez) - Szatmári Attila
Jason Merrells (Sir Fraith) - Lux Ádám
Sandy McDade (Gail) - Román Judit
June Watson (Mrs. Josephs) - Halász Aranka
Robert Bathurst (Andy) - Kőszegi Ákos
Hermione Norris (Jo) - Spilák Klára

Főcímes: Korbuly Péter

Magyar szöveg: Liszkay Szilvia
Szerkesztő: Nevelős Zoltán
Hangmérnök és vágó: Csomár Zoltán és Soltész Márton
Produkciós asszisztens: Fodor Eszter
Szinkronrendező: Ambrus Zsuzsa
Stúdió: MAHIR Szinkron Kft.

A felvezető tévéfilm története: Agatha Raisin, az egyedülálló és célratörő reklámügynök, aki egyszer csak fogja magát és eladja a cégét, felszámolja londoni életét és leköltözik a mesés nyugalmú, festői Cotswoldsba. A vágyott idilli életről azonban hamar kiderül, hogy borzasztóan unalmas, ezért Agatha, hogy elűzze unott hangulatát, benevez a helyi pitesütő versenyre - egy boltban vett péksüteménnyel - és még a zsűrielnök ezredest is megpróbálja megvesztegetni, de így sem ő nyer. A verseny végeztével az ezredes hazaviszi a pitét, megeszi és meghal. Kiderül ugyanis, hogy a spenótba gyilkos csomorika keveredett. A rendőrség véletlen balesetként zárja le az ügyet, de Agatha gyilkosságra gyanakszik és nyomozni kezd.

Forrás: MTVA és moly.hu
A kép forrása: tvwise.co.uk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása