Itt vannak a Háború és béke című sorozat magyar hangjai

2016. augusztus 10. - Jasinka Ádám

 A FilmBox Premiumon debütál magyar szinkronnal szeptember harmadikai kezdéssel a BBC idei egyik januári nagy dobása, a Lev Tolsztoj világhírű regényéből készült új sorozatadaptáció, a hat részes Háború és béke. Az autentikus helyszíneken, többek között Lettországban, Oroszországban és Litvániában forgatott brit-amerikai koprodukció igazi klasszikus, kosztümös széria, amelyben nem csak a díszletek és a jelmezek, hanem a tájak is ámulatba ejtően szépek. A 19. század elején, a Napóleoni háború árnyékában játszódó történet középpontjában a szerelem, és az emiatt kialakult rivalizálás áll, melynek köszönhetően bepillanthatunk az orosz arisztokrácia világába is.

haboruesbekeszinkron.jpg

 A főszereplőket, a szerelmi háromszög "tagjait" a Downton Abbey-ből is ismert Lily James, a 12 év rabszolgaságban, valamint legutóbb a Szeretet és köszönetben is játszó Paul Dano és az angol krimikben fel-fel tűnő James Norton alakítják. Mellettük jó pár ismert angol és amerikai színész is látható lesz, többek között Tom Burke A muskétásokból, Tuppence Middleton a Sense8-ből, valamint sokan mások mellett Stephen Rea, Jim Broadbent és Gillian Anderson is játszik még ebben a szériában.

 A Háború és béke ezen feldolgozásának magyar változatát Balog Mihály rendezi, aki a főszereplő hármast Sipos Eszterre, Kovács Lehelre és Fehér Tiborra bízta. A mellék- és epizódszereplők magyar hangjainak felhozatala rendkívül színes, de most csak két embert emelnék ki közülük. Az egyikük Napóleon szinkronhangja, Incze József, ugyanis ritkán hallani őt, most azonban a jelenleg is futó Megtört szívek után ismét új sorozatban szinkronizál. A másikuk pedig Román Judit, aki sokak számára itt furcsa lehet majd, hiszen az X-akták főszereplőnőjét alakító Gillian Anderson magyar hangja lesz, és ha van olyan páros, aminek megbontását nem fogadják jól a rajongók, akkor az az Anderson - Náray Erika duó. Nagyon várom, hogy hallhassam ezt az új párosítást, mivel Lucca-ként Román Judit idén nagyon a szívembe lopta magát. A magyar hangok és a stábtagok névsorát a TOVÁBB-ra kattintva tudjátok elolvasni.

Háború és béke (War & Peace (2016))

Paul Dano (Pierre) - Kovács Lehel
Lily James (Natasa) - Sipos Eszter
James Norton (Andrej) - Fehér Tibor
Jessie Buckley (Marija) - Gáspár Kata
Aisling Loftus (Szonja) - Kisfalvi Krisztina
Jack Lowden (Nyikolaj) - Czető Roland
Tom Burke (Fedor) - Sarádi Zsolt
Tuppence Middleton (Héléne) - Sallai Nóra
Callum Turner (Anatole) - Jakab Márk
Adrian Edmonson (Ilja) - Rosta Sándor
Greta Scacchi (Natalja) - Menszátor Magdolna
Rebecca Front (Anna) - Szórádi Erika
Mathieu Kassovitz (Napoleon) - Incze József
Stephen Rea (Vaszilij) - Háda János
Brian Cox (Mihail) - Papp János
Jim Broadbent (Bolkonszkij) - Barbinek Péter
Gillian Anderson (Anna) - Román Judit

Magyar szöveg: Bucsánszky Zsuzsanna, dr. Halász Blanka
Hangmérnök: Gyapjas Károly
Vágó: Kocsis Éva, Katona Edit
Gyártásvezető: Bogdán Anikó
Szinkronrendező: Balog Mihály
Produkciós vezető: Balog Gábor
Stúdió: Balog Mix

Forrás: Próbakő Kft.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása