Ez lesz a Farm után az RTL Klubon

2016. május 29. - Jasinka Ádám

 Az RTL Klub tavaly tavasszal A konyhafőnök második szezonjával aratott, idén azonban - szerintem merész lépésként - bevetettek egy olyan realityformátumot, amely egyszer, jó régen már képernyőn volt, és amely merőben eltér a magyar nézők által megszokott "beülünk a jólétbe és ellustulunk" valóságshowktól. A Farm, vagy ahogy maga a tévécsatorna is emlegeti, a parasztreality így utólag visszatekintve nagyon jó nézettséggel kezdett, de nem lehetett olyan nagy az öröm a Barátok köz környékén, ugyanis egy három hetes, szerintem eddig példa nélküli lejmenet következett, amelynél csak az volt meglepőbb, hogy a nézettség zuhanása megállt, sőt, korrekt szintre vissza is erősödött a műsor.

 A finálé hetében nem csak az foglalkoztatja most a tévézők egy (kis?, jelentős?) részét, hogy ki nyeri a közel 70 napos fizikai és szellemi kihívást jelentő Farmot, hanem hogy mi is lesz utána az RTL Klubon, azaz mivel készül a nyárra a piacvezető tévéadó, a Labdarúgó-Európa-bajnoksággal és Olimpiával megspékelt legmelegebb időszakban. A rövid válasz a kérdésre, hogy nem sok mindennel.

rtlnyar1.jpg

 A tavalyi év után idén sem megy pihenőre az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt, ami hosszabb távon lehet hogy nem annyira kifizetődő, de mivel ezek a napi műsorok sokszor ugyanazokat a köröket futják újra és újra, ezért ha valaki esetleg lemarad pár epizódról nyáron, akkor sem kell feltétlenül aggódnia, hiszen elég sok ponton fel lehet venni a napi szappanoknál a fonalat. Nem véletlen, hogy néha egy-két évnyi kihagyás után is, kis túlzással, de úgy lehet ezeket nézni, mintha tegnap hagytuk volna abba. Talán ez is lehet a siker egyik titka.

 A Farm kiesésével az eddig a Híradó előtt bukdácsoló Fókusz visszakerül a főműsoridőbe, az RTL Klubos hírműsor felvezetése pedig ismét a Szabó Zsófi vezette Story Extra lesz, amelynek létjogosultságát csak a nézettsége miatt kérdőjelezem meg, ugyanis láthatóan nem találta meg azt a nézői réteget, amellyel sikeres tudna lenni. A Story Extra képernyőn tartása mellett az is meglepő, hogy nem száműzi a tévéadó kora délutánra a látványosan rosszul teljesítő Isten áldjon, Esperanza! című telenovellát, és nem hoz be a helyére valami újdonságot, vagy esetleg egy ismétlést, teszem azt egy régi, napi saját gyártást.

rtlnyar3.jpg

 A délutánt csajosra, jobban mondva tinisre veszi az RTL Klub, ugyanis május 31-től 13:00-tól a Hazug csajok társasága harmadik szezonját, utána pedig a köztévén már leadott, de eredetileg az RTL által megvett Szívek doktora című szériát láthatjuk majd naponta. A kora délutáni műsorrend azonban nem marad premier nélkül, ugyanis ide érkezik meg június 23-tól az NBC-n 2012/13-ban adásba került, sajnos csak egy évadot megélt szitkom, a The New Normal a Másnaposokból és a Nemzet aranya-filmekből ismert Justin Barthaval a főszerepben.

 A főműsoridő eleje annyira nem, a vége azonban érdekes. Az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt mellett nem megy nyári szünetre Szulejmán sem, örülhetnek a rajongók, ugyanis a szultán ismét nézőbarát időpontban, 21:25-től lesz majd látható június 1-től. Hétfőnként egy ideig a Dr. Csont friss részeit, és a Glades - Tengerparti gyilkosságok újrázását nézhetjük, Booth és Brennan kalandjának évadzárója után viszont az egykori zászlóshajóból is csak ismétlést kapnak a tévézők.

rtlnyar4.jpg

 A Castle szezonfináléja után nem marad sorozat nélkül a kedd esti sáv, ugyanis július második felétől ide érkeznek meg a vasárnap, a korhatár-besorolás miatt le nem adott Cobra 11 epizódok a huszadik szezonból, így pedig dupla mennyiségű német autós tartalom lesz nyáron az RTL Klubon, mivel vasárnap is látható lesz Semir, csak régebbi részekkel. Csütörtökönként CSI-dózist kapnak a nézők; a Barátok közt aktuális része után először Horatio ered a bűn nyomába, után pedig Gil Grissom kap majd érdekes gyilkossági ügyeket. Szombatonként az 1 perc és nyersz! 2015-ös szezonját fogják ismételni, és ezt leszámítva filmek fogják uralni az RTL Klub nyári estéit hétvégente.

 Habár az RTL Klubon a The New Normalt leszámítva nem lesz több sorozatpremier a nyáron, azért a kábelcsatornáikon kapni fogunk jó pár új évadot. Az RTLII-re ugyanis június 7-től megérkezik napi vetítéssel Az élet csajos oldala ötödik szezonja, amely nemrég finálézott az Amerikai Egyesült Államokban, szóval meglepő gyorsasággal elér hozzánk ennek a kifejezetten vicces sorozatnak a folytatása. A Cool TV-n továbbra is adásban marad a Rosewood és a Rejtjelek, és ugyan új tartalommal egyelőre nem egészülnek ki, de sokak számára már az is nagyon jó hír, hogy a Flash - A Villám után A zöld íjász is szünet nélkül eljön hozzánk is rendet tenni. A csuklyás igazságosztó negyedik évadának premierje június 12-én, 23:50-kor lesz, nem a legjobb időpontban, de legalább valamennyire biztos helyen.

rtlnyar2.jpg

 Az RTLII és a Cool TV mellett az RTL+ is kap egy saját premiert a jelenleg még mindig futó Jogászok ásza mellé. Az első évados ismétlések után ugyanis megérkezik a Steven Seagal főszereplésével készült Igazságosztók második, eddig Magyarországon szinkronnal még nem látott évada. A premier június 19-én, este tíz órakor lesz az első etap fináléja után, szóval ha üt a cliffhanger, akkor nem kell sokat várni a megoldásra.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Forrás: RTL Klub
A képek forrása: RTL Klub és RTL+ Sajtóklub, stuffpoint.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása