Itt az ősz, itt van újra 3.: ABC 2016/17

2016. május 18. - Jasinka Ádám

 Az NBC és a FOX idén őszre, midseasonre és jövő tavaszra tervezett újdonságait és műsorrendjeit a tévéadók nevére kattintva tudjátok átböngészni.

 Az ABC elég merész struktúrával vág neki az ősznek. A legszembetűnőbb, hogy egymást követő két nap, kedden és szerdán este nyolc és tíz óra között négy-négy vígjátéksorozatot fognak adásra tűzni, ami eléggé szokatlan lépésnek tűnik számomra. Az pedig elég érthetetlen, hogy a stabil nézőközönséggel, és több éve bejáratott műsorsávval rendelkező komédiákat (mint például A semmi közepén) miért pakolnak új időpontra. Valamennyire persze érthető a lépés, hiszen egy újonc széria, vagy egy közepes, másod-harmadéves produkció nem biztos, hogy érdemi kihívója tudna lenni mondjuk egy NCIS-nek, de ebben a mostani döntésben megvan annak is a kockázata, hogy az eddig bitang stabil sorozatok szépen elkezdenek lefelé araszolni a nézettségi tabellán.

 A tévéadó őszében a szitkom-áradaton felül az is érdekes lesz, hogy megbontják a Shonda Rhimes-csütörtököt, ugyanis Kerry Washington, a Botrány főszereplőnője második gyermekét várja, és emiatt csak később tudják elkezdeni a forgatást. Így a sorozat új szezonja csak jövőre, vélhetően a midseasonben folytatódik, és emiatt egy újonc széria lesz majd látható csütörtök esténként kilenc órakor. Ennek viszont az NBC-nél nagyon örülhetnek, mivel megvan az esélye a Chicago Med-nek arra, hogy körbeverje a konkurenciát. A műsorrendről egyelőre ennyit, majd a cikk végén bővebben is értekezem róla, most inkább lássuk, hogy mivel is várja az ABC ősszel a nagyérdeműt.

upfrontsabc1.jpg

 Az egyik, ha nem a legérdekesebb, legizgalmasabb új sorozatuk a Kiefer Sutherland főszereplésével készült dráma lesz, amelynek története röviden arról szól, hogy egy terrortámadás következtében az amerikai államapparátus minden tagja meghal, és az ilyen szörnyű esetekre "fenntartott", kinevezett ember kell, hogy átvegye az ország irányítását. A Designated Survivor az ajánló alapján szerintem elképesztően jó lesz, kicsit számomra meg is idézte a 24 első évadjait, bár ahol ott van Kiefer, oda én belelátom a 24-et, legyen bármilyen film vagy sorozat a téma.

upfrontsabc2.jpg

 A másik nagyágyú a Conviction című jogi dráma lesz, amely az idén befejezett Castle helyére, hétfő este tíz órára, a még mindig erős nézettségű Dancing with the Stars után kerül majd képernyőre. A sorozat főszereplőjét az eddig a szintén az ABC-n futó Agent Carter címszereplőjeként látott Hayley Atwell alakítja, és az ajánlót elnézve egy nagyon jó kis nyomozós-jogi, emberi drámával megtoldott szériát kapunk majd. A színésznő által játszott Hayes Morrison nem egyszerű ügyvéd, ő ugyanis az egyik korábbi amerikai elnök elég zűrös, drogproblémákkal küzdő lánya, akit azért, hogy most már végre megjavuljon és kezdjen el törődni saját magával, egy olyan csoport/csapat élére neveznek ki, akik a vélhetően ártatlanul elítélt emberek ügyeit vizsgálják újra. A történet egy kicsit szappanos is lesz, de azt hiszem, a jó jogi témák érdekében a szappan a kellemes rossz kategóriába tartozhat majd.

upfrontsabc3.jpg

 A harmadik nagy dobás stílusában is illeszkedik majd a Shonda Rhimes-csütörtökhöz, talán nem véletlen, hogy a Notorious kapta meg a midseasonre került Botrány este kilenc órás sávját, A Grace klinika és a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? között. A valós események által inspirált széria főszereplője egy befolyásos tévés (híradós) producer és egy büntetőjogász, akik nagyon jó barátok, és a médiát felhasználva szeretnék a nézők gondolkodását befolyásolni és irányítani az igazságszolgáltatást. A két központi karaktert a Kettős ügynökkel ismertté váló Piper Perabo és a Gracelandben, a sorozat befejezéséig főszerepet játszó Daniel Sunjata alakítja. Érdekességképp jegyzem meg, hogy a Conviction egyik állandó szereplője, Manny Montana szintén a Gracelandből érkezett.

upfrontsabc4.jpg

 A negyedik érdekes alapötletű dráma a Time After Time, amely talán a közönségkedvenc darab lesz ebből a kvartettből. Karl Alexander azonos című regényéből már 1979-ben készült film Időről időre címmel, így lehet hogy lesz, akinek ismerős a széria története. A Time After Time ugyanis arról szól, hogy a híres író, H.G. Wells a 19. században megépít egy időgépet, amelyet meg is mutat legjobb barátainak, akik között ott van a hírhedt sorozatgyilkos, Hasfelmetsző Jack is. Az író azonban erről nem tud, és csak akkor eszmél rá, kivel is barátkozott, mikor Jack beszáll az időgépbe és a jelenbe utazik, hogy itt folytathassa "mesterségét", Wells pedig rögtön utána is ered. A promót megnézve ez is nagyon jó sorozatnak ígérkezik, és úgy látszik, most minden tévéadó beválasztott egy-egy időutazós történetet. A Time After Time nem ősszel, hanem midseasonben érkezik, egyelőre még pontos premieridőpontot nem tudunk hozzá.

 A komédiák sorát a FOX-hoz hasonlóan itt is színesítik olyanok, amelyekben keveredik az élőszereplős és az animációs műfaj. Az ABC-nél azonban rögtön kettő szitkom is ezt a stílust húzza elő, igaz nem ugyanolyan minőségben. Az egyik, a Downward Dog egy websorozat alapján készülő komédia, amelynek főszereplője ugyan az Allison Tolman által játszott Nan, a narrátor, és az a személy, akinek szemén keresztül látjuk "pontosan" mi is történik, az Nan kutyája. A másik vegyes műfajú komédia az Imaginary Mary, amelyben a szitkomveterán Jenna Elfman egy olyan karrierista nőt alakít, akinek fenekestül felfordul az élete, amikor megismeri álmai férfiját - egy három gyerekes, elvált apukát. Az új helyzet nem várt következményekkel jár, és talán ez is az oka annak, hogy a főszereplőnő gyerekkori képzeletbeli barátja, Mary újra megjelenik, hogy segítsen Alice-nek egyedülálló nőből családanyává válni.

upfrontsabc.png

 Az ABC-re ezeken felül érkezik még két komédia, az American Housewife - egy duci, három gyerekes anyukáról, aki egy gazdagok lakta városban, "tökéletes" anyukákkal és "tökéletes" utódokkal körülvéve próbálja terelgetni, nevelni saját gyermekeit. A másik szitkom a Speechless egy olyan anyáról szól, aki bármit megtenne és meg is tesz a férjéért és gyerekeiért, eközben viszont néha nem is létező, saját maga által teremtett igazságtalanságok ellen harcol. A család új otthont keres, és megpróbálja megtalálni azt a személyt, aki különleges bánásmódra szoruló fiuknak, JJ-nek a hangja lehet. Az ötödik új dráma a Still Star-Crossed című kosztümös széria története ott kezdődik, ahol a sokak által ismert Rómeó és Júlia véget ér. A két család a korábbiaknál is jobban gyűlöli egymást, a viszályt pedig egy újabb ifjú románc hevíti fel, azaz a "történelem" ismétli önmagát.

 A műsorrendre visszatérve érdekes lesz majd látni, hogy a Kiefer Sutherland főszereplésével készült Designated Survivor szerda este, a Bűnös Chicago ellen, szitkomokkal felvezetve mire lesz képes, illetve hogy az eddigi idősávjából nagyon okosan elmozdított A S.H.I.E.L.D. ügynökei kedd késő este mit fog tudni felmutatni a Lángoló Chicago ellenében. A mostani, harmadik szezonos eredményeinél mondjuk szinte csak jobban teljesíthet, mert valami rettentő alacsony szinten szállt ennek a szuperhősös szériának a nézettsége. A kérdés persze továbbra is az, hogy szitkomokkal felvezetve mire lesz képes.

 Az ABC őszében az egyik legjobb hír számomra az, hogy végre bemutatják a Titkok és hazugságok második szezonját, amelyet először idén midseasonre, majd tavaszra terveztek, de valamiért nem mutatták be. A lényeg viszont az, hogy jön a Juliette Lewis főszereplésével készülő új etap, új családdal és nyomozással a középpontban, és bár a promó nem győzött meg maradéktalanul, de ha sikerül az első etap szintjét akár csak megközelíteni, netán át is lépni, akkor egy szavam nem lehet majd a készítőkre.

A promóképek forrása: spoilertv.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása