Gyertek át szombat este! - A különkiadás viszi a pálmát

2016. május 17. - Jasinka Ádám

 Az előző héten finálézott az RTL Klub legújabb, és szerintem legszórakoztatóbb saját gyártása, az amerikai Hollywood Game Night magyar verziója, a Gyertek át szombat este!. A műsor első szezonjának első pár epizódján olyan hangosan röhögtem - mert az már nem nevetés volt - hogy rám szóltak, halkítsak kicsit magamon és a tévén is. Az évad második fele sajnos picit leülepedett, de így is korrekt kikapcsolódás volt. Emiatt a tisztességes első évad miatt elvárásokkal ültem neki az új felvonásnak, és bár a premiertől nem voltam elájulva, azért azt hozta Sebestyén Balázs show-ja, amit ígért, nem többet, és nem is kevesebbet.

vlcsnap-2016-05-17-17h51m51s478.png

 "Norbi már a távolságot is lefogyasztotta."

 A nyolc részes második évad azonban félúton ismét gödörbe került, és nem tudott - talán nem is szeretett volna? - feljebb lépni, újabb arcokat és játékokat behozni (még mindig várom a popcorn-ágyúcskát, az az amerikaiból a kedvencem). A szezon utolsó két részét nem is "élőben" néztük meg, nemes egyszerűséggel azért, mert a Gyertek át szombat este! az elsőszámú szórakoztató tartalomból nálam lefokozódott "majd megnézem, ha nincs más" kategóriába. Az évadzáró előtti 2x07-es epizód annyira nem mondhatnám, hogy lenyűgözött, vagy kedvet csinált volna a fináléhoz, de valamiért mégis rávettük magunkat, hogy egy kalap alatt tudjuk le az etapból megmaradt részeket, és milyen jól tettük. A TOVÁBB mögött folytatom a kedvcsinálót.

vlcsnap-2016-05-17-17h49m25s575.png

"Ha meg akarjuk nézni az Istenes exeit, akkor nézzük meg bármelyik X-faktort."
"Istenesnek ezek szerint nem is exei vannak, hanem X-ei."

 A szezonzáró ugyanis nem, hogy az évad, de a műsor legjobb része lett. Az, hogy csak celebek játszanak egy idő után unalmas lehet(ne), de így, évadonként egyszer-egyszer teljesen belefér, és mivel rutinos arcok ültek bent, nem is okoztak csalódást. Balázs, Istenes Bence és Dombi el is vitte a hátán a műsort, az pedig csak külön hab volt a tortán, hogy az újoncok közül Kovácsovics Fruzsina és Dér Heni azonnal felvették a fordulatszámot és nem hagyták magukat.

vlcsnap-2016-05-17-17h52m32s886.png

 A finálé különlegessége az volt, hogy Balázs most csapatkapitányként vett részt a műsorban, az ellenfele Istenes Bence volt, a házigazda feladatát pedig Dombóvári István látta el, kissé megszeppenve, de szerintem teljesen jól. Balázs ahogy leült a kanapéra, már fel is öltötte azt az arcát, amit én imádok, és még a korábbiaknál is élesebben osztotta a többieket, nem egyszer saját magát is. Dombi pedig nagyon jól reflektált a személyét érintő poénokra is (öltöny+kolbászfesztivál), és szerintem a harmadik etapban is meg lehetne ejteni egy ilyen különkiadást az ő vezetésével. Ugyanis ilyen sokat nem is tudom, mikor nevettem utoljára ezen a műsoron. Aki nézte a szezont, annak sokat mondhat, ha azt írom, hogy a finálé első 20 perce köröket vert a többi epizódra.

"Halló, Működő lakás? Gyógymódokkal szeretnék beszélni." (egy korábbi epizódból)

 A szezonzárók nálam mindig fontosak, ugyanis egy közepes szezon megítélésén akár pozitív, akár negatív irányba is tudnak változtatni, és nem egy esetben egy élvezetes évadot is taccsra tud vágni a zárása. A Gyertek át szombat este! második évada középszerű volt, és néha hozott csak emlékezetes, hangosan, szemünket könnyesre nevető poénokat, ezért az évadzáró igencsak felfele húzza a véleményemet, és tényleg csak azt tudom írni, hogy még ilyen részeket, mert ez az, ami engem kikapcsol, és ilyen jól magyar műsoron régen szórakoztam.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása