Díjnyertes angol sorozatok jönnek a magyar FilmBox-ra

2016. május 04. - Jasinka Ádám

 A brit sorozatokat idehaza elszórtan, több tévécsatorna kínálatában is megtalálhatjuk, de két helyen látványosan nagy a jelenlétük, mégpedig a Story4-en és a Duna TV-n. És bár fix helye, kizárólagos szerződött magyar partnere látszólag nem nagyon van egyik angol tévéadónak sem, azért mégis meglepő, hogy az igencsak sok pénzből készült, nívós szereplőgárdával rendelkező és ennek kapcsán a jó eladhatósággal járó szériák jogait nem valamelyik országos adó, hanem egy fizetős kábelcsatorna, a FilmBox tulajdonosa vette meg.

 Az SPI International BBC-vel kötött megállapodásának értelmében jó pár premier sorozat érkezik meg a FilmBox-adókra nem csak hazánkba, hanem Lengyelországba, Ukrajnába, Csehországba, Romániába és Horvátországba is. Az újdonságok közül a két legnagyobb durranás a Lev Tolsztoj-regényből, a Háború és békéből készült azonos című minisorozat, és a VIII. Henrik tanácsadójáról, Thomas Cromwell-ről szóló dráma, a Wolf Hall lesz.

filmboxbrit1.jpg

 A Wolf Hall története Thomas Cromwellről, egy alacsonyrendű kovács fiáról szól, aki nem várt gyorsasággal lesz VIII. Henrik tanácsadója és segítője a politikai és vallási ellenállás megtörésében. A sorozat alapját Hillary Mantel két részes regénye, a Farkasbőrben (Wolf Hall) és a Holtaknak menete (Bring Up the Bodies) adja, a főszereplő Cromwellt a friss Oscar-díjas Mark Rylance, míg a királyt a Homeland sztárja Damien Lewis alakítja. Nem kevésbé ismert színészek játszanak a hat részes Háború és békében sem; a főszereplők - Paul Dano, Lily James és James Norton - mellett láthatjuk majd Gillian Andersont (X-akták, Hajsza) és Jim Broadment-et (Harry Potter-filmek, A vaslady) is.

filmboxbrit2.jpg

 Ezen felül érkezik még a FilmBox-csatornákra a Doctor Who kilencedik szezonja - amely a 12. Doctor, azaz Peter Capaldi második évada a sorozatban -, jön a Sherlock első három évada, amely idehaza már az AXN-en, a Duna TV-n, az RTLII-n és a VIASAT-on is adásba került, valamint láthatjuk még Miss Marple történeteit, bár ezek egyikéhez sincs még premieridőpont. Egyedül csak a Jekyll és Hyde indulásának dátumát ismerjük, ugyanis már korábban kiderült, hogy a misztikus thriller május 17-én este kilenckor, dupla résszel kezd a FilmBox Premiumon.

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

Forrás: Próbakő Kft.
A képek forrása: fastcocreate.com, amc.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása