Itt vannak az American Crime Story - Az O.J. Simpson-ügy című sorozat magyar hangjai

2016. április 26. - Jasinka Ádám

 A magyar FOX-on május 23-án este mutatkozik be magyar szinkronnal az idei naptári év egyik legjobb újonc drámasorozatának kikiáltott American Crime Story című antológiasorozat első szezonja. Az Amerikai Horror Story-t jegyző Ryan Murphy-Brad Falchuk producerpáros felügyelete mellett Scott Alexander és Larry Karaszewski készített tévésorozatot Jeffrey Toobin könyve alapján, amely elmeséli, hogyan is zajlott a nem csak az Amerikai Egyesült Államokat, de gyaníthatóan az egész világot sokkoló gyilkossági ügy tárgyalása.

 A széria első évada O.J. Simpson gyilkossági vádjával, a tárgyalással, a háttérben lejátszódó politikai és rendőrségi játszmákról szól, és nem csak a történet, a hangulat, hanem a színészi játék is briliáns. A John Travoltát, Cuba Gooding Jr.-t, David Schwimmert és többek között még Sarah Paulsont is sorai közt tudó színészcsapat lenyűgözte a kritikusokat, és most itt az idő, hogy a magyar tévézők otthonaiba is megérkezzen ez a dráma.

foxtavasz1.jpg

 A remek színészekhez remek magyar hangok dukálnak, és azt hiszem a szinkronra nem sok panaszunk lehet. A címszereplőt alakító Cuba Gooding Jr.-t Kálid Artúr magyarítja majd, és ennél talán nem is nagyon van jobb párosítás, csak bírja a munkát Kálid Artúr, mert ennyi új szinkron mellett nem sok szabadideje lehet. A főként a Jóbarátokból ismert David Schwimmer szerintem sokak nagy örömére Galambos Péter hangján szól újra, John Travolta pedig Mihályi Győző orgánumával lesz majd hallható. Annak különösen örülök, hogy Agócs Juditot megint egy újdonságban hallhatjuk, mert bár nem kétség, hogy rendszeresen szinkronizál, de mostanában én kevesebbet találkoztam a nevével a stáblistákat böngészve. A magyar változatot - a kedvencemet, a Bűnös Chicagot is jegyző - Bartucz Attila rendezi. Köszönet a stáblistáért a FOX-nak!

American Crime Story - Az O.J. Simpson-ügy (American Crime Story - The People v. O.J. Simpson)

Cuba Gooding Jr. (O.J.) - Kálid Artúr
David Schwimmer (Kardashian) - Galambos Péter
John Travolta (Shapiro) - Mihályi Győző
Sarah Paulson (Marcia) - Agócs Judit
Sterling K. Brown (Christopher) - Zöld Csaba
Chris Bauer (Lange) - Varga T. József
Courtney B. Vance (Cochran) - Faragó András
Michael McGrady (Vannatter) - Németh Gábor
Bruce Greenwood (Gil) - Kőszegi Ákos
Malcolm-Jamal Warner (AC) - Bognár Tamás

Szinkronrendező: Bartucz Attila
Stúdió: Masterfilm Digital

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

A kép forrása: rollingstone.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2016.04.26. 18:52:03

Felirattal kell nézni, nem kell szinkron..és igy az angol tudás is fejlődik! Ééértem?

Jasinka Ádám 2016.04.26. 19:25:47

@Burgermeister: Az angoltudás, a szókincs és az élőbeszédben használható kifejezések tára valóban fejlődik, ha sokat filmezel, sorozatozol angolul, ezt nem is vitatom, de én szeretem a szinkronos tartalmakat, és imádom annyira néhány magyar színész hangját és játékát, hogy miattuk várjak egy-egy sorozat folytatásával (lásd Botrány, több éve parkolópályán).
süti beállítások módosítása